Най-сетне дневник :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

17.12.11
23:51

Здравейте,
чудесни хора!

На встъпителната страница на своя дневник искам да отбележа, че ви чета редовно и супер-активно от около 3 месеца.
За всяко поникнало въпросче, на територията на моя мозък, се ровя тук да търся отговор.
Намирам вашите усилия и отдаденост на каузата за прекрасни и изключително полезни.
И ето че след дългото четене и ровене и аз се реших да си пусна едно дневниче, с цел да споделям с вас развитието (което се надявам в бъдеще да се засили), а и за собствена статистика.

Накратко за мен аз съм на 22г. 168 см, 64 кг. в този момент.
Мерките са 87 обиколка на корема/кръста и бедрото го имах, ама го затрих.
Това сега не е толкова важно.
Ето я и моята история на съприкосновение със спорта. Като начало държа да отбележа, че не се занимавам с фитнес,
това не ми е приоритет, но добрата спортна кондиция, здравето и външния вид са важните неща.
Преди 1 година тежах 55-57 кг. Започнах интензивни занимания със скално, спортно катерене и обратно на моите тогавашни очаквания, вместо това да наклони стрелката на кантара надолу, я навири нагоре! С облещени очи на 5-тия месец усилени тренировки (понеделник, Вт, Ср, Ч, П по час, час и нещо на изк. стена( вечер) , С, Н - по цял ден на скалите) установих че съм качила 6 кг. Естествено това после си обясних с по-големия енергоразход и мисълта “днес потроших много енергия мога да си изям каквото си искам” и безконтролното гъчене на храна от всякакъв тип (без джънк фууд ест, тези не ги уважавам никога). ННа 5-тия
месец спрях тренировките, понеже така се наложи и изчезнах за 4 месеца в Аляска, където тотално си спрях тока на организма от
многото бачкане и липса на сън и никакви тренировки. Колкото и да нещеш в такива условия ти се налага от време на време да “натикаш” някоя безсмислена храна в организма, като филия с фъстъчено масло и конфитюр, (да не говоря че ни храниха с препържени картоВи за закуска), а дори да ядеш едно яйце там просто се сещай, че яйцето не е никакво яйце, защото го изливат в тигана от бидонче УАУ. Без повече подробности стигам до момента, в който се прибрах в Б-я и отидох на едно прегледче. При него се установи че тежа 67 кг, метаболизма ми е на 27 годишна, трява да приемам по 1467 ккал на ден, имам 29,3 % мазнини и тук пише нещо Мускул 45.0.

Поднових си тренировките, но вече не тренирам всеки ден , а най много 5 дни в седмицата. Понякога и 4. Това специално за катеренето. Свалила съм 3 кг за 3 месеца. Което прави 64.  Освен това понякога в уикенда ходя по планините и вървя с часове по неравни терени (бих искала да запитам тук как това трябва да се отразява на сърцето  и какво трябва да значи заглушаването на ушите и чуването на собствения пулс при това вървене (хайкинг)). Вечер преди лягане, когато усетя че се изразходи всичката храна в стомаха правя коремни преси и разни упражненийца за различни групи мускули от типа 20 повторения, малко почивка и така 3-4 пъти . (съжалявам незнам термините за различните видове тренировки).

Идва ред да кажа, че се чувствам в доста добра форма, харесвам това което съм, справям се отлично с тренировките по катерене, напредвам, което е много важно за мен, но винаги може още. И това още при мен се съдържа в желание за по-добра издържливост (като време на стената/скалата и в трекинга/хайкинга) и изчистване на мазнините от тялото.
Също така не желая да трупамм повече ММ (онези 6 кг по-горе са  такава) . Искам да се съсредоточа върху изчистване на мазнините. Проблема ми е там че с това което правя се случва много бавно, ако изобщо се случва.

Що се отнася до храненето: преди години, тийн годинките ходех на фитнес и ядях НИЩО, което сега оценям като най-голямата глупост на света, с която съм си развалила метаболизма. Сега се храня редовно, по описани от някои от вас начини, старая се да подържам НВД.

Като пример ще дам днешното си меню:

8.30 Кафе
9.00 Кис Мляко + Извара + Смлян сусам (една супена лъжица) + ленено семе (малка лъжица), 2 маслини (всичко това в купичка от около 200-220 мл

11.50 Сок Портокал Сарру (изкл. рядко ми се случва да пия нещо различно от вода по заведения, но в този момент вече огладнявах и реших да залъжа до 13 часа с сока)
13.00 Пил филе с домати и краставици
14.00 Едно Корни (много ги обичам)
17.00 Супа от домати и карфиол (домашно, чисто приготвена)
19.00 2 белтъка + 2 яйца на омлет приг. със зехтин + 4 маслини и 1 лъжица лютеница.

Незнам дали е правилно да задавам 23483984 въроса в един пост, но ще гонаправя и нека, ако някой се почувства обиден от това, а и от дългия пост просто се чувства свободен да го подмине.

1) Как според вас трябва да променя/подобря тренировките, за да постигна ефекта сваляне на излишни мазнини. Тази скорост с която свалям добра ли е: 3 кг за 3 месеца. Желая да ускоря.

2) Вярно ли е че? При приема на храни смесени с кисело мляко те не се усвояват от организма добре и един вид заминават в канала или пък това затормозява стомашночревния тракт. Като примера тук с моята закуска. Конкретно въпроса е КАКВО СЕ СЛУЧВА СЪС СМЛЕНИЯ СУСАМ така важен ми за ставите.

3) Лошо ли е да ям 1 зелена кисела ябълка преди лягане, ако се взима под внимание това което целя?

Въобще ако някой има мнение по моя режим нека се изкаже, ще бъда благодарна! И изключително заинтересована да ви “чуя”.

Айде! И Ако има нещо... няма нищо.

17.12.11
23:57

Какви мазнини приемаш? Много са им оскъдни количествата в менюто, което си описала.
Напиши някоя приемерна тренировка.
Кое ти е любимото корни, аз най-харесвам с банан :D

Мазнините приемам основно от сурови ядки. Бадем, орех, сусам. Млякото е домашно приготвено, квасено, та предполагам има някаква сериозна масленост от сорта на 4 % поне. ммм други мазнини май не се сещам. МАслинки редовно хапвам. Зехтинче си ползвам. Корнито с лешник много ми допада. И черешката. Примерна тренировка вечер е лицеви 10х2, коремни преси вдигане на крака от лег 20х3, коремни за горна част на корема 20х3, разни ритници за стягане на седалището пак 20х3 за всеки крак. това е общо взето вечерната тренировка. Но понякога я пропускам ако съм се натоварила повечко на тренировката между 17 и 20 ч . на изкуствената стена.

18.12.11
00:26

Виждам, че ядеш и месо.
Само пилешко ли ядеш?
А какво ще кажеш за животинските мазнини? :)

Можеш ли да пресметнеш горе-долу от дневният ти калориен прием са мазнини.
Дали имат поне 30%?

18.12.11
00:28

1. Тренировките - Клек, Лежанка и тяга тежко.
2. Киселото мляко си го хапвай чисто или с плодове, всякакво друго “семе/ храна за папагали” е ненужно...надявай се на сусама за ставите, хората удрят шприц с Дека и не могат да ги опазят....Най-добре ще е да си вземеш Омега 3 или Глюкозамин/МСМ
3. Зелена ябълка преди лягане може да означава понос сутринта, да ти разбъзика храносмилането, един вид...това със сигурност е някаква измислица от телевизията, като мюслите сутрин с мляко - надуват ти корема и си мислиш че си ял, а всъщност каквото ядеш, това и “доставяш” :)

18.12.11
00:39

Валери, би ли обяснил защо трябва да прави клек, лежанка и тяга тежко.

Аз ако съм на нейно място, при наличието че тренирам само с някакви упражнения със собствено тегло, не бих разбрала защо и какви са ползите от това да хвана железа.
Още повече, че тя (предполагам) не знае нито техниката, нито от къде да почне.
Пък и не са това единствените тренировки at all…. Да, яко е, но всеки сам трябва да стигне пътя до там и да му доставя удоволствие.
А не да го прави, само защото “трябва”.

Марина, утре ще направя една сметка.  А колко % трябва да са долу-горе?
valerious - благодарско за мнението. Имам таблетки Глюкозамин/ МСМ ама спрях да ги пия, защото ме достраша да не си напрвя нещо с тях, засега положението е добро със сусама. Няма болка.

18.12.11
00:48

Това е много относителен въпрос колко трябват. Зависи за кое и зависи от организма.
Внимавай да не падаш под 20-25% поне.

MF

18.12.11
09:33

казано от Marina Dekova на 18.12.11, 00:39:

Валери, би ли обяснил защо трябва да прави клек, лежанка и тяга тежко.

Щото е яко, братлеее  :D

18.12.11
10:00

Подкрепям мнението на Марина, че не трябва да се ограничаваш от мазнините от животински произход, важното е да не са преработени всъщност. Когато аз си напрвих дневник тук не ядях нищо мазно, сега от месец и половина го правя и се чувствам все по-добре и постигам все по-добри резултати. Това е първото, което трябва да направиш и да не се плашиш от думата ‘мазнина’

1.  За изчистване на подкожни мазнини си трябва стабилно кардио, и аз вървя много, но не смятам, че вървенето и катеренето на скали може да замести кроса. Говорим за 30-40, ако можеш и повече минути бягане НА ГЛАДНО, умерено темпо. Това е магия, истинска магия за горене на подкожни мазнини.

2. Киселото мляко, хмм... аз лично за първи път го чувам това, но в интерес на истината никога не съм смесвала кисело мляко с нещо различно от овес, или да го ям като ‘хранене’, защото го обичам, така че ще оставя темата отворена.

3. Всякакъв вид плодове преди сън или след тренировка е зле, фруктозата е вещество, което не се разгражда ;)

Не ме разбирай погрешно, плодовете са много важни, не поддържам мнението да ги махнем от менюто си, просто да не се прекалява и да се ядат в определено време през деня. Моят треньор ми позволява да ям ябълка 20-30 минути пред тренировка и ТО само, защото мрънкам яко, че искам да ям плодове.

MF

18.12.11
13:41

Аз да обобщя малко какво е време да включиш -  мазнини в храненето  + железа в тренирането :D неочаквано добра комбинация
Даже напоследък съм на нещо като ВМД и е мнооооого яко.

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 18.12.11 13:41.

Оу!
Багодаря за всички мнения.
Ето че тук имам явно един много голям пропуск и недоразумение в храненето. Винаги съм смятала, че под препоръчителен прием на мазнини се приемат
омегите и т.нар. ненаситени мастни киселини, заради своите многобройни функции и добродействие в/у организма. Едно въпросче тогава: Кои мазнини са животински ? Означава ли че е препоръчително в НВД-то да включвам свинско месо понякога вместо пилешко? Кашкавал в омлета и сирене също така? Прясно мляко? Честно казано винаги ме е било БЪЗ от тези мазнини и винаги съм избягвала тези храни. Ако можете ми дайте пример за животинска мазнина, ако съм пропуснала някоя по-горе. И пак благодаря за вниманието. Още нещо, друго си е някой да ти го каже черно на бяло - плодове вечер НЕ СЕ ядат. Щото колкото ида съм чела и ровичкала из тоя сайт, трудно е да асимилираш толкова много информация за една безкрайно сложна система - човешкия организъм. В крайна сметка си мислиш, че много знаеш, ама е доста объркващо и човек направо се изгубва. За тая работа трябва време и опити. Тенкю пийпъл. BTW току що зарязах една ябълка. Преди да я захапя и отворих страницата и видях новия пост на Skoge.

19.12.11
08:09

животински мазнини - месо (всякакво), краве масло, яйца, субпродукти (дроб, сърца и т.н.), заквасена сметана, сланина, мас

19.12.11
11:41

В началото сменях пиле със свинско, сега пиле ям само за заместител на хранене, рядко, от месец ям само свинско и ефектът е УАУ ;), така че давй смело.

Такааа. Ето и новият ден, към който надявам се ще има още градивни критики и коментари.

Събуждане в 8.30 с кафе
Коремни преси няколко вида 3х20
Лицеви 3х10
Упражнението за прибиране на корема, с издишването и задържането. (много ме кефи, май идва от йога)
9:20 Една зелена и една червена чушка - печени, едни варено яйце, 30-40 гр сирене, 2 маслини, 20 гр луканка/суджук... тия не ги разбирам?
11.30 Кафе
14.00 Чаша прясно мляко с половин пакетче мед(ей тва много ли е кофти? щото редполага се не е никакъв мед?) + канела
15.40 150-200 мл Супа от лапад + 2 кюфтета от смесена св+телешка кайма на тиган без добавяна мазнина, но после разбрах че в сместа за кюфтетата имало 2 филийки хляб + 70 гр кашкавал + 1 чушка печена.
17.00 3-4 ореха (ядеше ми се нещо! въпреки обилния обяд по никое време)
17.35 Старт на тренировката
Бягане “бързо-бавно” в продължение на 30 минути към залата за катерене. Много добре се почувствах след тази тренировка, че нямах нужда от загрявка, а направо скочих на стената. ЛАнгъркане нагоре надолу с леки почивки от около 10 минути докато не ни изгониха в 19.45.
20.00 Бутилка минерална вода на заведение
21.35 Едно кюфте, една зелена ечена чушка, две маслини, малко сирене.

Е, какво мислите, по-добре ли е и някакви допълнителни критики/съвети/ коментари ?

За Марина мога да кажа, понеже тя попита какъв процент мазнини приемам снощи сметнах вчерашните си хранения и излезе следнто:
1500 ккал, 68 гр мазнини, 90 грама белтъчини. Което в проценти незнам какво ще рече... ама според мен са някъде около 30-40?

Хора прибрах се в родния град за празниците. :)
Мислите ли че е редно да спазвам същия режим при положение, че тренировките ми се ограничават до 20-40 минути “вело” сутрин на гладно.
Старая се да го правя бързо-бавно, много е яко. Към края се усеща добрия ефект.
После горещо-леден душ и си пълен с енергия за нови приключения :) :)

Меню

8.30 Кафе
9.00 Кафе (не, това не е грешка, да това е второ кафе)
10.00 - 10.30 - Вело със зверене в часовника за отмерване на секунди за бързо-бавното
11.10 300гр К. Мляко с ленено семе
14.00 Салата от к.мляко, извара, к. краставички, копър чесън, 100-на грама телешко, домашно-консервирана тиквичка
(някъде в суматохата една препечена филия хляб, която ме гледаше от плота и аз на всяко минаване по една хапка от нея и после питах нашите “Някой да е ял от филията??? И те категорично - НЕ. Викам “аха! ясно” Така че разбрах че съм изяла една филия без да знам.)
1620 ядки на око, около 30-40 гр
17.00 70-80 гр сирене с билков чай :) :)
20.00 извара с к.мляко и 100 гр телешко

Желая ви много радостни мигове и постигнати цели!
До скоро!

Така, да си направя едни бързи попълнения, че дневника напоследък нещо ми празнее.

днес - 28.12.2012

9.45 кафе :)
10.10 кафе :)
10.20 l-karnitin
10.35 - 11.30 тренировка
1) М-100
2) http://www.youtube.com/watch?v=xMWILgkFw7E&feature=related с дърта гира от 5 или повече кг.
3) Упражнения за коремната стена. Планк, вакуумки, преси, и още. (много тъпоче незнам имената на уопражненията още)
10) 10 минути вело накрая за капак

12.00 300 гр. Домашно к. мляко с половин банан (50 грама) + пълна супена лъжица ленено семе и една идея мед ( >10 гр) с пасатора, мяууу, много вкусно
  13.30 Две пълнени с яйце и сирене пиперки, Резен кашкавал, Резен Пуешка шунка, маааалко спагети  с месо и доматен сос (колкото да ги опитам)
  15.00 Две парчета тиквеник!! (тук почвам с оливането) КАФЕ, ядки около 20 грама, нещо мноого ми се прияде
  17.00 Салата от ряпа + салата от печени чушки с маслини и сирене и чесън, много много чесънЧЕ :)
  19.00 Дробчета на тиган (варени) със зеленчуци и много лук
  21.00 ДВЕ БИСКВИТИ МИЛКА СЪС ШОКОЛАД!!

Днешната тренировка беше върха като усещане. За толкова кратко време такъв пулс да вдигна си е много приятно.
Обичам интензивни натоварвания от тоя тип, смятам да продължавам напред с тези и подобни упражнения.

В момента съм болна, настинах и като цяло съм в кондиция, но просто носа и гърлото ми се чувстват доста зле. Не мога да дишам вече.
Отдавам това на липсата на МНОГОТО плодове, които вкарвах преди да започна тоя режим, просто много обичам плодовете!
Сега откакто започнах с тия меса, нещо не ми се услаждат и се чудя дали да не сменя. А и както се вижда днес включих някакви въглехидрати, май нещо не издържах.

Нищо не ми липсва така, както една зелена ябълка. Затова мисля на своя глава да включа 2 или 3 ябълки в храненето си, което ще ми намали и калорийния прием надявам се, а и да не го намали няма да го увеличи. Само че не знам КОГА да ги включа ? На закуска? Преди тренировка? След тренировка? Скоро се връщам в Търново и пак започвам тренировките по катерене, така че да се има предвид, че ще има тренировки два пъти в деня :) е? Кога да включа ябълките.
Какво мислите за тренировките? Ако някой има мнение...

29.12.2011

:) Станах в 6.00 с ужасната настинка + яката мускулна треска на гърба,  корема и краката от тренировката на предходния ден.

6.15 Кафе + 2 бисквити милка с шоколад
6.45 - 7.45 Път Добрич - Варна с кола
7.50 - 11.00 Път Варна - Горна оряховица с влак. По пътя седало спане с отворена уста + една ЯБЪЛКА! Вода.
12. 00 -  Велико Търново. Вкъщииии!! 9 градуса във всички стаи (не съм се прибирала от 10 дни)! ЯБЪЛКА!
13.00 - Тахан с мед, хапче за гърло, фервекс, тампони с лук в носа и под завивките; Направо бях парцал.
13.10 - Унесох се, телефона ми звънна. Изнервих се. Вода.
13.30 - Пак се унесох, телефона ми пак звънна. :) Продължих да бъда като парцал. Вода.
14.00 - Зеленчукова Супа. Сандвич с пуешко филе и парче кашкавал.
15.00 - Най сетне сън.
17.00 - Събудих се в по-добро настроение, но все още парцал. Вода.
Леко раздвижване, стречинг, баня, чай, надежда за утрешния ден :)
19.00 - Втория сандвич от мама тип “за изпът”. С шунка и кашкавал. И домашния хляб на мама. Красота.
21,00 - В леглото с Малкълм и
21.30 - Вече бях здраво откъртила.
:))

Ееееей, ББ-тийм, весел празник!
ОБичайте се и се наслаждавайте на живота, защото ми казаха, а и вярвам, че хубавите неща никога не се повтарят.

Обичам кардио тренировките за вкъщи и днес си направих много хубави подаръци за новата година :)
Дъмбел и тежести за китки :)
Много усмивки!!!

Днес 5.1.2012 г. се събудих със засилено лошо усещане, че губя ММ от усиленото кардио, което правя всеки ден на гладно сутрин. Иначе мисля вече установявам, че губя и подкожна мазнина.

Като цяло режима изглежда долу горе така:

9.00 Кафе
10.00 Л-карнитин
10.30 - 11.10-20 - Тренировка - комплекс от кардио тренировки за вкъщи изровени от нета.

12.30 - пил. пържола с броколи, гъби, кашкавал, малко извара (общо взето менюто е подобно всеки път, като съдържание)
14.00 - Чай, сок, нещо, може супа
17.00 - Ядки
18.00 - Ябълка
19.00 - Салата снежанка с к.краставички извара мляко и чесън ...
19.30 - 21.30 - тренировка по катерене + моткане из улиците...
22.00 - Още снежанка + ядки

Та  тия терзания със загубата на ММ  (макар че не съм се теглила изобщо) много ме товарят психически и искам да питам ще се изгуби ли ефекта сваляне на мазнини от кардиото, ако включа една закуска от извара, к.мляко и половин банан преди тренировката. И ще спре ли да пада ММ, ако е вярно усещането ми. Искам да се подсигуря някак. За сега го правя всеки ден.

Другото което не ми е много ясно е трябва ли на следващия ден да правя тренировка, ако имам мускулна треска? Аз си правя, понеже като почна веднъж... като загрея хубаво... то не ме бърка. Но като цяло откакто съм почнала постоянно имам треска някъде. Я тук, я там. Ама е доста приятно чувството.

05.01.12
12:36

Не мога много да си представя какви точно са ти тренировките, но определено трябва да оставяш време на тялото да се възстанови. Затова е  хубаво всеки ден да тренираш различни мускулни групи.
Аз кардио в момента не правя, но съм стигнала до извода, че е най-добре сутрин, на гладно, но за силовите тренировки винаги гледам да съм ‘подложила’ нещо, преди да вляза в залата.

Като дойда януари месец в Търново, ще те вкарам в залата да видиш какъв е кеф ;)

Мнението беше редактирано от Блажка на 05.01.12 12:37.

05.01.12
13:44

казано от Йоанна Марева на 05.01.12, 11:28:

Днес 5.1.2012 г. се събудих със засилено лошо усещане, че губя ММ от усиленото кардио, което правя всеки ден на гладно сутрин. Иначе мисля вече установявам, че губя и подкожна мазнина.

9.00 Кафе
10.00 Л-карнитин
10.30 - 11.10-20 - Тренировка - комплекс от кардио тренировки за вкъщи изровени от нета.

12.30 - пил. пържола с броколи, гъби, кашкавал, малко извара (общо взето менюто е подобно всеки път, като съдържание)
14.00 - Чай, сок, нещо, може супа
17.00 - Ядки
18.00 - Ябълка
19.00 - Салата снежанка с к.краставички извара мляко и чесън ...
19.30 - 21.30 - тренировка по катерене + моткане из улиците...
22.00 - Още снежанка + ядки

.

ми с тая храна ти е гарантирано губенето на ММ, която вероятно нямаш, а кардиото на гладно допълнително помага. И наистина опиши го това кардио нали затова е този дневник.

05.01.12
14:14

Зелените кисели ябълки ги има и в моето семейство. Вечер като си пуснем филм и си режем 1 голяма. Вчера като минавах покрай Плиска видях такива в зеленчуковия магазин там и взех 6-7 ябълки, че в маркета, от който пазаруваме от 2 седмици не са зареждали.

Еха. Супер сте бързи и точни.
Diva97 няма кво да се говори. ТАя храна наистина си е като за котка. Тази е от вчера. Попринцип е малко повечко. Но все пак гоня и отрицателен калориен баланс при положение че имам изчислени 1460 ккал/ден. Дет’ се вика ко да напрая! Ама аз пък изобщо не ги броя тези калории вече.

Skoge с удоволствие ще вляза в залата да видя как е. Даже съм се понадъхала за там, макар преди да ми се струваше като недобра идея.

Ей така малко, за разкош.

05.01.2012
9.30 Кафе + черен шоколад 75% (25гр)
11.00 Извара + к. мляко + банан
13.00 Кафе + същия шоколад (25гр)
13.30 Гювече с кайма, печена чушка, сирене, яйце
Сън, музика ...
17.00 Гювече .....
19.30 - 21.15 Тренировка
22.00 - 00.00 Бар. Минерална вода с лимон

Мнението беше редактирано от Йоанна Марева на 06.01.12 00:46.

9.30 Kafe + 25гр 75% черен шоколад
11.00 - 11.40 Кардио т ренировка с бъпита, клекове с 4 кг тежест, лицеви, планкове, преси и др.
12.30 - Салата от зеле и моркови( сехтин, лим. сок) + свински късове с доматен сос, морковки, лук
14.01 - Любимия шейк от половин банан, извара , к. мляко ленено семе, смлян сусам, вода
Те тва е за сега ... To be continued…

14.30 - 16.00 Сън, нещо много вананционно го давам тия дни, ама кво да ви кажа, акто ми е леко на душата и си нямам проблеми - едно сокойствие ме е обвзело.

16.10 - Към 250 гр. Баница със спанак и извара + 30-40 грама орех и бадем сурови и пържен фъстък всичкоото смесено.

Вода, вода, вода разхвърляно в деня.
а сега 19.30 отивам нагости с приятели да гледаме филм за катерене и да се надъхваме . :)

Мнението беше редактирано от Йоанна Марева на 06.01.12 19:22.

Ех, сладури и сладурки и сериозни и несериозни хора :)
Трябва ми мотивация. Нещо резултата ми убягва.
Знам, че е рано, но като чета тука някви “брат ми свали 6 кг за 3 седмици... с еди си кой си л-карнитин” нещо си мисля че греша.
И ако е така ми се ще да оправя тия грешки сега, а не да продължавам да тъпча на едно място.
Единствения ефект от тренировките, който усещам е супер тонуса в който влизам, но мазнините не падат. Днеска посегнах към метъра и не се изненадах, че мерките не са мръднали и с милиметър.
Почвам да си мисля, че прекалено много ям.
Описвам днескашната си с линкове, понеже знам, че така ще я разберете най-то`но.
http://www.youtube.com/watch?v=bkD9LwDBWW0
http://www.youtube.com/watch?v=iARFQrK1B14
http://www.youtube.com/watch?v=OEv4dGriMCA

Днес направих тези тррите последователно както са постнати +
Планк 3x1minuta,
и ей това упражнение с 4 кг, много ми хареса 
http://www.youtube.com/watch?v=pDTHSnoGoEc&feature=watch_response 3x20…

Predi тренировка си пия л-карнитин 15 мл.
След тренировка ям извара с к-мляко с ленено семе и банан
след около час и нещо .
1 купичка зелен боб + около 30-40 грама парюе баница с извара и спанак
40-50 гр ядки сурови

Към 16.30 до 20.00 бях на тренировка там ядохме някви боклуци от сорта на бисквити с шоколад и ала бала
(не съм прекалявала, ядох си там.. 4 бисквити най много 300 калории да са)
В 20:30 Изядох едазелена салата с морски дарове
и към 21.30 пих чаша прясно мляко

Не мисля че имам кой знае колко голям калориен прием , че да не свалям. Опитвам се все пак да давам на организма в-ва, за да може
да се забърза тоа метаболизъм. От доста време се занимавам със спорт, а освен добрата физ форма в която се чувствам, сега остава и визуалните
р-тати да дойдат. Егасимус. малко съм се ядосала. Кво ядете бе хора, бе! Кви са тес’ гени, бе! :) :) Егасимус!
Утре отивам да карам сноуборд и да се радвам на живота.
Мацките смъкнали процентите мазниин да не си мълчат, а да се записват тука :)
Ругайте ме, ако трябва :) Аз съм корава, на всичко удържам, че на критика ли няма!

Мнението беше редактирано от Йоанна Марева на 08.01.12 16:25.

Е, да си отбележа, че успях да си контузя трапецовидния от простотия и претоварване. То се очакваше. 3-ти ден без тренировка. Ще седя и ще стискам зъби, те тва е! Смених режима на хранене, щото чувствам, че тия месарлаци трудно минават през мене, а и все пак човек неможе дълго да върви с/у сеебе си.
9.00 Кафе
10.00 Извара, Прясно Мляко, Банан, овесени ядки(фини) в пасатора.
13.00 Супа от карфиол и домати, манджа от тиквички, домати, яйце и сирене с олио, сол и копър
15.00 Кафе с мляко и какао + 4-5 обикновени бисквити
16.00 Ябълка, 50-тина грама грах от консерва
17.30 Супата, манджата + парчеНЦЕ шунка + Варено яйце.

Подух се като слон. Сигурно е от граха.

Сега отивам да гледам хората как тренират и да се самоизям от яд за дето се контузих.

14.01.2012

9.00 Kafe + бисквита
11.00 Банан, елда с грах, зехтин, извара, маслини
13.00 - Стадион, 4 км общо, първите 20 мин монотонно после интервали към 6 пъти 15 секунди спринт, 1.30 мин бавно
14.00 - Пиле с грах и домати (манЖа)
16.00 - Банан + шоколадов бонбон
18.00 - 20.30 - Сауна
21.30 Пица със спанак  , гъби синьо сирене, към 300 гр общо, чаша бяло вино

15.01.2012

08.00 Кафе
08.30 Две палачинки с извара и кашкавал/мед
11.00 Зелен Монстър
11.30 - 15.30 Сноубордииииииинг :) (В 13.00 Един банан)
15.30 - Банан + някви лакомства (сладки) около 30-тина грама от тях
17.30 - Пиле с грах и домати (манжа),  салата  “Снежанка” (домашна)

И ... после може пак да ям :)

аааа и нито един свален килограм,  и все още с контузия :)

15.01.12
18:24

С тези банани, сладки, палачинки и синьо сирене... няма как да е иначе, щях да ти похваля органзима, ако беше свалила някой друг килограм :)
Ако не се лъжа от сирената синьото е най-мазното ( поне от тези, които аз знам)

Знам си, нормално е. :))))
Ако се сваляха кила само с идеята за сваляне - всички щяхме да сме стройни,, по-стройни, най-стройни  :)))
Преосмислям си стратегията докато ям банани :)

Кардиото на гладно само ще ти вдигне кортизола, който пък ще ти попречи да гориш мазнини. Аз лично не бих яла пo 16 пъти на ден - това само води до вдигане и спадане на инсулина, което пак спира горенето на мазнини. Тренирай интервално, прави спринтове, бърпитаи прочее гадории. Просто повишиинтензивността на тренировката си. И си дай малко време. 3 кила за 3 месеца е добър резултат ако е придружено с покачване на мускулна маса.

Ще взема да спра да ям по 16 пъти на ден.
И ще тренирам по-рядко (не всеки ден) и
по-интензивно и продъжително в  една тренировка.
Ще се опитам да СПЯ повече. Хич не ми е добър съня.
Нощем се побърквам, чувствам се все едно по 8 часа се въртя, с едно отворено и едно затворено око.
Ще си направя снимки, за да имам база за сравнение. Иначе дори да има някакви резултати - немога да разбера.
Това го установих днес, разглеждайки снимки от преди 3 месеца.

... to be continued

16.01.12
11:50

На 26, 27 имам тренировки и съм в Търново, както и на 30. Поинтересувай се за зала по-централно, където има достатъчно  лостове, дъмбели, лежанки  и т.н., имам предвид да не е само вело-та и скрипци.
Ако не - ще отидем при Христомир Христов, залата му е хубава, но се намира на 3- корпус, близо до Триъгълника.

Мнението беше редактирано от Блажка на 16.01.12 11:51.

Ба-ха-ха :) Skoge, пръснах се на новия ти аватар! :)
Аз се сещам за две зали - LA SCALLA i тази до спортна зала. Мисля и в двете ще има достатъчно уреди.
За LA SCALLA така си мисля, защото гледам, че дори са я разделили на два етажа - “Мъжки” с тежки работи и “женски” с пътеки и кул’лета.
Което естествено, не означава че не можем да я посещаваме и обратното ;)
Втората пък е доста дърта и мисля, че трябва да е добре “заредена” .
Ш краен случай... къдети ти е удобно :)
Ти изпити ли имаш на тези дни или?

17.01.12
12:47

Не, ще ходя на лекции по макроикономика и статистика.
Но ако трябва да бъда честна... по-скоро ще се отдам на тренировки и релакс :)
Ще я видим тая Ла Скала, това с разделението ме притеснява, ще вляза да огледам, ако не - отиваме точно в този, който си написала до спортната зала, аз там ходех преди, просто е малко по-далеч.

Мнението беше редактирано от Йоанна Марева на 01.02.12 08:31.

9.00 Кафе + 25гр 70% шоколад
10.00 Елда с 50 гр извара + 2 лъжици заквасена сметана + 1ч. л. зехтин + 1 с.л. суров слънчоглед

13.00 -14.30 Тренировка Гръб/бицепс/корем

Горен скрипец - 1х14х15кг, 1х10х20кг, 1х8х25кг, 1х8х25кг
Долен скрипец - 1х12х15кг, 1х10х20кг 1х8х25кг, 1х6х30кг
Гребане с дъмбели - 1х12х5кг, 1х8х7кг, 1х8х8кг, 1х8х9кг

хиперекстензии 3х20    

Бицепсово сгъване с лост широк хват стоеж - 1х16х13кг, 2х20х13кг
Бицепсово сгъване с лост тесен хват седеж - 3х16х8кг

повдигане на краката от стенд:

-Свити с увъртане 1х20     \
-Свити без увъртане 1х20   > х2
-Изпънати - 1x 13-14       /

Скрипец за корема ляво/дясно 2х20х20кг

15.30 Чай със един захар :Р
17.00 Печени чушки с домати, сирини, яйца. Малко пушено свинско, извара, лъжица сметана, 10 гр слънчоглед..
(не съм преяла просто ядох от всичко, чудих се как да си набавя протеин, щото в тази порция от манджата
незнам дали и половин яйце съм изяла).

Те тва е за сега. Ще мърдам към пекинския ресторант за по каничка чай уж, но ще видим дали няма да изконсумирам и нещо друго.

добавям 250 гр. цедено мляко с мед и орехи в пицария “Темпо” 21.30

Мнението беше редактирано от Йоанна Марева на 31.01.12 22:49.

01.02.2012

08.00 Кафе + 25гр 70% шоколад
09.00 Елда + к.мляко + извара + 1 лъжица заквасена сметана + малко мед
12.30 2 моркова + 1 грейпфрут - свежо, вкусно, чудесно
13.30 Супа от гъби, гозба/да не казвам пак манджа/ от печени чушки, домати, яйца и сирене/

15.00 - 17.00 сЪН сънувах че ям ябълка

17.00 Чай + ябълка

17.30 Тренировка

Днес направих опит с т. нар. КОМПЛЕКС 5 от листа с комплекси, който Skoge ми остави :))

избрах него понеже беше единствения който не изисква никакви тежести или допълнителна екипировка.
А той е следния:
5 лицеви опори със задържане по 3 сек. горе и долу  \
30 подскока от клек                                                    > х5
20 бърпита                                                              /

След първия кръг бях с почти изплюла половин черво навън, но после минах на режим всичко или нищо.
Старах се да изпълнявам /и го правех/ всичко както трябва, въпреки кашкавала в който се опитваше да се превръща тялото.
Най-много ме вгадяваха моментите, когато идваха пресите,които трябваше да са 10 на кръг, но впоследствие се оказа че след
1-вия кръг ги намалих.
Най-много ме радваха клековете. Имах много силни моменти от сорта на седя си с подпряни на коленете ръце,
гледам се злобно в огледалото и пускам пара :))) Беше много мило.. по някое време пиех вода, седях, почивах, а у.

Та КРАЕН РЕЗУЛТАТ  33.36 мин - тва е полужението.
Много ми хареса. След 1 седмица ще го пробвам пак.

Мнението беше редактирано от Йоанна Марева на 01.02.12 19:12.

Обаче тр. да сваля поне 10 минути

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1