Къде греша?!

Прескочи до:

10.01.12
16:37

казано от Daniela Hristova на 10.01.12, 15:59:

казано от Rali на 10.01.12, 14:49:

Може би трябва да отвориш на втората страница от женските дневници и да прочетеш малко. Там има куп дневници подобни на твоят, които след една две седмици биват зарязани. Търсиш помощ, а в крайна сметка според теб всички грешим,а ти знаеш най-добре. Ами щом е така значи няма как да ти се помогне. Ти знаеш повече.
И да ти кажа не мисля че тежестите взимат от женствеността ти. Не съм забелязала да ме бъркат с мъж. А и гирички от 1-2кг не са тежести. То дамската ти чанта най-вероятно тежи повече ;)

Приемам съвети всякакви,мисля че затова съм тук,просто всички са доста враждебно настроени,не знам такава ли е комуникацията тук?!
Кой е казал,че не тренирам с тежести от 2кг.?! Тае Бо-то на което ходя е комбинирано-аеробни упражнение,работа с гири,упражнения за корем и крака.

Ако прочетеш там където те насочих ще видиш, че никой не е враждебен. Просто темата е дъвкана прекалено много пъти .
Аз лично от кардио в продължение на час + полза не видях. И това в продължение на 6 месеца и отгоре.А и еднотипни тренировки, колкото и да са интересни не носят ползи на тялото, защото то привиква към тях.
От както тренирам с тежести и упражнения със собствено тегло ми е доспа по интересно и натоварено и виждам много повече ползи.
Правя и кардио, но обикновено е интервално и доста натоварващо. Тежестите няма да те направят груба. Дори понякога съжалявам, че в нашата зала няма опции за по-големи тежести,за да видя до къде бих стигнала и какви са максовте ми,  но пък си има други предимства.
Води дневник, описвай тренировки и храна, резултати, и то ще си покаже дали грешиш или не.

10.01.12
16:39

Здравей!
Аз мисля, че на снимката изглеждаш добре и планът ти ми изглежда добре.
За подутост - може би, наистина ако дълго време не ядеш и пригладняваш, усещането за храна в стомаха (след като се е “посвил”) може да се изпита като подутост.  Ама по-добре това, отколкото дебела хаха
Аз имам едни познати дами, дето цял живот не се бяха мръдвали и бяха дебели, после взеха малко да тренират тежести, останаха си дебели, но поне се заоформиха и сега самочувстието им е в облаците.
Познавам и друга крайност—тлъстите слаби, които с дрехи изглеждат много слаби, но без дрехи изглеждат ужасно. За мен добрият вид е нещо посредата.  Мое лично мнение.  Аз мисля, че и от кардио стават хубави мускули.  Успех!

10.01.12
16:41

Тедо, мазни или не, виждам огромни бедра и задници на 1.50 жени. Доколко са мазни не знам, ама мазни ръце също виждам :) Както казах, за тежките щанги съм, но с мярка и съобразено с телосложението.

10.01.12
16:41

Станимире,
много пъти се опитвах да сваля килограми, след като напълнях в следствие на заболяване и тъпчене с гадни медикаменти, които бяха наложителни. Всичко опитах, но ефектът беше 0 или в най-добрия случай -1,2кг.
Лутах се доста дълго, около 2 години, май месец реших, че щом някои жени могат да имат хубави тела, мога и аз!
Започнах да бягам, бягането ми помогна да вляза в кондиция и форма, но резултатът беше за 3 месеца 5 пъти в седмицата около -2кг без никаква промяна в тялото ми като визия. Чувствах се тонизирана.

Приятел ми предложи да вляза с него в залата, от 5 месеца съм редовна, 3 месеца тренирах по 3 дни в седмицата, но когато тежестите ми станаха големи и започнах да се преуморявам разделихме на 4 дни.
За тези 5 месеца съм свалила вече ( смятам в момента)- 17 см талия и 13см ханш.

Не си ме виждал преди, за да знаеш как изглеждах миналата година по същото време - 77кг, сега съм 67 ( ако ще се говори с килограми). И да, още съм мазна и аз го виждам, но това няма да е винаги така, в редовното трениране затова има и различни периоди ( чистене, задържане, сила и т.н.). Моят период на чистене започва март месец и след като махна излишните 7кг, ще се посъветвам пак за мазното ;)

Оформянето на тялото няма да как да стане от днес за утре, няма как да се стегнеш, ако няма КАКВО да стегнеш. Затова хората искат да имат мускули, за да могат да горят и чистят по-бързо. Това е начин на живот - искаш да изглеждаш добре и работиш за ТОВА да изглеждаш добре. За колкото време си качил килограми и си натрупал подкожни в дадени области, за толкова и ще ги свалиш - no pain no gain!

Надали някога ще изглеждам кльощава, но наистина не го желая, искам да имам здрава фигура с възможно по-малко подкожни мазнини и знам, че ще го постигна.

10.01.12
16:49

Skoge, браво за напредъка. Явно за теб това работи. Дано ти донесе желаните резултати :) И разбира се, че целта не е да си кльощава. И да, мускулите горят мазнините и придават стегната форма на тялото и т.н. и т.н. :) Но твърде много силови движения за една ниска жена с набита структура (примерно) според мен не винаги са най-правилният път към красивото тяло. Силни и стегнати бедра и дупе са едно, масивни - съвсем друго :)

Мнението беше редактирано от Станимир на 10.01.12 16:51.

Пътят от нетонизираната физика до стегнатото тяло и след това до масивната мускулеста визия е МНОГО дълъг. В хода на този процес всеки намира своя оптимум, съобразно целите и разбиранията си. Движещата му сила, обаче, са правилно дозираните силови натоварвания.

Упражнение с 15 повторение в серия е всичко друго, само не и силово. Виждал съм и серии по 20+ повторения - това минава в зоната на кардиото, според мен. Никой не иска от Даниела от утре да мине на тренировки с максимални тежести два пъти седмично и още два пъти да тренира с не повече от 3 повторения в серия. Мисля, че всички ме разбирате - принципната постановка е ясна, останалото е въпрос на плавен преход, но в тази посока.

10.01.12
17:04

казано от Kiko San на 10.01.12, 16:39:

Здравей!
Аз мисля, че на снимката изглеждаш добре и планът ти ми изглежда добре.
За подутост - може би, наистина ако дълго време не ядеш и пригладняваш, усещането за храна в стомаха (след като се е “посвил”) може да се изпита като подутост.  Ама по-добре това, отколкото дебела хаха
Аз имам едни познати дами, дето цял живот не се бяха мръдвали и бяха дебели, после взеха малко да тренират тежести, останаха си дебели, но поне се заоформиха и сега самочувстието им е в облаците.
Познавам и друга крайност—тлъстите слаби, които с дрехи изглеждат много слаби, но без дрехи изглеждат ужасно. За мен добрият вид е нещо посредата.  Мое лично мнение.  Аз мисля, че и от кардио стават хубави мускули.  Успех!

Аз пък познавам едни, които нямат правилен хранителен режим и да тренират с тежести, и  аеробно - все тая.
Познавам и едни други 46-50 килограмови с тънки отпуснати ръчички, които като си обуят дънките и паласките им излизат отгоре над колана - голяма красота - няма що...

Мнението беше редактирано от Блажка на 10.01.12 17:06.

10.01.12
18:29

Хаха, Скоге, бива си те! :) Поздрави на теб за резултатите!

10.01.12
20:51

Искам и аз да кажа на авторката да не се стряска от тренировките с щанги. Във фитнеса, в който ходя, едната инструкторка има най-изчистеното от мазнини, стегнато, атлетично женско тяло, което съм виждала на живо. Наистина е във впечатляваща спортна форма. Как им текат лигите на мъжете дори нямам намерение да коментирам. Тя е единствената жена в този фитнес, която съм виждала да вдига щанги; останалите са над 75 кг.

11.01.12
08:42

казано от Станимир на 10.01.12, 16:49:

Skoge, браво за напредъка. Явно за теб това работи. Дано ти донесе желаните резултати :) И разбира се, че целта не е да си кльощава. И да, мускулите горят мазнините и придават стегната форма на тялото и т.н. и т.н. :) Но твърде много силови движения за една ниска жена с набита структура (примерно) според мен не винаги са най-правилният път към красивото тяло. Силни и стегнати бедра и дупе са едно, масивни - съвсем друго :)

Чакай да ме понамразят и мен :) Станимире, ти си от мойта партия. Аз не съм с набита структура, дребничка съм, но тренировките с тежести - предимно клекове и напади и т.н ме превърнаха в нещо на което не исках да приличам. След като сто години слушах и вярвах, че това са най-добрите упражнения и прочие ,им теглих една майна и започнах да транирам по съсвсем друг начин. Комплекси със собствено тегло, тичане, разнини групови занимания с висока интензивност ,но без тежести, умерени тежести за горна част,  и много се доближих до перфектната за мен фигура. И НЕ тежестите не са най-добрия вариант за чистене и оформяне. Хиляди пъти се коментира, че ако тренираш по начин който не ти допада резултатите ще са обратното на това което очакваш, все едно да мразиш боб и всеки ден това да ядеш. Излезте най-после от тия рамки. Става като с цикличното в  което никой не вярваше и като казвах, че ям мах 2 пъти на ден, само дето не ме линчуваха, пък сега е модерно.

11.01.12
08:43

казано от Athina на 10.01.12, 20:51:

Във фитнеса, в който ходя, едната инструкторка има най-изчистеното от мазнини, стегнато, атлетично женско тяло, което съм виждала на живо. .

а дали е само от щангите ?

11.01.12
09:15

Ами всеки трябва да си намери неговата истината - за мен най-добрият вариант е тренировки със собствено тегло и умерени тежести (многоставни упражнения) + 3-4 пъти месечно по-тежички тренировки с щанги... и когато времето и настроението го позволяват - кардио на открито, разходки, скачане на въже. Това съчетано с богато на белтъчини хранене, плодове, зеленчуци и достатъчно полезни мазнини.

За друг може да е съвсем различно... Грубостите и обидите са излишни. По-скоро съвети и идеи са нужни, за да може да се видят различните гледни точки и да избегнат предразсъдъците.

11.01.12
09:28

diva97, те щангите могат да се ползват по хиляда различни начини. Всеки спортист на планетата ги ползва, за да развие качествата, които иска.
Или да оформи тялото, което желае. Ползват ги и жени и мъже и деца.
Не е като да не са за всеки, просто не всеки знае как да ги ползва. И това не се учи за няколко тренировки или дори за няколко месеца.
П.П. А ако не ти харесва - да, естествено, никой не те задължава да тренираш така. Всеки сам си решава.

Мнението беше редактирано от Петко К на 11.01.12 09:39.

11.01.12
09:29

И аз съм съгласна с мненията над мен, вярно е, че само тежестите не могат да оформят перфектното тяло.
Смаятам, че трябва да има разнообразие - щанги, кардио, аеробни, упражнения със собствена тежест, за издръжливост и т.н. Не може да се твърди, че само с този или онзи вид тренировка ще се постигнат желаните резултати.
Ако човек има възможността да ги комбинира, би било най-добре.

Ще разберете вие, че в кросфита е истината. ;)

казано от diva 97 на 11.01.12, 08:42:

Комплекси със собствено тегло, тичане, разнини групови занимания с висока интензивност, но без тежести, умерени тежести за горна част и много се доближих до перфектната за мен фигура.

Да правиш комплекси със собствено тегло изобщо не значи, че тренировката не е силова, нали?
Набиранията леко упражнение ли са? От тичане до тичане също има разлика.

Прост пример - бърпи с набиране е простичко упражнение с лично тегло. Няма щанга, няма купчина тежки дискове. Всеки, който е опитал да направи поне 5 качествени повторения, знае колко сила се иска за изпълнението им.

Изобщо... малко се спекулира с понятията в случая. Нещата съвсем не са фиксирани само между границите на тягата, лежанката и стойката за клякане. Има много разнообразни начини да се тренира силово. Мнението ми не е насочено към теб конкретно, diva 97, просто размишлявам принципно. Проблемът е в това, че неочаквано много Дами буквално си губят времето с неефективна спортна дейност... защо ли? Заради дълбоко вкоренената заблуда, че моментално ще се превърнат в свръхмускулести буци, чиста проба състезателки по културизъм. Ето това е в основата на дискусията. Защото (за сега) няма тенденция да изчезнат хората, прекарващи часове на кардио-уредите с мисълта, че правят нещо. Защото продължават да се виждат Дами, трениращи с гирички по 500 г или 1 кг. Ако вие сте ОК с това, аз не съм. Тук не става въпрос за това чий задник е мазен и защо е мазен. Става въпрос за принцип на трениране... а не за конкретна тренировъчна програма.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.01.12 09:41.

11.01.12
09:40

казано от Skoge на 11.01.12, 09:29:

И аз съм съгласна с мненията над мен, вярно е, че само тежестите не могат да оформят перфектното тяло.

Вярно? Аз значи съм изключение? :D

Мила

11.01.12
10:05

казано от Павел Недков на 11.01.12, 09:38:

Истина...истината в този форум в сегашния му вид е, че почти никой няма собствено мнение. Преди няколко години истината беше във ВМ-НВД - всички бяха луднали по ВМ-НВД, после всеки въртеше въглехидрати, после всеки беше на 5х5, после жените тренираха в 10000 повторения, дойде модата и на кросфита, после на комплексите със собствено тяло, подскачащи нинджи, клаймбери и т.н.т сега ако не се храниш циклично, ако не кросфитваш, ако целта на жените не е 100 кг клек, 150 кг тяга това означава, че си губиш времето. Е аз се питам, кой определя този стандарт... повечето тук са спрели да четат и да си развиват собствена представа, нагласа към тренировките...все още някъде там, извън този форум се правят различни аеробни тренировки, не само заради загубата на мазнини. Значи, тъпо е да не можеш да клекнеш с 90 кг, но не е тъпо ако не можеш да пробягаш 500 м без да спреш 2 пъти, защото си се задъхал. Тъпо е ако целта ти е да пробягаш 5 км за 20 мин, но не е тъпо ако целта ти е 100 кг клек, защо?
И както казват отвъд океана, има два типа хора, които не навиждам - тези, които не уважават тренировъчните принципи на останалите, и тези, които не приемат хранителните принципи на останалите...

Нали знаете правилото ... “ако прочетете, че някъде я има истината за нещото, то там няма никаква истина”. :)

Всичко е въпрос на гледна точка и успяват онези, които вземат полезното от всяка една такава, без да отричат останалото от нея.

Коментарът, който написах беше породен от този на Skoge, тъй като за мен това е една своеобразна дефиниция на кросфит.
За мен истината е в кросфита, не защото е модерен, а защото ти дава свобода да тренираш по различни начини и заедно с това да развиваш различни качества. Ето: ти казваш, че за много хора е важно да клекнат с много килограми, докато за тях не е важно да имат добра издържливост. В кросфита и двете неща са еднакво важни. Утре може да реша да тръгна на танци.., примерно, и това за мен също ще е кросфит, защото ще ми помогне да развия по-добре контрола над тялото си в пространството.

Абе, за какви тренировъчни принципи говорите. Нямате ли си по-важни неща с тях да се занимавате - учене, работа, деца, жена, ракийката :D

11.01.12
10:49

казано от Петко К на 11.01.12, 09:40:

казано от Skoge на 11.01.12, 09:29:

Вярно? Аз значи съм изключение? :D

Постнали сме по едно и също време ;)

11.01.12
12:01

На мен приятелят ми, който тренира гребане от малък и въобще е много фит ми каза да спра с упражненията за бедра, крака и т.н., защото достатъчно мускули съм била докарала, а съм ниска и набита.  А на първо място той ми беше изготвил програмата хаха.  И затова сега си правя моята си програма с много кардио—както много от мразещите го наричат бягането хаха

11.01.12
13:52

казано от diva 97 на 11.01.12, 08:43:

казано от Athina на 10.01.12, 20:51:

Във фитнеса, в който ходя, едната инструкторка има най-изчистеното от мазнини, стегнато, атлетично женско тяло, което съм виждала на живо. .

а дали е само от щангите ?

Едва ли, но идеята ми не беше, че това е единственият начин, а просто, че от щангите не се става мъж ;)

11.01.12
14:17

Добре де, много ми е странно, как всички жени сте толкова надарени, че лесно и бързо качвате мускули, че чак да стане грозно?
Пък аз се мъча, мъча и все слаб си стоя :D Да не говорим за многото други мъже, които нямат и половината от моите резултати.

11.01.12
14:21

Хаха, Петко, ами така сме жените—всестранно надарени :)
Ако искаш да не си слаб—просто пробвай някоя женска диета.
Ама ако искаш и да не си мазен, не ме питай мен хаха

11.01.12
15:41

Девойката, която отвори тази тема, бих посъветвала да пробва различни видове тренировки и за себе си да прецени кой вид най-много й допада. Подходящата тренировка, според мен, е тази, която ти носи удовлетворение, кара те да се усмихнеш, да се почувстваш жива и енергична.

Аз съм имала периоди, в които през ден или всеки ден бягах гребната база, сутрин, на гладно. После, като се приберях вкъщи, продължавах с Пилатес около 30-40 мин. И чаак, по някое време закусвах. Ефектът от цялата работа беше едно изтормозено и скапано продължение на деня. Външният ми вид беше огледален на вътрешното усещане. Да, бях по-малко килограми (54-55), с повече мазнинки и по-малко мускул.

Пробвала съм и аеробика - 3 пъти седмично, вечер. След всяка тренировка се чувствах като теб, след тае-бо - то - като парцал, чак очите ми се затваряха от преумора. Прибирах се, хапвах някоя зелева салата с малко месце и в леглото. Еми, пак бях изтормозена :) А, да, освен 3-те тренировки по аеробика седмично, през останалото време си правих и разни упражнения вкъщи, включително тае-бо :)

Откакто открих интервалните тренировки със собствено тегло и свободни тежести, направо се преродих. Добих един здрав, жизнен и енергичен външен вид (според моите познати, а и според мен самата). Всяка тренировка ми носи невероятно приятно усещане! Това е моят начин на трениране!

Разписах се нещо...Но, в основни линии ти препоръчвам да експериментираш разумно и да намериш своя начин на трениране :)

За хранителния режим - има толкова много статии в сайта...Универсален, май няма. Така че, хващай този, който най-много ти допада и сменяй настоящия :)

11.01.12
18:32

Благодаря за мнението и вниманието.;)

11.01.12
23:23

казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 11.01.12, 10:05:

Истина...истината в този форум в сегашния му вид е, че почти никой няма собствено мнение. Преди няколко години истината беше във ВМ-НВД - всички бяха луднали по ВМ-НВД, после всеки въртеше въглехидрати, после всеки беше на 5х5, после жените тренираха в 10000 повторения, дойде модата и на кросфита, после на комплексите със собствено тяло, подскачащи нинджи, клаймбери и т.н.т сега ако не се храниш циклично, ако не кросфитваш, ако целта на жените не е 100 кг клек, 150 кг тяга това означава, че си губиш времето. Е аз се питам, кой определя този стандарт... повечето тук са спрели да четат и да си развиват собствена представа, нагласа към тренировките...все още някъде там, извън този форум се правят различни аеробни тренировки, не само заради загубата на мазнини. Значи, тъпо е да не можеш да клекнеш с 90 кг, но не е тъпо ако не можеш да пробягаш 500 м без да спреш 2 пъти, защото си се задъхал. Тъпо е ако целта ти е да пробягаш 5 км за 20 мин, но не е тъпо ако целта ти е 100 кг клек, защо?
И както казват отвъд океана, има два типа хора, които не навиждам - тези, които не уважават тренировъчните принципи на останалите, и тези, които не приемат хранителните принципи на останалите...

Да, и аз съм го забелязал, повечето хора не мислят сами и не анализират нещата, нито се опитват да вникнат в тях. Просто следват модата в момента, или пък фанатично си вярват в някаква система и методика (която са хванали първоначално или от която са имали най-голям успех или просто щото някой им я е препоръчал) и не искат и да чуят за друго. 
А и по-лесно е да вярваш в някоя магическа програма, режим на хранене или добавка, с която бързо и лесно ще постигнеш мечтаното тяло. Никой не иска да му казват, че за да успее, трябва време, усилия, и цялостна промяна на досегашния му начин на живот, хранене, тренировки и дори мислене и че всъщност няма специално упражнение, конкретна програма или режим на хранене, с което да се постигне това ;) Да, има някои основни принципи, но всичко останало са променливи и зависят от човека и от целите му.
Също така, може това или онова да не ви харесва, но който иска резултати, ще прави каквото трябва, а не само каквото му изнася ;) 
Аз примерно обичам торта, шоколад, пица, дюнери и други такива, обаче повече обичам да съм здрав, да се чувствам добре и да съм във форма. Затова като си купувам храна, избирам пържоли и яйца, а не пица или сандвич.
И не винаги ми се ходи да тренирам, но го правя, защото обичам да тренирам и защото искам да съм силен и да изглеждам добре.
То и не ми се става сутрин рано да ходя на работа, но го правя, защото искам да имам пари и да си купувам разни неща ;)
Та, и при тренировките и храненето е същото.

12.01.12
09:54

Стана ясно,че няма конкретна формула,която да е за всички,а всичко е строго индивидуално,човек трябва да познава тялото си и да се наблюдава,за да види,кое как му действа-стигайки до най-подходящите за него хранителни режими,тренировки и т.н.
Все пак благодаря на всички,които се включиха по темата!
Аз продължавам да търся моя начин! ;)

12.01.12
09:57

Успех! (rock)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 12.01.12 09:57.

12.01.12
18:38

@Мила ‘‘Mon coeur няколко дни нямам достъп до сайта, но четях темата, първата ми работа, когато получих достъп беше да кажа, че това е мнение на годината. Мила, поздравления, изразяваш точно това, което исках, но нямаше как да напиша! Съгласна съм на 123456789%!

13.01.12
11:41

Истина...истината в този форум в сегашния му вид е, че почти никой няма собствено мнение...

Сърчице,

Усещам, че раздразнението ти е по-скоро на личностна основа. А за липсата на собствено мнение, не си права. Верно, има хора, които сменят начина си на трениране и хранене по-често от други, но нали трябва де се опита и така да се налучка верния път? Нарича се израстване. Точно защото четат и се интересуват, затова и опитват различните неща. Ако работи за тях продължават, ако не - опитват друго.

Колкото до мнението на Павката, то е по-скоро закачливо, отколкото опит да наложи собствения си подход в тренировките.

Между другото, търсих твой дневник, за да видя и преценя твоя начин на трениране, но нещо не открих... Ако има такъв, ще пуснеш ли линк?

Поздрави!

П.П. Извинявам се на авторката на темата за отклонението.

Вик, момичето е много право. Във форума се образуват социуми водени около определена идея. Само, че почти винаги моделът е, който не е с нас е срещу нас. И хората, които изказват свое мнение се броят на пръсти. Всички се водят от мнението на социума. Става смешно да гледаш как хора говорят и вярват без да влагат капка мисъл от сивото вещество, а се водят по мнението на групата. Било е така, винаги ще бъде. Когато навлезе високомазнинната диета, тогава беше първият пример за това явление. Сега станаха много повече, защото и форумът се популяризира.

Та така... образуват се “секти” (неслучайно в кавички) на тренировъчен, хранителен, географски и брбр принцип. Заеби гражданското общество, повечето обичат да ги водят за носа и да не се стараят да мислят.

13.01.12
12:00

Десо, така е. И к’во? :) Това е тематичен форум. Същото се случва във всички такива тематични форуми. Ела да видиш във форумите за акваристика какво става - днес са модерни едни риби, утре - други. Хората се делят на такива, отглеждащи някаква група рибки (които спорят и се дърлят помежду си), на “акваскейпъри” и какви ли не още. И това е нормално и очаквано - хората са такива. Родените лидери са малко, колкото и да ни се иска да всички да се мислим за такива. Останалите ги следват повече или по-малко осъзнато.

О, да! Така е. И всъщност навсякъде около нас е така. Тъжното е, че не се опитваш дори да вложиш малко усилие да разбереш противоположната страна. Принципът на пълното отричане е характерен за тоталитаризма и като всяко тоталитарно нещо, накрая стига до застой и крах. Има далеч по-добри похдоди, с които накрая може да спечелиш приятели, а не да дразниш постоянно хората.

Е, аз съм единак и ще ги дразня до самия край :D

казано от Vic на 13.01.12, 11:41:

Колкото до мнението на Павката, то е по-скоро закачливо, отколкото опит да наложи собствения си подход в тренировките.

Абсолютно :)

13.01.12
12:49

казано от Diddlina на 11.01.12, 15:41:

Откакто открих интервалните тренировки със собствено тегло и свободни тежести, направо се преродих.

Обаче, много малко хора, и най-вече жени (giggle), могат да го проумеят това ;)

1. Една жена трябва да тренира във фитнес зала - само там може да се натоварва пълноценно и качествено !
2. Една жена трябва да тренира с епилиран и релефен инстуктор - иначе няма кой да и каже какво и как с такава компетентност и авторитет !
3. Една жена не трябва да тренира със свободна тежест по-голяма от 2 кг - иначе може да получи смущения, които да я оставят бездетна !
4. Една жена трябва да тренира с много повторения, поне 15, даже 20 е по-добре - все пак и трябва да свали онези митични 3-4 килограма мазнини, не и трябва мускулна маса !
5. Една жена трябва да тренира с леки тежести - големите тежести освен, че водят до упоменатите в точка 3. увреждания, неминуемо ще и докарат и мускули поне като на инструктора !
6. Една жена не трябва да пие каквито и да било добавки, освен тези, които продават/продава в залата/инструктора - витамините повишават прекалено много апетита, рибеното масло е преди всичко мазнина, а тя точно мазнини иска да свали, от аминокиселините окосмяването по тялото се увеличава, но да - понякой гейнър от протеин бара е здравословно !
7. Една жена трябва задължително да прави кардио - само кардиото гори наистина доказано мазнините, но кардиото не трябва да е много интензивно защото съществува риск за ставите и сърцето !
8. Една жена не трябва да тренира повече от 3 пъти седмично - хормоналния и баланс отива на кино !
9. Една жена не трябва да тренира в два последователни дни, умората се натрупва и това уврежда непоправимо, естествено след време, мозъка !
10. Една жена не трябва да тренира целогодишно - организма винаги има нужда от почивка.

казано от Diddlina на 11.01.12, 15:41:

За хранителния режим - Универсален, май няма. )

Това - също ;)

1. Всичко, което има “фибри” !
2. Всичко, което няма “мазнини”, особено животински !
3. Всичко, което е зърнесто/пълнозърнесто !
4. Всичко, което е растително !
5. Всичко, което е само сухо/бяло месо !
6. Всичко, което е с подсладители !
7. Всичко, което е плод !
8. Всичко, което се рекламира по телевизията като здравословно !
9. Всичко, което е “кълнове” !
10. Всичко, което е слабоалкохолно, но без бира естествено !

1. Нищо, което е червено месо.
2. Нищо, което е с тлъстина.
3. Нищо, което е с животинска мазнина.
4. Нищо, което е било вътре в животното - яйца или субпродукти.
5. Нищо, което е било върху животното - кожа или сланина.
6. Нищо, което е ферментирало.
7. Нищо, което да има произход “от село”/”домашно”.
8. Нищо, което се яде сурово - плодовете, зелето и морковите са изключение.
9. Нищо, което бобово - е, соеви кълнове в китайския може понякога.
10. Никакви миризливи зеленчуци - кромид, праз, чесън, ряпа, магданоз, копър, босилек и всякакви други такива.

13.01.12
12:55

казано от James Hinks на 13.01.12, 12:49:

...
Една жена трябва да ...

Култово!!! (rock)

13.01.12
12:57

Джеймс, направо го отдели в отделна статия... след този пост Космополитан загуби доста от последния си тираж ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1