01.02.12
14:06
i’m back и нямам нужда от представяне :)
Цел: Изгаряне на мазнини, около 4-5кг. Миналата сряда кантарчето показа 67.5кг, а аз искам да съм между 62 и 64кг.
Режимът ми няма име :) . Той е работещия за мен, който на база богааат опит съм пречупила за себе си. Храня се 4ри пъти дневно и обичам да готвя.
Последните 2 месеца тренирах в Спайдър. Научих нови неща там и подобрих техниката си. Фитнесът е като карането на колело - научиш ли се веднъж, няма забравяне. Сега тренирам 5 пъти. Понеделник, сряда и петък - железа, а вторник и четвъртък - кардио (пътека или велоергометър). Събота и неделя почивам. Тренирам в нас и в залата до нас. Има истина в думите, че най-хубавата зала е най-близката ;) . Спайдър не ми беше особено далеко, но без кола в София си е мъка, а в лошо време и пиков час, и таксита не идваха. Та сега пак съм си вълк единак, но с добра база данни :) .
Суплементи: В момента никакви. Вода - към 1.5-2л на ден (минерална или петроханска).
Почвам да пиша от... средата на деня :) :
Тренировката:
3 кръга:
Гъзен мост х10
Wall slides x10
Bird-dog x10
Гут морнинг 4х5 @20кг
Странична преса 4x5 @10кг
Отпад с дъмбели 3х8 @2х7.5кг
Лежанката на Милко 3х5 @7.5кг
Планк
- серия 1 – 30сек
- серия 2 – 40сек
- серия 3 – 60сек
Страничен планк
- серия 1 – 15сек (на страна)
- серия 2 – 20сек (на страна)
- серия 3 – 30сек
5 кръга от:
Лицеви опори х 5
Клек х 5
Бърпи (без лицева) х 5
Почивка – 30 сек.
Преди нея вечерях 2 яйца* на фолио с кашкавал* (утре ще кача снимка на тая красотия-вкуснотия :) ), а след това, между 21 и 23ч - 1 зелена ябълка и мини шепа сурови орехи по време на филма. И аз като Маргаритка ще си отбелязвам със звездичка домашните храни. В случая яйцата и кашкавала са ми от село.
Стей търн’д он :)
Темата беше редактирана от maria на 02.02.12 08:13.
Малии нищо не разбрах от тренировката ти. Или съм безвъзвратно изостанал в тренировките или ти си дала нови имена на добре познати упражнение :D
WTF значи “Лежанката на Милко”, не е спалнята му предполагам :D
Мнението беше редактирано от Wolfy на 01.02.12 14:16.
казано от МинчУ на 01.02.12, 14:15:
WTF значи “Лежанката на Милко”, не е спалнята му предполагам :D
казано от maria nikiforova на 01.02.12, 14:06:
Стей търн’д он :)
Хаха, това малко, да се изцепя, horny е прозвучало :D , макар че разбрах какво си имала предвид :)
Иначе, радвам се, че имаш дневник. Прочетох интервюто ти, заинтригува ме и ще те следвам с удоволствие!
01.02.12
21:54
Здравей, Миме!
Просто в “Нови теми” видях твоя дневник и реших да ти честитя за него, за скорошните големи победи на Ливърпул и да знаеш: за мен си най-младоликата и сред най-успелите в тренировъчния бранш форумки (а това значи, че си и сред най-здравословно живеещите).
Препоръчвам темата, защото ти си пример за подражание и наистина жените тук трябва да се съветват с теб как се тренира, яде и живее пълноценно!
Здравей Миме,
Интересна инициатива, да подновиш дневника си отново, искрено ти пожелавам успех и най-после да видим този здравословен живот и тренировки, за който така дълго се говори, та даже и в интервюто ти :).
казано от introducer на 01.02.12, 21:54:
...
Rrrrrrrright….
Мнението беше редактирано от Витан на 02.02.12 08:51.
казано от slavko на 02.02.12, 09:12:
само не почвай пак с глада:)
мисля, че достатъчно си изпати от йо-йото и няма да се подлъже пак ;)
казано от maria nikiforova на 01.02.12, 14:06:
вечерях 2 яйца* на фолио с кашкавал* (утре ще кача снимка на тая красотия-вкуснотия)
Снимка няма, т.к. яйцата не ми се получиха. Загоряха отдолу за секунди, защото бях пуснала на макс керамичния котлон. Остана ми само горчивия дъх на изгоряло в устата :) . Лошото чувство остава :) .
казано от introducer на 01.02.12, 21:54:
и реших да ти честитя за него, за скорошните големи победи на Ливърпул
А така. В понеделник играем с Тотнъм. Трябва и тях да хлъзнем :) .
казано от slavko на 02.02.12, 09:12:
само не почвай пак с глада
Славко, глада сега е модерно да се нарича фастинг ;) . Иначе да, знам какво имаш предвид.
Храна:
07:30 - Каша от 3л овесени ядки, 1л смляно ленено семе, 1л сурови орехи*, 1 сушена смокиня, замразени червени боровинки и ~250-300мл прясно мляко*. Това си го правя вечерта и на сутринта го вадя от хладилника. Една от любимите ми закуски :) .
13:00 - 2 сварени яйца* с кашкавал* и зелени домати от туршия*
18:00 - КАРДИО
20:00 - Пилешки гърди на тиган с лук, гъби, морков, скилитка чесън.
22:00 - Шепа сурови орехи
Кардио:
Студ навън, затова си останах в нас на колелото.
40мин велоергометър, 4та + 8ма степен 2:1 мин.
Мнението беше редактирано от maria на 02.02.12 12:35.
Един от най-добрите фризьори в София се намира на третия етаж в Мол Сердика. Тино. За втори път ме подстригва страхотно. Хем взе доста от дължината, хем пак съм с дълга коса :) . А и ме научи как да си правя прическата с дифузера :) .
Храната:
07:30 - Прясно мляко* с 3л овесени ядки, 1л ленено семе, 1 сушена смокиня, 1л сурови орехи*, замразени червени боровинки.
12:00 - Порция дроб-сърма с 3л кисело мляко и половин шоколад с малинов пълнеж
18:30 - 2 яйца* с кашкавал* и зелени домати от туршия
Тренировка
22:00 - Половин зелена ябълка и шепа сурови орехи
Тренировката:
Страничка преса 3х5 @12кг
Наклони встрани 3х5 @20кг
Клек 3х5 @30кг - пряко сили :)
Супермен 3х40сек
Ренегадско гребане 3х5@ 5кг
15мин велоергометър
Преди време в ЛТЛ имаше едно предизвикателство... еди-колко си дни без захар. Почвам го от утре. Преди май бях изкарала седмица. И сега няма да е много. Важното е да предизвикам себе си с нещо положително.
Мнението беше редактирано от maria на 03.02.12 16:30.
03.02.12
16:31
Още ли тренираш в ЛТЛ :)
Никога не съм тренирала в ЛТЛ.
Тренирала съм в нас, по тренировъчна програма, направена ми от Лазар.
Мнението беше редактирано от maria на 06.02.12 09:47.
Събота, 04.02.2012
Без захар, Ден 1
Храната на око:
Станахме късно и отидохме на гости, на обяд
12:00 - 1 чиния шкембе чорба*, малко туршия (чушки, зеле, моркови)*, мезета: суджук и свинско филе
После обиколка в Кауфланд и до руския магазин
16:00 - Ананас (може би повече от половината)
20:00 - Голяма свинска вратна пържола с кост*, 1 суров морков
22:00 - Шепа сурови орехи*.
Нетренировъчен.
Поредното доказателство, че някои (ВСИЧКИ) предизвикателства не са за мен :) . Вчера, по време на мача Челси-Ман Ю направих ореховки, по рецепта на Галя Толкингтън.
Чаша и половина счукани орехи
6с.л. кафява захар
1с.л. канела
4с.л. овесено брашно
4 белтъка
Разбих белтъците и кафявата захар на сняг. Добавих внимателно орехите, канелата и брашното. След това с лъжицата оформих кръгчета върху намаслена хартия, на всяка ореховка отгоре поставих ядка и сложих тавата за 15 минути в предварително загрятата на 180 градуса фурна.
Изядох 4ри ореховки и съответно прерязах предизвикателството “Ноу шугър” :) .
Храната вчера:
10:30 - 2 яйца* с масло* и 50г кашкавал*
13:30 - 4ри ролета херинга с маслинка, 1 суров морков
15:00 - 2 шепи сурови орехи*
19:30 - 4ри ореховки
20:00 - 1 кюфте*, туршия зелени домати*
22:00 - 1 зелена ябълка, половин кисело мляко Бор Чвор 4.5%
Без тренировка. Излязохме навън да правим снежен човек, ама греда... снега бе рехав и не ставаше :) .
Мнението беше редактирано от maria на 06.02.12 10:08.
27.04.12
11:44
Да му се не види, обичам да готвя точно толкова, колкото обичам и да ям. По едно време зимата всяка седмица правех по някой сладкиш/от здравослоните и не толкова/, че и по два. Сега си нося хомота. :)
Абе Деска, откъде го изрови този дневник... :)
Другия месец ще имам нов. Тоя отива в архивите.
27.04.12
11:54
:D Защо да съм го ровила, той си беше тук. Просто го посетих и се изкуших от снимката. :)
Мнението беше редактирано от Deskameska на 27.04.12 11:58.