Лаф моабет - том шести

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.02.12
02:23

Правилата ги има и без християнството, в една или друга степен. Разликата е, че християнството ти обещава щастието за..по-късно.
Християнството - изчерпало се е като социална система. Не, че някога е било напълно наложено, но ...не ни е в природата.
Питах за обществото без морал или с нов морал, който е породен от жизнените ни инстинкти. Как точно си го представяш?

За интелигентността на текстовете: (Чист (първичен) блек метъл) Основни теми на текстовете са антихристиянски идеи, сатанизъм, смърт, жестокост, мрак.  - да, антихристиянско е, но не виждам с кое е по-добре от бляновете бързи жени, скъпи коли и майната му на закона, което е често срещан мотив в чалгата и не само.
Което не означава, че някоя чалгия с префинен текст, не би била значително по-интелигентна от някоя извънредно гадна дъскоредница...и пак да не ми допада. :)

04.02.12
05:51

Едно време на това се кефех..сега пак му се кефя ! ^^

(giggle)http://vbox7.com/play:c70e8f7e

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 04.02.12 05:54.

04.02.12
08:30

казано от kristiancho на 03.02.12, 23:51:

100il - защо пък музиката трябва да има някъв смисъл ?! :)

Е, за какво я слушаш, ако няма смисъл?
Ако правиш нещо, в което няма смисъл - тогава по-добре изобщо не го прави.

Аз пък слушам музика, която ми харесва, а как я наричат хората и към какъв стил я причисляват, слабо ме вълнува.

В крайна сметка това е най-важното. :)

Мнението беше редактирано от Jewelz на 04.02.12 08:32.

казано от Jewelz на 04.02.12, 08:30:

Е, за какво я слушаш, ако няма смисъл?
Ако правиш нещо, в което няма смисъл - тогава по-добре изобщо не го прави.

Правя ?!... не нося камъни ей така, че да няма смисъл просто релаксиращо натоварване на мозъка и нищо повече... не искам да вниквам в текста, да изпадам в разни философски мисли и прочие :) искам просто саунда да ми допада... пак казвам аз слушам всичко но самите крайности в които изпадате.. не че аз съм се засегнал нещо но крайностите никога не са хубаво нещо :)

04.02.12
10:22

абе вие нямате ли какво да правите, че сте почнали да се дъвчете на тема определена религия и стилове музика? ;) :)
ако някой от вас успее да ме убеди, че рап-а е нещо по-различно от негърска чалга и метъла (във всичките му подстилове) е по-различен от англосаксонска чалга ... :)))))
и като сте метнали христианството, вземете да подъвчите малко поне мюсолманската и будистката религии, че последователите им ще вземат да ви се обидят щото не им обръщате внимание ;) :)

04.02.12
10:40

Будизма мен ме кефи.

За текстовете на блек метъла :) доста от групите го правят за шоу (признават си...) за да бъдат забелязани,но си имат и песни със доста по нормални текстове.
Например burzum,не съм чул тяхна песен с подобен текст :),а пък песните от новия му албум Fallen,по специално Valen i Jeg Faller са уникални като стил и лирикс.

Мнението беше редактирано от Vintage на 04.02.12 10:51.

10

04.02.12
13:28

казано от FRANKO1 на 04.02.12, 10:22:

абе вие нямате ли какво да правите, че сте почнали да се дъвчете на тема определена религия и стилове музика? ;) :)
ако някой от вас успее да ме убеди, че рап-а е нещо по-различно от негърска чалга и метъла (във всичките му подстилове) е по-различен от англосаксонска чалга ... :)))))
и като сте метнали христианството, вземете да подъвчите малко поне мюсолманската и будистката религии, че последователите им ще вземат да ви се обидят щото не им обръщате внимание ;) :)

Говориш наизуст. Вместо ние да те убеждаваме, че са по-различни, що ти не ни кажеш твоята теза, защо са еднакви ?

Защото масата хора които слушат музика в България слушат чалга... масата от хора които слушат музика в гетата слушат рап... масата хора които слушат музика незнам си къде слушат метал... просто в различните среди на обеществото се слуша различен тип музика... това за философията която проповядва си е пълно мрън-мрън ;) 50cent в повечето си песни говори за курви, коли и далавери ... каква философия е това /на престъпник/ нима това е морално ... ъъ нали за морал говорите обаче ей на... 50cent е една от най-популярните личности в света и личен мой любимец ;) музиката във повечето стилове се препокрива като приоритети а именно коли, жени, пари, далавери, убийства, любов, секс ... поне една от тези думи е заложена във всяка една песен независимо от стила просто нотите са различни

04.02.12
14:16

казано от kristiancho на 04.02.12, 13:56:

Защото масата хора които слушат музика в България слушат чалга... масата от хора които слушат музика в гетата слушат рап... масата хора които слушат музика незнам си къде слушат метал... просто в различните среди на обеществото се слуша различен тип музика... това за философията която проповядва си е пълно мрън-мрън ;) 50cent в повечето си песни говори за курви, коли и далавери ... каква философия е това /на престъпник/ нима това е морално ... ъъ нали за морал говорите обаче ей на... 50cent е една от най-популярните личности в света и личен мой любимец ;) музиката във повечето стилове се препокрива като приоритети а именно коли, жени, пари, далавери, убийства, любов, секс ... поне една от тези думи е заложена във всяка една песен независимо от стила просто нотите са различни

Изпускаш един много важен момент - има хора, които слушат определена музика, защото тя отговаря на социално-етническия им статус (чалга, рап, латино, кънтри, поп, денс и още доста), има и такава, която не е свързана с подобен статус, а с осъзнат избор на субкултурна принадлежност (метъл, джаз, класика).
Това е като в стария виц за един майбах и голф двойка, които спрели един до друг на светофар. Шофьорът на голфа направил знак на онзи в майбаха да си отвори прозореца и го питал:
- Абе, как е тоя майбах?
Онзи от майбаха се зачудил на въпроса, но отговорил:
- Ами добре е.
Голфаджията отвърнал с доста съмнение в гласа си:
- Щото гледам не ги карат много...

Както си има коли за всеки, така е и с музиката. За да можем да ценим истинската музика, трябва да има и хора, които слушат чалга и поп. :)

Хаха вица е страшен Боби ! :D

А аз къде спадам ?! щом слушам всичко... съвременната музика е строго комерсиална и на никой не му пука за философията... която песен не е създадена с цел комерсиализация си остава строго неизвестна :)

Ти каза, че слушаштите чалга са утайка на обществото... а раперите които пеят за курви какви са ?! ами онея метали които пеят за дявола и го възхваляват какви са ?! :) интересно ми е какво е мнението ти за всеки тип музика по отделно

04.02.12
14:33

казано от kristiancho на 04.02.12, 14:23:

Хаха вица е страшен Боби ! :D

А аз къде спадам ?! щом слушам всичко... съвременната музика е строго комерсиална и на никой не му пука за философията... която песен не е създадена с цел комерсиализация си остава строго неизвестна :)

Ти каза, че слушаштите чалга са утайка на обществото... а раперите които пеят за курви какви са ?! ами онея метали които пеят за дявола и го възхваляват какви са ?! :) интересно ми е какво е мнението ти за всеки тип музика по отделно

Чалгари, рапери, поп-слушатели - всички са ми тотално еднакви.
Разните там блек, паган, крисчън и други подобни метъли, пеещи за сатанизъм и религия (щото има и такива) са по-скоро куриозно отклонение, отколкото самостоятелна субкултура. Хора, решили да се правят на интересни. Жалки гримирани лигльовци с тъмни дрешки, които си мислят, че знаят какво е зло и жестокост. Глупаци общо взето.
Слушащите джаз са претенциозни сноби, които в общия случай дори не го харесват, но не си признават. :)
Тези с класическата музика пък си мислят, че са като онези с джаза, но дори и за това не се класират - не знаят, но слушат попа на една отминала епоха, което ги прави жалки лузъри.

Пропуснах ли някого? :D

И в крайна сметка не стигнахме ли до общ извод с теб Боби :) музиката е една голяма илюзия и трябва да служи за рзтоварване и за нищо повече... ако всички хора мислеха така нямаше да има спорове и обидни епитети .... а ти Боби каква музика слушаш ?!

04.02.12
14:39

казано от kristiancho на 04.02.12, 14:36:

И в крайна сметка не стигнахме ли до общ извод с теб Боби :) музиката е една голяма илюзия и трябва да служи за рзтоварване и за нищо повече... ако всички хора мислеха така нямаше да има спорове и обидни епитети .... а ти Боби каква музика слушаш ?!

Аз съм дърт метъл. :) От доста време си падам по някои поджанрове на екстремния метъл - на повечето вокали и без друго не им се разбира за какво точно пеят, така че текстовете нямат кой знае какво значение.

Не е толкова просто това с музиката. В много случаи (не във всички - има изключения) музиката е свързана със стил на поведение и особено на обличане. Това пък от своя страна е свързано със стил на живот и при много индивиди определя ценностната система. Всъщност при мнозинството. А най-жалкото е, че дори не го осъзнават, а подражават като папагали.

Това с подражаването според мен е дело на хора със слаб характер или знам ли... които искат да намерят себе си в някого друг. Аз се обличам нормално... познавам хора които слушат рап и не носят увиснали гащи и се обличат като мен... познавам хора които слушат рок и метал но не се гримират... :)

04.02.12
14:45

В тази връзка едно поздравче с песничка от новия албум на Lamb Of God:

Някак колкото повече го слушам, толкова повече “израства” у мен. Вече ми харесва, а дори не ми е омръзнал. :)

04.02.12
14:49

бла бла няма да ви чета :D

04.02.12
14:53

казано от Скота на 04.02.12, 14:49:

Чукча не читатель, чукча писатель!

Напълно подкрепям Бойко :D

И от мене поздрав

04.02.12
15:08

В крайна сметка за всички важи едно правило - най-опасни и неприятни са хората, които се взимат насериозно. Способността за самоирония е неразделна част от интелекта, следователно който не умее да се надсмива над самия себе си, няма как да е интелигентен. :) I rest my case… :)

04.02.12
16:19

казано от Скота на 04.02.12, 14:49:

Stand by me !!!

04.02.12
16:22

Това на 0:30 ми се струва , че е от някакъв филм...Някаква идея ?

10

04.02.12
17:43

казано от kristiancho на 04.02.12, 13:56:

Not sure if srs. Кой е 50cent ? Как въобще можеш да причисляваш тоя олигофрен към някакъв стил музика ? И после що на хората им е такова мнението за рапа, хаха. Ако разбираш стабилно английски, отвориш един речник с жаргонни думи и изслушаш една песен, тогава ше видиш кво е рап. Тоя 50 цент може да умре и нема да ми трепне сърцето. За нищо не става, много е зле, както и целия Джи юнит (без моб дийп). Когато се научиш кво е рап, тогава ела ми кажи, че е американска чалга. Американската чалга е Лейди ГаГа, Риана, Пусикет Долс и т.н.

04.02.12
17:55

хехе :D
Не се вживявай толкова. :)))

Поздрав с Оркестър Варненци - Хитс фром дъ бонг :)))))))))))))))))

04.02.12
17:59

Макар да съм на светлинни години на рап и хоп-хопа тоя човек 50 cent не мога да го възприема на сериозно. :D Рапър с песен за бонбони? Candy shop? :D
http://mototagz.com/img/upload/02022012131012-doing50cent.jpg

04.02.12
18:09

По-точно е за сладкарница :D
Иначе вече трябва да му сложат изображението на долара :D

Ще те водя на сладкарница... да те черпя сладка баница :D нещо такова пееха кварталните негри :D

Я Я кажи една хубава рап песен :)

10

04.02.12
18:23

казано от kristiancho на 04.02.12, 18:11:

Ще те водя на сладкарница... да те черпя сладка баница :D нещо такова пееха кварталните негри :D

Я Я кажи една хубава рап песен :)

Mobb deep ft Rakim - hoodlum
krs one - underground
wc - paranoid
wc - frontline
wc - thats what im talkin bout
ice cube - why we thugs
ice cube - gangsta rap made me do it
nas - new york state of mind
и много, много, много други. Жалко, че нема да ги разбереш.

Така си е... не разбирам рап песните... за кво’ живея аз :)

04.02.12
18:45

Мани го тоя рап. Като слушам и просто ... някак си как да кажа в много заспал ритъм се пее. Има някои песнички които ми харесват де ,ама са малко. По-голям любител съм на парти сонгс и на чалгата, като Крисчо де ама само в дискота (отностно чалга),иначе не я слушам често.То и в Бургас за съжаление няма голям избор за дискотеки да пускат друго, освен това.

ЕЕЕ Дидо и ти ли слушаш чалга... станахме две утайки с по-яки силови постижения от повечето ‘’просветлени’’ и ‘’избрани’’ чек чек той и Преслав Додев слушаше чалга до колкото знам.... яки утайки се събрахме не мислите ли момчета :)

04.02.12
18:54

Еми аз покрай приятелчетата. Даже, като ходя да тренирам и те нали са с мене и са големи чалгари и докато вдигат 90% пм на лега слушат Азис - Сен Тропе :D
Иначе аз избягвам да слушам докато тренирам... иначе предава настроение само че не за тренировка.
Еми кво да правиш... такова поколение :D

Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 04.02.12 18:54.

Абе като клякам с музика си ми е много по-добре.Ама не да слушам азис де.. :D

Боби си го каза най-точно но май никой не прочете поста му... най-опасни са тея които много си вярват и се вживяват било то рапери, метали, чалгари и прочие :) Чалгата те предразполага към всичко но не и към тренировка... нормално с малки изключения разбира се ( споменати от Даниел ) и в наща зала пускат рап понякога и рок :)

В наща зала пускат the voice и аз си слагам тапите в ушите и си пускам музиката на макс.Не мога да слушам the voice и да тренирам...имам двайсетина песни, който ме кефат много и се надъхвам много с тях. (rock)

Петко го каза на миналата страница..

казано от Петко К на 04.02.12, 01:04:

Аз пък слушам музика, която ми харесва, а как я наричат хората и към какъв стил я причисляват, слабо ме вълнува.

04.02.12
19:15

казано от Димитър Иванов на 04.02.12, 18:56:

Абе като клякам с музика си ми е много по-добре.Ама не да слушам азис де.. :D

Чалгата конкретизирах.
Иначе да.. всеки път съм със слушалки в ушите.
Та като цяло моята схема е такава:
За вдигане на тежести - метъл,рок,рап и т.н.
За кардио - някакъв тип хаус... придава ми яко настроение особено, когато бягам.
За вкъщи - малко миксчета ... хаус ,електро, техно и т.н.
За дисотека - естествено (ако е в Бургас) - чалга.
Общо взето от всичко по малко. Т’ва да си заклет фен на някакъв тип музика е тъпа работа.

04.02.12
19:17

казано от 100il на 04.02.12, 17:43:

Not sure if srs. Кой е 50cent ? ...

Това е изпълнител, познат в Зимбабве като “400 милиона долара.”

И днес разбрах кой концерт струва 45 цента - това е концерт на 50cents featuring Nickelback

04.02.12
19:19

казано от 3OP3AMAH на 04.02.12, 19:17:

Това е изпълнител, познат в Зимбабве като “400 милиона долара.”

И днес разбрах кой концерт струва 45 цента - това е концерт на 50cents featuring Nickelback

sure we all 9gaging

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1