сън / тренировка / сън ?

01.07.05
09:03

Искам да попитам вредно ли е да процедирам по следната методика, понеже тренирам сутрин а вечер не лягам много рано, за сметка на това често си поспивам по 1-2ч. следобед защото съм изтощен (при тренировките за маса ми се отразяваше много добре, жалко че късно открих този факт..). Та:

Лягам си вечерта, сутринта кам 7-7.30 правя кардио на гладно, след това лягам за около 1 час и след като стана закусвам с около 20г. овесени ядки. Отнася се само за кардио тренировката понеже нея я правя толкова рано заради жегите. Иначе тренировката с тежести вече като не ходя на училище мисля да я правя към 9.00-10.00 (бях прочел някъде из форума че това е най-подходящото време).

И ще ви помоля ако мислите да отговаряте, да четете ЦЕЛИЯ ТЕКСТ ! Понеже имам впечатления че на места се чете само темата и който го мързи да чете дълги постове отговаря каквото му е на ума.. (може и да греша, това е лично мнение). Тз тз пак се увлякох.. ;)

01.07.05
10:04

Според мен е перфектно, де да можех и аз така...
Само да питам, защо темата е в раздел “хранене” :D ?

01.07.05
10:15

ми не знам.. аз се чудих къде да я слагам, явно е трябвало във “Тренировъчни програми и методики”. Мартине мерси :).

01.07.05
10:16

Само да не тренираш веднага след ставане или веднага след хранене.

01.07.05
10:20

[quote author=“Martin”]Само да не тренираш веднага след ставане или веднага след хранене.

Защо ? Колко време след ставане трябва ? То аз по принцип пия кафе и около 20-30 мин. след това ама някой път и по-рано.

01.07.05
10:23

Еми ти си го усещаш, да си разбуден така. 20-30мин е добре. То е индивидуално. Аз ще пукна ако няправя такава тренировка. Нали пулсът трябва да се ускори, да се “задейства” организма... но за мен важи праволото, както го усещаш.

01.07.05
13:44

След кардиото ти трябва храна. Направи едно ядене тогава. Можеш и да хапнеш преди кардиото. Добре е да вземеш някакви аминокиселини преди кардиото ако нямаш тогава храна примерно 5 сварени яйца. Освен това ако втората тренировка е 9-10 надявам се че става въпрос за вечерта. Това не е идеалното време за тренировка в случая мисля че за теб идеалното време ти се явява 5-6 часа вечерта. Сутрин когато си въртял колелото неможеш да тренираш трябва ти време да се възстановиш.

01.07.05
14:13

[quote author=“Skretch”]След кардиото ти трябва храна. Направи едно ядене тогава. Можеш и да хапнеш преди кардиото. Добре е да вземеш някакви аминокиселини преди кардиото ако нямаш тогава храна примерно 5 сварени яйца. Освен това ако втората тренировка е 9-10 надявам се че става въпрос за вечерта. Това не е идеалното време за тренировка в случая мисля че за теб идеалното време ти се явява 5-6 часа вечерта. Сутрин когато си въртял колелото неможеш да тренираш трябва ти време да се възстановиш.

Не правя кардио и тренировка с тежести в един и същ ден. А 9-10 става въпрос за сутринта.

01.07.05
21:38

Тренировките сутрин са най-добри от гледна точка на това че тогава е пика на отделяне на хормона на растежа. Но от друга страна ако ти не си свикнал да тренираш сутрин в началото ще ти е трудно по принцип след сън мускулите няколко часа след това са лениви. Опитай се да ставаш примерно в 7 и 30 да закусиш и чак в 9 и 30 - 10 да тренираш. И найстина за да е палноценна тренировката трябва да си се наспал, а не да ти се затварят очите докато тренираш и да се чувстваш отпаднал.

01.07.05
23:58

Нищо не може да замени фазата на дълбокия нощен сън ако искаш и по 4 часа да спиш следобед не можеш да го компенсираш а това е изключително важно

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1