01.07.05
09:03
Искам да попитам вредно ли е да процедирам по следната методика, понеже тренирам сутрин а вечер не лягам много рано, за сметка на това често си поспивам по 1-2ч. следобед защото съм изтощен (при тренировките за маса ми се отразяваше много добре, жалко че късно открих този факт..). Та:
Лягам си вечерта, сутринта кам 7-7.30 правя кардио на гладно, след това лягам за около 1 час и след като стана закусвам с около 20г. овесени ядки. Отнася се само за кардио тренировката понеже нея я правя толкова рано заради жегите. Иначе тренировката с тежести вече като не ходя на училище мисля да я правя към 9.00-10.00 (бях прочел някъде из форума че това е най-подходящото време).
И ще ви помоля ако мислите да отговаряте, да четете ЦЕЛИЯ ТЕКСТ ! Понеже имам впечатления че на места се чете само темата и който го мързи да чете дълги постове отговаря каквото му е на ума.. (може и да греша, това е лично мнение). Тз тз пак се увлякох.. ;)
Според мен е перфектно, де да можех и аз така...
Само да питам, защо темата е в раздел “хранене” :D ?
ми не знам.. аз се чудих къде да я слагам, явно е трябвало във “Тренировъчни програми и методики”. Мартине мерси :).
Защо ? Колко време след ставане трябва ? То аз по принцип пия кафе и около 20-30 мин. след това ама някой път и по-рано.
Еми ти си го усещаш, да си разбуден така. 20-30мин е добре. То е индивидуално. Аз ще пукна ако няправя такава тренировка. Нали пулсът трябва да се ускори, да се “задейства” организма... но за мен важи праволото, както го усещаш.
След кардиото ти трябва храна. Направи едно ядене тогава. Можеш и да хапнеш преди кардиото. Добре е да вземеш някакви аминокиселини преди кардиото ако нямаш тогава храна примерно 5 сварени яйца. Освен това ако втората тренировка е 9-10 надявам се че става въпрос за вечерта. Това не е идеалното време за тренировка в случая мисля че за теб идеалното време ти се явява 5-6 часа вечерта. Сутрин когато си въртял колелото неможеш да тренираш трябва ти време да се възстановиш.
Не правя кардио и тренировка с тежести в един и същ ден. А 9-10 става въпрос за сутринта.
Тренировките сутрин са най-добри от гледна точка на това че тогава е пика на отделяне на хормона на растежа. Но от друга страна ако ти не си свикнал да тренираш сутрин в началото ще ти е трудно по принцип след сън мускулите няколко часа след това са лениви. Опитай се да ставаш примерно в 7 и 30 да закусиш и чак в 9 и 30 - 10 да тренираш. И найстина за да е палноценна тренировката трябва да си се наспал, а не да ти се затварят очите докато тренираш и да се чувстваш отпаднал.