Съвет за тренировъчна програма в домашни условия?

08.02.12
12:21

Здравейте!Не съм много на “ти” с фитнеса,а и нямам време да ходя за това пък тренирам в домашни условия.Слаб съм (176см - 65 кг). Поставил съм си за цел (Без добавки,стероиди или каквото и да е) да постигна резултати (натурално).Ям по 5 пъти на ден (като при всяко хранене ям поне по 3-4 филии),което е в цел да кача килограми (четох някъде,че за да покачиш ММ ти трябват килограми).
На 15 съм,като бях на 13 получих гири и тренирах само за бицепс (той сега е доста развит,но нямам нито трицепс нито рамо и най-вече нямам така желаните от мен гърди).

Програмата ми е следната:
Понеделник - Гръб и Рамо
Вторник - Бицепс и Трицепс
Сряда - Почивам
Четвъртък - Гърди и Рамо
Петък - Корем и Крака
Събота - Гърди и Трицепс
Неделя - Почивам

Упражненията за всяка една част не надвишават 4,като правя повечко серии.Имам дъмбели (поотделно са 8 кг,като ги съединя са 15).Мисля до лятото (началото на Юли) да покача мускулната си маса.Въпросът ми е следният - искам да знам дали греша някъде и къде и ако има някаква по-ефективна програма за покачване на ММ за по-бърз резултат да ми кажете каква е.Също така имам и лост на вратата,който използвам за гръб.Правя лицеви като ставам,като си лягам и като загрявам за тренировка всеки ден.

Темата беше редактирана от Wasko XrIstov на 08.02.12 16:55.

Такива изказвания от сорта ,, нямам време за фитнес’’ най много ги мразя, на 15 години си от кафета и дискотеки ли нямаш време за фитнес ?!. ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН! ;) А със тия дъмбели и лост за мускулна маса не ми говори, а и надали правиш упражненията правилно, и тия филий  хляб дето гледаш да ядеш ако искаш да натрупаш не мускулна маса, а някакво шкембе става...
Храните към който трябва да погледнеш са: Месо, яйца, млечни продукти, ядки, плодове...
Единственото нещо което мога да ти препоръчам е да влезеш в някоя фитнес зала, да видиш как тренират и лека полека от тях да натрупаш опит, разбира се ако волята ти стига за да направиш някаква промяна със себе си, а не просто да отбиваш номера със извинения за време...
УСПЕХ ОТ МЕН!!!

Мнението беше редактирано от Петър Попинов на 08.02.12 12:50.

АЧ

08.02.12
12:50

Щом не те кефи много фитнеса се ориентирай към street fitness. Тук има доста статии и теми, разрови се, виж клипчета в интернет.

08.02.12
12:56

по-трудно ще качи с този стрийт фитнес . А и сега зимата е трудно да се практикува .. Да не говорим че много време ще боксува на едно място , тъй като се съмнявам че може да направи и 2-3 чисти набирания широк хват
Тук има един отговор : Хранителен режим + програма с тежести .. Това е най-одачният отговор за мен

а и програмата му не е хубава ..
До автора : цъкни горе в ляво Фитнес—> Фитнес програми и дай малко инфо за себе си отстрани .. От там вече си избери нещо по добро

Мнението беше редактирано от RinGo на 08.02.12 12:59.

АЧ

08.02.12
13:06

Защо да боксува на едно място ? Като сдобие повече опит ще започне да прави по-трудни упражнения, ще тренира и тежести. Няма ли да качи поне малко ММ с тежести на лостовете ? Я виж Денис Минин, Ханибал и др. Вярно, е че потренирват от време на време във фитнес и взимат някоя добавка, но виж какви тела имат от лостовете.

08.02.12
13:18

ТА той най-верояно не може да направи набирания и кофички който да се броят на едната ми ръка .. За какви допълнителни тежести говориш .. Това 188 65 кила .. говори ли ти колко физически слаб е ? Ще минат страшно много месеци докато започне да тренира на лост с тежести .. А аз гледам той си е поставил за цел даден период от време .
Не искам да обидя практикуващите стрийт фитнес - но това определено не е подходящо за слаб ектоморф , който цели всевъзмойно по-бързо качване на маса .. Тук ще кажете : ‘’То масата си зависи от масата’’ - Вярно е , но със щанги ще му е много по-лесно
А и таман сега на 15-16 години е добре да започне с тежестите

Мнението беше редактирано от RinGo на 08.02.12 13:23.

АЧ

08.02.12
13:25

Да, прави си, че с щангите ще ми е по-добре, но като не му харесва... Като неможе да прави набирания и кофи ще се научи.

Как и 2мата разбрахте какво иска и какво не иска ?! :D

08.02.12
15:00

казано от Петър Попинов на 08.02.12, 13:43:

Как и 2мата разбрахте какво иска и какво не иска ?! :D

Със четене на първия пост ;)

Поставил съм си за цел (Без добавки,стероиди или каквото и да е) да постигна резултати (натурално)

цел да кача килограми (четох някъде,че за да покачиш ММ ти трябват килограми).

Мисля до лятото (началото на Юли) да покача мускулната си маса

08.02.12
15:08

“четох някъде,че за да покачиш ММ ти трябват килограми” хахаа тва ме разби, трябват ти килограми, ами какво друго да ти трябва :D:D:D не знам за друг начин за качване на маса без килограми :D:D:D

08.02.12
15:16

казано от Stoyan Petrov на 08.02.12, 15:08:

“четох някъде,че за да покачиш ММ ти трябват килограми” хахаа тва ме разби, трябват ти килограми, ами какво друго да ти трябва :D:D:D не знам за друг начин за качване на маса без килограми :D:D:D

Аз знам... СИЛИКОН

Ринго имах предвид Стрийт фитнес или фитнес, както и да е не ми се спори за глупости :D

08.02.12
16:51

Съжалявам за грешката 176 ми е височината,нямам време за фитнес,защото съм 2-ра смяна на училище и имам доста уроци,единствено събота и неделя мога да стъпвам там.Не съм начинаещ,защото миналата година съм прекарал 4 месеца във фитнеса и престанах лятото,защото трябваше да тръгна за Гърция.Набирания мога да прави макс 10,заради бицепса на ръката ми,който тренирах преди 2 години.

Мнението беше редактирано от Wasko XrIstov на 08.02.12 16:53.

08.02.12
19:10

казано от Wasko XrIstov на 08.02.12, 16:51:

Съжалявам за грешката 176 ми е височината,нямам време за фитнес,защото съм 2-ра смяна на училище и имам доста уроци,единствено събота и неделя мога да стъпвам там.Не съм начинаещ,защото миналата година съм прекарал 4 месеца във фитнеса и престанах лятото,защото трябваше да тръгна за Гърция.Набирания мога да прави макс 10,заради бицепса на ръката ми,който тренирах преди 2 години.

Значи си напреднал отвсякъде...

08.02.12
19:35

казано от Odin на 08.02.12, 19:10:

казано от Wasko XrIstov на 08.02.12, 16:51:

Значи си напреднал отвсякъде...

Не казвам,че съм напреднал казвам само,че не съм много слаб,спрямо другите,които познавам има доста по-слаби от мен,а аз имам физическа сила,но не и “мускулатура”...

08.02.12
19:48

ОК.
Щом не си напреднал решението е просто. Започни да спортуваш вкъщи и се храни правилно. Под “хранене” не се разбира да се тъпчеш с филии. Прочети във форума какво да ядеш и кога. Ето ти чудесна програма за теб http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti
Това е за 3 месеца. След това си помисли дали си мотивиран и дали искаш да продлжиш....
Ето така може да правиш упражненията вкъщи:

•1. Мъртва тяга с дъмбел/пудовка
•2. Раменни преси с щанга от седеж - Раменните преси си ги прави с твоите си дъмбели.
•3. Придърпване на вертикален скрипец с раменен хват - Тук прави набирания.
•4. Избутване на машина за гръдни мускули - Тук прави Лицеви опори. Може и да слагаш краката на високо или да добавиш раница с тежести....
•5. Хоризонтални набирания - Тук може да ги замениш с гребане с дъмбели или щанга.
•6. Изтласкване на щанга от лег с тесен хват - Тук прави лицеви опори с тесен хват и раница с добавена тежест.
•7. Бицепсово сгъване с щанга - тук с дъмбелите
•8. Лег преса - Това замени с клекове със собвствено тегло или дъмбелите в ръце.
•9. Повдигане на пръсти на лег преса - повдигане на пръсти с дъмбели в ръце.
•10. Обратни хиперекстензии
•11. Вертикално повдигане на краката от стенд

Източник: 3-месечна кръгова тренировка за начинаещи http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti#ixzz1loUCBazX

След 3 месеца се погледни в огледалото. Виж дали се харесваш и прецени дали има смисъл.
От сега ти казвам че за половин година няма да станеш като снимките от списанията. Но резулата трябва да се видим и да те кара да се стараеш все повече и повече.
Успех.

Мнението беше редактирано от Odin на 08.02.12 19:50.

08.02.12
20:09

Пич, прочетох само че искаш да тренираш увас. Моя съвет е да зарежеш тия тренировки вкъщи, освен ако не си обурудван с повечето неща и отивай в някоя зала. И аз преди правих домашни тренировки - за 2 месеца във фитнеса, постигнах повече от колкото 8 вкъщи...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1