Разделяне на мускулните групи в 3 дена

29.01.12
18:49

Здравейте! :) Имам нужда от малко помощ. Обичам да спортувам, но никой от моето обкръжение не е запален и когато имам нужда от съвет нямам към кого да се обърна. Ходя на фитнес 3 дена и 1 почивам, за това искам да разделя мускулните групи, които да тренирам в тези 3 дена, но не знам как да ги съчетая. Ако можете да ме посъветвате ще ме улесните много. Благодаря предварително. :)

Виж сега, начинаещите тренират по програми за начинаещите, а напредналите по програми за напреднали.
Тоест преди да решиш как да делиш мускулите трябва да решиш, ти начинаеща или напреднала си ?

29.01.12
19:04

Спортувам активно от 3 години, така че май съм вече към напреднали. :)

29.01.12
19:48

Не е ясно, защо искаш да направиш разделението.
Доколкото разбирам, става въпрос за 3 последователни тренировъчни дни и 1 почивка?
Това не оставя голяма свобода за “разделяне”.
При така поставени условия, ето ти примерно разпределение:
Ден 1: Бутащи - гърди, рамене(предни делтоиди), трицепси;
Ден 2: Дърпащи - гръб, бицепси, задни рамене;
Ден 3: Крака - квадрицепси, задни бедра, прасци;
почивка; като не са непременно в този ред

Тренираш 6 пъти седмично? Това е доста...

Има хора тренират от 5години и незнаят какво да правят така, че е важно каква основа имаш от знания както в хранителен така и в тренировъчен план... по това се определя нивото на съответния трениращ... 6th ти даде чудесна три дневна програма ! :)

29.01.12
20:45

Сподели колко си висока колко тежиш и какви са ти целите.Също така дали спазваш хранителен режим.Иначе 6th ти даде добро примерно разпределение!

31.01.12
23:06

Благодаря за разпределението на 6th, ще го приложа :) . Старая се да спазвам хранителен режим: на 4 дена ям по малко въглехидрати, а през останалото време наблягам на всякакви салати, печено пилешко месо и риба, както и плодове. Висока съм 166 см. и в момента тежа 54 кг. (не съм в най-добрата си форма). Целта ми за момента е да сваля 3 кг. и смятам да го постигна с повечко кардио. :)

31.01.12
23:24

Мисля че проблема (ако има изобщо такъв) не е нито в мерките нито в килограмите , защото са ти идеални!По-скоро може би в формата ти т.е. съотношението на активна спрямо пасивна маса.Затова ако просто увеличиш активната си маса при 54кг ще си направо идеална!

01.02.12
09:30

казано от Gerrard Liverpool на 31.01.12, 23:24:

съотношението на активна спрямо пасивна маса.Затова ако просто увеличиш активната си маса

забележително, изключително умотворение!(fubar) ми то това е проблем на 2/3 от трениращите, а на останалите е проблем изобщо да качат някаква маса! ако нямаш нищо по същество да казваш, просто се въздържай от мнение! да беше споменал как да стане това превръщане на пасивна в активна маса, без промяна на общата маса ;)
към авторката - от колко време си на този хранителен режим? поразмести си малко тренировките, така че да имаш поне още един почивен ден - 2 дена трен + ден - почивка ... примерно. защо не пробваш да правиш интервално кардио след силова тренировка

01.02.12
17:49

Почти постоянно съм на този режим, но го прекъснах по празниците, а сега отново започнах. А работя на такъв график, че тренировка 2 дена и после 1 почивка не мога да правя. Мога да тренирам през ден, мога 2 тренирам 2 почивам или както правя аз 3 тренирам 1 почивам. А за интервалното кардио бих пробвала, защото до сега в края на всяка тренировка винаги съм залагала на продължително кардио с умерено темпо. :) А това за активната и пасивна маса изобщо не можах да го разбера. (blush)

01.02.12
17:58

Модерация: Съжалявате или не, нарушението е налице!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.02.12 18:18.

01.02.12
19:36

казано от FRANKO1 на 01.02.12, 09:30:

казано от Gerrard Liverpool на 31.01.12, 23:24:

съотношението на активна спрямо пасивна маса.Затова ако просто увеличиш активната си маса

забележително, изключително умотворение!(fubar) ми то това е проблем на 2/3 от трениращите, а на останалите е проблем изобщо да качат някаква маса! ако нямаш нищо по същество да казваш, просто се въздържай от мнение! да беше споменал как да стане това превръщане на пасивна в активна маса, без промяна на общата маса ;)
към авторката - от колко време си на този хранителен режим? поразмести си малко тренировките, така че да имаш поне още един почивен ден - 2 дена трен + ден - почивка ... примерно. защо не пробваш да правиш интервално кардио след силова тренировка

Ако нямаш какво умно да кажеш замълчи и не казвай нищо!Казал съм на момичето каквото съм имал да казвам и това е.Като не ти харесва просто го подминаваш!

01.02.12
20:44

казано от tacetooo на 01.02.12, 17:49:

Почти постоянно съм на този режим, но го прекъснах по празниците, а сега отново започнах. А работя на такъв график, че тренировка 2 дена и после 1 почивка не мога да правя. Мога да тренирам през ден, мога 2 тренирам 2 почивам или както правя аз 3 тренирам 1 почивам. А за интервалното кардио бих пробвала, защото до сега в края на всяка тренировка винаги съм залагала на продължително кардио с умерено темпо. :) А това за активната и пасивна маса изобщо не можах да го разбера. (blush)

ако постоянно си на такъв хранителен режим, имай предвид, че организма ти е привикнал вече към него и няма да е ефективен (или поне не колкото ти се иска). променяй режимите на известен период - стресирането и деадаптацията са хубаво нещо (важи и за тренировките). сама си реши как да тренираш, но според мен ти е необходим поне още един почивен ден. идеята на интервалното кардио в края на тренировката е, че при изчерпан вече гликоген, организма почва да гори направо мазнини, но ако се продължи с кардиото, организма почва да разгражда мускул за набавяне на енергия (поне на теория е така). 15мин са достатъчни поне според личния ми опит.
по повод активната и пасивна маса, фена на ливърпул е имал предвид, че при 54кг и с 20% мазнини (пасивна маса) изглеждаш по един начин, а при същите килограми и 12% мазнини изглеждаш по друг начин (с повече мускулна (активна) маса) ... проблема е, че не е казал как точно може да се направи това нещо ;)

01.02.12
21:04

Ами според мен това е индивидуално за всеки.Може да се направи по различни начини.Един от тях е интервалното кардио , което е доста добър метод.Друг начин , който си мисля е чрез кросфит тренировки и табата.Най-важното е всеки да избере правилния за него начин от който има ефект и се чувства добре

02.02.12
08:50

Много благодаря за съветите, смятам да ги следвам. :) помогнахте ми много...още веднъж БЛАГОДАРЯ! :) :) :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1