There and back again - Fitness & Diet’s Tale

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

26.01.12
22:11

Днес отново има лека промяна в менюто (blush) : след тренировката се изкъпах и нагънах една пържола от котлет (може би около 100 грама) и сега си пия протеина :)

За утре  :

09:00  Цикория ,фреш грейпфрут § лимон
09:30 Протеин
10:00  Овесени ядки с нискомаслено прясно мляко,малко стафиди,натрошено ленено семе,канела
11:30  2-3 едри мандарини , малко бадеми
13:00 Свински гърди (blush) (150-200 гр),като ще се постарая да отделя мазното,мариновани с горчица,бира и черен пипер,приготвени на тефлонов оребрен тиган ; салата от морков и ряпа
16:00 2-3 оризови шайби (купих си някакви,които уж са без сол,глутен,ГМО и пр. - абе,чудни-та чудни :D) с извара (100-150 гр) и подправки
18:30 200 гр,приготвено на тефлон пилешко,салата
20:30 Тренировка (ако не се сдобия с МЦ до тогава ) :

Sumo squat & overhead press   10 с 2х5кг
Lunge & calf raise               10 с 2х5кг
Squat & lateral raise             10 с 2х3 кг
Lunge & frontal press           10 с 2х3,5кг
Squat & calf raise               10 с 2х5кг
Sumo squat & delt raises       10 с 2х3кг     
Squat & Double overhead press 10 с 2х5кг 
Lunge & lateral raise           10 с 2х3кг
Sumo squat & calf raise         10 с 2х5кг

20мин кардио кик-бокс

22:00 Протеин

2,5 - 3,0 л вода,чай

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.01.12 22:38.

Т. Тодорова

30.01.12
13:53

И ето ме пак :)

27,28 и 29-ти бяха поредните “болни” дни - де,що имаше вируси тази година - всичките ги обрах.Надявам се това да беше последният !
Не съм тренирала и почти не съм се хранила,да не кажа изобщо - привидно приличният,според мен,план,който си бях направила в горния пост,не можа да се случи.За трите дни ми се събират 2 препечени филии със сирене,2-3 оризови шайби,1/3 пакет солети и 100-150 грама варен ориз (без мазнина,с малко сол) и няколко литра чай.
Днес вече не ми се яде изобщо,явно стомахът ми се е свил и ми се гади от всяко нещо,което става за поглъщане,дори от течности,но ще се поназоря.От сутринта съм изпила 1л шипков чай и едно капучино с две пакетчета захар (blush).Сега мисля да си направя препечена филия със сирене или да хапна малко пиуе със зеуе.Някак си още не мога “да се събера” ,за да измъдря нещо свястно като план за деня,но поне за тренировка и протеин съм сигурна,че ще има.
Програмата ,по която тренирам,гласи,че днес ми се полагат :

Sumo squat with a hip lift - х12 (2х5кг)
Lunge & posterior fly - х10 на всеки крак  (2х3,5кг)
Push-up & leg lift - х 8 (на колене)
Dead lift & posterior fly - х 8 (3,5кг)
Lunge & core rotation - х 12 (5кг)
Bench press & leg lower - х 8 (5кг)
Squat & side bend - х 12 (6кг)
Forward-lean lunge & posterior fly - х 6 на всеки крак (3,5кг)
Chest fly & hip lift - х 12 (5кг)

Желая ви хубав ден,макар и студен!:)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.01.12 19:17.

Т. Тодорова

31.01.12
13:05

(sun)
Днес,вече напълно възстановена (освен откъм апетит),се включвам отново :)

09:30 Цикория с нискомаслено мляко,3 оризови шайби
12:00 Мура Трио (blush) - много ми се ядеше вече нещо мазно,шоколадово и калорично (devil)
14:30 Палачинка от 4 белтъка,1 жълтък,1 супена лъжица царевица и подправки;2 моркова
16:00 Голяма ябълка,2-3 цели орехови ядки
18:00 Извара с подправки и някакъв зеленчук
20:30 200гр. печено пилешко със салата

Тренировка : Няма

2-3 л вода и чай

Утре  :

08:30 Какаовата овесена каша на Атом (от сега й се точа :D ),чаша чай с лимон
9:30  Черен чай с лъжичка мед
11:00 1/2 кисело мляко (2%) със супена лъжица стафиди,с ленено семе и 1-2 ч.с сурови слънчогледови семки
13:30 Крем супата от леща на Атом (на която благодаря сърдечно за прекрасните рецепти! (F) ),само че ще използвам червена леща ; филия препечен пълнозърнест хляб
16:00

Тренировка :

х10             Sumo squat & bicep curl      
х10 на крак    Lunge & one arm triceps extension
х12             Dead lift row
х10             Sumo squat & overhead triceps extension
х10             Dead lift &  double row
х8 на крак    Bowler’s lunge & single arm row
х12             Biceps curl & abductor balance
х6 на крак    Forward-lean lunge & double row
х10 на колене  Push-ups   ( valerious ме посъветва да ги правя от нулата и в пълен вариант,но сега не мога да направя и една,иначе опитвам непрекъснато)

35 минути + загрявката = 60 мин

17:20
Доза протеин
18:30 Чиния задушен спанак с подправки + 1 цяло яйце
20:30 200гр печено пилешко,нещо зелено

2-3л вода и чай

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 31.01.12 14:26.

Т. Тодорова

01.02.12
15:52

:)

Планът за днешния ден отпада - остава само тренировката :( Здравословният проблем се върна - явно не изчаках достатъчно дълго и сега ми се полага поне петдневна диета,състояща се само от вода,някои конкретни чайчета,варен ориз и солети (u)
Не съм много наясно какви количества да поемам дневно,щом ще ям само това,но така или иначе ,нямам особен апетит,даже хич.
Снощи накупих сума ти портокали,грейпфрути и ябълки,а днес ми ги забраниха изрично - ще се пръсна от яд (envy)
Та понеже не се очертава да се храня с нещо различно от това,което споменах горе,отбелязвам само тренировките до края на седмицата,за да не спамя излишно :

Днес - описана е в предния пост.
Четвъртък
45 минути интервали (кардио:леки тежести) , 8-минутната програмка с коремни преси
Петък : 
х10   Sumo squat & overhead press    
х10   Lunge & calf raise              
х10   Squat & lateral raise            
х10   Lunge & frontal press            
х10   Squat & calf raise              
х10   Sumo squat & delt raises        
х10   Squat & Double overhead press
х10   Lunge & lateral raise            
х10   Sumo squat & calf raise    
Събота
40 минути чисто кардио , 20минути йога
Неделя
Почивка

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.02.12 11:59.

Т. Тодорова

04.02.12
08:59

Здравейте!Мисля,че съм готова да се завърна ( или поне смятам да рискувам).
Сега си приготвям закуска от 3 равни супени лъжици фини овесени ядки,една равна лъжица  ръжени,1/2 с.л сурови слънчогледови семки,малко бели стафиди (примерно,отново равна с.л),малко ленено семе и стотина милилитра обезмаслено прясно мляко + кафе с лъжичка мед и още около 30-50мл от същото мляко.
Като гледам,ще е готова към 09:00.
Към 10:30 ще забъркам един фреш от портокал,лимон и грейпфрут + 3 големи,цели орехови ядки
12:30 Стотина грама извара,натъпкани в голяма,зелена чушка
15:00 Задушен спанак,200гр печени пилешки гърди (или сготвени заедно със спанака),1/2 филия добре препечен пълнозърнест хляб “Mestemаcher” ( всяко мнение за него е добре дошло )
17:30 Тренировка

Загрявка с подскоци
8мин разтягане
40минути кардио (напоследък ми е доста трудно да не ми спре сърцето от зор при подобни тренировки (whew) )
20мин йога

19:00 Спанак,пиле,протеинов шейк

2л вода,1л чай

04.02.12
12:36

Моля те, махни го това обезмаслено мляко, както и всякакви “обезмаслени” такива.... взимай си пълномаслените варианти или БДС (ако има).

Т. Тодорова

04.02.12
12:44

Честно казано,и аз бая му се нацупих веднага след като го платих (giggle),и не мисля да взимам повече такова,особено след пяната,която излезе от кутията,много беше странно.
Не ми е направило впечатление на някое от пресните млека да пише БДС (wasntme) ,но кисело взимам Домлян ,Фрезко ( ? ) или Верея...

Т. Тодорова

04.02.12
21:20

Днес беше един хубав,ползотворен,слънчев за мен ден ! :)) (sun)
Не знам как съм оцеляла цяла година без тренировки,търкаляйки се с козунак в ръка (и уста :D ),но се надявам повече да не си позволявам такива падения.Изместих днешната тренировка в малко по-късен час (сега приключих) и се чувствам направо УАУУУУ (sun) Ако шансовете да се пречукам на леда не бяха 100%-ви,сигурно щях да изтърча няколко кръгчета на квартала (rock)
Имаше и малко модификации,разбира се - вместо монотонното кардио,заместих с високоинтензивно интервално кардио (35 мин ) + 20 минути йога.
Така,стига толкова ентусиазъм,че сигурно “звучи” много странно :D
Планът за тумороу е :

09:00 Овесени & ръжени ядки - 3 с.л,прясно мляко-50-100мл,лъжица мед,настъргана ябълка 1/2
10:00 Кафе,50мл мляко
В този прозорец ми се очертава да поработя,така че просто няма да има как да натъпча нещо
13:30 Спанак,пилешко филе,филия пълнозърнест хляб
16:00 100 гр извара,зелена чушка,3-4 цели ореха (обичам ореха на баба - ядките са колкото яйце М и са сууупер вкусни (inlove) )
18:00 Салата,3 белтъка
20:00 100 гр пилешко филе,чушка

Тренировка - не

Лека нощ :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.02.12 09:10.

Т. Тодорова

05.02.12
22:32

Утре :

Закуска : Овесени ядки,ленено семе,сушени череши,лъжичка мед,поляти с 50мл прясно мляко ; кафе с мляко и лъжичка мед
Между обяд и закуска : 1/2 манго,десетина бадема
Обяд : Свински гърди,сготвени с лук и гъби в йенска тенджера (без допълнителна мазнина),салата от морков и ряпа
Следобед : 10-15 кайсиеви ядки , фреш от портокал,грейпфрут и лимон
Вечеря (макс в 19:30) : Пилешки гърди ( 200 гр ) ,салата

Тренировка :

Sumo squat with a hip lift - х12
Lunge & posterior fly - х10 на всеки крак 
Push-up & leg lift - х 8 (на колене)
Dead lift & posterior fly - х 8
Lunge & core rotation - х 12
Bench press & leg lower - х 8
Squat & side bend - х 12
Forward-lean lunge & posterior fly - х 6 на всеки крак
Chest fly & hip lift - х 12

Т. Тодорова

06.02.12
10:25

И да споделя - снощи съгреших с няколко мазни бонбона (някакви френски трюфели с портокалче),както и с някакъв хрупкав,лют боклук - може би първи братовчед на чипса,не знам точно какво беше ... + 2 чаши червено вино :D Голяма свинщина,голямо чудо...
Днес мисля да се “накажа” с допълнителна тренировка - 10мин високоинтензивно кардио преди и 45мин кик-бокс след тежестите.
Хич не обичам да не мога да се удържам,особено когато тъпча само и единствено от лакомия (swear)
Нооо,нищо не е загубено :)
Хубав и успешен ден от мен :)

Т. Тодорова

07.02.12
00:06

Имам да задам един много важен за мен въпрос (среднощен (giggle) ) ...Сега тренирам,понеже нямах време през деня,а и така или иначе ,май не ми се очертава да заспя скоро...Та,гледам аз мацките на видеото ,с което тренирам,и ми прави впечатление,че въпреки че вдигат тежести и се бъхтят къде-къде по-усърдно от мен,не растат на бедра и прасец ... Нито една от тях.А аз,за около месец по-грижливо натоварване,без да прекалявам,ставам като футболист :D
Виждам,че и бедрата ми нарастват,а не искам да става така.Естествено,не искам да обидя никоя от стараещите се да развиват мускул съфорумнички - при мен просто не е това целта,или поне не в такива мащаби,а и ако трябва да съм честна - големи крачни :) мускули не стоят никак добре на моята фигура.Може би е заради количеството мазнини,което все още си нося и само изглежда така ..подпухнало ? Или .. ? Ако някой може да ме посъветва , ще бъда много задължена (bow)

07.02.12
00:20

Какъв отговор очакваш?
Спри да тренираш крака, щом не искаш да се променят.

Т. Тодорова

07.02.12
00:31

Не виждам как да не натоварвам краката ... трябва да стоя статично и да вдигам гири,примерно....Един месец нетежки гири и кардио,и вече мускулът на (прасеца) ми е разделен на две...

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.02.12 01:59.

07.02.12
00:38

Кога се вижда да е разделен? Като ходиш, стоиш изправена или само като го стягаш? :)
Дай снимка.

Мнението беше редактирано от Miyu на 07.02.12 00:38.

Т. Тодорова

07.02.12
00:38

Като го стягам.
Преди нямах такива екстри (giggle)

07.02.12
00:41

казано от Т. Тодорова на 07.02.12, 00:38:

Като го стягам.
Преди нямах такива екстри (giggle)

Значи в обикновена среда, никой няма да забележи. А ти просто няма да се стягаш ненужно да падаща светлина. ;)

Аз по бих се притеснявала за средната част, отколкото това, че ми се разделя прасеца на две като се стягам. :)

Т. Тодорова

07.02.12
01:00

О,притеснена съм,вярвай ми - иначе нямаше да тренирам до 1 през нощта :)
А иначе,само да спомена,че съм се мерила на отпуснато,през пъпа,а не през най-тясната част (което пак е повече от притеснително).Но тъй или иначе,вече има наистина  видима разлика в обиколката (sun)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.02.12 01:17.

Т. Тодорова

07.02.12
13:30

Поради късно ставане след снощната невъзможност да заспя (успях може би към 4:30 сутринта),сега похапвам за първи път днес - две зелени ябълки и няколко бадема.

Към 15:30 мисля да хапна малко зелен фасул с 1/2 филия пълнозърнест хляб
17:00 Фреш от грейпфрут,лимон и портокал + няколко ореха
И за вечеря, към 20:30 - печени пилешки гърди,200гр,сигурно с ч.л. някакъв сос или триъгълниче топено сирене , салата от китайско зеле и морков

Тренировка : Не

УТРЕ , 08.02. :

09:00 Палачинка от 4 белтъка,1 жълтък,с.л фини овесени ядки,извара и подправки
10:00 Фреш грейпфрут,портокал,лимон
12:30 Зелена чушка,набухана с обезсолено сирене (уж истинско),порция от зеления фасул
15:00 1/2 нар ( доста голям )
16:00 Тренировка :

15 минути загряване , 10 минути високоинтензивно кардио (25 минути )

х10            Sumo squat & biceps curl    
х10 на крак Lunge & one arm triceps extension
х12           Dead lift row
х10           Sumo squat & overhead triceps extension
х10           Dead lift &  double row
х8 на крак    Bowler’s lunge & single arm row
х12          Biceps curl & abductor balance
х6 на крак    Forward-lean lunge & double row
х8 на колене  Push-ups + 2 цели
(35 минути)

20 минути кикбокс

10 минути Разтягане

18:00 Протеинов шейк
20:00 200гр свинско или пилешко ,салата

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.02.12 13:05.

Т. Тодорова

08.02.12
20:26

Снощи прегреших с две чаши вино (те са доста малки,затова ще го кажа като 150мл) (blush) и не се почувствах добре.Странно,принципно много обичам червено вино (домашно) и не ми е ставало лошо от такова количество ...

За утре :

08:30 Овесени ядки със сушени череши § чай ,лъжичка мед ; чисто кафе

10:30 Тренировка :
Загрявка : 10 минути
Интервали : интензивно кардио : леки тежести - 45минути
Корем : 10 минути
Йога : 20 минути
Общо : 85-90 минути

13:00 Пилешки гърди (200-250гр) на тефлона (днес установих,че стават много вкусни без абсолютно никакви добавки-само измити и изпечени) ,1 ч.л сос Heinz (някакъв с 3 вида пипер,мн вкусен) ,салата от морков и китайско зеле
16:00 Фреш от грйпфрут,портокал и лимон ; 3-4-5 цели орехови ядки
19:30 Голяма пържола от свински врат (странно чист  откъм мазнини),салата като тази на обяд

Мин. 2,5л вода.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.02.12 20:30.

Т. Тодорова

09.02.12
22:47

Добър вечер :)
Днес се получи малко неприятно - наложи се да си изместя тренировката късно-късно следобед,а вечерята си започнах в 21:30.Сега се чувствам натъпкана догоре,та чак ми е неприятно,а количеството не беше кой знае колко впечатляващо...

Планът за утре е този :

09:00 1 варено яйце + още един белтък,сушени боровинки (много се надявам,че щом не го пише на етикета,има поне някакъв шанс да не са наблъскани със захар),цикория с 50мл мляко и лъжичка мед
11:30 Пилешки гърди,салата/авокадо,филия пълнозърнест хляб
12:00 -14:00 Нямам дори бегла идея какво реално ще се случва,но се надявам,че през тези часове ще пия много вода и сигурно някакво кафе,евентуално фреш.

15:00 Тренировка :

10 минути загряване
10 минути кардио

35 минути :
х10   Sumo squat & overhead press  
х10   Lunge & calf raise          
х10   Squat & lateral raise        
х10   Lunge & frontal press        
х10   Squat & calf raise          
х10   Sumo squat & delt raises      
х10   Squat & Double overhead press
х10   Lunge & lateral raise        
х10   Sumo squat & calf raise

*Повдиганията на прасеца гледам да ги избягвам,поради причини,споменати в по-горните постове.

20 минути кардио

16:30 Протеин , едно голямо киви
17:30 100-150 гр извара,разбъркана с тригълниче топено сирене,морков
20:00 Пилешки гърди,салата/авокадо

Вода : 2,5 л (най-вероятно със зор)

Добавки : ХондроСейв за ставите , Рутаскорбин за укрепване на капилярите,МемоПлюс - за тонус и по-лека изпитна сесия :) , протеин - Синтракс Нектар.

Лека нощ от мен :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 09.02.12 22:48.

Т. Тодорова

10.02.12
22:55

Четох в един дневник,че  по се вписва в графата “антиоксиданти” ,отколкото в тази с алкохола ,а нали искам да заживея един по-добър и здравословен живот ...сипвам си чашка (d) (giggle)

За утре :

НЕ -09:00 Чисто кафе,овес с прясно мляко,стафиди и лъжичка мед ;
НЕ -10:00 Фреш - грейпфрут,портокал,лимон

ИЗМЕСТЕНА ЗА КЪСНО ВЕЧЕРТА
11:30 Тренировка

10 минути Загряване
35 минути Тренировката с тежести от предния пост (зарязах ги днес,подари неприятна контузия в коленните стави...отново (dull)...дано не е дълготрайна като предната)
35 минути Интервално кардио
20 минути Йога

Кафе и киви - 13:30 Протеин
15:00 14:00 Печени пилешки гърди,цепнати,за да станат като джобче,в което ще напъхам кашкавал,2 нарязани орехови ядки и нарязани маслини,ще го “зашия” и ще го изпека на тефлона без мазнина ; авокадо с лимонов сок § 1/2 филия пълнозърнест хляб (само половинка,защото са доста големи - купих някакъв био хляб на Mestemаcher,който се надявам да е наистина без консерванти и всичко,каквото пише на етикета...)
16:30 Цитрусов фреш ,2-3 ореха
18:30 Извара с домати (за съжаление,от консерва...дори те са по-вкусни от “свежата” пластмасата,която се продава през този сезон) и пуешко филе
20:00 Салата

За НЕДЕЛЯ,12.02.

Тренировка : Няма

Мисля да си поспя до към 9:30 :) , така че ще започна хранителния ден по-късно ..

10:00 Овес,прясно мляко,сушени боровинки,цикория с лъжица мед
11:30 Цитрусов фреш,20 гр ядки
14:30 Едно много вкусно нещо,за което днес се сетих,поглеждайки менюто в едно любимо заведение : катък,разджуркан със заквасена сметана /която смятам да заменя с кисело мляко в моя случай/,спанак и маруля,нарязни на фини жулиенчета - всичко,споменато до момента ,се смесва хубаво,оформя се и върху него се нареждат се маслинени кръгчета,отгоре се настъргва кашкавал/синьо сирене/пармерзан - кой каквото има,а накрая се поръсва с ядки - в заведението е със слънчогледови семки,аз мисля да му сложа филиран бадем (nlove5) ; 1/2 филия от хляба

За останалата част от деня ще напиша допълнително,защото се очертава обикаляне по роднини и ... сложни са тия гостувания (giggle)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.02.12 01:57.

Т. Тодорова

11.02.12
13:12

Нанасям корекции по първата част на горния пост.
Успах се много,не знам защо - събудих се в 12:00 - нито съм чула алармата сутринта,нито каквото и да е друго.Като пън.Не ми се беше случвало от мнооого ,мнооого време.
Тренировката оставям за към 22 вечерта-след като си пропуснах отредения час,няма как да я направя.А и се събудих цялата схваната - беше ми студено през нощта и явно съм се стягала и свивала прекомерно.
Приятен уикенд на всички :)

Т. Тодорова

12.02.12
15:56

Както и предполагах - тотален провал днес.
В 14:00 за пръв път ядох/пих нещо - мляко с какао и лъжичка мед.
В 15:30 100 гр свинско филе § един много “грозен” ,пластмасов домат

Сега поне си разполагам с малкото ,останало до края на деня време,ще си го планирам и няма да позволя на никой да ми го развали ! ,въпреки че планът се очертава да е далеч от достоен за похвала.Но пък това ми се яде - към 16:30 ще натъпча фреш с малко ядки,после,може би около 18:00 ще си хапна кисело мляко със сушени боровинки вътре !,а за вечеря,към 20:30-21:00 - салатата с катък и спанак,по която ми текат лигите два дни и все не мога да додрапам да я направя.

Грозен ден,студен и дезорганизиран,пълен с напрежение,измръзнали крайници и изнервящи хорица...
Дано при всеки от вас неделята е минала в пъти по-приятно,без насилствени промени в плановете и с широки усмивки !

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 12.02.12 15:57.

Т. Тодорова

13.02.12
12:06

Днешният ден ще протече така :

Ей сега ставам ,в 11:25 (dull) - нямахме ток,заради някаква авария и цяла нощ сме спали на мизерна температура.Всеки път,когато ми е студено,спя по особено незадоволителен начин и после всичко ме боли - от главата ,та чак до пръстите на краката.Не знам дали е само мой “дефект” , ‘щото ,на мъжа ми ,примерно,нищо му няма - даже предпочита да не му е топло.
11:40 Цикория,пълна-пълна чаена лъжица мед,100мл мляко
13:00 Зелена ябълка,2 големи ореха
14:00 Катъчено-спаначената ми салата (200гр),филия пълнозърнест хляб
16:00 150гр извара,2 зелени чушки,2 резена пуешко филе
18:30 Спанак с ориз (кафяв)
20:00 Голям морков,протеин

НЯМА 21:30 Тренировка :

35минути :
Sumo squat with a hip lift - х12 (2х6кг)
Lunge & posterior fly - х10 на всеки крак  (2х3,5кг)
Push-up & leg lift - х 6 на колене и 2 цели
Dead lift & posterior fly - х 10 (2х4кг)
Lunge & core rotation - х 12 (6кг)
Bench press & leg lower - х 8 (2х4кг)
Squat & side bend - х 12 (2х6кг)
Forward-lean lunge & posterior fly - х 6 на всеки крак (2х4кг)
Chest fly & hip lift - х 12 (2х4кг)

20мин кардио кикбокс

2,5л вода,зелен и билков чай

Добавки : Протеин х1 , Рутаскорбин 2х3 , Вит. Ц 1х3 , Мемо Плюс 2х1 , Хондро Сейв 2х2

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.02.12 12:18.

Т. Тодорова

13.02.12
15:03

Направо да напиша и за утре,че не знам дали ще мога да отделя време за нет..
Няма да има тренировка,няма да има и много храна - доспива ми се като се наям,а трябва да съм кукуряк,че в сряда имам изпит...гаден изпит.
Та :
09:30 Цикория,лъжица мед,100 мл мляко
10:00 5 големи ореха,100гр помело
12:30 Не много голяма порция спанак с ориз /кафяв/ + 1/2 кофичка кисело мляко
14:30 Фреш грейпфрут,лимон,портокал
17:00 100 гр червена херинга
19:00 Ябълки или цитрусов фреш

2,5л вода,зелен и билков чай

Добавки : Същите ,но без Хондро Сейв- свърши и мисля да го сменя с нещо друго.

Мила

13.02.12
19:30

казано от Т. Тодорова на 13.02.12, 12:06:

Добавки :  Рутаскорбин 2х3

Това с каква цел го пиеш ? Витамин Ц 3х1 - по колко милиграма е една таблетка ?

Т. Тодорова

13.02.12
19:40

Рутаскорбин ( 20мг рутозид  и 100 мг вит. Ц ) - за укрепване на капилярите,понеже са ми слаби.
Вит.Ц ми е 100мг - малко множко,но така каза чичо /по-скоро леля/ доктор,заради зимния сезон и по-специално  - заради отслабената ми имунна система.
:)

Мила

13.02.12
21:23

Витамин Ц-то въобще не е множко, има как да стигнеш до 500 мг. (най-малко)

Мнението беше редактирано от Мила на 13.02.12 21:24.

Т. Тодорова

13.02.12
21:31

600мг са само от Рутаскорбина + 300мг само вит.Ц + всичкото плод :) ,дето консумирам...Тъпча си се,ама пък засега се чувствам окей...мисля да намаля скоро,да не се повредя прекалено,но ще завърша месеца.

Мила

13.02.12
21:48

Значи близо 1000 мг витамин Ц, достатъчни са. ;) С витамин Ц много трудно можеш да се ‘’повредиш’‘, водно разтворим витамин е.

Мнението беше редактирано от Мила на 13.02.12 21:49.

Т. Тодорова

13.02.12
22:17

И все пак,чела съм,че не е много добре да се прекалява,въпреки че на практика го изпишкваш :)
Но засега не ми пречи,де :)

Т. Тодорова

14.02.12
12:43

Нанасям лека корекция с удебелен,син шрифт в по-предния пост - а именно,че пропуснах тренировката.Изпих и чаша червено вино в 12 през нощта.
Днес също няма да тренирам,така или иначе,вторник по график е почивен ден.

Утре ще вмъкна това,което трябваше да направя вчера,но без кардиото,плюс :

х10         Sumo squat & biceps curl   (2х5,5кг)
х10 на крак Lunge & one arm triceps extension (4кг)
х12       Dead lift row (2х5кг)
х10       Sumo squat & overhead triceps extension (4,5кг)
х10       Dead lift &  double row (2х5кг)
х8 на крак  Bowler’s lunge & single arm row (5кг)
х12       Biceps curl & adductor balance (2х6кг + thigh toner)
х6 на крак  Forward-lean lunge & double row (2х4кг)
х8 на колене  Push-ups + 2 цели

Храната ще изглежда така :

09:00 Овес със сушени плодове,чай,мед
09:30 -10:00 Кафе,мляко,може би сода с лимон
10:30 - 12:00 Изпит - храна за душата...
12:00 - 13:00 Евентуално кафе,чай или мляко с какао (без захар,без мед) ;
13:30 Пилешко,изпечено на тефлона без добавки,салата от спанак и оризови спагети,полята с дресинг от ленено олио и лайт зехтин + подправки,1/2 филия препечен Местемахер хляб
14:00-15:00 Чистене
15:00 Извара,2 триъгълничета топено сирене,фреш (бърканица,ама така го виждам...)
15:30 - 17:30 Учене за следваща дата на неуспешно взетия м/у 10:30 и 12:00 изпит :D
17:30 - 19:00 Почивка - сън,например
19:30 Същата салата ,като тази от 13:30
Зубрене до 21:30
21:30 - 22:30 - двете тренировки

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.02.12 23:25.

Т. Тодорова

15.02.12
15:22

УТРЕ , 16.02. :

09:00 Цикория с равна лъжичка мед ; 3 кивита,нарязани на малки кубчета и смесени с предварително измити и накиснати овесени и ръжени ядки + 1 ч.л ленено масло (купих си някакво на Балчо - 100мл -3,50лв ...според етикета,трябва да е ок.А според вас?)
10:00 - 11:30 Вода и чай + четене в легнало положение (giggle)
12:00 Спаначено-спагетената салата + 200гр пилешки гърди,1/2 филия пълнозърнест хляб
13:00 - 14:00 Вода,чай...чай,вода.. :)
14:30 Суров спанак с 2 пъъълни супени лъжици царевица - овкусено лимон и 1с.л зехтин  + 50-60-70 гр. сирене. (трябва да си купя една електронна везна,та да знам кое колко е,че на око хич ме няма...)
15:00 - 16:00 Вода,чай от магданоз
16:30 Цитрусов фреш,2 ореха
18:30 Палачинка от 4 белтъка и един жълтък,извара (стотина грама),подправки ; китайско зеле,овкусено с лимон
19:30 Салата от два настъргани моркова,подправени с лимон,магданоз и ч.л. зехтин ,поръсени с равна супена лъжица натрошени ядки - орехи и слънчогледови семки...примерно.

21:30 ТРЕНИРОВКА (85-90 минути) :
  ПРЕХВЪРЛЯМ Я ЗА В ПЕТЪК по ред причини..

-10 минути загряване
-10 минути разтягане
-45 минути интервали : високоинтензивно кардио (90-120 сек) с швейцарска топка : възстановяване с леки тежести и много повторения (90-120 сек)
-10 минути програма за коремни мускули
-10 минути разтягане

Общо течности : минимум 2,5л , въпреки че ми е доста зорно да се наливам тези дни.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.02.12 21:59.

Т. Тодорова

15.02.12
17:18

* Днес,15.02 - 17:00 Филия пълнозърнест хляб + 50 гр пушена сьомга (nlove5)
Уникално вкусно!Жалко,че е толкова брутално скъпа - и пушеното филе,и суровите котлети...подсмрък.
+ 2 парчета помело

С това смятам да приключа с храната за днес и да пия течности до утре,когато ще се храня прилично,смятам .. Много тежко ми стана,пуста лакомия.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 15.02.12 17:42.

16.02.12
16:19

казано от Т. Тодорова на 04.02.12, 21:20:

(обичам ореха на баба - ядките са колкото яйце М и са сууупер вкусни (inlove) )

Ах как ме засегна романтично и размечта с това описание. Насело имахме такъв, а не само в двора на баба, ами, най-вече, тоя на комшиите турци, дето сядахме по пладне под него и ядяхме орехи с грозде :) Добре, че имаме на село на лозето още един такъв.  Отпрашвам с текерлека като се прибера по пътя по черно покрай гьола и циганчетата пак ще гълчат подир мене ЛОЛ Мечти... Последно вземах и приятеля ми на такава разходка по черно и после навръщане го минах по пътя за камиони и той ми вика, ама що не съм казала по-рано, че имало и истински път. ЛОЛ. Ами то къде остава романтиката тогава, питам се.  Ох, сори, за спама, ама развълнува ме.  Да са ти сладки ядките от ореха на баба ти.

Т. Тодорова

16.02.12
16:53

Хехе, Kiko San , радвам се,че бабините орехи са ти донесли такива приятни чувства :) На мен в момента ми носят още по-приятни,докато ги хрускам :D

Планът ЗА УТРЕ е готов :

9:30
Цикория,лъжичка мед,лъжичка ленено масло,3-4 парчета помело,3-4 ореха
11:30 150-200 грзвара,смесена с ленено семе,малко слънчогледови семки,подправки и 1/4 авокадо ; 150-200 гр задушени заленчуци /замразени - микс от грах,морков,карфиол...така като го гледам,май има и кубчета картоф/

13:30 Тренировка  :

10 мин загряване
10 мин кардио

10х5кг  Sumo squat & overhead press  
10х5кг (на крак)  Lunges                      
10х3кг  Squat & lateral raise        
10х 3,5кг (на крак)  Lunge & frontal press      
10х5кг  Squats          
10х3кг  Sumo squat & delt raises    
10х5кг  Squat & Double overhead press
10х3,5кг (х5 на крак)  Lunge & lateral raise       
10х5кг  Sumo squats

* +  тренировката,която трябваше да правя днес (четв.) :

-45 минути интервали : високоинтензивно кардио (90-120 сек) с швейцарска топка : възстановяване с леки тежести и много повторения (90-120 сек)
-10 минути програма за коремни мускули

Около 100 минути общо.

15:30 Протеинов шейк
16:00 200гр пилешки гърди,печени на тефлона без мазнина,но натъпкани с маслинки и пармезан ; малко (имам само едно пликче във фризера..подозирам,че ще стане към 1 шепа след като го сготвя) задушен спанак с подправки ,1 морков,суров.
18:30 Помело

* После съм на рожден ден и нямам съвсем конкретна идея какво ще е.Със сигурност мога от сега да впиша 1-2 чаши червено вино и някоя друга мръвка (1 кюфте,примерно...или някакво пилешко ).Имам намерение да се постарая да се въздържам от по-отпадъчната част от трапезата :)

Вода : 2л

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 16.02.12 22:01.

Т. Тодорова

16.02.12
21:25

И да добавя нещо,което забравих :
още нямам подходящи за качване снимки,за да покажа в какво положение съм сега,но пък изрових една от преди няколко години,на която съм в прилична форма (не максимално добра,но прилична) и на този етап целта ми ще бъде да си я възвърна за разумен период от време - примерно,до лятото.

Т. Тодорова

17.02.12
13:46

УТРЕ,18.02 :

От леглото надали ще се излюпя преди 13:00 :),затова и планът си ще започна около този час :

13:15 Цикория с мляко , някакъв плод (грейпфрут,портокал..)
14:30 Бъркани яйца - 4 белтъка + 1 жълтък ,100гр извара,подправки,1/2 филия пълнозърнест хляб,2 моркова
16:30-17:30 Тренировка :

40мин кардио  от Beachbody® TurboJam®
20мин йога

17:30-18:00 Протеинов шейк,баня със самоделен душ-гел (giggle),за който всички вкъщи ме бъзикат,ама пък ефектът му е Уау :)
18:30 Свински котлет,май е около 200гр и няма грам сланина ; салата ,1 ч.л. от любимия ми Heinz сос с 3 вида пипер
20:00 Морков ,малко сирене

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 19.02.12 09:54.

17.02.12
14:23

Чудно ми е как живееш по план, храна, тренировки, часове всичко да е изчиследно с 2 дена напред.
Не е ли много затормозяващо и ангажиращо вниманието? Не е ли по-добре да си се храниш, когато огладнееш и с каквато храна ти се яде,
вместо да живееш по наредена схема?

Защо дневника определя живота ти, а не обратното?

Размишлявам си просто... от гледна точка на човек, който не може да си представи да живее така.
Ти си си друг човек и правиш както ти е кеф, разбира се.

Поздрави.

17.02.12
14:30

С предозировка на водно-разтворимите витамини няма какво толкова да се случи.
Виж с мастно-разтворими е малко по-друга бира:)

Силно се надявам да не си чела моя днвеник, в частта му за антиоксидантите:)

Иначе това с планирането е кофти идея...не работи в дългосреочен план и те вкарва в разни филми. Действай спонтанно и си глей кефа. Кат ти се кляка-клякай, кат ти се яде кроасан-яж кроасан:)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1