29.01.12
21:58
Здравейте !
От доста време следя всичко публикувано тук , много полезна информация получавам и всеки един от вас ме мотивира все повече и повече да се стремя към желаните килограми и външшен вид.
Аз съм от Пловдив , семейна с едно малко дете , което скоро ще навърши 6 години.
Работя и независимо от това намирам време за моите хобита .Организиран човек съм , но след бремеността доста трудно възвръщам килограмите си . Целта ми е да сваля 10 кг. Надявам се с вашата подкрепа и критики да постигна желаното .
От вчера започнах 90 дневната диета .
Закуска 1 бр портокал , 1 ч кафе с кафява захар
обяд - салата от зеле
вечеря - пилешко месо със зеленчуци , броколи моркови и карфиол.
Днес е бобов ден и варива - закуска 1 бр. мандарина с кафе
обяд - лозови постни сърми с ориз
вечеря - ориз с гъби
През деня съм изпила 1 л вода .
Днес в 17,30 карах велоергометър - 30 мин ,
коремни преси - 3 серии по 20 за горна ччаст
3 серии по 20 за долна част на корема .
Гирички - упражнения за гърди 3 серии по 20 .
Желая ви приятна вечер.
До утре !
казано от Mirena Dimitrova на 29.01.12, 21:58:
Здравейте !
От доста време следя всичко публикувано тук , много полезна информация получавам
Ако това е така, защо започна тая диета?
29.01.12
22:08
Здравей,
започнах тази диета ,защото според мен даво възможност организма да приема разнообразна храна и да не се лишава от нищо.
Естествено не е спазвам на 100 % , но се придържам към начина на храненето й , по -скоро за мене е като разделно хранене.Резултатите при нея са по-бавни , но с дълготраен ефект.
Преди 1 година се придържах към протеинов режим , но това много ме изтощи и имаше моменти, в които не понасях миризмата на месо и мляко .
Какво имаш ти предвид?
Честит дневник! Не ти трябва тази диета. Няма смисъл от нея. Изчисли си оптималния калориен прием и спрямо него си изгради разнообразен хранителен режим, като се стараеш да си на лек калориен дефицит ( 15-20% , тук да ме поправят ако греша ). Хапвай по възможност по-малко и по-често и от всичко - мазнини, протеини, въглехидрати. Последните до обяд. Малко тренировки и резултатите няма да закъснеят. Може да не стане толкова бързо, но ще е за постоянно ако си сериозна. Не можеш винаги да си на диета, трябва ти хранителен режим. Успех!
казано от Mirena Dimitrova на 29.01.12, 22:08:
Какво имаш ти предвид?
Имах предвид, че ако беше черпила информация от сайта, щеше да си запозната с основните принципи на едно здравословно хранене, щеше да знаеш кои са основните хранителни вещества и каква роля играят, както и със състава на храните и кои от тях стават и не стават.
Също щеше да си запозната с наличните в сайта режими за отслабване и принципите, на които се крепят, и на тази база, щеше да си изработила един читав режим за отслабване, съобразен с твоите нужди, при който наистина нямаше да се лишаваш от нищо полезно.
Мнението беше редактирано от Петко К на 29.01.12 22:58.
29.01.12
23:01
Благодаря за съвета !
Наистина имаш право за диетите , които трудно се спазват особено в забързаното ни ежедневие .
Хранителен режим - добре казано ,но забелязвам ,че когато закусвам сутрин цял ден имам повече апетит, когато не закусвам може и да не огладнея до 14,00 часа.
Сутрин ставам рано , пия кафе и водя детето на градина . Казват ,че закуската е важна ,но аз чувствам обратното .
Занимавам се ежедневно със тренировки .
Когато времето е топло тичам в парка . Карам колело , разнообразявам и с аеробика и тае бо през седмицата 2 пъти седмично.
Дай ми съвет как да ускоря метаболизма си. Имам чувството ,че там е ключът към успеха ми.
Бях чела ,че с неуморно кардио не се постигат винаги желани резултати. А всички фитнес инструктори наблягат на това - за сваляне или пътеката или колелото мин. 30 мин.
Благодаря предварително !
30.01.12
08:44
Много благодаря за съветите на Катето.
Пресметнах кал.си минимум - 1405 ккал -х коеф.на активност 1,55- 2177 ккал дневно
с един лек калориен дефицит се получава около 1750 ккал на ден.
Надявам се правилно съм разбрала и сметнала .
Сега ще си изготвя един ориентировъчен план за хранене !
Много благодаря Кейт!
:)
Долу-горе добре си се ориентирала със сметките, но имай впредвид че са доста усреднени. Тегли се често и виж как вървят нещата. Ако нещата не мърдат, намали още приема на калории. Ако пък започнеш прекалено бързо да слабееш и да се чустваш отпаднала, увеличи ги леко. Може да си вземеш и някакъв витаминен комплекс. Увеличи още малко продължителността на тренировките, включи силови упражнения за всички мускулни групи. Може да започнеш с кръгови тренировки, мисля че са подходящи за всеки начинаещ или хора които са направили голяма пауза с тренировките.
Мнението беше редактирано от Wolfy на 30.01.12 08:51.
30.01.12
14:59
Тук съм отново .
Днес е Понеделник , трудно се събудих ,но нямах друг избор.
Закуска 7,00 часа - кафе с кафява захар и мляко , 1 бр мандарина
10 часа - 1 чай плодов с лимон
12 часа - обяд зеленчуци с една филийка пълнозърнест хляб
14,00 часа - кафе с 1 ябълка
за вечеря още не съм измислила ,но най вероятно салата .
Съвети за здравословно хранене
“Правилното хранене не е толкова трудно, колкото някои хора си мислят – имате много възможности за избор. То включва и порциите от храната, която ядете, и времето на хранене. Повечето хора ядат прекалено много храна наведнъж. Нашите тела възприемат по-добре прием на по-малки количества храна по-често в рамките на деня.По този начин се поддържа и метаболизмът ви на високо ниво, така че се изгарят повече мазнини. Всяка порция трябва да се съдържат протеини, малко количество въглехидрати и зеленчуци – те работят заедно.”
казано от Катето на 30.01.12, 17:52:
Всяка порция трябва да се съдържат протеини, малко количество въглехидрати и зеленчуци – те работят заедно.”
А мазнините къде останаха?
30.01.12
17:59
Ето че Катето е от скоро тук , но вече дава доста добри съвети!Много добре те е упътила и си променила курса към хубаво.Че както беше тръгнала с онази диета в началото ... не знам докъде щеше да стигнеш.
Добре,де на мен храната ти за днес ми се струва нищожна,може и защото аз ям много (giggle) (относително де) виждам само салати и пак салати.Не съм човека,който ще ти дава насоки,просто съвет да си хапаваш спокойно,просто качесвени храни.За мен вечерята е важна колкото и закуската,защото през нощта тялото извършва доста важни процеси,докато ние спокойно спим и протеините,особено ако тренираш са важни за през нощта :)
Извинявам се.Пропуснала съм ги:) То трябва и да се чете, а не само копи и пейст.
Мнението беше редактирано от Катето на 30.01.12 19:32.
31.01.12
11:32
Много интересни мнения . Благодаря на всички за коментарите.
Вчера вечерта приключих с 1 бр. пълнени червени чушки - постни с ориз , малко магданоз и салата от домати и краставици.
1 бр филийка - баварски хляб.
През деня съм пила около 1 л вода и тренировката ми беше 30 мин - колело и коремни преси .
Отказах се от диетата , благодарение на вашите препоръки , наистина е по-добре човек да се храни балансирано и да не се лишава от нищо .Опитвам се да съчетавам храните на принципа на разделното хранене , ако ям месо ям салата , ако се храня с бобови храни избягвам тестени изделия .
Днес сутринта закусих 7,00 часа 1 чаша кафе с кафява захар и мляко
1 бр. портокал
10,00 часа 1 бр мандарина .
12,00 часа обяд - месо /пържола със салата
Взела съм си за следобедна закуска 1 бр ябълка и 1 портокал ,като смятам да ги хапна през интервал от време.
Следобяд смятам отново да направя една кардио тренировка на велоаргометъра , и да правя упражнения за корем , бедра и гърди .
Поради лошите зимни условия в момента няма как да бягам .
Очаквам вашите мнения !
Желая ви лек и спорен ден !
06.02.12
14:27
Здравейте !
Времето е мрачно и студено , но въпреки това аз днес съм решила да започна да посещавам фитнес залата редовно 3 пъти седмично.
Вчера карах колело и правих коремни преси и упражнения за гърди и ръце .
Сега бих искала да споделя с вас какъв режим съм си избрала на хранене и спорт.
Основните храни които смятам да пиремам са :
закуска - овесени ядки с мляко или плод , кафе с пр.мляко, 1 бр варено яйце , филия ръжен хляб с извара ,
обяд - месо със салата или ориз,картофи със салата ,
вечеря - като обяд
Предполагам да включа и една межденна закуска сутрин и следобяд ,която да е някакъв плод .
Течност през деня минимум 1,5 мин.вода .
Спортни занимания :
Понеделник -фитнес /бягане на пътеката 15-20 мин, упражнения на уредите за всички мускулни групи /
Вторник - каране на велоаргометър 15-20 мин , коремни преси , упражнения за ръце
Сряда - фитнес /бягане на пътеката 15-20 мин, упражнения на уредите за всички мускулни групи /
Четвъртък - каране на велоаргометър 15-20 мин , коремни преси , упражнения за ръце
Петък - фитнес /бягане на пътеката 15-20 мин, упражнения на уредите за всички мускулни групи /
Събота - веларгометър - 15-20 мин
Неделя -веларгометър - 15-20 мин
Храните които съм изброила са примерни , като ще се старая да не превишават 1700 ккал на ден , което се оказа балансираният прием на калории на ден.
Очаквам вашите мнения и предложения .
Мнението беше редактирано от be happy be happy на 06.02.12 14:27.
06.02.12
21:37
06.02.2012 г
Ето го и моят отчет за деня .
7,00 ч - за закуска чаша кафе с мляко и кафява захар , 1 бр мандарина
10,00 ч - 1 бр мандарина и 2 бр арменски сладки ,1 чай без захар с лимон
12,00 ч - татарско кюфте със салата от зеле
14,00 ч - чай с лимон , 1 бр портокал
16,00 часа - фитнес - 15 минути на крос тренажор , 3 серии по 50 бр за вътрешна част на бедрото 20 кг тежести
3 серии по 50 бр за външна част на бедрото - 15 кг тежести
3 серии лег преса 15 кг тежести
3 серии коремни преси на лежанка х 20 бр
3 серии коремни преси х 20 бр с повдигане на краката
3 серии х 10 бр за Задно бедро – Сгъване от лег на машина х 10 кг тежести
3 серии х 10 бр бедро с редуване на краката х 10 кг
15 минути - бягане на пътека
Вечеря 20,00 часа - супа от пиле ,моркови и фиде , салата от домати и краставици
Супер доволна съм , независимо ,че доста се изтощих като първа тренировка !
15.02.12
13:02
Здравейте ,
напоследък нямах достатъчно време за себе си и настроение . Може би умората и този студ допълнително ме депресираха . Спазвах сравнително стриктно режима , като изключим някой грехове от типа на шоколадов бонбон , бисквитки или чаша червено вино.
Тренировките ми също не бяха много активни , но въпреки нежеланието и стреса се мобилизирах и тренирах в домашни условия.
Кардио тренировка с велоергометър ето и линка към него http://www.letsgym.com/2008/06/12/cycling-cardio/, като допълвам упражнения за крака , за гърди и корем .
Сутрешната ми закуска беше - плод и кафе или кисело мляко с овесени ядки
междинна закуска - плод - портокал , мандарина или ябълка
обяд - салата с месо или варива
междинна закуска - отново някакъв плод и кафе
и вечерята беше една обилна салата от домати с броколи ,или домати и краставици
Голям недостатък за мен е това ,че не пия много течности ,но полагам усилия да пия повече вода.
Днес 15.02 закуска кафе на бързо , към 10,00 часа - плод мандарина , 12,00 часа дроб със салата
В момента явно задържам килограмите и не свалям.За сега това са новините от мен.
Очаквам вашите коментари и съвети !
Желая на всички лек и спорен ден!
02.04.12
13:31
Аз пиша тук с една голяма молба , ако някой забележи къде греша да ми пише .
Отчаяна съм след 2 седмици непрекъснати тренировки и хранителен режим , съм свалила 1 кг.
От 19 март започнах ниско въглехидратна диета , която включва предимно 1 филийка баварски хляб с малко шунка за закуска , обяд месо или риба със салата и за вечеря предимно пресна салата .
През седмицата ми се случи да закуся със овесени ядки 3 суп.лъжици с 2 % масленост кис.мляко и да съм изяла по една ябълка следобяд.
Взех си и течен Л - карнетин ,който пия сутрин като се събудя и 10 мл преди тренировка вечер.
Тренировките са ми следните - по 5 км всеки ден , веларгометър -15 мин и тренировки понеделник за паласки и целулит , вторник -корем бедра и дупе , сряда дупе и бедра , четвъртък -корем ,бедра и дупе , петък - цяло тяло . Упражненията включват и тежести с гирички за ръце.
След всичко описано по-горе смятам ,че подготвих една добра програма за балансирано хранене и тренировки , но няма резултат.
Очаквам вашите мнения и съвети!
Благодаря на всички които ще ми пишат!
Ако може и тези за паласки, че до сега май не съм срещала такива?!
И защо всеки ден тренираш само долната част на тялото?
казано от Мария А. на 02.04.12, 13:50:
И защо всеки ден тренираш само долната част на тялото?
Жените тренират долната част, за да свалят мазнините от дупето и крата, но не тренират горната, за да не качат мускули.
Парадокс. Как така с едни тренировки хем се свалят мазнини за определена зона, хем се качват мускули за друга...
казано от Marina на 02.04.12, 13:52:
казано от Мария А. на 02.04.12, 13:50:
И защо всеки ден тренираш само долната част на тялото?Жените тренират долната част, за да свалят мазнините от дупето и крата, но не тренират горната, за да не качат мускули.
Парадокс. Как така с едни тренировки хем се свалят мазнини за определена зона, хем се качват мускули за друга...
В тази посока е и моят почти риторичен въпрос. :)
казано от Катето на 29.01.12, 23:12:
Можеш да ускориш метаболизма като започнеш да се храниш по-често.
Ох, боже опази от специалисти с такива категорични мнения. Те затова хората са в цветущо здрве, защото слушат е такива ала-бали...храни се през два часа и всичко ще е наред. Всички го правят, излез на улицата и погледай как изглеждат хората...е явно нещо не е наред, нали...:)))
Чета ти дневника и съм отчаян...
Моят съвет е да пишеш на Марина Декова на л.с., да ти обясни някои неща.
Иначе най-общо казано....трябва да промениш всичко...
Хахаха, кефите ме честно!!! Безпощадни сте!
Абе аз нещо не мога да разбера, като напише някой - непрестанни тренировки, скъсвм се от трениране, спазвам режим, а - у и нищо не се получава..
Ама извинявайте много ЗАЩО на мен ми се получава, а на вас не?!?!?!?!
Много си почивате по тея зали... виждам ви аз , а и от вело и пътека по 1 час няма да стане работата, ако си се зарязала навремето, повярвай ми, ще ти трябва много време, за да постигнеш желаната форма, а ако никога не си я имала, става дори ОЩЕ по-трудно.
Говоря от собствен опит!
Мнението беше редактирано от Блажка на 02.04.12 14:02.
Не се смятам за специалист, но с по-честото хранене на по-малки порции организма обработва по-добре храната. Не мисля, че е само мое мнение, че по-този начин се забързва метаболизма. Ако не е така, ще се радвам да ми обясниш защо.
Мнението беше редактирано от Катето на 02.04.12 14:12.
казано от Катето на 02.04.12, 14:10:
Не се смятам за специалист, но с по-честото хранене на по-малки порции организма обработва по-добре храната. Не мисля, че е само мое мнение че по-този начин се забързва метаболизма. Ако не е така ще се радвам да ми обясниш защо.
Чувала ли си за инсулинова чувствителност, резинстентност... ето нещо, за което аз се сещам :)
Замисляла ли си се защо след хапване лекичко ти се доспива... аз ако хапна и след това трябва да тренирам - EPIC FAIL… затова и не го правя :)
Писал съм, обяснявал съм...
Не само аз, ами людете, които са се посветили на теамата са разсъждавали и публикували достатъчно...
За мен удачен вариант хранене е два пъти на ден, с 16 часов прозорец с гладуване.
А за трениране, хранене, плетки, гоблени, душевни и храносмилателни драми и т.н., препоръчвам Марина - тя поне минала почти всичко и има достатъчен опит.
Аз съм малко по-екстремен и не ставам за такива случаи:)
Да разбирам, че понеже вие се чувствате добре с такъв режим на хранене, то това означава, че всички трябва да го правят. Мисля, че хората са различни. Има много видове хранителни режими, от които можеш да избереш и да прецениш, кой от тях ще работи най-добре за теб самия.
Американците се чувстват добре с техния хранителен режим...
Ония хермафродитите от Азия с по кило соя на ден, също...
Разбира се, всичко зависи от битието ти(ни)...работа, деца, сметки, положение на планетите, лунни цикли, Гълфстрийм, пърхащи пеперуди от другата страна на света и редица други фактори.
Ти не трябва да ставаш роб на храната си, просто трябва да знаеш общите действащи “неща” и да ги нагаждаш според, както ще ти е най-удобно.
Яденето на два час е тъпотия...PERIOD!!!
Аз спирам да пиша, защото пиша едно и също на много места...който ме е послушал, послушал - чувства се по-добре и се движи по-добре, спи и ходи до тоалетна по-добре(ДА ДА, това Ви е голям проблем, не се правете само)...
Другите да продължават с частта “добре, ами ако...”, затворения кръг е нещо ужасно (справка : моята добра приятелка Мимето Никифорова)
УСПЕХ!
Славко Ви обича.
Чувала ли си за инсулинова чувствителност, резинстентност... ето нещо, за което аз се сещам
Замисляла ли си се защо след хапване лекичко ти се доспива... аз ако хапна и след това трябва да тренирам - EPIC FAIL… затова и не го правя
Аз също не тренирам на пълен стомах. Правя го сутрин на гладно. Така най-добре се чувствам.
Кучетата лаят, керванът си върви...
Мисля да спра с коментарите :). Явно тук има други специалисти, които смятат, че само тяхното мнение е правилно.
Мнението беше редактирано от Катето на 02.04.12 16:29.
Славко както обича отново сравнява трениращи хора с нетрениращи хора :)
Ако тренираш достатъчно може като мен да си пиеш по 2-3 литра кола и да си о.к. (колко е полезно не коментирам, просто пример :D)
Ако по цял ден плетеш плетки и 3 диети да спазваш, щото с 1 няма да можеш да се наядеш е все тая.
Мнението беше редактирано от Madboy на 02.04.12 16:43.
02.04.12
16:48
Не виждам какво налага сарказма във втората половина от тази страница.
Много хора постигат резултати... факт. Достигат ги по различни начини - също факт.
Нормално е всеки да уважава истината, която работи ефективно при самия него.
Ненормално е да се отрича съществуването на алтернативна истина.
02.04.12
16:57
Саше, така е... но знаеш чудесно колко хора се страхуват от мускулите, колко хора си мислят, че тренират интензивно... знаеш и за колко хора е достатъчно да постигат дори и скромни цели. Общо взето съжалявам, че се намесих в дискусията... предишното ти мнение е много точно. :)
Няма сарказам, поне от моя страна, просто смятам, че когато си пробвал всичко и сам си видял ефектите, тогава да се изказваш и да си отстояваш мнението.
Всички режими - ВМ-НВД с ядене по 7 пъти на ден, ядене по 3 пъти, ядене до 14 часа, фастинг по 36 часа, циклично и т.н. всичко в един момент СПИРА да работи. За едни моментът идва по-бързо, за други по -късно.
По темаат мога да кажа, че с ВМ-НВД искарах около 5 месеца, в началото беше ок да ям по не знам си колко пъти на ден, за да си ‘забързам; метаболизма. После обаче ЗАСТОЙ, подигравах се доста дълго време на ‘циклиците’ и тея, кото правят fasting. Докато в един момент просто така се случи, че отидох гладна на тренировка, не бях яла около 14 часа и тренировката ми се получи ЧУК, реших да опитам да ям нормално и с голям прозорец преди трениране - КУЛТ!
С фастинг за 40 дни свалих 8кг ( Благодаря на Сашо за съвета да пробвам), без да ми пада силата. Ами нормално е, да подкрепям Славко в темата, след като съм изпитала действието върху себе си.
Мнението беше редактирано от Блажка на 02.04.12 17:03.
казано от Madboy на 02.04.12, 16:42:
Славко както обича отново сравнява трениращи хора с нетрениращи хора :)
Ордата от държавни чиновнички, на които съм помагал, съм им поставил норматив 12 секунди на 100 метра и 100 тяга, иначе мълча кат пукъл...:))))
Като почнеш да ти виждам аватара след моите постове и без да чета знам, че нещо на контра ще ми кажеш:)
Няма как да пробваш всичко, защото за да видиш реално ефект от даден режим са нужни поне няколко месеца.
Аз тъкмо ударих 300 гр свински гърдички с хляб и отивам да напъвам :D