Програма за ефективно сваляне на килограми след бременност

24.01.12
11:11

Здравейте, реших, че е време да се погрижа за себе си след бременността. Моля препоръчайте ми ефективна програма за сваляне на килограми.
В момента съм около 70-75 кг/ 1.73 см ... винаги съм била около 60.

Потърсих във сайта и попаднах на този режим -

http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa

Подходящ ли е ?

Успоредно с фитнеса ще започна и диета за да има ефект ; )

Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 24.01.12 11:14.

Чудесно си се ориентирала. Карай по програмата 1-2 месеца, докато тялото ти влезне в релси. После можеш да се насочиш, към някоя по-така.

Внимавай с диетите! Защо направо не ни споделиш какво мислиш да правиш с начинът си на хранене, та евентуално да предотвратим някои възможни грешки. :)

24.01.12
12:55

Благодаря за бързия отговор!

С диетите нямам голям опит, но чета по форумите и мисля, че 90 дневната е “моята” диета.
Не знам имам ли право да пусна линк към нея, защото е във един форум, но в гуугъл излиза.

Отворена съм и към по-добри предложения; )

Хубав ден!

Аз не бих ти препоръчал, Дюкян, 90 дневна, 3 часова или каквато и да е популярна диета.
По скоро едно равномерно балансирано хранене което да съпътства целия ти живот, а не определен период от време.

24.01.12
13:05

Здравейте,
надявам се да не се разсърди авторката, че пиша в темата й, но тъй като и аз родих преди 5месеца съм на тема отслабване.
Само че моето питане е малко по-различно.
На 27г., тежа 68-67кг., височина 175см., затлъстяването ми е основно в областта на корема и ханша естествено. Мерките ми са плачевни в това отношение - талия 89см.
От скоро започнах да ходя на тае бо и аеробика, но за съжаление ще трябва да си тренирам вкъщи, поради ред причини.

Въпроса ми е, ще отслабна ли и ще стегна ли тялото си с 4-5 пъти седмично тренировки по 30 мин. от този тип:
http://www.youtube.com/watch?v=D3PZ-8b9lIQ и това http://www.youtube.com/watch?v=hqtGrvHmvGE&feature=relmfu - тренировките ги правя или около 10 сутринта, или около 2ч. следобед.

Храненето ми е закуска - препечена филийка с масло и сирене, шунка 1 парче,
обяд - салата, супа, основно ядене - яйца, свинско, пилешко
следобед - кисело мляко, тук и някоя бисквита хапвам или малко десертче /още съм в процес на отказване на сладкото/, плод
вечеря - супа и салата, или пържола, зеленчуци варени, леща, ориз със зеленчуци и т.н.
Избягвам пърженето горе долу на 80% от нещата, които приготвям, хляб ако хапвам е само препечен по 1 филия.

Кажете ми има ли смисъл от това, което правя?
Нямам никакви фитнеси уреди у дома, а и времето ми е супер ограничено, възможно ли е да отслабна и да се стегна с  30 мин. аеробика дневно?

24.01.12
14:29

Хм, Иван, защо ?

90 дневната е на принципа на разделното хранене... резултатите, които видях в една тема от нея са страхотни! Говорим за 9-10 кг за 2 месеца, а има и един случай с близо 60 кг за 3 години.

Знам ли...

Мнението беше редактирано от ivslo на 24.01.12 14:32.

24.01.12
14:51

казано от ivslo на 24.01.12, 11:11:

Здравейте, реших, че е време да се погрижа за себе си след бременността. Моля препоръчайте ми ефективна програма за сваляне на килограми.

Колко време е минало от раждането, кърмиш ли? Предполагам ,че не ...въпреки, че има диети и програми съчетани с това.
Предполагам в бгмама-та ти се е взел акъла от точкови,зелеви, 90 дневни и други вълшебства за отслабване. После още  10 приятелки са пробвали 90 дневна и са станали фиданки...да не изброявам. Изключи всички вредности от менюто. 100% вече си проучила кои са. :) Един добре балансиран хранителен режим /клише/, който включва  плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и  протеини ще свърши работа + вода...много вода. Не употребявай думата диета ...направо те спича и ти се ще да хукнеш към хладилника. Режим, здравословно хранене и пр. хитри словосъчетания, променят виждането ти. Ето на- “ще стана нов човек”, “ще спортувам”, “ще се храня правилно”... Целта им е да не се превърнеш в осверипяла гладна “кучка” която брои калории до посиняване. Никой не харесва гладни, кльощави и изнервени жени. Дано не те обидих :)

24.01.12
15:05

казано от el на 24.01.12, 14:51:

казано от ivslo на 24.01.12, 11:11:

Колко време е минало от раждането, кърмиш ли? Предполагам ,че не ...въпреки, че има диети и програми съчетани с това.
Предполагам в бгмама-та ти се е взел акъла от точкови,зелеви, 90 дневни и други вълшебства за отслабване. После още  10 приятелки са пробвали 90 дневна и са станали фиданки...да не изброявам. Изключи всички вредности от менюто. 100% вече си проучила кои са. :) Един добре балансиран хранителен режим /клише/, който включва  плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и  протеини ще свърши работа + вода...много вода. Не употребявай думата диета ...направо те спича и ти се ще да хукнеш към хладилника. Режим, здравословно хранене и пр. хитри словосъчетания, променят виждането ти. Ето на- “ще стана нов човек”, “ще спортувам”, “ще се храня правилно”... Целта им е да не се превърнеш в осверипяла гладна “кучка” която брои калории до посиняване. Никой не харесва гладни, кльощави и изнервени жени. Дано не те обидих :)

2 години, но килограмите не са ми от бременността, а след това ; ) Като излязох от родилното бях с 3 кг повече отколкото преди да забременея ; )
Седенето в къщи и постоянното чудене какво да хапна от скука си каза думата.
Не кърмя, и да, в бг мама следя темата за диетата.
Всъщност е вярно, като си помисля за диета и почва да ми идва желанието да направя нещо сладко или да направя няколко неща за вечеря - все прекалено калорични ; )

24.01.12
15:12

Достатъчно е всяка новодошла да се прегледа дамските дневници... ;)
Храна, тренировки - всичко е описано ясно и точно, всички дадени съвети си стоят и се вижда резултата от тях...лесно, просто и ефективно ! Е, да - и трудоемко ;) щото си иска тренировки !

иначе от съветите на сайтове за жени се раждат подобни теми :
Къде греша ?

Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.01.12 15:16.

24.01.12
15:16

Ами ето...ivslo  сама си дала отговори на въпроса, “стоя у дома и хрупам калорийни бомби”. Ако детето е на ясла и имаш време за себе си действай смело!  Дали ще е във фитнес залата или тае бо, каланетика, зумба, пилатес или друга  женска програма всичко ще има ефект. Стига да те накара да се движиш.

казано от proxy proxy на 24.01.12, 13:05:

Кажете ми има ли смисъл от това, което правя?
Нямам никакви фитнеси уреди у дома, а и времето ми е супер ограничено, възможно ли е да отслабна и да се стегна с  30 мин. аеробика дневно?

Е, как да няма има особенно като имаш желание и цел. /За ограниченото време ми говори... моите са  3 броя 8-) /

казано от ivslo на 24.01.12, 14:29:

Хм, Иван, защо ?

90 дневната е на принципа на разделното хранене... резултатите, които видях в една тема от нея са страхотни! Говорим за 9-10 кг за 2 месеца, а има и един случай с близо 60 кг за 3 години.

Знам ли...

Не е нужно да знаеш :). Има хора които многократно са си чупили главите и не е нужно и ти да го правиш.
Ако спра да пия вода, ще сваля 2 кг за един ден което според жена вторачена в кантара би било нещо страхотно невероятно и т.н., но дефакто няма да е.
Търсиш здравословно хранене което да съпътства целия ти живот, и ще те направи силна и здрава за дълъг период от време,  а не хранене с което ще свалиш едни килограми за преди лятото и после като нищо да ги върнеш дори в повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1