съвет за програма.

06.02.12
15:43

Здравейте реших да разнообразя малко тренировките и си направих нова програма. Искам , ако може да изкажете мнение и , ако трябва да се промени нещо какво да бъде то ?

Понеделник.
  - лег с щанга
  - полулег с дъмбели
  - раменни преси с щанга
  - клек
  - напади

Вторник.
  - набирания
  - гребане с щанга
  - трапец с щанга
  - френско с дъмбели
  - сгъване с щанга

Сряда - почивка.

Четвъртък.
  - лег с щанга
  - кофички
  - военни преси
  - клек
  - напади

Петък.
  - гребане с щанга
  - мъртва тяга
  - гребане с дъмбел
  - лег с тесен хват
  - сгъване с дъмбели

Събота и Неделя почивка.

Ще тренирам по тази програма 8 седмици. Като мисля за започна с 85% от максимума си за 6-8 повторения на лег , клек , раменни преси , гребане с щанга , тяга и постепенно понеделник и петък да покачвам леко килограмите (с по 2,5кг примерно ) , а пък вторник и четвъртък да ги повтарям без да увеличавам тежестта. Ще започна с по 3 серии в диапазон 6-8 повторения. От тези 8 седмици горе долу ще се получи 2 леки седмици , 2 средни седмици и 4 по интензивни.

Как мислите дали ще е добре според вас ?
Целта е маса и леко покачване на силата.

Темата беше редактирана от the lone ranger на 06.02.12 17:48.

06.02.12
17:16

Бицепса е наи голямиа мускул при теб маи а?

06.02.12
17:38

Нещо не мога да го разбера това.

06.02.12
19:51

Аз тренирам по тази програма:
1.гърди+трицепс+предмишница
2.почивка
3.гръб+бицепс+корем
4.почивка
5.крака+рамо+трапец
6.почивка

Препоръчвам ти я!

06.02.12
20:11

4-5 месеца тренирах по почти същия сплит и сега просто искам да разнообразя малко тренировките.

07.02.12
00:23

Принципно става, но за раменните преси ще си слаб, тъй като ги правиш след гърдите. И защо двата дни започваш с хоризонтален лег? И тоя тесен хват след това, та стават три пъти седмично? По-добре втория път почвай с полулег (с лост).
Също и за краката, имаш еднакви упражнения и в двата дни. Като си почнал за другите групи, прави различни и за тях ;)
И при това разделение, направо сложи трицепса да е в първата тренировка, така и така вече си го натоварил с лежанките и раменните преси и си се получава разделяне на бутащи и дърпащи.

07.02.12
09:38

Мерси Петко К  , ще сложа полулег с лост в петък както каза. Но за краката понеже тренирам вкъщи и затова съм избрал тези упражнения , просто не знам какво друго да сложа. Трицепса мисля да си го оставя при гърба и бицепса , защото не искам да правя повече от 5 упражнения на тренировка (надявам се че няма да е голям проблем това ). Другият вариант беше да сложа раменните преси във втори и пети ден ( трицепса в първи и четвърти), но нали рамото се товари от гърдите и на другия ден пак да правя рамо , мисля че няма да е удачно. Може пък да махна тоя лег с тесен хват и на негово място да сложа примерно дъмбел зад главата с две ръце.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1