Рамене

27.06.05
21:42

Едит:
Искам да попитам дали упражненията за рамо набиват , защото съм на 15 и не съм повече от 170 а искам да порасна още малко

28.06.05
00:21

Не не и не

28.06.05
02:28

Не оказват влияние! Ти си само на 15. Опеделено има още много да растеш.

28.06.05
09:20

Ок
Много благодаря ;)

BA

29.06.05
16:51

Определено има да расте..... той пита дали нещо му пречат упражненията за рамо.
Ами аз не съм чувал да спира растежа! Ама с клековете внимавай ако правиш.. Не е хубаво преди 18 години да ги правиш(ако ги правиш с повечко килограми).

PI

30.06.05
11:28

Хм..аз честно да ви кажа хич ама хич не ги тача клековете!повече на машините бачкам..
Иначе и аз мисля че за раменете..тва тамм.
не пречи за разтежа! :lol:

30.06.05
12:06

Bad^Boy ам аз правя клек с 30 кг. или малко повечко на 14 г.170 см. съм дали ще ми спрат разтежа.

BA

30.06.05
15:47

mircpolice 30 кг. не са сериозна тежест... ама си едва на 14 ...  не знам не мога да ти кажа 100% ама не е хубаво да ги правиш пък било то и с 30кг. За какво са ти тези клекове на 14 години.... има далеч по-добри упражнения за теб. А от клековете на всичкото отгоре расте и дупето ако не знаете да ви кажа. Не ми се вярва, че искаш още от 14 годишен да ти порасте дупето!! Откожи се според мен от клековете... нали няма да ставаш мистър олимпия и без клековете ще направиш тяло (ако тренираш правилно). Ами това е. Успех !

30.06.05
18:37

Аз ще се изкажа крайно, но все пак...: клекове и раменните преси при хора под 17 г са вредни.

Рамене мисля, че може да не се тренират през първите години фитнес. А клековете са вредни не заради самите клекове, а липсата на опит и лоша техника, които ги правят вредно упр.

Поздрави.

30.06.05
18:48

И аз ще се изкажа крайно - не са вредни нито клековете, нито раменните преси. Единственото вредно може да е неправилната техника, ама тя не е приоритет само на начинаещите или хората под 17 години.
А дори и най - безопасното упражнение става вредно, ако се прави неправилно. Според мен сгъването за бицепс, по - начина, по който се изпълнява в залите е в пъти по - вредно от правилно изпълнения клек. Да не говорим за лежанката с мост, страничните разтваряния, кофичките с подмятане насам - натам, набирането с подритване на краката, флайса и т.н.

30.06.05
19:15

[quote author=”Петко К”]И аз ще се изкажа крайно - не са вредни нито клековете, нито раменните преси. Единственото вредно може да е неправилната техника, ама тя не е приоритет само на начинаещите или хората под 17 години.
А дори и най - безопасното упражнение става вредно, ако се прави неправилно. Според мен сгъването за бицепс, по - начина, по който се изпълнява в залите е в пъти по - вредно от правилно изпълнения клек. Да не говорим за лежанката с мост, страничните разтваряния, кофичките с подмятане насам - натам, набирането с подритване на краката, флайса и т.н.

Тъй де...  :D

30.06.05
19:33

[quote author=”Петко К”]И аз ще се изкажа крайно - не са вредни нито клековете, нито раменните преси. Единственото вредно може да е неправилната техника, ама тя не е приоритет само на начинаещите или хората под 17 години.
BA

01.07.05
10:20

пааак на болната ми тема - клекове.
[quote author=”Петко К”]А дори и най - безопасното упражнение става вредно, ако се прави неправилно

Това не е точно така... то зависи и килограмите.
И не виждам каква техника има толкова в клековете точно... има много по-сложни като техника упражнения от тях. Например: Мечката. При клековете опасното е, че се правят с много килограми. Айде ако искаш прави мечка със 100кг. да видим няма ли да трепериш.
От това идва риска при клековете, защото с малки килограми няма никакъв ефект.
А пък това за рамото, че е вредно да се прави Е АБСУРДНО! Не знам кой ти го е казал... то ако рамото е вредно значи и лежанката е вредна... пълни глупости до няма и до къде...

01.07.05
16:58

Ами аз мечката я правя със 100 кг и нямам проблеми ;)
Клекът е с доста сложна техника, и всъщност, рядко виждам хора, които да клякат правилно. Първо, не се слагат подложки под петите. Второ, гърба се държи прав през цялото време.
Има още особености, но истината е, че неправилната техника е често срещано явление в залите. Не знам дали схвана идеята на поста ми, но тя беше, че ВСИЧКИ упражнения могат да са опасни, като ги изпълняваш неправилно, и посочих няколко такива като пример. И лежанката също спада към тях. Вредна е, ако се прави неправилно, както съм виждал аз да се прави. Може да си докараш травма както на раменете, така и на кръста.
Къде съм казал, че е вредно да правиш рамо?
Истината е, че няма вредни упражнения, има неправилно изпълнение.
Посочи ми с какво клека е по - вреден от флайса примерно?

01.07.05
17:49

Абе за това, както казах аз: “ВРЕДЕН Е! Да не се прави.”. Поради простата причина, е шанса да се изпълни правилно от 15 годишен без много опит в залата е нищожен.

:)

Мъртва и клек не са за всеки.

П.П. Май доста се отклонихме, а  :roll:

01.07.05
18:03

Да, а лежанката сигурно всички я изпълняват правилно от раз :) И аз мисля, че се отклонихме, но не мисля, че трябва да причисляваме някои упражнения към вредните, само защото някой си не може да ги изпълнява правилно.

01.07.05
22:28

Точно така-няма вредни упражнения има неправилни изпълнения  :!: Точно днес като ги гледах една банда момченца дотърчаха в залата и като ги видях как играят ма лежанката жал ми стана.Имах чувството че едно момче всеки момент ще му изпращят лактите :shock: .(но на инструктора естествено не му направи впечатление) А най-често срещаната причина за неправилно изпълнение  е неправилно преценяване на силите,както в по-горния случай и това естесвено води до травми.Така че не е важно колко вдигаш,а как ги вдигаш 8)

05.07.05
08:47

Първо се извинявам че отговарям толко късно но не бях тук..няма значение

Аз мисля че си изпълнявам впражненията правилно...
и според мене отговора на моя въпрос е “не” :)

05.07.05
11:29

аз до колкото сам чел клековете с малки кг стимулират растежа!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1