30.06.05
12:13
Въптосът ми е по колко време трябва да се върти на велоаргометъра!? Аз въртя след силовата тренировка а преди да тръгна към фитнеса пия 2 таблетки термотабс! По колко е нормално да се върти за добри резултати! 20 минути задоволително ли е!?
Зависи колко време трае силовата тренировка и колко е изтощаваща. 20мин е добре според мен.
30.06.05
12:24
Еми силовата трае около час плюс минус 10 минути! Аз мога и повече от 20 мин да въртя но не смятам че е е необходимо след като тренирам 3-4 пъти в седмицата и всеки път правя и кардио трнировка!
Добре е принципно. А целите какви са? В смисъл качваш, сваляш или се стремиш нещо балансирано да правиш?
30.06.05
12:31
Докато се изпотиш обилно :lol:
30.06.05
13:25
Ми в момента се опитвам да кача мускулна маса но и да сваля в областа на корема! За това с всяка трнировка въртя на велоаргометъра 15-25 минути! Исках да разбера просто дали е добре като времетраене! Потя се доста защото взимам и термотабс!
Става да, но имай предвид следните неща: много трудно ще качваш мускулна маса едновременно със свалянето на корема. Като цяло свалянето на корема зависи преди всичко от “изгорените” мазнини, а за целта трябва да приемаш по-малко калории отколкото изразходваш, което пък няма да ти позволи да качваш мускулна маса.
Поста за потенето го игнорирай. Потенето не е никакъв ориентир за това колко да въртиш или колко мазнини сваляш!
30.06.05
13:40
[quote author=“kaloian.georgiev”]Поста за потенето го игнорирай. Потенето не е никакъв ориентир за това колко да въртиш или колко мазнини сваляш!
Еми кажи тогава кое е критерий! Нали затова съм пуснал тази тема! Искам да разбера колко време е нужно да се върти!
Има статия по въпроса за кардиото - може да я прочетеш ако не си.
В това случай би било удачно да отделиш кардиото в нетренировъчен ден - сутрин на гладно по 30 мин. Ако не прави след трен по 20-30. То ще ти пречи на качването на маса. Съветвам те да прецениш кое е с приоритет при теб (масата или релефа) и да работиш само за едното. Двете на куп се постигат трудно както бе отбелязано :)
30.06.05
15:31
Критерий е пулса !!!! Може и цял ден да въртиш ако въртиш като костенурка нищо няма да направиш! (разбра ме нали) 15-25 минути е нормално ако спазваш пулса който трябва.
Имаше некви таблици зависи според възрастта ти там се прибавят към нормалния пулс, но не ги помня.. ще се поразтърся ако намеря ще ти ги постна.
Обаче защо не пробваш да бягаш? С бягането гориш много по-малко мускулна маса от велоаргометъра. ДОКАЗАНО Е! И наистина ако пробваш ще видиш. Щом искаш да качваш и мускулна маса едновременно най-добре е да бягаш вместо да въртиш. Иначе не, че няма да качиш, но ще е по-трудно. По принцип с велоаргометъра се сваля и мускулна маса и то не малко...
Успех !
Какви са ти доводите че с тичане не се гори ММ? Или че на колелото се гори мускулна маса? Говори с факти.. защото такова нещо което ти твърдиш мисля няма. Важен е пулса с който работиш.
30.06.05
15:43
доводи... глупости? ВСИЧКО Е ДО ПРОБА! Ако не пробваш, който каквото и да ти говори не важи... поне аз съм така... Пробвай и ще видиш бе човек! Аз съм пробвал и много мои приятели, които така правят са ми казвали...
И не съм казал, че не се гори ММ, А СЕ ГОРИ ПО-МАЛКО ОТКОЛКОТО ПРИ ВЕЛОАРГОМЕТЪРА !!! :
“Обаче защо не пробваш да бягаш? С бягането гориш много по-малко мускулна маса от велоаргометъра.”
Чети малко и тогава пиши....
Ами пробвал съм. И на много трениращи около мен също съм давал да пробват и мисля че това което ти твърдиш не е вярно. Както и да е няма да спорим, но мисля че коренно грешиш. Да оставим нещата така.
Дори да се гори по малко както ти казваш пак мисля че не е така. Всичко опира до темпото (пулса).
30.06.05
15:56
Много ясно, че зависи от пулса!!
И на мен не ми се спори, а и при всеки човек е строго индивидуално щом на теб ти се отразява по-добре велоаргометъра прави си.. не съм ти казал да не правиш аз казвам при мен и при познати какъв е ефекта... човека иска коментари и толкоз... ;) ест. че ще има мнения, които се разминават. Той докато не пробва да види кое работи най-добре за него няма да стане иначе...
30.06.05
17:16
Ами аз съм чувал че с велоаргометъра не се гори толкова ММ колкото с бягане! Затова съм се спрял на велоаргометъра! Нямам възможност да наблюдавам пулса и затова въртя на по лесна степен но на повече обороти (около 110-120)!! Ходя 3-4 пъти седмично на фитнес и нямам време да тичам в парка затова използвам велоаргометъра в залата! Има и пътечка но не ми с еиска да сваля сичко постигнато досега! От тази седмица съм започнал и нещо като диета! Опивам се да избягвам мазнините и наблягам на пилешко бяло месо, овесени ядки и мюсли и зеленчуци!
01.07.05
10:38
Избягваш мазнините, а въглехидратите ги ядеш с кошницата.... По-добре избягвай въглехидратите мазнините не са толкова вредни колкото ги изкарват във розовите книжки за диети... А за велоаргометъра повече няма да коментирам... който каквото иска да прави щом му отърва и така....
01.07.05
10:54
В мойта зала велото си показва изразходвани калории според темпото та те са ми ориентир
според мен по-добре е да се кара колело.с него определено се губи по-малко ММ.натоварването е много по-малко.едно за ставите и второ за сърцето.обаче си е факт,че мазнините не са толкова страшни.стига да не прекаляваш,защото все пак те са най-калоричи :)
01.07.05
15:37
Искам да ви попитам дали коланите помагат! Аз ползвам от тези сините дето се слагат около кръста! С него се потя доста повече но незнам дали е добре или не! Недик често казва да не се слагат но не знам кое е правилното!