Elle's Diary

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте! От много време следя форума и реших, че е време и аз да добавя своя дневник.
Малко за мен: Казвам се Лили. На 20 години съм и тежа 44 кг. Точно мярка за височина не мога да кажа, не съм се мерила от години, но съм си нисичка- сигурно 152,153 см. От няколко години спазвам режим. Преди 4 години бях доста по-пълничка, но с ограничаване на сладкото, тестените продукти и редовен спорт смъкнах 9 кг и все още поддържам почти същите килограми. Миналата година изкарах хепатит и трябваше да спазвам специален режим- никакви яйца, месо, шоколад, абсолютно никакви натоварвания. Ядях предимно ориз, картофи, млечни продукти, много плодове и май прекалявах с количествата, затова и леко ми пролича. Към лятото пак влязох във форма, но след болестта се чувствам по-податлива на напълняване. Имам чувството, че пълнея от най- малкото и затова може би съм ограничила твърде много менюто си, което пък пак дава отрицателен ефект. Надявам се чрез този дневник да разбера къде греша и какво да направя, за да поддържам добра форма, да не трупам мазнини. Не се стремя да свалям килограми, може би максимум 1,2 , по-скоро се стремя към стягане и поддържане на добра форма.
Ето и хронология от днешния ми ден:

7:30 - 8 минутна тае бо тренировка за събуждане
8:30 - чаша топла вода и малко мед
9:00 - закуска- овесени ядки с кисело мляко и няколко стафиди
до обяд: 1 портокал и 1 ябълка (плодове ям до обяд), кафе с 1ч.л. кафява захар, 2 чаши чай
обяд към 1ч.: 2 запечени яйца на тиган със салата от червено цвекло
през деня: кафе с лъжичка каф. захар, 2 чаши чай, 1 морков, 50 гр. кашкавал
18:00 - тренировка вкъщи - общо около 40 минути (8 Min Abs Workout, напади, клекове и още няколко вида стягащи упражнения за крака и бедра, 10 мин с леки тежести за ръце и малко разтягания)
вечеря в 8:30(попринцип вечерям в 7, но този път се наложи да хапна по-късно): 1 голямо пилешко бутче, запечено със зеленчуци на фурна

Вероятно ще кажете, че храната ми е недостатъчна, но след този хепатит съм много наплашена да не кача тегло, както миналата зима. Може би вие най-добре ще ми кажете от какво още имам нужда. На празниците иначе ядох като невидяла, но засега не ми се е отразило, може би съвсем леко се чувствам по-отпусната, но това е и от стоене цял ден над учебниците. Гледам да тренирам почти всеки ден по малко, а в някои дни по-усилено, особено сега, когато съм и в сесия и нямам много движение.

Създала си си някакъв комплекс, че след болеста си още болна, това не е така!
Просто ограничавай мазните храни, и по време на ядене пий вода (по лесно се смила храната).
Тренирай си редовно и ще видиш резултата! :)

Мнението беше редактирано от Петър Попинов на 13.01.12 23:39.

14.01.12
08:24

Предвид ръста и килограмите ти, храната е ок. Дребните хора, за съжаление трябва да ядем по-малко. Бъди постоянна и с тренировките и всичко ще е наред, както каза човекът пред мен. Мазнини можеш да включиш малко сурови ядчици със сутрешния плод. Например ябълка с орехи.

Да, аз тъкмо обмислях да включва ядки в менюто си. Преди болестта съм си позволявала всеки ден по 50 гр. кашу или бадеми. Понякога се глезих и с един шоколадов бонбон.  Позволявах си и по една Активия Закуска или пък пакет солети, защото като бях още на училище много огладнявах. И въпреки че си позволявах това, бях все по-слаба. Даже бях стигнала 42 кг. Но сега наистина, както писахте, съм се наплашила и може би е психическа нагласа. Иначе за спорта, винаги съм гледала да тренирам поне 3 пъти седмично. Този семестър малко трудно го съчетавам с лекциите обаче, но гледам почивните дни да наваксам. :)

Забравих за мазнините- довела съм ги до минимум. Не слагам никаква мазнина в салатите. Всичко се изпича на тигана с най- много една капка мазнина, колкото да не изгори и залепне, така че повече от това няма накъде.

14.01.12
08:44

Не не, мазнините са нужни, просто гледай да са от правилния вид: студенопресован зехтин (вместо олио), сурови ядки (не печени), краве масло (а не маргарин), мазнина от месо или риби, от жълтъци, от пълномаслени млечни продукти (сирена, кашкавал, сметана).

14.01.12
08:48

[quote author=“Elle” date=“1326490021”Миналата година изкарах хепатит и трябваше да спазвам специален режим- никакви яйца, месо, шоколад, абсолютно никакви натоварвания., но след болестта се чувствам по-податлива на напълняване. Имам чувството, че пълнея от най- малкото и затова може би съм ограничила твърде много менюто си, което пък пак дава отрицателен ефект..

Здравей, много неприятно е това с хепатита. Черният дроб е най-важния орган обработващ мазнините и като нищо да има промяна в метаболизма след болестта. Обратно на това което съм чела и чувала си мисля, че плодовете много объркват чернодробния метаболизъм и имат кофти ефект, особено ако искаш да отслабваш. Мисля, че наистина биха ти били от полза сурови ядки, проверени млечни продукти, риба, моркови и разни други храни подобряващи чернодробната функция.

Мнението беше редактирано от diva 97 на 14.01.12 08:49.

Да и аз имам чувството, че не ми действат добре плодовете, но пък като избягвам и сладко, съвсем трудно ми идва.
А за млечните продукти- на мен ми бяха казали, че не трябва да прекалявам с тях, най-вече с прясното мляко и е по-добре да карам на нискомаслени... може тук да съм грешала. Винаги взимам млека с най- ниска масленост, каквито и да са те. Прясното мляко го спрях. Преда за кафето поне го ползвах, но реших да си го спестявам напоследък. Кисело мляко ям само за закуска с овесени ядки и е 0,1 %. А за другите продукти- сирене не съм яма сигурно от 2 месеца, кашкавал също ям рядко- много калорични са ми и ме е страх да ги ум. Предимно ям извара, но не знам защо все и нея гледам да ограничавам. Като че ли ястие с месо и зеленчуци ми действа по- добре от млечните продукти.

Исках и да попитам за картофите- много ли са вредни? Много ги обичам, но след като ги ядох постоянно миналата зима, както и ориз, тази година са ми табу. Макар че миналата година изобщо не се съобразявах и с порциите...

14.01.12
09:33

казано от Elle на 14.01.12, 09:24:

Исках и да попитам за картофите- много ли са вредни? Много ги обичам, но след като ги ядох постоянно миналата зима, както и ориз, тази година са ми табу. Макар че миналата година изобщо не се съобразявах и с порциите...

картофите не са вредни, количествата са вредни :)

14.01.12
09:39

Не мога да разбера как толкова лесно заключи онова момче Петър, че вече момичето не е болно и няма никакви проблеми свързани с преработването на продуктите минаващи през черния дроб и т.н. без дори един тест??!?А относно водата е точно обратното!Водата забавя разграждането на храната в стомаха като се пие по време на хранене!Водата служи за друго за ограничаване на апетита - пиеш 15 минути преди ядене половин един литър и ядеш 2пъти по-малко.
На теб ти трябва пълен набор от минерали, витамини, ензими и други незаменими макро и микронутриенти , които няма как да си ги набавиш само с храната, защото тогава трябва да имаш наистинааа качествено меню , което ако нямаш диетолог като на Кристиано Роналдо или на Меси няма как да направиш.

Инкубационият период на острия хепатит  е от 3 седмици до 6 месеца, може да се каже, че след 6стия месец си напълно изчистен от хепатита.
Отностно за водата, на мен така ми помагаше, не знам колко е правилно, но от личен опит мога да кажа, че така свалих доста килца.

Менюто ми засега:
7:30 - чаша топла вода и 1 к.л. мед
8:00 - 3 с.л. овесени ядки с 150 гр. кис. мляко и няколко стафиди вътре
9:00 - 1 кафе с лъжичка кафява захар
10:30 - около 40 гр. сурови бадеми с 1 к.л. мед
12:30- обяд: 2 яйца, зелева салата и 4,5 малки маслини
Това е засега. Днес смятам да не ям плодове и по ваш съвет хапнах ядки. Тези бадеми доста рязко ми увеличиха калориите само до обяд. Вече съм направила близо 1000 калории, а и си увеличих броя на яйцата от вчера. Преди ядях само по 1, но вчера и днес сложих 2. Но пък вчера ми се отрази добре, не ми се похапваше толкова. Макар че сега се чувствам гузна, тези дни ще съм така, защото по цял ден чета за изпити и все имам чувството, че и да тренирам по 1 час, като почти не излизам навън пак ще напълнея.

Да довърша менюто си за днес, надявам се, че няма да посягам към друго:
половин кофичка кисело мляко- 2,0 %
1 мандарина
19:30- вечеря: пилешко със зеле на фурна и малка салата
Спорт имам само 10 мин. и ми се наложи да го прекъсна. След час мисля да наваксам, че цял ден стоя на едно място.

14.01.12
22:38

Може да си свалил килца , защото приемайки вода преди хранене се яде и по-малко, защото имаш чувството за ситост, а също така защото като поемаш повече вода изчистваш водата от организма т.е. не задържаш вода в организма си и затова си отслабнал.хубаво е да се пие поне 2л вода на ден, но аз не пия преди ядене именно поради факта че забавя разграждането на храната.

MF

15.01.12
10:36

Добре дошла, мила.
Ето какво е моето мнение след като изчетох всичко горе:
Не тренираш достатъчно усилено. Какви тежести използваш? Нападите и клековете само със собствено тегло ли? Струва ми се, че тренировката ти е по-скоро раздвижване. Не те изпрещам право във фитнеса, просто имам предвид да включиш по-”хард” упражнения. Лицеви опори, кофички, набирания, планк, по-големи тежести при останалите упражнения. Когато тренировката ти е по-качествена, ще започнеш оформянето на мускулна маса, което те превръща в машина за горене на мазнини. На все отгоре ще изглеждаш чудесно! :)
Сега за храненето - не съм компетентна по въпроса за хепатита и не как ти влияят мазнините. Ако можеш да ги приемаш, аз бих ти препоръчала да увеличиш техния прием - МАЗНИНИТЕ не са вредни! Анелия вече е изброила страхотни източници на мазнини, няма да я повтарям.
Картофите - вредни?! Не не не не не. Вредни са пържените пресолени картофи. Просто ГИ на картофите е висок, затова си ги хапвай в първата част на деня или след тренировка (придружени от протеини).
Калориите ти ми се струват недостатъчни. Съветвам те да подходиш сериозно и да измериш височината си, а после да пресметнеш необходимите ти дневни калории по формулата на Харис Бенедикт (Гугъл). Ще видиш, че нещата стоят по-различно, от колкото си мислиш.
Последното ти ядене е в 19-20 часа, по-късно просто не огладняваш или не ядеш, защото “е вредно”? (Пита човек, който към 22-23 часа огладнява и си хапва доста добре).
Ако обичаш плодове, не ги спирай. Хапвай по 1 плод преди обяд, лошо няма. По-скоро бих махнала захарта.
Защо пиеш сутрин водата с мед?
пОздрави

:)
За водата и меда сутрин... един инструктор ме посъветва да я пия. Каза, че действа много добре на организма. Стана ми навик и никога не забравям.
За тренировките ми. Тежестите ми са леки, но нямам по-тежки. Сега смятам да засиля фитнеса само да ми минат изпитите. Лятото за кратък период ми се отрази много добре.
Вкъщи преди правих упражненията от диска на Синди Крауфорд, но ми омръзна много. Напоследък иначе гледам да правя по-трудни тренировки... макар че не знам колко трудни са всъщност, но поне ме натоварват повече от тези, които правих преди. Понякога спортувам с тае бо, когато нямам много енергия, за да ме събуди. Вчера например правих тези упражнения- http://www.bodyrock.tv/category/daily-workouts/workout-archives/20-minute-interval-cardio-workout/ , както и още, които си правя редовно. Сега нямам много време да ги описвам, следващия път ще обясня какви са.
За храненето- рядко огладнявам след вечеря. Имах и такива периоди, но си наложих да не ям късно, защото все съм чела, че късното ядене е много вредно и от него се трупат килограми. Аз искам да се стегна, да се оформя, но не и да натрупам много маса. Знам, че с фитнесът е неизбежно, миналата година си качих 1 килограм и така и не го свалих, но искам да изчистя максимално организма си и като че ли яденето вечер ще попречи на този процес... а пък и както казах, не ми е проблем да не ям след вечеря. Отново свързвам похапването вечер с болестта ми миналата година, когато всяка вечер огладнявах и нападах хладилника. Най-често ядях чашка извара, смесена с кисело мляко.
Явно имам да науча много неща за правилния режим на хранене и спорт и точно затова си направих този дневник и смятам, че ще успея да разбера как най- добре да поддържам форма! :)
А да попитам- защо толкова се препоръчват високомаслените продукти. Знам, че най- нискомаслените също не са добра алтернатива, но поне умерения вариант?

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 15.01.12 14:00.

MF

15.01.12
17:39

За тежестите - увеличи ги.
За упражнения от дискове - остави ги.
За храненето вечер - не е вредно. Вредно е да не ядеш ако си гладна. Просто не бива да приемаш въглехидрати късно вечер, протеини и мазнини са екстра.
За високомаслените продукти - защото са полезни. Табутата за мазнините са отживелица. А за обезмаслените продукти съм чувала, че процесът на обезмасляване ги прави вреднички.
пОздрави

За вечерта, не огладнявам, по-скоро ми се преяждат разни излишни неща, които мога да си спестя. Преди ядях плод... и не само деин, правих си цели плодови салати... сега вече абсурд да повторя тази грешка! :)
Мерси много за разясненията! :)

Ето как мина денят ми днес:
7:00 - 15 минути кардио тренировка
8:00 - закуска: 3с.л. овесени ядки с 1/3 кофичка кис. мляко
до обяд: 1 ябълка, 1 мандарина
12:30 - обяд: 2 яйца с малко поръсен кашкавал и няколко маслини
следобед: малка зелева салата
19:00 - вечеря: манджа с  кюфтета– 2 малки броя и зелева салата, 1 печена чушка
Време за друга тренировка не ми остана, защото пътувах, а през другото време трябваше сериозно да уча за изпити, че нямам време...

MF

15.01.12
21:46

Много малко калории!!

Знам, че не са много, но пък пътувах и така и не огладнях, за да хапна повече, а и не тренирах. Днес наваксах с калориите, но сега за вечеря имах повод да хапна малко повече. Ето и какво беше менюто ми:
7:00 - закуска- овесени ядки с кисело мляко
кафе с лъжичка кафява захар
10:00 - 50 гр. бадеми
13:00 - 2 бр. малки кюфтета със сос и салата с маруля
следобед: 1 ябълка, 1 кис. мляко “На баба” 1,5 %, кафе с лъжичка захар
вечеря: (тук хапнах повече) - 100 гр. млечна салата, 100 гр. домашна печена телешка луканка, 100,150 гр. гъби, пълнени със спанак и извара и запечени с кашкавал на фурна, чаша вино

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 16.01.12 23:11.

17.01.2012
7:30- ставане и 15 минутна тренировка
8:30 - закуска: 3с.л. овесени ядки+ 100гр. кис. мляко+ 1/3 банан
до обяд: 1 портокал, 50гр. бадеми, кафе с 1 лъжичка каф. захар
13:00 - обяд: остатъци в доста малки количества от предишния ден: 2 малки гъби, пълнени със спанак и извара, 1 малко кюфте със сос, малко млечна салата, 2 печени чушки
следобед: 1 чаша зелен чай, обичайното кафе, фреш от 1 ябълка и 1 морков
около 30 мин. тренировка
вечеря: 1 печено яйце, салата с маруля и краставица, 1 печена чушка

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 17.01.12 22:04.

18.01.2012:
Не можах да си направя сутрешните упражнения нагладно. Бях изтощена, защото снощи четох до късно и днес нямах сили.
8:00- чаша топла вода
8:30- закуска: 3с.л. ов. ядки+ 100 гр. кис. мляко
до обяд: 1 кафе с лъжичка каф. захар, 1 портокал
12:30 - обяд: 2 разбити яйца на тиган с 3 печени чушки
16:00 - следобедно кафе, малка импровизация за десерт- 1 с.л. извара, 1/3 малък намачкан банан, 3 сушени сливи, половин малка ябълка, поръсени с какао и канела...получи се доста вкусно и ми засити желанието за сладко
17:00 - тренировка вкъщи: 8- минутно тае бо за раздвижване, други упражнения като: Глутеус ритник, Глутеус мост, скок от клек, напади, Бърпи, клекове и други. Накрая завърших с разтягания. Не съм много запозната с названията на различните упражнения, затова и описанието на тренировките ми куца, но с времето ще се образовам...
19:00 - вечеря- около 100 гр. извара със спанак и гъби, а след това нападнах около 200 гр. кис. мляко

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 18.01.12 23:04.

Менюто ми от вчерашния ден е по-богато, но се поглезих малко, че много нерви и емоции ми дойдоха покрай последния изпит...
06:30 - закуска -3 с.л. ов. ядки с 3 сушени сливи и много малко мед за вкус (няма и половин чаена лъжичка), 1 портокал
9:00 - преди изпита - 50 гр. ядки и 1 бонбон Линдор
12:00 - пилешко бон филе със домати и краставици
17:00 - половин кофичка кис. мляко 1,5%
19:30 - вечеря -  свинско месо в йенско с гъби и вино, без никаква добавена мазнина, салата с домати и краставици, половин чашка вино
През деня имам и 2 кафета с по 1 лъжичка каф. захар
Нямах някаква особена тренировка, само 8 Min Abs Workout, малко напади, клекове и скачане на въже, но пък цял ден след изпита обикалях по магазини, така че вече нямах сили за повече... :)
PS: като бях в Карфур нещо ми прищракна да се поглезя с още сладко и си купих една чашка крем Оле с какао. Бях решила да си го изям после, но след мерене на дрехи по магазините си казах, че не си заслужава да си развалям спокойствието после в угризения и повече изобщо не ми дойде наум да го отварям ...  :)

А защо реши, че кремчето моментално ще ти се лепне не там, където ти е приятно? :)

Обекновено се лепят право там...  по бедра, седалище, отстрани в кръста. Понякога си позволявам сладко, но вече беше доста късно и си беше време за вечеря.. а и все пак нали: няма вредни храни, има вредни количества и неподходящо време :)

Аз тъпо и упорито твърдя, че едно кремче няма да ти се залепи моментално, ама... ;)
ОК, щом като предпочиташ да си стриктна - права си, така е по-добре. Имах предвид, че когато по принцип се храниш с хубава храна, едно подобно кремче в един единствен момент няма как да се отрази нито на бедрата, нито на дупето, нито където и да било.

20.01.12
10:40

Кольо, според мен като цяло си прав, но не и в случаите, в които човекът не е изградил постоянен добър режим на хранене.
И знаеш, че въпросът не е в кремчето, а в изграждането на навици. Друг е въпросът, че на 44 килограма Лили може би няма особена нужда от сваляне.

Така е, Love Joy, в преходните периоди, когато човек не е изчистил доброто хранене за него, може би такива залитания трябва да се сведат до 0 или минимум. Реагирах полу-шеговито, защото реално няма как дадена храна, поета еднократно, да предизвика подобен ефект и няма нужда от такива психо-филми. :)

Вярно си е, че и аз много се филмирам и плаша, но както сте заключили, не съм си създала достатъчно добри навици все още. Преди и ядки не си позволявах, кисело мляко, даже кафето си подслаждах с подсладител... и затова се страхувам в един момент да не направя прекалено рязка промяна. Иначе засега празниците уж нямам не са ми са се отразили и смятам, че това се дължи на редовния спорт. Лека полека ще променям и други неща в храненето си, но не искам да рискувам изведнъж. :)
Имах един период лятото, в който ядях доста по-малко- предимно салати, без никакво сирене, олио, извара, само с подправки, таратори и освен че не отслабвах, имах чувството, че леко качвам. Сега вече осъзнавам, че не съм действала правилно.
Сега ще гледам да постигна някакъв баланс да не се ограничавам твърде много, но и да не прекалявам. На първо място ще засиля спорта :)
А иначе ми е чудно след период на прекаляване с храна след колко време горе долу се отразява видимо на фигурата?

И менюто ми за днес:
09:00 - закуска: 3с.л. овесени ядки с 3 сушени сливи и 1/2 кафена лъжичка мед, 1 портокал
кафе с 1 ч.л. каф. захар
10:30- 20 гр. ядки(бадеми и кашу- сурови)
12:30- обяд: салата с домати и краставици и малко извара
14:00 - 200 гр- кис. мляко, а малко по-късно и 3 в 1, напоследък го избягвам, но бях на кафе с приятелка и реших да си поръчам
16:00 - 20 гр. ядки
19:00 - вечеря: скумрия на скара и зелева салата
Спорт: 8 Min Abs Workout и 30 минути на велоаргуметъра

Менюто ми за вчерашния ден: 21.01.12
Вчера беше бабинден, така че семейството се събирахме на гости и на 2те баби и естествено имаше много изкушения. Общо взето най-нередното, което ядох беше едно парче тиквеник. Обикновено след ограничения имам ужасния навик да се нахвърлям на сладкото и да не приключвам само с една порция, а винаги МНОГО прекалявам с количеството. Вчера обаче всичко беше в норма и това може би се дължи на промяната ми в хранителния режим. След като увеличих малко храната, нямам такъв глад към всякакви изкушения и по-често похапване на нещо между храненията :)
8:30 - 20 -минутна тренировка нагладно
10:00 - закуска: 3 с.л. овесени ядки, 3 сушени сливи и по-малко от 1/3 банан
11:00 - кафе с 1 ч.л. кафява захар и 1 течна сметана
13:00 - обяд: гювеч с месо и зеленчуци, като наблягах на зеленчуците, и кисели краставички.... за десерт: 1 парче домашен тиквеник
15:00 - 30 -минутна пренировка
16:00 - зелен чай и кафе с 1 кафена лъжичка захар
18:00 - отново бяхме на маса... общо някъде съм изяла: 1 варено яйце, около 100 гр. салата с боб и печени чушки, 2 парченца кашкавал и кисели краставици. Имаче и домашно приготвена баница, но към нея не посегнах :)
Това беше последното ми ядене за деня... легнах си рано, защото бях много уморена

Днес най- после отидох на фитнес. Със днешното меню ще се опитам да опиша и упражненията, които правих там :)

Менюто ми днес:
10:00 - закуска: 3 с.л. овесени ядки с малко кис. мляко, 3 сушени сливи и 1/2 к.л. мед
1 ябълка и 1/3 парче тиквеник
обед: свинско с праз и салата от червено цвекло
15:00 1 мандарина и малко извара с кисело мляко
17:00 - фитнес
19:30 - вечеря: около 350 гр. измислена салата, състояща се от зеле, моркови, домати, малко телешка пъстърма и измислен млечен сос от кис. мляко и извара, както и 2 лютиви чушки. Салата се получи  горе долу, но не можах да я изям цялата, така че остана неизядена. Вкъщи имаше сготвено свинско със зеле и ориз, но заради ориза се отказах да хапна.

Днес бях на фитнес. Ето как горе долу мина тренировката ми... дано успея да се справя с обясненията. Разгледах статиите с упражнения, че не знам наименованията им, а на някои упражнения не помня килограмите:
10 мин. велоаргуметър
Затваряне на бедра на Абдуктор - 4х20 повторения
Разтваряне на Абдуктор - 4х20 повтор.
Бедрено сгъване назад - 4х15 повтор.
Бедрено сгъване напред - 4х10 повтор.
Избутване на лег преса под наклон - 4х 20 с 40кг.
Придърпване на скрипец - 3х20 с 20 кг.
Затваряне на Пек-дек машина- 4х20 с 10кг.
Разгъване на горен скрипец - 4х12 с 15 кг.
Сгъване на долен скрипец-  4х 15 кг.
15 мин. крос тренажор

Днес денят ми премина така:
7:30 - ставане и кратка тренировка нагладно
9:00 - закуска: 3с.л. овесени ядки+ 1 к.л. мед+ 2 с.л. кис. мляко и 1/4 ябълка
10:00 - кафе с 1 л. кафява захар
13:00 - обяд: манджа с бамя и картофи, като за себе си отстраних картофите, оставих само зеленчук
16:00 - кафе с малко захар и около 50 мл. прясно мляко... имах гости затова предиобед умишлено не ядох плод, за да мога после да хапна поне плодова салата: 1 киви, 1 мандарина, половин ябълка и половин банан
19:30 - вечеря: салата с червено цвекло, кисели краставички и 1 айце със зелен лук на тиган

Вчерашното меню го пропуснах, но то е нещо подобно на днешното, но плодовете бяха предиобед ... позволих си и 2 хапки мъфин, че бяха мое производство и трябваше да опитам какво съм сътворила...
Днес нямах много време за спорт, но от сутринта до следобеда съм на крак- чистих, готвих... най- важното е, че не се изкуших да хапна от току що изпечените ми шоколадови мъфини... утре ще наваксам с тренировките...
Исках да попитам дали тренировката ми от фитнеса, която описах тези дни и добре, или трябва да променям нещо?

25.01.12
09:59

И аз съм карал хепатит, но бях малък и формата беше сравнително лека. Незнам кога точно си го карала хепатита, но като цяло черния дроб трудно се възстановява и ако не са минали поне 6 месеца от последните ти добри изследвания по-добре внимавай както с тренировките така и с храната.
Това което си хапнала вчера е добро, но е добре да хапваш повечко месце. Главно варено както знаеш и предимно пилешко. Мисля също че трябва да понамалиш тежестите и да наблегнеш на аеробните тренировки. (гледай да са леки) Може да продължиш и с тежестите, но гледай да е по-умерено.
Аз това което си спомням от моето заболяване е гадната диета, която трябваше да спазвам :D От тогава насам никакви диети :) ям каквото ми се яде и ако прекаля просто тренирам повече ;)

Карах хепатит миналата зима, още декември, така че вече не се ограничавам от нищо. Диетата  тогава беше ужасна :D ... трябваше да подбирам месото, което ям, никакви консерви, шоколади, всякакви газирани напитки и алкохол... кафе(най- трудно от него се лиших). Трябваше да ограничавам яйцата и всякакво физическо натоварване ми беше забранено. Затова и така лошо ми се отрази този период... постоянно ядях само ориз, картофи, плодове и без грам спорт резултатът няма как да е добър.
Колкото за спорта... харесах си няколко кикбокс тренирвки, които са доста интензивни, с много добра музика и няма да се отегча толкова бързо. Лошо е, че всичко много бързо ми имръзва, затова все изпробвам по нещо ново.
За фитнеса най- много се притеснявам да не натоваря много прасците си, че и без това като че ли са ми по-едри. На тази снимка не си личи, по нататък ще кача други мои снимки, но определено повече не искам да раста в тази област. Дали прасците се натоварват доста от тренажора?

25.01.12
16:02

Ми не бих казал че се натоварват от тренажора. Освен ако не тренираш на пръсти :D. По-скоро бягането натоварва прасеца, но пак зависи как точно стъпваш. Иначе кикбокса е идеално като занимание, стига наистина този който го води да не го мързи :D
Това с омръзването и на мен ми е познато и мисля че е нормално като цяло. Намери си няколко спорта които ти харесват и ги връткай когато и както ти е кеф :)

казано от Elle на 25.01.12, 13:12:

За фитнеса най- много се притеснявам да не натоваря много прасците си, че и без това като че ли са ми по-едри.

Съвсем не е толкова лесно прасците ти да станат прекалено големи, както си мислиш. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.01.12 16:09.

25.01.12
19:19

Ако тази снимка от аватара е на твоите краци, пръсците ти даже не са и близко до големи :D Ти какво искаш, колци за домати ли ;)

Не че са огромни, но съм ниска и с тренирането са се подчертали и някак много ми се набиват на очи. :D Не искам да увеличават размера си повече, нямам как да ги намаля! Днес вече наистина ще кача и други снимки... :)
Менюто ми от вчера:
закуска в 8:00 - 3 с.л. овесени ядки+ 2 с.л. кис. мляко. 1 к.л. мед и няколко ядки
до обяд: 1 ябълка
обед: пилешка супа
15:00 - 1 кис. мляко с 2 % масленост
17:00 - тренировка във фитнеса
20:00 - вечеря: овчарска салата с малко  задушено свинско месо, без никаква добавена мазнина

Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 26.01.12 09:23.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1