Дива, разсмя ме :D А днес това е трудно, толкова съм депрест...Чувствам се като с ПМС, само дето не би трябвало да имам ПМС, защото нямам М. Но това е друг въпрос...Та днес станах късно:
8:15 безкофеиново кафе
9:30 3 яйца, 30 гр. овесени ядки, 100 гр. извара
12:00 свинско със зеле
14:30 супа от целина с кашкавал и орехи
16:00 капсула CEE, кафе
16:30-18:45 тренировка 110 мин велоергометър, включително 2х10 минути на педал на последна степен; 3х15 мин сила @60-70 RPM и няколко пъти по 5 минути ПЧП >110 RPM
19:00 1 капсула CEE, 1 банан, 450 мл прясно мляко, 1 доза Pure Whey
По-късно: извара с орехи
Май се заразих от малкия, дано и този път ми мине бързо...
казано от Anelia на 03.02.12, 20:11:
Дива, разсмя ме :D А днес това е трудно, толкова съм депрест...Чувствам се като с ПМС, само дето не би трябвало да имам ПМС, защото нямам М. Но това е друг въпрос...Та днес станах късно:
..
значи го чакай...и не се оставяй така де. Трябва си...не само когато искаш деца
Нямам търпение да си попълня дневника, защото от много време насам се качих на колелото и въпреки скромните 44 км, все пак си беше истинско каране.
4:15 (!) мюсли с прясно мляко (снощи май не ми беше достатъчна вечерята и се събудих гладна, после продължих да спя)
8:00 безкофеиново кафе
10:30 3 яйца, 30 гр. овесени ядки, 100 гр. извара, 15 (примерно) маслини
12:00 капсула CEE
12:30-13:30 първа порция колоездене
13:30-15:00 кафе, кока кола лайт, торта гараш (малко беше парчето)
15:00-16:10 втора порция колоездене
Тук ще вметна един коментар. Направо съм забравила как се кара, т.е. не как да пазя равновесие а как да се обезпеча за един преход в студено време. Бях се облякла доста добре, даже ми беше супер топло, имах си калници, шапка, каска, ръкавички, гамаши, мях с вода и въобще всякакви неща за един на вид кратък преход. Обаче храната ми беше малко....Мислех, че ще изкарам само с нещо малко и сладко, но паузата ми за кафе се проточи доста и ми се насъбраха много часове почти глад и каране в студено време, което дърпа много от енергията. Заради това на предпоследния баир към къщи усетих, че скоро ще “ударя стената”, останах без сили и определено бях гладна. Нищо че не обичам да спирам докато карам, особено като ми остават някакви 7-8 км до дома, този път не се правих на герой ами си слязох и изядох няколко блокчета шоколад. Не че е най-уместното ядене, но точно след 10 минути на последния вече баир се бях вдигнала достатъчно, за да го изкарам на педали и въобще се почувствах отново със сили. Прибрах се свежа, имах сили да се изкъпя и да си изчистя калните неща. В крайна сметка връщането ми беше само с 10 мин по-бавно от отиването, а връщането има повече баири.
16:30 капсула CEE, 2 парчета домашна баница, 400 мл ПСЕВДО прясно мляко (от магазина, пффф, ужасно), 1 доза Pure Whey
Пак коментар: исля, че протеиновият шейк ме засища доста добре и преди, когато съм се прибирала от каране свръх гладна, съм се нахвърляла върху много въглехидрати, част от които възстановяват, но малка част са били излишни. Това води до бавно, но все пак сигурно натрупване на излишни (или пък не чак толкова излишни според Дива) мазнини. Сега мисля че по-добре се владея да не опустошавам всичко, което не се съпротивлява.
Довечера: свински пържоли със салата.
казано от Anelia на 03.02.12, 09:02:
Иначе като студентка изчетох де що намерих Хъксли докато трябваше да уча други неща, ама тогава бяха други времената, правех каквото искам, а не каквото трябва (blush).
Цитирам от моя дневник, защото като чета последния пост, Ани, и ми се струва, че си продължаваш да правиш точно това, което искаш ;) (sun)
Мнението беше редактирано от Atom на 04.02.12 21:10.
04.02.12
23:22
Анелия, аз мисля че това което правиш е прекрасно! И аз много обичам да карам колело, но не мисля че някога бих могла да постигна твоите постижения. Радвам се че имам такива сънароднички. :)
казано от Мира Добрева на 04.02.12, 23:22:
Анелия, аз мисля че това което правиш е прекрасно! И аз много обичам да карам колело, но не мисля че някога бих могла да постигна твоите постижения. Радвам се че имам такива сънароднички. :)
Да!
И много се радвам на хора, които дават всичко от себе си и това ги прави щастливи. И с всяка тренировка се чувстват по-добре и по-мотивирани.
А не го правят просто, защото е задължение или така трябва.
Респект!
Много мило, но аз не виждам някакъв особен подвиг в това да си грабна колелцето и да покарам малко :)
Днес беше единственият ми почивен ден и се поразходих към 10-на км, включително 1300-те стъпала, но темпото беше много лежерно.
7:30 безкофеиново кафе
9:00 40 гр. мюсли, 300 мл прясно мляко
10:30 безкофеиново кафе, 1 капсула CEE
11:30 1/3 кокосов орех, каймак от 4 л мляко и няколко ореха
11:30-14:00 разходка
14:00 след като замръзнах порядъчно, горещ лют и мазен бульон с варено свинско ухо
15:00-15 и нещо дрямка (yawn)
16:00 грейпфрут
18:00 салата зеле и морков, свинска пържола
20:00 1/2 кофичка кис. мляко 4,5% на айран
Дано утре да отворят залата, защото искам да правя fasted cardio. Много добре се чувствам рано на интензивно кардио само с едно кафе.
6:30 кафе
9:00 60 гр. мюсли, 200 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey
11:10-12:25 спин байк; час и 15 минути, вкл. 4х6 минути интервали @165-170 HR. много добра тренировка, благодарение на почивката ми вчера, благодарение на спин байка и не на последно място, на музиката на Kiko San. Тенк ю, Кико! (F)
13:00 капсула СЕЕ, 200 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey, 1 банан
14:30 омлет 3 яйца, малко сирене, малко извара, малко салата зеле и морков
16:30 1 грейпфрут, 1/4 кокосов орех, малко свинска кожа (що за съчетание!)
19:00 боб със свинско
Едит, без малко да си забравя “тренировката” с тежести, която направих веднага след велото набързо:
3 кръга от:
10 дърпане хоризонт. скрипец @20 кг
10 раменни преси с някакви дъмбели
10 дърпане вертикален скрипец @20 кг
10 гребане с щанга @20 кг (лоста само)
Мнението беше редактирано от Anelia на 06.02.12 20:24.
9:00 60 гр. мюсли, 200 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey
10:00 капсула СЕЕ
10:50-12:30 спин байк; час и 40 минути, вкл. сила 1х40 мин 1х20 мин
13:00 капсула СЕЕ, 200 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey, 1 банан
13:30 боб със свинско
16:30 1/3 кокосов орех
19:00 салата зеле и морков, пушена скумрия
7:30 70 гр. мюсли, 200 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey
10:00 капсула СЕЕ
още едно кафе, че бях започнала да огладнявам
10:50-12:30 спин байк; час и 30-40 минути (помня ли вече), вкл. интервали 3х5 минути 20 сек хард - 10 сек ийзи.*
13:00 капсула СЕЕ, 350 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey, 1 банан
14:30 палачинка 3 яйца, 2 с.л. овес, 100 гр. извара, 15 маслини
16:30 1 ябълка, 2 с.л. сусам (сурови семки)
19:00 салата зеле и морков, пилешки дробчета
*Този протокол 20-10 е доста тежък и тези 10 секунди да ви кажа не са никаква “почивка” и в такъв един момент ми хрумна да си преименувам заглавието на дневника. Между и след интервалите също не съм се отпускала на “ийзи” темпо, ами си карах умерено, под анаеробния праг, но все пак достатъчно натоварващо. Поради краткостта на спринтовете (20 сек), натоварването е изключително голямо, върти се “на макс”, а после 10-те секунди отминават като миг и си казваш: “ооо, пак ли”. Все пак, когато всичко това приключи, се благодариш на Буда, Аллах или на Господ и се прибираш лекичък и ефирен. Разбира се, и през ум не ти минава да правиш “тежести”, както бях планирала в един блажен оптимизъм.
Ако се чудите какво липсва в дневника ми днес, ще ви подскажа: бирата към дробчетата (beer). Наздраве! :D
Днес направих тези варени гевречета от блога на el. Сега ги опитах само топли, бяха ок, и съпругът също одобри. Но аз ги предпочитам студени и корави, така както ги продават на улицата от едни сини павилиончета. Така че за утре имам следтренировъчно хапване. Благодаря за рецептата, Ел! (F)
казано от Anelia на 08.02.12, 17:58:
Ако се чудите какво липсва в дневника ми днес, ще ви подскажа: бирата към дробчетата (beer). Наздраве! :D
Днес направих тези варени гевречета от блога на el. Сега ги опитах само топли, бяха ок, и съпругът също одобри. Но аз ги предпочитам студени и корави, така както ги продават на улицата от едни сини павилиончета. Така че за утре имам следтренировъчно хапване. Благодаря за рецептата, Ел! (F)
Много се радвам ,че са ти харесали. Имам въпроси към теб Ан.
Не мога да тичам тези дни заради тъпите болки в коленете. Как да въртя
педалите без да ги натоварвам особено?
Ел, върти на високи обороти: между 90 и 110. На дисплея трябва да ти се показват оборотите като RPM (rounds per minute) или колко пъти да си завъртиш краката в минута. На тези обороти е безопасно да се кара за коленете. А ти с бягането ли си прецака коленете? То май не е за всеки...лесно се натоварват несвикналите чарколаци.
Отчет за днес:
8:00 голяма закуска: 70 гр. мюсли, 300 мл мляко, 1/2 доза Pure Whey, 1 геврек и добре че съм закусила добре, защото после имах голяма дупка до тренировката
11:00 1 капсула CEE, 2 малки бисквитки
12:00 кафе за убиване на глада и хем преди трен.
12:50-13:40 тренировка, включително 3х15 минути сила @45-50 RPM, ~145 пулс, накрая 2х1 минута спринт на макс, вдигнах от 151 до 172 пулс и двата пъти само за 1 минута.
14:00 1 капсула CEE, 1 геврек по пътя и разходка пеш 4 км
15:00 300 мл мляко, 1/2 доза Pure Whey,
15:30-17:30 много айран с 1 кофичка кисело мляко 4,5%
18:00 палачинка 3 яйца, 100 гр. извара, 2 с.л. овесени трици за консистенция
След малко: (beer) (beer)
И аз много обичам да се разхождам пеша :) .По 3/4 километра, понякога и повече. Лятото това е любимото ми занимание. В допълнение с хубава музика много добре се разтоварвам. Когато бях бременна много ми се караха заради тези разходки :)
казано от Anelia на 09.02.12, 18:35:
Ел, върти на високи обороти: между 90 и 110. На дисплея трябва да ти се показват оборотите като RPM (rounds per minute) или колко пъти да си завъртиш краката в минута. На тези обороти е безопасно да се кара за коленете. А ти с бягането ли си прецака коленете? То май не е за всеки...лесно се натоварват несвикналите чарколаци.
Идеално! Друго си е да питаш профисионалиста. Аз пък се чудех дали височината
на седалката има значение?! С бягането...цял живот съм бягала...и реших,че ще
е същото ...обаче не е! Много остро подходих с натоварването, маратонките не
са подходящи, а и ЕГН-то ...Ще се запра за известно време, много боли.
казано от Катето на 09.02.12, 19:25:
Когато бях бременна много ми се караха заради тези разходки :)
Хм, проблемна бременност ли си имала (wasntme) И аз се разхождах доста като бременна, но мисля, че това е най-доброто, което можеш да направиш тогава за детето и себе си.
Ел, разбира се, че височината на седалката има значение. Нагласи си я така че в долно положение да са ти почти опънати краката. нещо такова.
казано от Anelia на 10.02.12, 07:20:
Ел, разбира се, че височината на седалката има значение. Нагласи си я така че в долно положение да са ти почти опънати краката. нещо такова.
Аха, интуитивно го направих... и наистина има значка :)
Хм, проблемна бременност ли си имала И аз се разхождах доста като бременна, но мисля, че това е най-доброто, което можеш да направиш тогава за детето и себе си.
Ооо, не. Бременността ми беше чудесна. Не съм имала никакви проблеми с изключение на ужасните киселини, но аз попринцип имам проблеми със стомаха. Терминът ми беше септември и таткото непрекъснато ми се караше за разходките, защото се притесняваше да не ми стане лошо заради жегите.
Анелия, все забравя да напиша, че много ме кефи името, което си избрала за дневника си :)
Мда, мисля, че заглавието ми съответства на тренировките в момента напълно.
5:30 кафе (много рано се кукнах, въпреки снощното лягане към 12)
7:00 70 гр. мюсли, 300 мл мляко, 1/2 доза Pure Whey
10:30 кафе, 3 капсули ВСАА
10:50-11:50 тази тренировка
12:00 1 геврек
13:00 300 мл мляко, 1/2 доза Pure Whey
15:00 палачинка 3 яйца, 100 гр. извара, 2 с.л. овесени ядки
16:00 1 ябълка
19:00 салата зеле и моркови, пилешки дробчета, 1/2 чаша вино
4:20 маарони с масло и сирене и пак в леглото
7:30 кафе
9:00 1 банан, айран, 3 капсули БЦАА
10:00-12:00 спин байк, преди и след: колело до и от залата на лед и студ и сняг...
13:00 каквото ми попадна пред очите: прясно мляко с 1 ч.л. какао с декстроза (на детето е, от Пени), 1/2 принцеса, 70 гр. мюсли, 300 мл мляко, 1/2 доза Pure Whey
15:00 1 грейпфрут
16:00 300 мл мляко, 1/2 доза Pure Whey
17:00 пиле с кафяв ориз и зеленчуци, настърган кашкавал отгоре, айран
18:00 3/4 авокадо, 1/2 пушена скумрия
след 21:00 1 чаша вино, разни мезета и ядки (имаме гости)
Странен ден като цяло, май излиза, че цял ден ям...
Вчера:
З: мюсли, прясно мляко, малко протеин
О: пиле с кафяв ориз и зеленчуци, малко кашкавал, доядох и на детето макароните
С. З: морков
В: салата зеле и морков, свински ребра (невероятни станаха), 1/2 ч. червено вино
Преди лягане: айран, малко фъстъци
Движение: разходка
Мнението беше редактирано от Anelia на 13.02.12 06:36.
Вчера:
6:00 кафе
7:30-9:00 час и половина спин байк, вкл. 3х10 мин интервали
9:30 кафе с малко парче тази шоколадова торта. и според мен е най-добрата :)
10:30 70 гр мюсли, 300 мл прясно мляко, доза Pure Whey
13:30 свинско месо, малко авокади, малко фъстъци (дообирам неща от хладилника)
16:30 омлет 2 яйца, 150 гр. извара, лъжица овесени трици за консистенция
18:00 салата зеле и морков
19:00 макарони с масло и сирене
Малко ми е странно храненето в последно време, малки количества и стават много на брой. Макароните не са craving, а избрани от мен, за да мога тази сутрин да си тренирам по-качествено (ще тренирам пак на гладно).
Искам да кажа на всички, които трърсят отслабване с мотото “вдигай тежко, яж чисто” да продължават да опитват.
Не мога да не споделя, че за 2 седмици ХИИТ почти всеки ден, без да вдигна нещо по-тежко от раницата ми 2 кг и ядейки макарони, овес, ориз, банани и всякакви въглехидрати, успях да постигна на външен вид повече, отколкото 1 месец с щанги, нисковъглехидратно хранене, кардио всеки ден и фет бърнър. Дори не съм гонила този ефект, така се получи. Килограмите ми седят същите, но усещам кожата си тънка като вестник, появиха ми се вени чак на корема. Сложих снимка в профила ми за който иска доказателства, а стоят и другите от периода “щанги и НВД”.
Да, боли, да, трудно е, но за сметка на това пести време и си струва (y)
Анелия, браво! (sun) Това все едно, че аз го бих казала, макар и да нямам твоите резултати. Но опитът ми е същият. Но ти си от Шумен, демек от нашия край, там сигурно виреем на жито. (muscle)
Много добре,наистина има разлика на снимката...сигурно е ефективно HIIT,но не бива да отписваш силовото трениране.При мен в началото също не даде резултат от към махане на излишното тегло,дори напротив,почнах да раста като гъба(повечето мускул естествено),но от 2 седмици тренирам тежко на гладно,и се храня едва след 16 ч (ЦХ) като резнах бързите въглехидрати и драстично увеличих мазнините и водата ,които бях пренебрегвал до сега и резултата е 2,5 кг надолу за 2-те седмици...а не правя никакво кардио.Знам че е кофти да се тренира на гладно,но е въпрос на адаптация.
Мисля, че все пак за мъжете е различно—за тях е по-добре да вдигат тежко и да ядат чисто ;)
За женско тяло, споделям мнение и процент опит на Анелия.
Страхотен резултат, Ани :)
Иска ми се и на мен така да тренирам, но ще ми се разпадне крос тренажора ;)
Питанка - спин байк като тия по залите ли имаш вкъщи, или на открито караш?
Здравей и от мен.Искам да те питам,имаш предвид високо интензивно трениране нали,което не е повече от 45мин.или по-скоро по-малко :) Ако става въпрос за този вид съм напълно съгласна с теб,защото и аз от доста време правя този тип тренировки и резултатите наистина са перфектни,а и аз си ям доволно (giggle) Поздравления за перфектната форма!
казано от Anelia на 14.02.12, 16:12:
Искам да кажа на всички, които трърсят отслабване с мотото “вдигай тежко, яж чисто” да продължават да опитват.
Не мога да не споделя, че за 2 седмици ХИИТ почти всеки ден, без да вдигна нещо по-тежко от раницата ми 2 кг и ядейки макарони, овес, ориз, банани и всякакви въглехидрати, успях да постигна на външен вид повече, отколкото 1 месец с щанги, нисковъглехидратно хранене, кардио всеки ден и фет бърнър. Дори не съм гонила този ефект, така се получи. Килограмите ми седят същите, но усещам кожата си тънка като вестник, появиха ми се вени чак на корема. Сложих снимка в профила ми за който иска доказателства, а стоят и другите от периода “щанги и НВД”.
Ан, видях ти снимката и горко заридах... Чудесна си! Мисля си ,че самата тренировка
върши цялата работа, и да... боли...Какво ли ще е НВД и ХИЙТ в едно...Поблазнявам се ;)
казано от Anelia на 14.02.12, 16:12:
то и аз отдавна съм на това мнение, всъщност и аз правих 2 седмици точно това, всеки Божи ден.. + следобедна интензивна тренировка със смешни килограми, тоест пак към кардиото я смятам и наистина има промяна. Ако храната ми беше малко по прилична и нервите по-малко щях да съм вече на изчезване :) В страхотна форма си Ани, ама си пести силите и си оправи хормоните. Аз пак да се накарам (devil)
казано от Nadiaslk на 14.02.12, 16:55:
Питанка - спин байк като тия по залите ли имаш вкъщи, или на открито караш?
Ходя в зала. Вкъщи нямаме място за уред. Чакам с нетърпение да се стопли малко, защото зимата и само на затворено не ми се нрави много.
Анелия, поздравления за резултатите!
Една статия на Поликин по този въпрос:
http://www.charlespoliquin.com/Blog/tabid/130/EntryId/813/Tip-227-Perform-Sprints-Intervals-Instead-of-Aerobic-Exercise-for-Superior-Quick-Conditioning.aspx
Аз пък забелязвам,че имам повече мускулна маса и повече сила ...нещо, което не успях да дори чрез тежести близки да максимума ми.Имам чувството, и че тестостеронът се е повишил малко/лятото точно когато тренирах най-тежко беше под нормата/ ...ще си правя изследвания скоро,дано да се окажа права.
Днес пак често се налагаше да ям, не знам защо така се получава:
6:00 кафе
7:30-9:00 час и половина спинбайк с интервали 3х5 минути с дълго загряване, дълги паузи между интервалите и дълго разпускане
9:00 шоколадов бонбон мерси (открих го в раницата си в пристъп на озверяване), банан
10:00 70 гр. мюсли, 300 мл прясно мляко, доза Pure Whey
13:00 пиле с кафяв ориз и зеленчуци, поръсено с кашкавал
15:00 мандарина, портокал
18:00 салата зеле и моркови (заболя ме корем)
19:30 1,5 свиснки език (доста като грамаж), 1,5 чаши вино
казано от desislava Aleksieva на 14.02.12, 17:19:
Здравей и от мен.Искам да те питам,имаш предвид високо интензивно трениране нали,което не е повече от 45мин.или по-скоро по-малко :) Ако става въпрос за този вид съм напълно съгласна с теб,защото и аз от доста време правя този тип тренировки и резултатите наистина са перфектни,а и аз си ям доволно (giggle) Поздравления за перфектната форма!
Да си призная, при мен отива повече време, защото много дълго загрявам. Трябват ми поне 20 минути да загрея. От там нататък са интервалите, а после и повъртявам умерено или леко към края и си става час - час и половина тренировка. Ако може да загрявате по-бързо, може и да е ок и по-малко време, но за мен това е най-трудната част. Ако бягам на баир, там по-лесно загрявам и по-бързо ми се вдига пулса.
1:00-3:00 айран; малко прясно мляко с протеин (каквото имаше в кухнята през нощта)
6:00 банан, малко прясно мляко с протеин, 1 малка кифличка с шоколад, кафе
7:30-9:00 час и половина спинбайк с интервали 10х3 мин (въпреки недоспиването и кошмарите
9:00 банан, кафе
10:00 70 гр. мюсли, 300 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey
14:00 палачинка 2 яйца, 2 с.л. овес, 100 гр. извара, поръсена с кашкавал, айран
16:00 ябълка, чай
18:00 кисело зеле, лют бульон от варени св. езици
18:30 печено пиле
Към снощи: шепа лешници и бадеми, 2 с.л. сусам
Днес:
6:00 банан, 250 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey, кафе
7:30-9:00 час и половина спинбайк, от които 1 час сила
9:00 банан, прясно мляко 1/2 доза Pure Whey, кафе
10:00 70 гр. мюсли, 300 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey
12:30 пиле с кафяв ориз
14:30 ябълка, чай
15:30 тук имах набег към каймака на 5 л прясно мляко без да съм гладна...отиде всичкия
19:00 винен кебап, 1/2 чаша червено вино
Вчера храната не беше много стока, ама пак не и безобрзно зле:
6:00 банан, 250 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey, кафе
7:30-9:00 час и половина спинбайк, интервали: 2х2 мин; 20 мин 30:30 сек; 10 минути 60:30 сек
9:00 6 сушени кайсии, 250 мл прясно мляко 1/2 доза Pure Whey, кафе
тук се мотах с колелото навън, прегладнях и измръзнах
11:30 1/2 парче шоколадова торта, 500 мл прясно мляко, 1/2 доза Pure Whey, 70 гр. мюсли
15:30 ябълка, чай
16:30 2 моркова, орехи
17:30 две парчета най-вкусната домашна баница мое производство*
19:30 салата морков и зеле
20:00 свинско с грах, 1/3 чаша червено вино
*Ползвах едни по-дебели кори (Одрински е марката) и спазвах почти точно рецептата от опаковката, само дето вместо олио слагах краве масло, а сиренето и яйцата бяха по-голямо количество. Стана невероятна.