Какви спортни аксесоари използвате в ежедневния си фит начин на живот ?

28.01.12
07:49

Какви аксесоари използвате? Часовници за измерване на пулса, колани, фитили, лакатници, протектори и т.н.
Имате ли наблюдения и впечатления от различни модели и конкретни марки?

28.01.12
18:13

Колан и фитили за тежките серии клек и тяга. Ползвам и  ръкавици. Всичко е на harbinger. За кардиото часовник с колан за пулса. И разбира се шейкъри за протеина. Имам и кутийка за хапчета :)

Мнението беше редактирано от Георги на 28.01.12 18:14.

Ползвам колан и фитили... колана е на Pro Nutrition поне така пише де... и се оказа доста по-добър от хранителните им добавки :D Повече от година работа и няма нито един скъсан шев... фитили съм сменил два броя... сега съм с фитили BioTechUSA които отново парадоксално изглежда са по-читави от хранителни продукти на фирмата :D в допълнение ползвам и скъсан потник, гащетата ми от 4клас... имам и един секси клин за бягане както и потник :D

Аз използвам Колан за окачване на тежести както и Фитили. За сега съм доволен от колана макар да ми е малко трудно сам да си окачвам тежеста, но това не зависи от колана. Фитилите онзи ден ги пробвах за първи път и си разкървих дясната ръка, но предполагам просто съм ги сложил неправилно. Сякаш са малко твърди, но предполагам с времето ще поомекнат.
Разбира се ползвам и шейкър, но е доста стар и на заплата трябва да го сменя. Специално шейкърите трябва да се сменят по често.
Замислям се и за ръкавици, че ми излязоха едни неприятни пришки на ръцете.

Ари бе то не оставиш ли малко живо месо на щангата и кръв... кво’ си тренирал :D Оld shool tain forever… (grin) На мен лично ръкавиците ми пречат... бях си купил верно си бяха фалшиви ( ама 15лева дадох ) и като се изпотих замириса на лепило...

29.01.12
10:22

казано от kristiancho на 28.01.12, 18:18:

имам и един секси клин за бягане както и потник :D

искам те със клинчето сериозен и да не пропускаш час по аеробика :D

Мнението беше редактирано от default на 29.01.12 10:24.

Ако инструктурката и хореографията са същите не бих си позволил да изпускам... занятие :D

29.01.12
10:47

Аз ползвам пулсомер. Иначе, фитилите са ми много удобни за предния клек ;)

казано от default на 29.01.12, 10:47:

Фитили за преден клек. Предполагам не кръстосваш ръцете. Но пак не виждам особен смисъл от тях...

29.01.12
14:10

Тъй, ползвам следните неща: Лежанка комбинирана с уред за кофички, 400кг.+ свободни тежести, комбиниран уред с долен и горен скрипец и разни други глупости, които не ползвам + широк лост за придърпване + малък лост + V образен лост + въжена ръкохватка за трицепс+ ръкохватка за гръб, 4 комплекта дъмбели, прав лост, крив лост, колан, куки за ръце, уред за предмишница с регулируемо натоварване до 75кг. Велоергометър, часовник с GPS + пулсомер, МР3 плейър, ръкавици, въже за скачане, саморъчно сглобен велосипед тип Cross-country, лост за набиране, маратонки за тичане Mizuno, колан за тежести, скоро смятам да се сдобия с жилетка с тежести поне 45-50кг. Шейкъри 4 бр, два за постоянно ползване в офиса и в къщи, един за из път и един резервен, вероятно изпускам нещо ама в общи линии е това :D

ПП Сетих се и за друго, електронна везна с точност 0.01г. и приспособление за саморъчно капсулиране на прахообразни суплементи.

Мнението беше редактирано от Valdis на 29.01.12 14:13.

казано от kristiancho на 29.01.12, 10:19:

Ари бе то не оставиш ли малко живо месо на щангата и кръв... кво’ си тренирал :D

Когато бях 130 кила свиня майка, сина на един приятел ми викаше “чичо Мечо”, а скоро три годишната дъщеря на един приятел като ми видя пришките възкликна, че имам пъпки :D. Та не бих искал да ми вика “чичо пъпка”, затова съм замислен и над едни ръкавици.
Дано да се науча да слагам фитилите сам преди да ми е изтекла кръвта :D

П.П. Като видях поста на съгражданина, се сетих, че и аз ползвам домашна електронна везна.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 29.01.12 14:18.

29.01.12
14:19

казано от Иван Шишманов на 29.01.12, 14:16:

казано от kristiancho на 29.01.12, 10:19:

Ари бе то не оставиш ли малко живо месо на щангата и кръв... кво’ си тренирал :D

Когато бях 130 кила свиня майка, сина на един приятел ми викаше “чичо Мечо”, а скоро три годишната дъщеря на един приятел като ми видя пришките възкликна, че имам пъпки :D. Та не бих искал да ми вика “чичо пъпка”, затова съм замислен и над едни ръкавици.
Дано да се науча да слагам фитилите сам преди да ми е изтекла кръвта :D

Ванка, от близо две години ползвам ръкавици на Harbinger със каучукова вложка и ръцете са ми нежни като на жена, въпреки 4 дневния сплит по който тренирам и средна продължителност за тренировка час и половина-два.

30.01.12
11:24

Модерация: Мнение без връзка с темата.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.01.12 14:16.

04.02.12
23:30

казано от Марин Маринов на 29.01.12, 11:38:

казано от default на 29.01.12, 10:47:

Фитили за преден клек. Предполагам не кръстосваш ръцете. Но пак не виждам особен смисъл от тях...

Напротив, има голям смисъл в тях...

default Мерси. Това за пръв път го виждам. Много изненадан и очарован. Аз предния клек го правя с кръстосани ръце, като имах идея да зауча без кръстосани за тръстери. Това задължително ще го пробвам. И да не спамя само темата.
Аз ползвам фитили за тягата, предпазен колан за под 5 повторения, шейкър, и Ипод за музика когато не са ми тежки тренировките. Също използвам предпазни ръкавици някакви евтини, но установих че не са удобни и събират се в началото на пръстите и правят повече мазоли отколкото да помагат. Напоследък слагам и накитници тенисистки.  Сега съм си поръчал и клин че с анцуга са много неудобни клековете...

В момента не ползвам никакви аксесоари, но по принцип - колан за тежки серии на клек и тяга.
И задължително - магнезий.

PH

05.02.12
14:45

Ръкавици Schiek,фитили за по-тежките серий на тягата и понякога слагам колан пак за тягата :) Иначе два шейкъра един смарт,един обикновен ...

05.02.12
14:49

Доста неща ползвам. Основно дрехите, обувките, очилата, шапките, ръкавиците, раниците ми са доста различни от на останлите хора, т.е. колоездачни са, но са ми толкова удобни, че ги ползвам и в ежедневието. Отделно бидони за вода, шейкъри, пулсомери си мъкна винаги със себе си.

05.02.12
15:06

Аз имам фар за челото за нощно бягане.  Много е важно.

05.02.12
15:47

Не е ли много разконспириращо да бягаш нощем с фар на челото? :)

Фитили ползвам от няколко месеца - Спортер “Боксинг”. Защо боксинг, така и не ми е ясно. Вършат ми работа.
Ползвам и ластична лента, която всъщност е накитник, за единия си лакет.
Тези заради травма в ръката.
Имам и няколко чифта ръкавици, които си стоят нови и неизползвани, както и тренировъчни колани, които също не ползвам, което ме подсеща да продам единия. :D

Вериги от Бриколаж и обикновени карабинери.
Тежести лостове, стойки за клек, лежанки, power rack(новата придобивка), висилка за кофи и набирания и др. не ми се вписват в “аксесоари”.

Предстои ми да се снабдя с:
- ластици (ще се възползвам от Магазина тук);
- гимнастически халки;
- още един прав лост, този път 2м;

05.02.12
21:26

Ръкавици- само зимата и то не винаги, но понякога тренирам на -4 градуса.
Колан- само на 80-90% от макса.
Колан за тежести- когато е необходимо.

05.02.12
23:41

Ползвам ръкавички, но вече ми е време за нови, сегашноте ги прокъсах.
Друго: 2 комплекта дъмбели - едните са 2х4кг, а другите са общо 15кг дискове, имам крос-тренажор, подложка за пода, на двора - успоредка и лост, ама досега никога не съм успявала да се набера или кофички да направя.
Клинчета, анцузи не ги броя за аксесоар - много на брой, предимно в розово и лила, иначе няма да съм истинска блондинка ;)
Чакам поръчка колело да ми дойде и напролет смятам да инвестирам в хубави маратонки за тичане - тоя път няма да са розови.

PS: Забравих - термо клин, да ми пази топло на сланинките на кръста през зимата, ел.везна разбира се и ако се брои приложения интервален таймер и за мерене на пулс.

Мнението беше редактирано от Nadia_ на 06.02.12 10:23.

казано от Valdis на 29.01.12, 14:19:

Ванка, от близо две години ползвам ръкавици на Harbinger със каучукова вложка и ръцете са ми нежни като на жена, въпреки 4 дневния сплит по който тренирам и средна продължителност за тренировка час и половина-два.

Конкретно тези ли говориш:

http://shop.bb-team.org/harbinger-rakavitsi-flexfit

09.02.12
08:05

Аз съм с тези, но и с посочените от теб няма да сгрешиш.

Мнението беше редактирано от Valdis на 09.02.12 08:05.

Ще видим кои ще си избера, не ми се дават много пари за подобни аксесоари.

Иван

09.02.12
09:43

По време на тренировка използвам този колан за кофи/набирания (43лв с доставката, батко), една Нокиа за 5лв, от която гледам почивките м/у сериите, бутилка вода 1,5л, кърпа/хавлия за подсушаване и mp3-то, защото музиката, навсякъде, където съм тренирал, е безумна. Анцузи, шорти, тениски и гуменки са от най-обикновените и най-старите ми.

обновяване по темата с аксесоарите: преди 5 минути получих тази торба Не ми вдъхва доверие на пръв поглед откъм здравина, но ще видим.

Мнението беше редактирано от Иван на 09.02.12 11:36.

21.02.12
20:52

В момента ползвам тренировъчни ластици. Супер доволен съм. Комбинирам ги с тежести, а вече доста често тренирам и само с тях. ************************** взех комплект за 80 кинта от 5 ластика, 2 дръжки, 2 каишки и един механизъм за врата (между другото супер полезен). Взех си и един супер мощен оранжев ластик за 25 кинта, който го ползвам само за определени упражнения, защото е нечовешки здрав ! Много теори бях слушал за ластиците, обаче след като си взех едни, разбирам, че ластиците наистина са супер добри.

Модерация: Непозволено съдържание!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.02.12 11:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1