тренирам ли правилно?

31.01.12
20:05

На 16 години съм тежа 76кг нямам възможност да ходя на фитнес засега разполагам с 2 дъмбела по 7кг,на които по нататък ще увелича тежестите разбира се тренирам от месец по следната програма

понеделник - гърди,корем
вторник -гръб
сряда  -крака
четвъртък -рамо,трапец,корем
петък -ръце(бицепс,трицепс и предмишница)
събота -почивка
неделя -почивка
А ето и упражненията които правя
гърди и корем - повдигане на дъмбели от лег 3х15,лицеви упори на колене 2х20,флайс 3х12. корем - коремни преси 2по25 и извивки встрани с дъмбел 3х12-15
гръб - гребане с дъмбел с една ръка3х12 ,гребане с 2 ръце от наклонен стоеж3х12,мъртва тяга 2х15 и чукчета с надхват само че с дъмбели 3х15
крака - клек с тежест 2х20 и повдигане на пръсти на един крак 3х15
рамо - повдигане на дъмбели пред очите 3х15,повдигане в страни от стоеж 3х15 и повдигане от седеж в наклонена позиция за задната част 3х12-15
трапец - повдигане дъмбели 3х20 и за корема са същите,които са и за понеделник
ръце - френска преса от лег 3х15,сгъване на дъмбел зад врат 3х12-15,кофички на пейка 2х15 и Кикбек, седнал с 2 дъмбела 3х15.
бицепсово сгъванв с дъмбели 3х15,концентрирано сгъване с дъмбел 3х15,сгъване на китката с дъмбел 3х12
Таа въпроса ми е дали правилно съчетавам упражненията и ако не е така да ми дадете няколко съвета :)

31.01.12
21:45

Аз бих тренирал понеделник,сряда и петък.
Бицепса го прави с гърдите а трицепса с гърб.
Може да махнеш кикбека
за бицепс вместо концентрирано прави чуково сгъване.

Мнението беше редактирано от Nike09 на 31.01.12 21:49.

Първо трябва да си изясниш дали си начинаещ или напреднал, защото начинаещите тренират по програми за начинаещи, а напредналите по програми за напреднали.

Петдневен сплит ще те умори, няма да ти помогне дългосрочно. Изясни какви точно са ти желанията, предполагам са мускулна маса, но кристалната топка ми е счупена :)

казано от жорж петров на 31.01.12, 20:05:

На 16 години съм тежа 76кг нямам възможност да ходя на фитнес засега разполагам с 2 дъмбела по 7кг,на които по нататък ще увелича тежестите разбира се тренирам от месец по следната програма

Не можеш да изпълняваш този сплит с 14 кг тежести... Можеш да си направиш два дъмбела по 20кг много лесно със подръчни материали, ако искаш да разбереш как се правят драсни едно ЛС.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1