Нищо не разбираш Коле, шоколада много добре повлиява перцептивните способности особено за антиутопична литература, как без него?! Все едно баба ти да седне да гледа “Перла” без очилата!
казано от Atom на 02.02.12, 21:56:
02/02
Нетренировъчен.
Филийки с течен шоколад - безценна класика! И още нещо класическо, за всички почитатели на хендстенда и на сюжет тип “Матрицата” /само че от няколко десетилетия преди филма/
We slacken off the circulation when they’re right way up, so that they’re half starved, and double the flow of surrogate when they’re upside down. They learn to associate topsy-turvydom with well-being; in fact, they’re only truly happy when they’re standing on their heads.
Brave New World, ~A. Huxley
И ти май гледаш често рекламата на “финети” :) Аз не се подяждам от реклами особено, но онова бебе дето се облизва ми е толкова сладко и подканящо, че понякога награбвам мармалада от хладилника и го мажа на филия и си представям че е течен шоколад. /снощи :)/Иначе не обичам точно течен...пък и и тия хидро - мазнини малко ме тревожат щото аз с лъжичка - две няма да се задоволя (devil)
Мойта класика е палачинки с мед и орехи и филия с масло и шопков мармалад
03.02.12
08:46
казано от Moonray на 03.02.12, 08:25:
Нищо не разбираш Коле...
Мня... увеличи стимулантите на ЦНС сутрин - лоша дума за шоколада не съм казвал, няма и да чуеш от мен такава. ;) В случая просто имах предвид “преносителя” му. :D
Готов съм да напиша нАучен труд на тема: “Влияние на шоколада върху съзнанието, подсъзнателните астрални дислокации и когнитивно-логическите ментални способности, както и значението му за рестриктивните функции на свръх-Аз-ът”.
За шоколад ще ми говори... а-а-а-ама-ха! :P
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.02.12 08:47.
казано от Кольо Пияндето на 03.02.12, 08:46:
Готов съм да напиша нАучен труд на тема: “Влияние на шоколада върху съзнанието, подсъзнателните астрални дислокации и когнитивно-логическите ментални способности, както и значението му за рестриктивните функции на свръх-Аз-ът”.
За шоколад ще ми говори... а-а-а-ама-ха! :P
Аа, напишете малко и за влиянието му на свръх-(г)Аз-ът” :D
Иначе като студентка изчетох де що намерих Хъксли докато трябваше да уча други неща, ама тогава бяха други времената, правех каквото искам, а не каквото трябва (blush).
казано от Кольо Пияндето на 03.02.12, 08:46:
Готов съм да напиша нАучен труд на тема...
Разбиващо.. :D
Pwned.
С особено вълнение ще чакам частта с астралните дислокации. ^^
Поздрав с извинение на Силвето за спама (F)
Какъв спам, няма спам - разискваме базисни теми и понятия; без тях изобщо за какъв “ФИТ” си говорим :D Ще отговоря за палачинките и филийките най-напред ...
Разлика между филийка с течен шоколад и палачинка с течен шоколад е .. като между бяло и червено вино :) Едното (филийката) за мен носи носталгични нотки, типичен вкус и аромат, характерен послевкус. Асоциирам я с уют, топлина и свобода. Другото (палачинката) е по-леко и нежно. Там вкусовете са комплексни и се преплитат - по-сложно е да дефинират отделните аромати /при филийката, напротив, имам ясно изразени 2 водещи вкуса/. Вкусовият аромат е чисто шоколадов. Време за оценка на послевкуса няма, защото вече си награбил следващата палачинка :D
Между другото от 2 години и нещо не гледам тв и не знам за каква реклама става дума (blush) Много обичам шипков мармалад! Особено домашен :) А относно количествата, и на мен 2-3 лъжички шоколад не ми стигат ... 400 гр. си заминаха за 2 дни :)
Ох идвам ми още 500 неща на ум, но си оставям правото на отговор/и за малко по-късно, че сега излитам за работа :)
(makeup)
03.02.12
09:42
Виждам само Захар, Захар, Захар, Захар, Хидрогенизация, Транс Мазнини, Захар, Захар. Сори ама не мога да възприема шоколада като нещо “полезно”.
Сори за негативизма ама се възмущавам яко.
Ххаха и аз се възмущавам супер адски яко : ))) То в женския раздел само шоколад и захар се яде, ама от полезния шоколад или “заслужения шоколад” след 30 минути “колело” :Д Няма нищо лошо, даже е много весело. :)
Ако се говори по принцип, за някаква обща и разпространена тендеция - да, вафли, солети и нискоинтензивно кардио с фондьотен и гланц за устни - не ми допада, определено.
Ама ако говорите за мен, далеч съм от изхранване със захар и 30 минути “колело”...
Другото е само закачки с екзистенциално-вселенски привкус :)))) и ирония към чак-толкова-стриктните-и-изчистени “режими”.
03.02.12
15:19
Сега... полезността на шоколада за тялото е ясна, нека не забравяме и полезността му за душата. :) Аз лично свеждам нещата до количество и честота на консумация. Днес човек приема под една или друга форма някакво количество некачествена храна или напитки, мисля, че е неизбежно. Много може да се дискутира, особено в посоките “шоколад като награда”, “шоколад като жизнена необходимост” или пък “шоколадът като непреодолимо изкушение”. Честно казано смятам, че точно ние няма нужда да я водим, защото знаем що за чудо е шоколадът.
Силве, обяснението за филийката и палачинката ми отне дар-словото! (sun)
казано от valerious на 03.02.12, 13:48:
Ххаха и аз се възмущавам супер адски яко : ))) То в женския раздел само шоколад и захар се яде, ама от полезния шоколад или “заслужения шоколад” след 30 минути “колело” :Д Няма нищо лошо, даже е много весело. :)
Колега, това е много общо и недоказано твърдение. Не подскачам, щото и аз ям шоколад, но мисля, че подобни “възмущения” не са необходими. Най-много да откажеш някоя девойка да го вписва и после да се чуди що не сваля. Нека все пак спазваме приятелски протокол без захапвания.
Чудесна дискусия с препратки към още po-чудесни дискусии! :) Може да си направим темички и да си обсъждаме, да си се караме, и там на всеки каквото му идва отвътре :D
3/02
1. Редуване Лежанка широк хват - Скрипец подхват на широчината на раменете
Лежанка - 10@20кг, 8@25, 5@30, 3@35, 3@35, 2@37,5, 3@40, 2@37,5; 5@30, 15@20
Скрипец - 10@25кг, 10@30, 5@35, 3@40, 4@40, 3@45, 4@40, 6@35, 6@35, 7@30
2. Редуване Военна преса - Напади /последните 3 серии - клек/
Военна преса - 5@20кг, 1@25, 5@20, 5@20, 5@20, 5@20
Напади - 10@20 кг, 5@25, 5@30, 3@35 Клек - 10@30, 10@30, 10@20
Хиперекстензии @5 кг - 10,10,7
1,5 км тичане(10-11 км/ч) + ходене срещу наклон на пътечката.
Днес пък военната преса не ми вървеше, май заради стойките на ръце ония ден - преумора, да кажем. Но пък тренировката като цяло беше добра, доволна съм :)
04/02
Нетренировъчен, (доста) бирен.
05/02
Нетренировъчен, само едно 12-13 мин. раздвижване:
20 лицеви опори
20 балетни клека @12кг
По 20 раменни преси @8кг
По 20 напада @2х4 кг
20 американски подскока
3х20 суинга до хоризонтала @12кг
П.П. Нещата не са в серия, с почивки са.
И да отбележа все пак край на драмата с тортичката - ядох шоколадова с черешки :)
От бирата в събота нещо ми се обърка “възстановяването” и в неделя цял ден съм с мускулна треска на раменете и д-то :)
Мнението беше редактирано от Atom на 05.02.12 18:39.
06/02
Малко мързеливо - скачане на въже, избутване на пудовка от лег с една ръка, лицеви опори, ренегатско гребане с гиричките. Нещо ми свърши бързо ентусиазмът и се заех със стречинг. Пробвах да правя мост от изправено положение, но засега не се получава - тъй че от земя, и вариантът по стена (“wall walking”, Мила “Mon coeur” преди време ми даде идеята :) ). И още едни разтяжки, колкото да не е без хич.
07/02
Да си попиша малко, и без това станах рано (coffee)
Миналата година по това време бях 59 и нещо кг (заради висок пролактин и кортизол) (blush)
А преди това повече от 12-13 години съм си поддържала 45-48 кг... Та беше голям кошмар и шок. Все още не мога да се върна съвсем към моя си “калъп” (дядо ми казваше, че всеки човек си има калъп :) ), но постепенно... Сега съм 51-52.
Хубавото е, че много (!!!) си харесвам тренировките :) Аз бузи и дупе винаги ще си имам, такава ми е структурата, но цялостно нещата се оформят добре - по коремчето освен плочки, вече има и канал и между тях ... на всякаква светлина, и на тъмно даже :D /Това го пиша малко на шега, защото гледам че доста се коментира из форума “светлината”, позата и ала-бала :D/
Сега съм си поставила цел да почна да тичам отново. Тоя “сезон” обаче мисля да си излезна от комфортната зона на бавните дъъъъългиииии кросове и да си дам малко зор :) Като начало - 2,5 км за 10 мин. е целта (whew)
Стремя се и към по-сериозни работни кг в тренировките, ооообаче без да ми тежат твърде много и да ме кривят :) Тоест, искам примерно 70 кг. тяга да са ми леки :D
Стига толкова числа... дразнещи са някакси. Догодина ще пиша пак по темата :D
Айде, весел вторник :)
казано от Atom на 07.02.12, 07:15:
Миналата година по това време бях 59 и нещо кг (заради висок пролактин и кортизол) (blush)
А преди това повече от 12-13 години съм си поддържала 45-48 кг... Та беше голям кошмар и шок. Все още не мога да се върна съвсем към моя си “калъп” (дядо ми казваше, че всеки човек си има калъп :) ), но постепенно... Сега съм 51-52.
Здрасти, Силве :) Аз много ти се радвам на плътните мускули. Не знам как си изглеждала на 45-48 кг, но според актуалните снимки, според мен няма накъде надолу да вървиш. А коремът ти е един от най-хубавите тук (blush)
Поздрави и хубав ден (sun) (coffee)
Ани, добро утро и мерси :) Искам да сваля малко от д-то и от краката... че и там има мускули, пък не се виждат особено (dull) (giggle)
Мнението беше редактирано от Atom на 07.02.12 07:28.
07.02.12
08:05
Така де... но при повече мускулатура ще си малко по-тежка. Имам предвид, че може би при 48-50 kg в добра кондиция ще изглеждаш по-добре, от колкото при 45-47 kg извън кондиция. Разбира се, това е само предположение, водещо е личното ти усещане за комфорт. :)
Абсолютно се съгласявам, Ники :) Ник’ви 45 кила не ща да съм, беше кекава работа тогава. 49-50 и мирясвам :)
Ей, с тия числа и грамове и килограми... почвам да звуча нетипично за себе си, леко си се дразня даже. Женска работа, суета и егоцентризъм, чудесно просто :) Ще се “накажа” довечера с тяга и хспу-та :D
От тук - насетне ще си коментирам само теглото на щангите! Другото само ще си дойде на мястото :)
07.02.12
08:47
Хех... гледай огледалото, зарежи го тоя продажен двуличен кантар! :D
07/02
Тяга на 1 крак - 4 х5@22кг /за всеки крак... и ръка всъщност/
Лицеви опори chest to ground - 5,5,5,5
Тяга с прави крака - 30@22кг
Стойка на ръце - 1мин, 40 сек, 40 сек с по 10 сек почивка
Едностранно гребане /за всяка страна/ - 5@22кг, 3@22кг (това беше криво)
Лицева chest to ground - HSPU с непълен обхват - 3,3
Тяга на един крак - 2 х5@22кг /за всеки крак/
Тяга с прави крака - 20,14,10 @22кг
Лицеви chest to ground - 5,5,5,5
Руско извиване с 2х4кг - 3х10 на страна
И накрая малко бедрени сгъвания на топка и глутеус мостове на 1 крак. Тягата с прави крака беше уникална! Макар и с неголяма тежест, повечкото повторения се усещат страхотно :)
А тия 22 кг се получиха от пудовката, двете гири, въже и двете гривни за глезени.. + малко помощ от приятел (Дидлина) и инженерната ми мисъл :D
Мнението беше редактирано от Atom на 07.02.12 22:05.
09/02
Сутринта 20 мин. гимнастика и 20 мин. разтягане /в превод - мързи ме да правя нещо по-сериозно/
Гимнастиката - общо
150 глутеус мост
По 30 на крак гл.мост на 1 крак
30 ситъпс
И с ластика, на постелка
По 100 разтваряния встрани
.. и по още толкова от 3 други упражнения, но не знам как да ги опиша. Средна “стегнатост” на ластика.
Разтягането - мачкане с тенис топки, свещ, мост от легнало положение, поза лотос и опити за следното - поза лотос на леглото и спускане на ръцете към земята с цел “мост”.
Мнението беше редактирано от Atom на 09.02.12 21:29.
Днес обогатих “суплементацията” с още 3 елемента - клеева тинктура и ехинацея (по съвет на Мак Сим), както и пробиотици.
Продължавам с Вит. Б2 + босвелия сутрин, а вечер - рибено масло, точно преди хранене.
10.02.12
14:55
казано от Atom на 10.02.12, 14:49:
ехинацея (по съвет на Мак Сим), както и пробиотици.
Проблеми със имунната система ли имаш или ... ?
Ехинацеята на таблетки ли ти е или на сироп?В какъв период е добре да се взима,т.е. трябва ли да се спре след известно време!
казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 10.02.12, 14:55:
Проблеми със имунната система ли имаш или ... ?
Чувствам се добре като цяло, по-скоро за превенция и подсилване на имунитета го правя.
От време на време ме хваща някоя настинка де, най-вече като се стресирам... :)
казано от Jikata на 10.02.12, 14:59:
Ехинацеята на таблетки ли ти е или на сироп?В какъв период е добре да се взима,т.е. трябва ли да се спре след известно време!
На капки е :) Попрочетох листовката, мисля да направя 14 дни курс. После вероятно ще има пауза... и ако съм доволна, ще повторя упражнението :)
10/02
50 min
С почивки:
101 суинга @12кг
101 тяга с прави крака @20кг
3 кръга без почивка
Крънч звезда - 25,15,10
Къси коремни - 25,15,10
Sit-ups - 25,15,10
5 кръга без почивка
Едностранна раменна преса @8 - 10,10,10,5,5
Едностранно гребане @12 - 10,10,10,5,5
С почивки:
51 тръстъра @2х4
51 бедрени сгъвания на шв. топка
Стречинг /извън 50-те мин/
8 кг раменна преса си ми тежат на лявата ръка, но на дясната са идеални. Сгъванията на топка горят жестоко краката.. :)
...Мина ми гладът за сладичко, минах си на нормалното скучно (но вкусно :D) ядене :)
Днес например:
- 2 яйца, 50 гр кашкавал, филийка хляб
- 220-250 гр. пил. пържола с ок. 70 кр кашкавал и резен ананас, супа от моркови, 1 варен картоф
- 150 гр. кайма, 1 яйце, домат, маслини, бира
Мнението беше редактирано от Atom на 10.02.12 20:24.
12/02
ПолуHSPU - 3х10, 1х4
Лицеви chest to ground - 12, 8, 6, 5, 3, 3, 3
Мъртва тяга - 7@20, 5@40, 5@50, 6@60, 4@50, 2@50, 5@40
Преден клек - 10@20, 10@20, 5@25, 5@30, 5@35, 5@30, 10@25
Тръстъри
- с дъмбели: 10@2х9, 6@2х9, 6@2х9, 6@2х9, 6@2х9
- с лост 20 кг: 10@20, 10@20, 5@20, 5@20, 5@20
2,5 км на пътечката за 20 мин (тичане срещу наклон между 5 и 12 степен, тичане без наклон, ходене срещу наклон)
Вкъщи за корем:
Ренегадско гребане @2х4кг
Крънчове - разни видове, повдигания за долна част, изометрия тип драконов флаг, планкове. Не съм броила, много са повторенията. Както аз си обичам.
Смотана тренировка като цяло, тягата много ми тежи и се дразня. Всъщност 50 ми тежаха повече от 60, не знам що. Ако бях сложила 70, щях да се справя вероятно, но нещо настроението ми беше и то смотано.
За първи правя преден клек, не е лошо. Подозирам, че при по-тежки кг китките ще страдат. Но аз така или иначе нямам намерение да слагам значително повече кг.
казано от Atom на 12.02.12, 18:54:
12/02
Мъртва тяга - 7@20, 5@40, 5@50, 6@60, 4@50, 2@50, 5@40
Смотана тренировка като цяло, тягата много ми тежи и се дразня. Всъщност 50 ми тежаха повече от 60, не знам що
Защо не пробваш следващия път с повече адаптация. Примерно 5х30, 3х40, 3х40 и чак тогава към по - тежките. :)
казано от Lyubomirr на 13.02.12, 12:06:
Защо не пробваш следващия път с повече адаптация. Примерно 5х30, 3х40, 3х40 и чак тогава към по - тежките. :)
Мерси за идеята! Другият път така ще направя :) Толкова е логично, но аз понякога изобщо не се усещам...
Нещо не ми се попълва напоследък :) Цяла седмица упражнявам ХСПУ-та, а в събота - делоад в залата (Тичане срещу наклон, 8 серии класическа тяга с леки кг (от 25 до 45) и повечко повторения, негативни набирания).
Малко с лошо качество, ама почнах да спускам до долу на хспу-тата :) Изправянето все още е много криво и трудно.
п.п. Ъъ, толкова се старах, а то изглежда като обикновена челна стойка. Един слънчев ден като си подредя апартамента, ще постна клип :)
Мнението беше редактирано от Atom на 19.02.12 12:29.
21.02.12
12:16
Важното е, че програмата, която ти измислих работи много добре :D
казано от James Hinks на 21.02.12, 12:16:
Важното е, че програмата, която ти измислих работи много добре :D
Факт :) Помрънках “не мога, не мога”, а пък то се оказа, че мога :)
Загрявка:
2 кръга клек, тяга, лежанка - всичко с лост х 10 повторения
После 4 (или 5 кръга):
Единички: клек 60 кг, тяга 70 кг, лежанка 40 кг, асистирано набиране на ръкохватка
После макс повторения:
Клек - 4 (или 5) @60
Тяга – 10@70 :)
Хиперекстензии
Лежанка – 6@40
После асистирания набирания и кофички, лицеви опори (на които както винаги безславно умрях), американски подскоци, сгъване за бицепс с лоста, техника на обръщане с лоста, след което веднага тръстъри с лоста. Помежду тях пак кофички и набирания. И накрая 1 мин. планк с 25 кг.
Много ме е яд, че не снимахме тягата :) На нея и на тръстърите усетих нещото, което вероятно се нарича спортен дух и инат :)
Снощи се набрах сама наaaaaй-сетне - два пъти по 1 чисто набиране (чисто всмисъл, че увисвам съвсем на лоста и се набирам... иначе си имаше гърчене). С подхват, в началото и в края на тренировката :)
И стигнах до гениалния извод, че е много по-лесно да се набираш, отколкото да не можеш :D
казано от Atom на 26.02.12, 09:09:
Снощи се набрах сама наaaaaй-сетне - два пъти по 1 чисто набиране
Прекраснооо, бравооо, сега ще видиш как ще се изстрелят :D :D :D
... иначе си имаше гърчене
С това внимавай, за да не станеш като някои наши добре познати :D :D :D
И стигнах до гениалния извод, че е много по-лесно да се набираш, отколкото да не можеш :D
АБСОЛЮТНО да :D :D :D
Последната седмица 3 тренировки в зала и 2 вкъщи.
В залата - по програмата от Сашо - суперсерии без почивки (С изключение на днешната тренировка, нещо се мотах). Вече толкова свикнах да тренирам така, и ми е супердупер добре (makeup)
Освен това чистя стабилно, най-видимо по корема и ръцете :)
(Макар че “видимо” е относително понятие в сезона на трите блузи и двата шала :D )
Преди всяка тренировка 1,5 км тичане + тичане срещу наклон на пътечката.
И с набиранията все повече се опитваме да се опознаем :D
Вкъщи - тая седмица повечко скатавка, разтягане и мързеливички тренировки. И все пак, вече си правя едностранните раменни преси и едностранното гребане с 14 кг :) (Пудовката + 2 гривни за глезени)
Много ми е пролетно, направооооооооооооооо не ме свърта :) :) :) Но затова пък утре е понеделник, гадост :D
05/03/2012
Floor press (за всяка ръка): 10@8кг, 10@10, 10@12,
На 14 кг имаше малко разминаване (до отказ):
дясна - 9,8,7
лява - 7,7,7
И после малко делоад: 15@12, 20@8, 25@4
1 мин. почивка
8 рунда табата 20:10 със стойка на ръце
1 мин почивка
Крънчове - 3х20
Вертикални повдигания за долна част - 3х20
Неструктурирано - клек със собствено тегло срещу стена, балетни клекчета, повдигане на пръсти с пудовката и опити за сначове пак с нея (май не ми е много тежка, но техниката ми е=нула), лицеви опори, половинки ХСПУ-та, стречинг.
За тая floor press-a прочетох в на Скота дневника, много ми допадна :) Добре се усеща в корема.
Мнението беше редактирано от Atom на 05.03.12 22:51.
05.03.12
19:56
казано от Atom на 05.03.12, 19:54:
За тая floor press-a прочетох в на Скота дневника, много ми допадна :) Добре се усеща в корема.
И раменете, предполагам? :)
Даа, и раменете :) Малко съм невежа откъм понятия, но да кажа - по-скоро в предната им част :) Не знам дали така е редно :)