28.01.12
23:13
Здравейте , на 17 години съм . ръст 185 , 78 килограма . Скоро започнах по програмата 5х5 и съм доволен , обаче мисля , че не се натоварвам досатъчно , но не смея да добавя още 1 ден към програмата защото знам колко важна е почивката . Ето как тренирам -
Понеделник - Клек , лег , гребане , трицепс
Вторник - Раменна преса , тяга , набиране , бицепс
Петък - Клек , лег , гребане , трицепс .
Ако може да дадете по някой съвет или как да вмъкна още един ден и да разпределя добре програмата си . Всички съвети са добре дошли :) !
Човече аз ти се чудя чак . 4-5-та седмица карам с 5х5 и е адски тежка . С много храна и почивка едвам възстановявам .
Погледни си техниките и килограмите които вдигаш.Защото при правилно изпълнени серии , никак не е малко натоварването
Даже аз най-често нямам сили дори да направя асистиращата преса или трицепс
И така така е пусната темата , искам да попитам само нещо , което може и да е полезно на автора ! КАто стигнеш половината от цикъла на програмата , като минем примерно 5-6 седмици , трябва ли да се направи някъкво разместване нещо ? Защото като че ли прогреса започва бавно да намалява и да намалява, много по-трудно започва да се вдига тежестта
Мнението беше редактирано от RinGo на 28.01.12 23:30.
28.01.12
23:28
Тази програми е най-подходяща за 3 дни според мен , ако ти идва леко може би не се раздаваш достатъчно , пък и е хубаво да изстискаш максимума от тази програма , чието основно предназначение е покачване на сила , не рискувай с претрениране . Поздрави !
28.01.12
23:32
казано от RinGo на 28.01.12, 23:28:
Човече аз ти се чудя чак . 4-5-та седмица карам с 5х5 и е адски тежка . С много храна и почивка едвам възстановявам .
Погледни си техниките и килограмите които вдигаш.Защото при правилно изпълнени серии , никак не е малко натоварването
Даже аз най-често нямам сили дори да направя асистиращата преса или трицепсИ така така е пусната темата , искам да попитам само нещо , което може и да е полезно на автора ! КАто стигнеш половината от цикъла на програмата , като минем примерно 5-6 седмици , трябва ли да се направи някъкво разместване нещо ? Защото като че ли прогреса започва бавно да намалява и да намалява, много по-трудно започва да се вдига тежестта
Нормално е да намалява прогреса , защото все пак тялото навиква към този тип натоварване , няма никакъв проблем да преобразуваш програмата по някакъв начин , за да ‘’стресираш’’ малко тялото .
28.01.12
23:36
казано от RinGo на 28.01.12, 23:28:
Даже аз най-често нямам сили дори да направя асистиращата преса или трицепсИ така така е пусната темата , искам да попитам само нещо , което може и да е полезно на автора ! КАто стигнеш половината от цикъла на програмата , като минем примерно 5-6 седмици , трябва ли да се направи някъкво разместване нещо ? Защото като че ли прогреса започва бавно да намалява и да намалява, много по-трудно започва да се вдига тежестта
Еми аз вече направих почти 2 месеца и аз от началото много се натоварвах и на мен неми стигат никакви сили за трицепс и бицепс :х , но вече като чели свиквам с нея
Ами значи трябва да направиш нещо по въпроса .. Например това ‘’преструкториране’’ за което попитах .
А да споделиш някакви резултати нещо ? Мнение за програмата ? Аз за сега съм си много доволен .. Особено на клека и рамото , прогреса е най-добър
28.01.12
23:49
казано от RinGo на 28.01.12, 23:43:
Ами значи трябва да направиш нещо по въпроса .. Например това ‘’преструкториране’’ за което попитах .
А да споделиш някакви резултати нещо ? Мнение за програмата ? Аз за сега съм си много доволен .. Особено на клека и рамото , прогреса е най-добър
Като цяло съм много доволен от програмата , напредък имам най много в лег-а правя - 2-905х5 , 2-8-5х5 , 100 - 3 , при тягата 100 - 10 пъти , 140 - 1 , раменна преса с дъмбели 25 кила 3 серии 5х5 права , с 30 кила 3 повторения , гребане с щангра 80 5х5 - ,