Open Diary - моят път към успеха !

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.01.12
21:58

Здравейте !
От доста време следя всичко публикувано тук , много полезна информация получавам и всеки един от вас ме мотивира все повече и повече да се стремя към желаните килограми и външшен вид.
Аз съм от Пловдив , семейна с едно малко дете , което скоро ще навърши 6 години.
Работя и независимо от това намирам време за моите хобита .Организиран човек съм , но след бремеността доста трудно възвръщам килограмите си . Целта ми е да сваля 10 кг. Надявам се с вашата подкрепа и критики да постигна желаното .
От вчера започнах 90 дневната диета .
Закуска 1 бр портокал , 1 ч кафе с кафява захар
обяд - салата от зеле
вечеря - пилешко месо със зеленчуци , броколи моркови и карфиол.
Днес е бобов ден и варива - закуска 1 бр. мандарина с кафе
обяд - лозови постни сърми с ориз
вечеря - ориз с гъби
През деня съм изпила 1 л вода .
Днес в 17,30 карах велоергометър - 30 мин ,
коремни преси - 3 серии по 20 за горна ччаст
3 серии по 20 за долна част на корема .
Гирички - упражнения за гърди 3 серии по 20 .
Желая ви приятна вечер.
До утре !

29.01.12
22:02

казано от Mirena Dimitrova на 29.01.12, 21:58:

Здравейте !
От доста време следя всичко публикувано тук , много полезна информация получавам

Ако това е така, защо започна тая диета?

29.01.12
22:08

Здравей,
започнах тази диета ,защото според мен даво възможност организма да приема разнообразна храна и да не се лишава от нищо.
Естествено не е спазвам на 100 % , но се придържам към начина на храненето й , по -скоро за мене е като разделно хранене.Резултатите при нея са по-бавни , но с дълготраен ефект.
Преди 1 година  се придържах към протеинов режим , но това много ме изтощи и имаше моменти, в които не понасях миризмата на месо и мляко .
Какво имаш ти предвид?

29.01.12
22:47

Честит дневник! Не ти трябва тази диета. Няма смисъл от нея. Изчисли си оптималния калориен прием и спрямо него си изгради разнообразен хранителен режим, като се стараеш да си на лек калориен дефицит ( 15-20% , тук да ме поправят ако греша ). Хапвай по възможност по-малко и по-често и от всичко - мазнини, протеини, въглехидрати. Последните до обяд. Малко тренировки и резултатите няма да закъснеят. Може да не стане толкова бързо, но ще е за постоянно ако си сериозна. Не можеш винаги да си на диета, трябва ти хранителен режим. Успех!

29.01.12
22:57

казано от Mirena Dimitrova на 29.01.12, 22:08:

Какво имаш ти предвид?

Имах предвид, че ако беше черпила информация от сайта, щеше да си запозната с основните принципи на едно здравословно хранене, щеше да знаеш кои са основните хранителни вещества и каква роля играят, както и със състава на храните и кои от тях стават и не стават.
Също щеше да си запозната с наличните в сайта режими за отслабване и принципите, на които се крепят, и на тази база, щеше да си изработила един читав режим за отслабване, съобразен с твоите нужди, при който наистина нямаше да се лишаваш от нищо полезно.

Мнението беше редактирано от Петко К на 29.01.12 22:58.

29.01.12
23:01

Благодаря за съвета !
Наистина имаш право за диетите , които трудно се спазват особено в забързаното ни ежедневие .
Хранителен режим - добре казано ,но забелязвам ,че когато закусвам сутрин цял ден имам повече апетит, когато не закусвам може и да не огладнея до 14,00 часа.
Сутрин ставам рано , пия кафе и водя детето на градина . Казват ,че закуската е важна ,но аз чувствам обратното .
Занимавам се ежедневно със тренировки .
Когато времето е топло тичам в парка . Карам колело , разнообразявам и с аеробика и тае бо през седмицата 2 пъти седмично.
Дай ми съвет как да ускоря метаболизма си. Имам чувството ,че там е ключът към успеха ми.
Бях чела ,че с неуморно кардио не се постигат винаги желани резултати. А всички фитнес инструктори наблягат на това - за сваляне или пътеката или колелото мин. 30 мин.
Благодаря предварително !

29.01.12
23:12

Можеш да ускориш метаболизма  като започнеш да се храниш по-често.

30.01.12
08:44

Много благодаря за съветите на Катето.
Пресметнах кал.си минимум - 1405 ккал -х коеф.на активност 1,55- 2177 ккал дневно
с един лек калориен дефицит се получава около 1750 ккал на ден.
Надявам се правилно съм разбрала и сметнала .
Сега ще си изготвя един ориентировъчен план за хранене !
Много благодаря Кейт!
:)

30.01.12
08:51

Долу-горе добре си се ориентирала със сметките, но имай впредвид че са доста усреднени. Тегли се често и виж как вървят нещата. Ако нещата не мърдат, намали още приема на калории. Ако пък започнеш прекалено бързо да слабееш и да се чустваш отпаднала, увеличи ги леко. Може да си вземеш и някакъв витаминен комплекс. Увеличи още малко продължителността на тренировките, включи силови упражнения за всички мускулни групи. Може да започнеш с кръгови тренировки, мисля че са подходящи за всеки начинаещ или хора които са направили голяма пауза с тренировките.

Мнението беше редактирано от Wolfy на 30.01.12 08:51.

30.01.12
14:59

Тук съм  отново .
Днес е Понеделник , трудно се събудих ,но нямах друг избор.
Закуска 7,00 часа - кафе с кафява захар и мляко , 1 бр мандарина
10 часа - 1 чай плодов с лимон
12 часа - обяд зеленчуци с една филийка пълнозърнест хляб
14,00 часа - кафе с 1 ябълка
за вечеря още не съм измислила ,но най вероятно салата .

30.01.12
17:52

Съвети за здравословно хранене

“Правилното хранене не е толкова трудно, колкото някои хора си мислят – имате много възможности за избор. То включва и порциите от храната, която ядете, и времето на хранене. Повечето хора ядат прекалено много храна наведнъж. Нашите тела възприемат по-добре прием на по-малки количества храна по-често в рамките на деня.По този начин се поддържа и метаболизмът ви на високо ниво, така че се изгарят повече мазнини. Всяка порция трябва да се съдържат протеини, малко количество въглехидрати и зеленчуци – те работят заедно.”

30.01.12
17:58

казано от Катето на 30.01.12, 17:52:

Всяка порция трябва да се съдържат протеини, малко количество въглехидрати и зеленчуци – те работят заедно.”

А мазнините къде останаха?

30.01.12
17:59

Ето че Катето е от скоро тук , но вече дава доста добри съвети!Много добре те е упътила и си променила курса към хубаво.Че както беше тръгнала с онази диета в началото ... не знам докъде щеше да стигнеш.

30.01.12
18:14

Добре,де на мен храната ти за днес ми се струва нищожна,може и защото аз ям много (giggle) (относително де) виждам само салати и пак салати.Не съм човека,който ще ти дава насоки,просто съвет да си хапаваш спокойно,просто качесвени храни.За мен вечерята е важна колкото и закуската,защото през нощта тялото извършва доста важни процеси,докато ние спокойно спим и протеините,особено ако тренираш са важни за през нощта :)

30.01.12
19:27

Извинявам се.Пропуснала съм ги:) То трябва и да се чете, а не само копи и пейст.

Мнението беше редактирано от Катето на 30.01.12 19:32.

31.01.12
11:32

Много интересни мнения . Благодаря на всички за коментарите.
Вчера вечерта приключих с 1 бр. пълнени червени чушки - постни с ориз , малко магданоз и салата от домати и краставици.
1 бр филийка - баварски хляб.
През деня съм пила около 1 л вода и тренировката ми беше 30 мин - колело и коремни преси .
Отказах се от диетата , благодарение на вашите препоръки , наистина е по-добре човек да се храни балансирано и да не се лишава от нищо .Опитвам се да съчетавам храните на принципа на  разделното хранене  , ако ям месо ям салата , ако се храня с бобови храни избягвам тестени изделия .
Днес сутринта закусих 7,00 часа 1 чаша кафе с кафява захар и мляко
                                  1 бр. портокал
                        10,00 часа 1 бр мандарина .
                        12,00 часа обяд - месо /пържола със салата
Взела съм си за следобедна закуска 1 бр ябълка и 1 портокал ,като смятам да ги хапна през интервал от време.
Следобяд смятам отново да направя една кардио тренировка на велоаргометъра , и да правя упражнения за корем , бедра и гърди .
Поради лошите зимни условия в момента няма как да бягам .
Очаквам вашите мнения !
Желая ви лек и спорен ден !

06.02.12
14:27

Здравейте !
Времето е мрачно и студено , но въпреки това аз днес съм решила да започна да посещавам фитнес залата редовно 3 пъти седмично.
Вчера карах колело и правих коремни преси и упражнения за гърди и ръце .
Сега бих искала да споделя с вас какъв режим съм си избрала на хранене и спорт.
Основните храни които смятам да пиремам са :
закуска - овесени ядки с мляко или плод , кафе с пр.мляко, 1 бр варено яйце , филия ръжен хляб с извара , 
обяд - месо със салата или ориз,картофи със салата ,
вечеря - като обяд
Предполагам да включа и една межденна закуска сутрин и следобяд ,която да е някакъв плод .
Течност през деня минимум 1,5 мин.вода .
Спортни занимания :
Понеделник -фитнес /бягане на пътеката 15-20 мин, упражнения на уредите за всички мускулни групи /
Вторник - каране на велоаргометър 15-20 мин , коремни преси , упражнения за ръце
Сряда -  фитнес /бягане на пътеката 15-20 мин, упражнения на уредите за всички мускулни групи /
Четвъртък - каране на велоаргометър 15-20 мин , коремни преси , упражнения за ръце
Петък -  фитнес /бягане на пътеката 15-20 мин, упражнения на уредите за всички мускулни групи /
Събота - веларгометър - 15-20 мин
Неделя -веларгометър - 15-20 мин
Храните които съм изброила са примерни , като ще се старая да не превишават 1700 ккал на ден , което се оказа балансираният прием на калории на ден.
Очаквам вашите мнения и предложения .

Мнението беше редактирано от be happy be happy на 06.02.12 14:27.

06.02.12
21:37

06.02.2012 г
Ето го и моят отчет за деня .
7,00 ч - за закуска чаша кафе с мляко и кафява захар , 1 бр мандарина
10,00 ч - 1 бр мандарина и 2 бр арменски сладки ,1 чай без захар с лимон
12,00 ч - татарско кюфте със салата от зеле
14,00 ч - чай с лимон , 1 бр портокал
16,00 часа - фитнес - 15 минути на крос тренажор , 3 серии по 50 бр за вътрешна част на бедрото 20 кг тежести
3 серии по 50 бр за външна част на бедрото - 15 кг тежести
3 серии лег преса 15 кг тежести
3 серии коремни преси на лежанка  х 20 бр
3 серии коремни преси х 20 бр с повдигане на краката
3 серии х 10 бр за Задно бедро – Сгъване от лег на машина х 10 кг тежести
3 серии х 10 бр бедро с редуване на краката х 10 кг
15 минути - бягане на пътека
Вечеря 20,00 часа - супа от пиле ,моркови и фиде , салата от домати и краставици
Супер доволна съм , независимо ,че доста се изтощих като първа тренировка !

15.02.12
13:02

Здравейте ,
напоследък нямах достатъчно време за себе си и настроение . Може би умората и този студ допълнително ме депресираха . Спазвах сравнително стриктно режима , като изключим някой грехове от типа на шоколадов бонбон , бисквитки или чаша червено вино.
Тренировките ми също не бяха много активни , но въпреки нежеланието и стреса се мобилизирах и тренирах в домашни условия.
Кардио тренировка с велоергометър ето и линка към него  http://www.letsgym.com/2008/06/12/cycling-cardio/, като допълвам упражнения за крака , за гърди  и корем .
Сутрешната ми закуска беше - плод и кафе или кисело мляко с овесени ядки
междинна закуска - плод - портокал , мандарина или ябълка
обяд - салата с месо или варива
междинна закуска - отново някакъв плод и кафе
и вечерята беше една обилна салата от домати с броколи ,или домати и краставици
Голям недостатък за мен е това ,че не пия много течности ,но полагам усилия да пия повече вода.
Днес 15.02 закуска кафе на бързо , към 10,00 часа - плод мандарина , 12,00 часа дроб със салата
В момента явно задържам килограмите и не свалям.За сега това са новините от мен.
Очаквам вашите коментари и съвети !
Желая на всички лек и спорен ден!

02.04.12
13:31

Аз пиша тук с една голяма молба , ако някой забележи къде греша да ми пише .
Отчаяна съм след 2 седмици непрекъснати тренировки и хранителен режим , съм свалила 1 кг.
От 19 март започнах ниско въглехидратна диета , която включва предимно 1 филийка баварски хляб с малко шунка за закуска , обяд месо или риба със салата  и за вечеря предимно пресна салата .
През седмицата ми се случи да закуся със овесени ядки 3 суп.лъжици с 2 % масленост кис.мляко и да съм изяла по една ябълка следобяд.
Взех си и течен Л - карнетин ,който пия сутрин като се събудя и 10 мл преди тренировка вечер.
Тренировките са ми следните - по 5 км всеки ден , веларгометър -15 мин и тренировки  понеделник за паласки и целулит , вторник -корем бедра и дупе , сряда дупе и бедра , четвъртък -корем ,бедра и дупе , петък - цяло тяло . Упражненията включват и тежести с гирички за ръце.
След всичко описано по-горе смятам ,че подготвих една добра програма за балансирано хранене и тренировки , но няма резултат.
Очаквам вашите мнения и съвети!
Благодаря на всички които ще ми пишат!

02.04.12
13:41

Може ли да ми кажеш какви са упражненията за целулит?

02.04.12
13:50

Ако може и тези за паласки, че до сега май не съм срещала такива?!
И защо всеки ден тренираш само долната част на тялото?

02.04.12
13:52

казано от Мария А. на 02.04.12, 13:50:

Жените тренират долната част, за да свалят мазнините от дупето и крата, но не тренират горната, за да не качат мускули.
Парадокс. Как така с едни тренировки хем се свалят мазнини за определена зона, хем се качват мускули за друга...

02.04.12
13:56

казано от Marina на 02.04.12, 13:52:

казано от Мария А. на 02.04.12, 13:50:

Жените тренират долната част, за да свалят мазнините от дупето и крата, но не тренират горната, за да не качат мускули.
Парадокс. Как така с едни тренировки хем се свалят мазнини за определена зона, хем се качват мускули за друга...

В тази посока е и моят почти риторичен въпрос. :)

02.04.12
13:56

казано от Катето на 29.01.12, 23:12:

Можеш да ускориш метаболизма  като започнеш да се храниш по-често.

Ох, боже опази от специалисти с такива категорични мнения. Те затова хората са в цветущо здрве, защото слушат е такива ала-бали...храни се през два часа и всичко ще е наред. Всички го правят, излез на улицата и погледай как изглеждат хората...е явно нещо не е наред, нали...:)))
Чета ти дневника и съм отчаян...

Моят съвет е да пишеш на Марина Декова на л.с., да ти обясни някои неща.

Иначе най-общо казано....трябва да промениш всичко...

02.04.12
13:57

Хахаха, кефите ме честно!!! Безпощадни сте!

Абе аз нещо не мога да разбера, като напише някой - непрестанни тренировки, скъсвм се от трениране, спазвам режим, а - у  и нищо не се получава..
Ама извинявайте много ЗАЩО на мен ми се получава, а на вас не?!?!?!?!

Много си почивате по тея зали... виждам ви аз , а и от вело и пътека по 1 час няма да стане работата, ако си се зарязала навремето, повярвай ми, ще ти трябва много време, за да постигнеш желаната форма, а ако никога не си я имала, става дори ОЩЕ по-трудно.

Говоря от собствен опит!

Мнението беше редактирано от Блажка на 02.04.12 14:02.

02.04.12
14:10

Не се смятам за специалист, но с по-честото хранене на по-малки порции организма обработва по-добре храната. Не мисля, че е само мое мнение, че по-този начин се забързва метаболизма. Ако не е така, ще се радвам да ми обясниш защо.

Мнението беше редактирано от Катето на 02.04.12 14:12.

02.04.12
14:14

казано от Катето на 02.04.12, 14:10:

Не се смятам за специалист, но с по-честото хранене на по-малки порции организма обработва по-добре храната. Не мисля, че е само мое мнение че по-този начин се забързва метаболизма. Ако не е така ще се радвам да ми обясниш защо.

Чувала ли си за инсулинова чувствителност, резинстентност... ето нещо, за което аз се сещам :)
Замисляла ли си се защо след хапване лекичко ти се доспива... аз ако хапна и след това трябва да тренирам - EPIC FAIL… затова и не го правя :)

02.04.12
14:17

Писал съм, обяснявал съм...
Не само аз, ами людете, които са се посветили на теамата са разсъждавали и публикували достатъчно...
За мен удачен вариант хранене е два пъти на ден, с 16 часов прозорец с гладуване.
А за трениране, хранене, плетки, гоблени, душевни и храносмилателни драми и т.н., препоръчвам Марина - тя поне минала почти всичко и има достатъчен опит.
Аз съм малко по-екстремен и не ставам за такива случаи:)

02.04.12
14:31

Да разбирам, че понеже вие се чувствате добре с такъв режим на хранене, то това означава, че всички трябва да го правят. Мисля, че хората са различни. Има много видове хранителни режими, от които можеш да избереш и да прецениш, кой от тях ще работи най-добре за теб самия.

02.04.12
14:46

Американците се чувстват добре с техния хранителен режим...
Ония хермафродитите от Азия с по кило соя на ден, също...

Разбира се, всичко зависи от битието ти(ни)...работа, деца, сметки, положение на планетите, лунни цикли, Гълфстрийм, пърхащи пеперуди от другата страна на света и редица други фактори.

Ти не трябва да ставаш роб на храната си, просто трябва да знаеш общите действащи “неща” и да ги нагаждаш според, както ще ти е най-удобно.
Яденето на два час е тъпотия...PERIOD!!!

Аз спирам да пиша, защото пиша едно и също на много места...който ме е послушал, послушал - чувства се по-добре и се движи по-добре, спи и ходи до тоалетна по-добре(ДА ДА, това Ви е голям проблем, не се правете само)...

Другите да продължават с частта “добре, ами ако...”, затворения кръг е нещо ужасно (справка : моята добра приятелка Мимето Никифорова)

УСПЕХ!

Славко Ви обича.

02.04.12
14:54

Кучетата лаят, керванът си върви...

02.04.12
16:28

Чувала ли си за инсулинова чувствителност, резинстентност... ето нещо, за което аз се сещам 
Замисляла ли си се защо след хапване лекичко ти се доспива... аз ако хапна и след това трябва да тренирам - EPIC FAIL… затова и не го правя

Аз също не тренирам на пълен стомах. Правя го сутрин на гладно. Така най-добре се чувствам.

Кучетата лаят, керванът си върви...

Мисля да спра с коментарите :). Явно тук има други специалисти, които смятат, че само тяхното мнение е правилно.

Мнението беше редактирано от Катето на 02.04.12 16:29.

02.04.12
16:35

Благодарим ти!

02.04.12
16:42

Славко както обича отново сравнява трениращи хора с нетрениращи хора :)
Ако тренираш достатъчно може като мен да си пиеш по 2-3 литра кола и да си о.к. (колко е полезно не коментирам, просто пример :D)
Ако по цял ден плетеш плетки и 3 диети да спазваш, щото с  1 няма да можеш да се наядеш е все тая.

Мнението беше редактирано от Madboy на 02.04.12 16:43.

Не виждам какво налага сарказма във втората половина от тази страница.
Много хора постигат резултати... факт. Достигат ги по различни начини - също факт.
Нормално е всеки да уважава истината, която работи ефективно при самия него.
Ненормално е да се отрича съществуването на алтернативна истина.

02.04.12
16:52

Ами да им дадът малко живот на тея мускули бре Коле:)

Саше, така е... но знаеш чудесно колко хора се страхуват от мускулите, колко хора си мислят, че тренират интензивно... знаеш и за колко хора е достатъчно да постигат дори и скромни цели. Общо взето съжалявам, че се намесих в дискусията... предишното ти мнение е много точно. :)

02.04.12
16:58

Няма сарказам, поне от моя страна, просто смятам, че когато си пробвал всичко и сам си видял ефектите, тогава да се изказваш и да си отстояваш мнението.
Всички режими - ВМ-НВД с ядене по 7 пъти на ден, ядене по 3 пъти, ядене до 14 часа, фастинг по 36 часа, циклично и т.н. всичко в един момент СПИРА да работи. За едни моментът идва по-бързо, за други по -късно.
По темаат мога да кажа, че с ВМ-НВД искарах около 5 месеца, в началото беше ок да ям по не знам си колко пъти на ден, за да си ‘забързам; метаболизма. После обаче ЗАСТОЙ, подигравах се доста дълго време на ‘циклиците’ и тея, кото правят fasting. Докато в един момент просто така се случи, че отидох гладна на тренировка, не бях яла около 14 часа и тренировката ми се получи ЧУК, реших да опитам да ям нормално и с голям прозорец преди трениране - КУЛТ!
С фастинг за 40 дни свалих 8кг ( Благодаря на Сашо за съвета да пробвам), без да ми пада силата. Ами нормално е, да подкрепям Славко в темата, след като съм изпитала действието върху себе си.

Мнението беше редактирано от Блажка на 02.04.12 17:03.

02.04.12
17:01

казано от Madboy на 02.04.12, 16:42:

Славко както обича отново сравнява трениращи хора с нетрениращи хора :)

Ордата от държавни чиновнички, на които съм помагал, съм им поставил норматив 12 секунди на 100 метра и 100 тяга, иначе мълча кат пукъл...:))))

Като почнеш да ти виждам аватара след моите постове и без да чета знам, че нещо на контра ще ми кажеш:)

02.04.12
17:02

Няма как да пробваш всичко, защото за да видиш реално ефект от даден режим са нужни поне няколко месеца.
Аз тъкмо ударих 300 гр свински гърдички с хляб и отивам да напъвам :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1