29.01.12
18:49
Здравейте! :) Имам нужда от малко помощ. Обичам да спортувам, но никой от моето обкръжение не е запален и когато имам нужда от съвет нямам към кого да се обърна. Ходя на фитнес 3 дена и 1 почивам, за това искам да разделя мускулните групи, които да тренирам в тези 3 дена, но не знам как да ги съчетая. Ако можете да ме посъветвате ще ме улесните много. Благодаря предварително. :)
29.01.12
18:59
Виж сега, начинаещите тренират по програми за начинаещите, а напредналите по програми за напреднали.
Тоест преди да решиш как да делиш мускулите трябва да решиш, ти начинаеща или напреднала си ?
Не е ясно, защо искаш да направиш разделението.
Доколкото разбирам, става въпрос за 3 последователни тренировъчни дни и 1 почивка?
Това не оставя голяма свобода за “разделяне”.
При така поставени условия, ето ти примерно разпределение:
Ден 1: Бутащи - гърди, рамене(предни делтоиди), трицепси;
Ден 2: Дърпащи - гръб, бицепси, задни рамене;
Ден 3: Крака - квадрицепси, задни бедра, прасци;
почивка; като не са непременно в този ред
Тренираш 6 пъти седмично? Това е доста...
29.01.12
20:04
Има хора тренират от 5години и незнаят какво да правят така, че е важно каква основа имаш от знания както в хранителен така и в тренировъчен план... по това се определя нивото на съответния трениращ... 6th ти даде чудесна три дневна програма ! :)
29.01.12
20:45
Сподели колко си висока колко тежиш и какви са ти целите.Също така дали спазваш хранителен режим.Иначе 6th ти даде добро примерно разпределение!
Благодаря за разпределението на 6th, ще го приложа :) . Старая се да спазвам хранителен режим: на 4 дена ям по малко въглехидрати, а през останалото време наблягам на всякакви салати, печено пилешко месо и риба, както и плодове. Висока съм 166 см. и в момента тежа 54 кг. (не съм в най-добрата си форма). Целта ми за момента е да сваля 3 кг. и смятам да го постигна с повечко кардио. :)
31.01.12
23:24
Мисля че проблема (ако има изобщо такъв) не е нито в мерките нито в килограмите , защото са ти идеални!По-скоро може би в формата ти т.е. съотношението на активна спрямо пасивна маса.Затова ако просто увеличиш активната си маса при 54кг ще си направо идеална!
съотношението на активна спрямо пасивна маса.Затова ако просто увеличиш активната си маса
забележително, изключително умотворение!(fubar) ми то това е проблем на 2/3 от трениращите, а на останалите е проблем изобщо да качат някаква маса! ако нямаш нищо по същество да казваш, просто се въздържай от мнение! да беше споменал как да стане това превръщане на пасивна в активна маса, без промяна на общата маса ;)
към авторката - от колко време си на този хранителен режим? поразмести си малко тренировките, така че да имаш поне още един почивен ден - 2 дена трен + ден - почивка ... примерно. защо не пробваш да правиш интервално кардио след силова тренировка
Почти постоянно съм на този режим, но го прекъснах по празниците, а сега отново започнах. А работя на такъв график, че тренировка 2 дена и после 1 почивка не мога да правя. Мога да тренирам през ден, мога 2 тренирам 2 почивам или както правя аз 3 тренирам 1 почивам. А за интервалното кардио бих пробвала, защото до сега в края на всяка тренировка винаги съм залагала на продължително кардио с умерено темпо. :) А това за активната и пасивна маса изобщо не можах да го разбера. (blush)
01.02.12
17:58
Модерация: Съжалявате или не, нарушението е налице!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.02.12 18:18.
01.02.12
19:36
съотношението на активна спрямо пасивна маса.Затова ако просто увеличиш активната си маса
забележително, изключително умотворение!(fubar) ми то това е проблем на 2/3 от трениращите, а на останалите е проблем изобщо да качат някаква маса! ако нямаш нищо по същество да казваш, просто се въздържай от мнение! да беше споменал как да стане това превръщане на пасивна в активна маса, без промяна на общата маса ;)
към авторката - от колко време си на този хранителен режим? поразмести си малко тренировките, така че да имаш поне още един почивен ден - 2 дена трен + ден - почивка ... примерно. защо не пробваш да правиш интервално кардио след силова тренировка
Ако нямаш какво умно да кажеш замълчи и не казвай нищо!Казал съм на момичето каквото съм имал да казвам и това е.Като не ти харесва просто го подминаваш!
Почти постоянно съм на този режим, но го прекъснах по празниците, а сега отново започнах. А работя на такъв график, че тренировка 2 дена и после 1 почивка не мога да правя. Мога да тренирам през ден, мога 2 тренирам 2 почивам или както правя аз 3 тренирам 1 почивам. А за интервалното кардио бих пробвала, защото до сега в края на всяка тренировка винаги съм залагала на продължително кардио с умерено темпо. :) А това за активната и пасивна маса изобщо не можах да го разбера. (blush)
ако постоянно си на такъв хранителен режим, имай предвид, че организма ти е привикнал вече към него и няма да е ефективен (или поне не колкото ти се иска). променяй режимите на известен период - стресирането и деадаптацията са хубаво нещо (важи и за тренировките). сама си реши как да тренираш, но според мен ти е необходим поне още един почивен ден. идеята на интервалното кардио в края на тренировката е, че при изчерпан вече гликоген, организма почва да гори направо мазнини, но ако се продължи с кардиото, организма почва да разгражда мускул за набавяне на енергия (поне на теория е така). 15мин са достатъчни поне според личния ми опит.
по повод активната и пасивна маса, фена на ливърпул е имал предвид, че при 54кг и с 20% мазнини (пасивна маса) изглеждаш по един начин, а при същите килограми и 12% мазнини изглеждаш по друг начин (с повече мускулна (активна) маса) ... проблема е, че не е казал как точно може да се направи това нещо ;)
01.02.12
21:04
Ами според мен това е индивидуално за всеки.Може да се направи по различни начини.Един от тях е интервалното кардио , което е доста добър метод.Друг начин , който си мисля е чрез кросфит тренировки и табата.Най-важното е всеки да избере правилния за него начин от който има ефект и се чувства добре