02.06.04
10:28
Я кажете как се прави добър релеф на бицепса - имам предвид с добре очертани и ясно изразени двете глави на бицепса.
Freddie, за да очертаеш двете глави на бицепса ти трябва не само релеф, но и достатъчно маса.
Освен това beastie ти го каза - не се прави релеф само на дадена мускулна група, а на цялото тяло. Погледни статията “Точкова редукция” в сайта.
02.06.04
19:25
Freddie, ако искаш да оформиш бицепса прави повече на машините отколкото с щангите. Аз от скоро почнах да правя със скрипеца на скотовата пейка(сядам на скота и вдигам със скрипец). Супер добре се напомпва и доста релефно стои след това бицепса. Защото машините държат мускула в постоянно напрежение и се получава макс. изпомпване ;) Ами поне при мен.. пробвай ако искаш.. Успех !!
Мерси за информацията... А набиранията за бицепс не са ли също за релеф, един от випуска има ръка 32-33, обаче на малкото маса е направил страшен релеф, с идеално очертани глави на бицепса и ми вика, че е само от набирания... К`во ще кажете за тия набирания за бицепс, правите ли ги и има ли полза от тях???
02.06.04
19:57
Freddie,
1. Не гледай другите, гледай себе си.
2. Той може да е ектоморф и да не му се лепат мазнини, да качва само мускулна маса ама това е друг въпрос.
3. Набиранията било то за бицепс или за гръб са базови упражнения и ме съмнява да оформят. Но приятеляти ако не прави друго, а само набирания и ако е ектоморф много ясно, че ще качи релефче... е много ако станаха.
Пробвай това, което ти казах и после кажи резултата дали ти действа добре... Айде със здраве ;)
Според мен набиранията са си главно за гръб и няма значение какъв ти е хвата, никога не бих правил бицепс с набирания... Не виждам как ще стане тоя номер :) Аз като се набирам бицепса почти не се товари, просто ръцете сами като куки :)
Релефа идва с махането на мазното, може и с 1 упражнение да направиш релеф, оформянето е друго нещо.