Тайният дневник на Ел или за фитнеса и други демони

Темата е заключена.
Прескочи до:

казано от г-н Петков на 19.01.12, 18:22:

Явно нямаш намерение да оправяш храната ;)

Има, бре:

казано от el на 13.01.12, 15:37:

Ел видимо може да няма нагласата за промени, ама всъщност това съвсем не е така.

Verba volunt, scripta manent.
Кучетата си лаят, керванът си върви.

Защо ли точно тези две неща ми дойдоха в главата... празни приказки говоря, както обикновено.
;)

20.01.12
06:50

казано от Кольо Пияндето на 19.01.12, 18:31:

казано от г-н Петков на 19.01.12, 18:22:

Явно нямаш намерение да оправяш храната ;)

Има, бре:

казано от el на 13.01.12, 15:37:

Ел видимо може да няма нагласата за промени, ама всъщност това съвсем не е така.

Verba volunt, scripta manent.
Кучетата си лаят, керванът си върви.

Защо ли точно тези две неща ми дойдоха в главата... празни приказки говоря, както обикновено.
;)

Изобщо не са ти празни приказките в тоя ред на мисли ще отговоря Ecianci i nomnes ego non ;)
Уточнявам оставам на т.нар. циклично хранене, като ще се опитам да си вдигна дажбите, то и тялото ми го иска. Така ,че ще я карам на интуиция. Естествено без да омухвам купища забранени храни. Дисциплина мога да проявя в тази част - обещавам си!

СРЯДА

6:30ч. кафе
7:30ч. зелен чай
8:00ч. кафе
9:00-10:10ч. кофти тринировка  споменах няма да описвам подробности...
10:30ч. кафе
11:30 ч. зелен чай
13:30 обяд с приятелки
зелена салата с варени яйца
задушени дробчета пишеше, че са 300 гр. според мен не повече от 200 гр.
15:30 кафе
вода около 1 л. + чай до време за вечеря
вечеря 21 :00ч.  яйца по панагюрски 3 бр.,  спаначена салата, 1 чаша бира.

ЧЕТВЪРТЪК
8:30ч. кафе
до обяд вода и чай
чистене, гладене и прочие домакински занимавки...
Направих едни овесени блокчета, та примлясквах по между другото.
16 :00 ч. Овесени ядки с кисело мляко
чай и вода до вечеря
вечеря 20:30 ч. печено /селско/ пиле с картофи на фурна и салата от кисело зеле /това е брутална храна/
още 2 овесени блокчета пред ТВ-то.

Това май ще ми стане един от любимите дневници :) Харесва ми, че си много позитивна, мотивирана, обмисляш съветите, които ти даваме,интересуваш се, четеш и не на последно мястно, от дневника не лъха обремененост от комплекси.

Сряда и четвъртък много ми харесват. Продължавай в същия дух!

20.01.12
17:12

казано от инж. Марин Маринов на 20.01.12, 11:26:

Това май ще ми стане един от любимите дневници :) Харесва ми, че си много позитивна, мотивирана, обмисляш съветите, които ти даваме,интересуваш се, четеш и не на последно мястно, от дневника не лъха обремененост от комплекси.

Сряда и четвъртък много ми харесват. Продължавай в същия дух!

Ауу...инж. Марин Маринов балсам за моите уши...направо шоколад ми се разля по душата. (sun)

Много ми се ще да се похваля , то дали е за хвалба е друг въпрос, но ...
днешната тренировка
пътека интервална тренировка 40 сек. към  40 сек .- 12 мин. /овладявам пътека одма, вЕрвайте не е лесно/
крака - абдуктор машина външни и вътрешни 4 х30 - 25 кг.
      - задни 3х10 - 10 кг.
и сега момчета затаете дъх... Ел грабна щангата
      - клек с щанга зад врат 3х 12 с 20 кг. /толкова била щангата/
Обаче, се оказа,че в залата рак с щанга няма, а има някаква машина, чието име не запомних .Щангата е вградена в нея и е на едни куки.../ако имах време бих ровнала в Гугъл на, че разбера името, ама нямам/ сигурна съм, че се сетихте как й думат.
      - клек с щанга зад врат 3х 12 с 25 кг. 
        и пак като добавих още едни дребни дискчета  3х12
Естествено предизвиках фурор, събра се тълпа зяпачи, да гледат, кое кукуриго се гъзи с дрънчи с тежести ха, ха. А в погледите им: “Тая е луда, що не си гледат кростеренажорите тЕя женки” . Иструктора похвали изпълнението с определието - чисто. Пак ме досмешава, защото вчера на сухо у дома се пробвах с точилката пред огледалото...как няма да ми е чисто движението, аз съм се гъзила на сухо ехеее. Супер ми беше забавно. Още повече се случи да съм сама, така че по-малко за уста работих :D
      - упражнения с дъмбели за бицепс и трицепс  с 4кг 4 х20
      - още малко трицепс на една машина с въже за трицепс упражнения 3х10 с 15 кг. едвам успях да довърша
      - напади с дъмбели от по 5 кг. 6 бройки ...много ми е трудно с маратонки, криви ми се глезена нещо /ще си купя цвички, супер яка дума е цвички/
        - пътека на наклон 15 позиция 10 мин.
Ами това беше, храненето утре ще го пиша, че времето пак ме гони...ама аз не се давам :P

20.01.12
20:15

казано от el на 20.01.12, 17:12:

и сега момчета затаете дъх... Ел грабна щангата
      - клек с щанга зад врат 3х 12 с 20 кг. /толкова била щангата/
Обаче, се оказа,че в залата рак с щанга няма, а има някаква машина, чието име не запомних .Щангата е вградена в нея и е на едни куки.../ако имах време бих ровнала в Гугъл на, че разбера името, ама нямам/ сигурна съм, че се сетихте как й думат.

Предполагам визираш Смит машина (giggle) . Иначе як дневник и аз го чета ;)

21.01.12
10:24

[quote author=“Absolut Illusion” date=“1327083328
Предполагам визираш Смит машина (giggle) . Иначе як дневник и аз го чета ;)

Добре дошла Absolut Illusion.
Възможно е и така да се казва, от ентусиазъм явно съм придобила временна глухота (blush).
Разгледах ти и аз дневника, има какво да науча хич да не...Веднага ти ставам последовател...
Въпреки, че последият ти пост ме озадачи.  Да не чакаш бебе?!

петък

6:00ч. кафе /много рано се излюпиха дЗверчетата/
9:00-10:15ч. готска тринировка вече се изфръцках:P
10:30 ч. кафе
11:00ч. зелен чай
15:00ч.  клюки  и хрупане на някакви диетични гризки с вкус на плява...бляск (puke)
16:30 ч. 1 ч.ч. кисело мляко с 1 с.л. чия
вода и чай до вечеря
Вечеря: лазаня с бешамел и бри, като количество доста -3 парчета... грамаж неустановен
        зелена салата със спанак и сос горчица
        сладолед няколко гребки от кутията, нещо не се вдъхнових.
Чия-та  незнайно защо ми подейства, като очистително...направо се обез*айних
Гадост...

С толкова много кафе и чай ще трябва да увеличиш водата. Ти колко пиеш на ден в момента?
А за тренировките какво да ти кажа...аз съм на менение, че жените трябва да тренират като мъжете.
Смит машината не е добър избор за клек според мен.
Между другото вчера пак нямаш протеин. Това го казвам  за последен път, защото съм сигурен, че ти също го забелязваш и няма нужда да го повтарям винаги когато го видя.

21.01.12
15:21

казано от инж. Марин Маринов на 21.01.12, 10:41:

С толкова много кафе и чай ще трябва да увеличиш водата. Ти колко пиеш на ден в момента?
А за тренировките какво да ти кажа...аз съм на менение, че жените трябва да тренират като мъжете.
Смит машината не е добър избор за клек според мен.
Между другото вчера пак нямаш протеин. Това го казвам  за последен път, защото съм сигурен, че ти също го забелязваш и няма нужда да го повтарям винаги когато го видя.

Да ама, като няма друг вариант в тази зала.... налага се да ползвам  мистър Смит. Картата ми свършва другата седмица... и без това ще трябва да се местя. В издирване съм на нова зала...Отборът от Варна , ако има желание  да се включи с предложения моля! /без Космо залите/

Работата ми е пряко свързана с кафе и чай, а и толкова да са ми любими, че няма на къде. Кафета-та може да иглеждат много на брой в някои дни. Количеството на едно Ristretto не е повече от  25-30 мл. Уточнявам, да не решите,че пия нЕкви жужави поамериканчени напитки с вкус на кафе и  1/2 литър.  Виж с количествата чай се оливам сериозно . Факт е, зимата не ми се пие особенно много вода. Става ми студено, като пия вода, може и да се гоня... Все пак се опитвам да докарам количество 1.5-2 л. ама трудно.
Знаех си ,че ще ме овика инж. Маринов ... още докато реших да правя лазаня, ама нейсе (blush) Веднъж седмично  сме на италиански манджи. Явно я карам още по инерция, ще трябва през деня да компенсирам протеиновата недостатъчност.

21.01.12
15:30

Дай насоки в кой квартал търсиш зала

21.01.12
16:18

казано от Absolut Illusion на 21.01.12, 15:30:

Дай насоки в кой квартал търсиш зала

Централна градска част най-ми е на сърце. Мисля за Finess или в Черно море.  А отзиви за MONSTER GYM , че го хвалят у Фейс-а.

21.01.12
16:28

И в двете съм тренирала.
Финеса е голяма и просторна зала. Има доста уреди + стойка за клек, доволно количество дискове, само душовете тогава не ми харесваха - постоянно се разваляха.
Monster Gym го отвори един познат преди близо година. Залата е хубава, чиста, с нови уреди, също има стойка за клек. Съблекалнята е перфектна. Само дето не е много в централна Варна - намира се под хлебозавода.

Ето снимки тук

И в двете спрях да ходя, защото ми идваха далеч, а аз тренирах сутрин преди работа. + на двете е, че отварят в 7:00.

Едит: Сетих се за още една, която чувам, че е добра, но не съм посещавала - Класик фитнес в района на базар Левски

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 21.01.12 16:35.

21.01.12
16:49

Май пак ще се мъкна във Finess… преди го посещавах. Мир наистина ми е доста в обратна посока.
Ако нещо се сетиш свиркай, района на Колхозния ми върши работа също. Благодаря ти!

22.01.12
18:10

Здравей Ел!
Току що открих дневникът ти и те добавик, към дневниците, които са ми интересни!
Успех в начинанията!

22.01.12
18:23

Събота
ден без тренировка

храната:
06:30- 10:30 ч.кафе и зелен чай
обяд 
13:30 - активия с мюсли
14:30 - 18:30 ч. зелен чай,  кафе, вода около 1.5 л.
вечеря
21:00 ч.  омлет с 3 яйца и извара, салата спанак 1/2 чаша бира, желирана торта  кисело мляко с мюсли

Сега се сещам, че никой не описва в дневника си креватните тренировки...или тук списващите на правят секс?! :D Щото според ЕЖК много калории се горят от секс-а някъде от 200 до 400… а при мъжете още повече. Ето за информация :) на всички броящи дневният си разход и прием на калории, как могат да компенсират някои числа и да спят после като къпани :P

Неделя
Като събота без тренировка , ако не броим 1:30ч.  игра на двора с децата ,бой със снежни топки и направа на снежни човеци.
обяд
13:00 ч. 1 багета със шунка и горчица
зелен чай,  кафе - както обикновенно . Вода около 1.5 л.едвам ,ще продължа да се наливам
вечерята ще я допиша утре :)

22.01.12
19:18

Клипове искаш ли, да видиш как е техниката:)

23.01.12
08:27

казано от Kiko San на 22.01.12, 18:10:

Здравей Ел!
Току що открих дневникът ти и те добавик, към дневниците, които са ми интересни!
Успех в начинанията!

На теб също Kiko! Веднага те add-вам и аз.

ЛОл /лирично отклонение/ тези модни навици със следене-то, последователи, прибавяне, събиране и изваждане...Цялото това явно/случайно и нарочно воайорстване...уби желанието на хората да си бъркат по гащичките...тюх да се невиди...

казано от slavko на 22.01.12, 19:18:

Клипове искаш ли, да видиш как е техниката:)

Ако има какво да покажеш, давай смело. 5 броя сме подкрепили мнението, предполагам и  с нагласата да оплакнем очи ;)

Вечеря
20:30 ч. свинско с ориз и гъби - прилична порция, последното парче от тортата с овесени ядки

23.01.12
21:38

Здравей! Ел, дневникът ти е страхотен и искрено ме забавлява! Това със спирането на цигарите го изживях и надживях. Вече една година съм чиста! Сега чистя натрупаните сланинки! Ще следя подвизите ти и надявам се скоро да споделиш успехите си1

24.01.12
10:30

казано от Geri Vladimirova на 23.01.12, 21:38:

Здравей! Ел, дневникът ти е страхотен и искрено ме забавлява! Това със спирането на цигарите го изживях и надживях. Вече една година съм чиста! Сега чистя натрупаните сланинки! Ще следя подвизите ти и надявам се скоро да споделиш успехите си1

Здравей и на теб Гери :) чул те Господ за успехи...предполагам в рамките на месец / два ще мога да покажа нещо, като мускул.

Понеделник

06:30- 12:30 ч.кафе, зелен чай, вода
много чистене  след почивните дни
13:30 - обяд 1 кисело мляко с 1 к.л. чия и 3 с.л. мюсли - ръжено

Чай, вода до  16 ч.
тренировка 16 :00 - 17:10

ЛОл : Оказва се ,че съм една асоциална и мнителна жена...залата беше пълна с дрънчащи и пуфтящи мъжОве. Няколко по шишкави определено ме издразниха и със звуците и с мириса си на разгонени котаци...На всичко отгоре са окопирали всевъзможните машини и щанги...трябва да чакам и да отговарям с нахален поглед на въпросите в очите им. Ама ха...я. Оказва се ,че съм срамежливка-сливка...Зяпат, какво зяпат...май ще си ходя сутрин доста е по-спокойно. Та в този ред на мисли и действия  някак хаотична ми се получи тренировката

пътека интервална тренировка  35-40 сек. към  40 сек .- 12 мин.

дърпане на скрипец зад врат 3х10 с 15 кг. /оскубах се хиляди път, къде да я вържа тази коса...егати/

горен скрипец пред глава 3х10 с 15 кг

повдигане на ръце встрани с дъмбели  3х10 4 кг. 1х8 5кг.

упражнения за трицепс с дъмбели  трицепс  с 4кг 3 х20 и 1 път с 5 кг  8 пъти май не починах достатъчно.

лицеви опори на пейка 3х10
полечка пробвах, как е корема...оказа се,че не ме боли...още с лицевите го разбрах де...

корем абдоминална машина 2 х 20 с 15 кг.
        странично извиване  2х 10
        вертикалното повдигане на краката от стенд 4 х10 много леко ги направих , чак се зачудих ???
        странично извиване  2х 10

клек с щанга зад врат 3х10 с 30 кг.  направо си сложих 30 кг., ама ми се разлюляха колЕнцата на послената серия.
вело 10 мин. на някаква програма дето ми изкара ангелите, егаси байра дето ми го организира...едвам изтихах.

Като слязох от колелото все едно не ходех... 5 см. над пода летях, толкова ми беше леко. Проблем ми се появи пост-тренировъчно с 10 сантиметровите токове на обувките. За пореден път благослових избора си на кола с автоматични скорости...с разлюлени крака и в час пик щях да съм гроги. А сега спокойно си цъках радиата и си бърках в носа ....

Вода по време на тренировката 1 л. пътьом още 0.5 л. Е, па грам не огляднях. Чак към 19 ч взе да ми се хапва - корни  + ядки с уасаби. Значи, това ми е времето за тренировка. Знаех си.

Вечеря 21:10
Свински пържоли 2 бр. на скара и някаква испанска салата със странен вкус нещо между рукола и краставица.
Така се натъпках, че заспах ,като ряпа на дивана за  5 мин.

24.01.12
19:34

Ел, страхотно се справяш. Браво за клека с 30 кг! Описваш забавно тренировките си :D Блогът ти е много свеж, ще надничам и там ;)
Успех!

25.01.12
11:33

А с лазанята какво се случи? Няма повече информация, а тъкмо ми потекоха лигите... А между другото изглеждаш страхотно и за нераждала жена. За нула време  ще станеш богиня ( особено ако внесеш някои промени в храненето си). Как ти отразява пиенето на толкова много кафе и чай? Питам, защото са диуретици, а ти не пиеш много вода. Ако пия 4-5 кафета с по-малко от 2л вода, кожата ми става гадна и изглеждам суха като цяло.

25.01.12
14:13

казано от Anelia на 24.01.12, 19:34:

Ел, страхотно се справяш. Браво за клека с 30 кг! Описваш забавно тренировките си :D Блогът ти е много свеж, ще надничам и там ;)
Успех!

Благодаря ти An много си мила (hug)

казано от Geri Vladimirova на 25.01.12, 11:33:

А с лазанята какво се случи? Няма повече информация, а тъкмо ми потекоха лигите... А между другото изглеждаш страхотно и за нераждала жена. За нула време  ще станеш богиня ( особено ако внесеш някои промени в храненето си). Как ти отразява пиенето на толкова много кафе и чай? Питам, защото са диуретици, а ти не пиеш много вода. Ако пия 4-5 кафета с по-малко от 2л вода, кожата ми става гадна и изглеждам суха като цяло.

Да не съм обещала да давам рецепта за лазаня...старост нерадост... Много ме ласкаете значиии то се заруминих ,като млада невеста...(blush) Пиенето на кафе и чай не ми се отразява зле, даже много ми е добре. Със спирането на цигарите кафето доста го намалих вече не пия 5-6 на ден...Гледам си и по дневника максимум до 3 ги докарвам. Иначе цигарите доста гадно ми се отразяваха на околоочният контур...Сега въпреки, че само от 25 дена не пуша ,кожата ми  доста грейна...пу, пу умрЕ циганката...Кафето, което пия е такова не употребявам други производни. За водата работя по въпроса...ама хич не ми е любима :(  ще свикна де ще ида.

Мнението беше редактирано от el на 25.01.12 14:15.

25.01.12
16:34

Вторник
Ден без тренировка - ама не съвсем
храната:
06:30- 12:30 ч.кафе и зелен чай
вода средна хубост примерно 500 мл. до обяд 
14:30 - мюсли с прясно мляко и  1 ч.л. мед. Добра копанка си забърках...Всеки път , като си правя мюсли с прясно мляко ми прилича, на прасешко ядене...май ярма му викат или нещо подобно беше.
Задничайки в дневника на Кико се изкуших  да напрявя серията на Чанг... и се започна едно ходене от клип на клип, ха и това да пробвам, и това, че така си прекарах следобяда рипайки пред монитора. Пробвах със смешните си  2кг. гири ренегадско гребане и взех, че се справих. Мислех си ,че е супер трудно, а не е. После се хвърлих на Табата с една руская девочка + Бърпи ...абе пълно мазало 
14:30 - 18:30 ч. зелен чай,  кафе, вода около 500 мл.
остатъци от вечерята на двамата малки ... малко омлет.
вечеря:
21:00 ч.
Нямах търпение да седнем от предният ден го бях мариновала конското и така настървено го нападнах, че думи нямам. Конски каренца, ньоки и зелена залата с чери домати 1 чаша червено вино. Много вкусно нещо ей... направо чудно.  От нова година не бях яла...

Сряда

последен ден в тази зала

9:00-10:15ч.  тренировка 

повдигане на ръце встрани с дъмбели  4х10 4 кг.
упражнения за трицепс с дъмбели  трицепс  с 4кг 3 х20
лицеви опори на пейка 3х10
ренегадско гребане  с 4 кг. 3 х20 на последната серия малко се озорих
корем
        абдоминална машина  1 х 20 с 15 кг. 1 х 10 с 20 кг. с каква цел го направих това идея нямам...
        вертикалното повдигане на краката от стенд 4 х10
        руско извиване с дъмбел 4 кг., поне най-се доближава до него 2х10
Пробвах лежанката най-подир...егаси кефа...сега разбирам пристрастяването на инж.Маринов. Пак съм била с грешни впечатления. Не съм се напъвала да вдигам някакви килограми, само със щанга /15 кг./ направих 4х 10 , да отравотя движението. Получи се.
        клек с щанга зад врат 3х10 с 30 кг.  и си добавих по 1.25кг. от две страни, за проба и още 1Х10 с 32.5 ха ха :D
вело 10 мин.

10:30 ч. кафе
  12:30 ч. чай мента
  13:30 ч. зелен чай
  14:30 ч. мюсли с прясно мляко и  1 ч.л. мед.

Вечерята ще  пак ще е конско, че се улях с количеството изпечено месо, предполага се да е с ориз и салата.

btw г-н slavko нищо , не показа ...хъм

26.01.12
14:25

...май ярма му викат или нещо подобно беше

Точно така, ярма се казва.  Давам я и на домашните любимци—кокошчиците (които вкъщи съм и нарекла на имена) и винаги ми е изглеждала доста вкусно.
Като малка съм я пробвала.  По- е вкусна от мюслито определено, последното въобще не ме кефи :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 26.01.12 14:26.

26.01.12
17:35

казано от Kiko San на 26.01.12, 14:25:

...май ярма му викат или нещо подобно беше

Точно така, ярма се казва.  Давам я и на домашните любимци—кокошчиците (които вкъщи съм и нарекла на имена) и винаги ми е изглеждала доста вкусно.
Като малка съм я пробвала.  По- е вкусна от мюслито определено, последното въобще не ме кефи :)

Развесели ме Kiko :)

четвъртък

8:30ч. чай

След като изблизах къщата ...
10:30 ч. Табата с  руската девочка 2 пъти +  15 бр. Бърпи колкото да не е без хич . Взе доста да ми харесва това движение.
11:30 - 16:30 ч.
Нова кафемашина и най- якото кафе за седмицата (sun)
2 чая билков и зелен
гризки Зайо Байо-  а на децата не ги купувам олеее
1 корни
1 мъфин

Отидох на оглед на новата зала. Става! Малко е непрофесионална, но няма хора и ми е на един .....от работа. Утре ще я тествам . Към картата има и сауна, масаж по ми се ще, ама да видим как ще се разберем. Сняг и виелици разправии с чиновници...мина и днешният ден. Май ме гони ПМС всичко ми се яде, ако може да е от вредно по-вредно... Мразя женската си хормонална обремененост...толкова цикличност на едно място започва да пречи...то не са лунни, менструални и пр. цикли...Просто да подлудееш.

ЛОл : “...Изобщо какво искaтe вие жените? Фройд формулира този въпрос, но така и не успя да му отговори напълно. (...)Твърд кур - отсякъл Фройд, вземайки тяхната мания за наша...” Е. Джонг

що ли изобщо влизам да дращя...

Айде сега, Фройд ти е виновен... (giggle)

Дано поне да вечеряш днес... :)

27.01.12
08:33

казано от Кольо Пияндето на 26.01.12, 20:26:

Айде сега, Фройд ти е виновен... (giggle)

Дано поне да вечеряш днес... :)

На кривата ракета, космоса й пречи, че и моята работа...Човек като позапълни дупките се чувства някак си по-спокоен, да не кажа одухотворен (giggle)

вечеря
зелена салата с краставици и чери домати, бял ориз и вратни пържоли, сладолед за разкош.

вода вчера почти не пих, срам не срам  до 0.5 л дали  успях да стигна ...едва ли...то от кривотия ще се затрия!
Любимият виждайки дивият ми фитнес ентусиазъм ми донесе за проба л-карнитин на Biotech ампули... няколко вида за тест . Исках да ми купи на хапчета нещо, ама това го посъветвали, нещо скъпи ми се виждат?! Всъщност преди и години и аз си бях вземала течен...Мисля има ли смисъл да започвам от сега или поне  още месец да мине, че да вляза в час?! Идеи и съвети приемам всякакви ;)

Ел, ти не си мисли ,че кафенцата като са много къси можеш да пиеш по повече от тях. Кофеина излиза най-интензивно с първите 30 милилитра, а и той е диуретика, който изкарва водата от теб.

28.01.12
07:51

казано от инж. Марин Маринов на 27.01.12, 10:00:

Ел, ти не си мисли ,че кафенцата като са много къси можеш да пиеш по повече от тях. Кофеина излиза най-интензивно с първите 30 милилитра, а и той е диуретика, който изкарва водата от теб.

За кафето инж. Маринов да не навлизаме в спорове...много мога да кажа по темата, но не ми се спори...хеле пък с теб, че си ми от любимците :)

петък

/нова зала - пълна тъпотия няма да е тази... пак съм в търсене/
11:00 - 12 :15ч.  тренировка 

повдигане на ръце встрани с дъмбели  4х10 4.5 кг.
упражнения за трицепс с дъмбели  трицепс  с 4.5кг 3 х20
лицеви опори на пейка 4х10
ренегадско гребане  с 4.5кг. 4 х20
корем
    вертикалното повдигане на краката от стенд 4 х10
      коремни с обратен наклон
вело 15 мин.
Крайно съм разочарована от залата, ама пусто се поблазних ,че ми е много близо, уредите са ужасно смотани. Всичко останало обаче е 5 звезди, съблекалня, баня, хавлии, сауна и пр. но не съм отишла на СПА в крайна сметка...Много ми докривя.
до  14:40 ч. точно бях изпила 2 л. вода
зелен и черен чай  + едно ристрето до към 15 :30 ч.
обиколка с дрифтове по снежните варненски улици, купих шейна поне
Сурови фъстъци около 50- 70 гр. в колата на път за вкъщи
хрупане на бисквити Ревю до време за вечеря, изпих още поне  1 л. вода... направо съм като водоноска днес...
Вечеря
21:00ч
салата саларико, сирене по шопски с 2 яйца, вита и филия
десерт оризови блокчета с шоколад 4 бр. /заради шоколада после  5 пъти „Отче наш” за назидание ;)/

Аз не казвам ,че съм експерт по кафето. Може и да греша. Ти се занимаваш професионално с това и ще ми е много интересно и полезно да си обогатя знанията по темата. Никой не е казал ,че ще спорим и ще се караме, дори може да ме убедиш още с първото изречение ;)

Марине, кафето и кофеинът в умерени количества (1 до 5-6 кафета) нямат диуретични свойства...или поне не са такива, че да предизвикат дехидратация или дисбаланс на електролитите в плазмата. Този мит отдавна е разбит. Вече има десетки изследвания, които потвърджават твърдението.

Забелязва се значимо увеличение в уринирането едва при прием на наистина големи количества - 6мг./кг кофеин и нагоре. Тъй че, пийте спокойно кафе. Изключително полезно е, стига да не се прекалява разбира се. :)

Fluid, Electrolyte, and Renal Indices of Hydration During 11 Days of Controlled Caffeine Consumption; Lawrence Armstrong, et al.; 2005
Caffeine and Creatine Use in Sport
Caffeine during Exercise in the Heat: Thermoregulation and Fluid-Electrolyte Balance
Effects of caffeine ingestion on body fluid balance and thermoregulation during exercise.
The Claim: Caffeine Causes Dehydration
Caffeine: Is it dehydrating or not?
Nutrition: Caffeine and hydration
Is coffee drinking causing dehydration

Това не трябваше да го научавам :D Сега ще трябва да давам по 10 лева на ден за кафета, като знам какъв съм му фен.

Е, това че няма да се обезводниш не означава, че няма да ти гръмнат бушоните на нервната система! :D

28.01.12
13:01

Чудна информация за кафето, не че съм правила опити да го спирам. :D

El, много интересно пишеш. Това ми е един от любимите дневници вече. (sun)

29.01.12
10:09

Благодарности на г-н Тихомир Велев за разясненията за кафенцИтУ :)

Обещавам на инж. Маринов, като посети Варненска околия  да го черпя с кафе до посиняване или попикаване, като му е удобно :P
Нищо не казахте за препарата  главно L ... чудото , което от ще ме направи по-малко мазна.

събота
нищо интересно, малкоТабата с рускинчето към 9 ч.
обичайните чай, кафе, чай, кафе, вода до обяд...

обяд
Ловето направи сандвичи с разни кикиридки + айран, по вкусни садвичи няма! Казва, че с любов ги правил...

вечеря
на рожден ден - храната ...ами разна - безобразна, то не бяха пици и салати с майонеза, торти-морти  и пр. тази сутрин ми е тежко.
Интересно защо ли? То имаше една приказка много хубава ...”Гъз глава затрива”, че и аз така.

Marina аз пък колко ти се възхищавам ...не е истина. Чакам интервюто.

п.п. как качвате снимки в постовете си, от онези закламерените... нещо не вдявам /и сега се чеша по главата умно/

За тази хватка трябва да постваш чрез “отговор”, а не чрез “бърз отговор”:)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.01.12 10:15.

Чудото, което ще те направи по-малко мазна, по-добре не си давай парите за него. И да има ефект, няма да си струва. Ако ще даваш пари за добавки, по-добре си вземи Омега-3, магнезий, калций, цинк, витамин Д. На почти всеки човек, тези неща му липсват в храната или просто ежедневието му е такова, че има по-голяма нужда от тях.

И да знаеш ,че ще се възползвам от предложението с кафето :P

29.01.12
10:47

казано от Тихомир Велев на 29.01.12, 10:13:

За тази хватка трябва да постваш чрез “отговор”, а не чрез “бърз отговор”:)

Те на това му викам бърза помощ  :) Благодаря много !

инж. Маринов аз пия Калмацинк, през ден чиа семена...сматам да съм назобена с необходимите микро, макро и пр. елементи. Дето се вика здрава като крава. Ще си помисля още малко ...То “малко” е разтегливо понятие, така че имам време ;)

В това се спънах тази сутрин...споделям

30.01.12
08:03

казано от el на 29.01.12, 10:09:

Нищо не казахте за препарата  главно L ... чудото , което от ще ме направи по-малко мазна.
п.п. как качвате снимки в постовете си, от онези закламерените... нещо не вдявам /и сега се чеша по главата умно/

1. L-карнитинът е слабичък продукт, но ако имаш парички в свободно обръщение, вземи си, лошо няма. Най-малкото ти дава мотивация да подскачаш по-яко. Пий го преди кардио тренировка.
2. Така както пускаш отговор на тема, отдолу има един правоъгълник с Browse. От тоя “брауз” избираш снимки от компютъра си и ако е само 1 снимката, можеш да постнеш с “Обнови”. Ако искаш повече снимки, с “Прегледай” и отново ти излиза “брауз” правоъгълничето.

30.01.12
10:39

казано от Anelia на 30.01.12, 08:03:

1. L-карнитинът е слабичък продукт, но ако имаш парички в свободно обръщение, вземи си, лошо няма. Най-малкото ти дава мотивация да подскачаш по-яко. Пий го преди кардио тренировка.
2. Така както пускаш отговор на тема, отдолу има един правоъгълник с Browse. От тоя “брауз” избираш снимки от компютъра си и ако е само 1 снимката, можеш да постнеш с “Обнови”. Ако искаш повече снимки, с “Прегледай” и отново ти излиза “брауз” правоъгълничето.

Благодаря и на теб за навигацията . Слабичък продукт ли?! Ан, ти ме замисли... кое е по-силното или по-ефекасно? Гледам и разни комбинирани или  както ги наричат “Липотропните фат бърнъри ” към тях ли да се ориентирам...

ЛОл Истината е , че тази седмица възнамерявам да я ударя на глад и спорт . Класическата Балканска диета - секс и ябълки - като видиш, че няма резултат - спираш ябълките и пускаш сръбско :D Прекрасната ми щерка става на 4 г. в събота и трябва да съм ужасно красива /чете се слаба/ . Ще изкарам един принудителен очистителн режим със зеленчуци, чай и вода. Суета ще ме убие някога...И, уви! Мъдрият умира тъй, както и глупавият...Моля Ви не ме съдете твърде строго. Много издържам на ласки :P

Неделя
до обяд обичайното наливане с чай и кафе + вода
около 14ч. мюсли с кисело мляко
след 16 ч 2 слепени сандвичи с Вита ,кашкавал и горчица
вечеря бяла риба на фурна, салата саларико, 1 ч. червено вино, сладолед - няколко гребки от кутията

п.п. хормоните не прощават ...

Мила

30.01.12
10:55

Съдейки по това, че пиеш по доооста кафе и зелен чай и явно не ти влияе кафеина, липотропните бърнери могат и да не окажат някакъв осезаем ефект. Като за първи бърнер може да пробваш липотропен и ако прецениш, че няма ефект, може да пробваш термогенен такъв. Относно Л-Карнитина, ако изобщо ти повлияе по някакъв начин, то ще е в дози над 3 гр.

Мнението беше редактирано от Мила на 30.01.12 10:58.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1