Алтернатива на чукове и мъртва тяга

CA

07.02.12
11:39

Правя една от програмите в сайта, но присъстват в тренировката за гръб мъртва тяга и чукове. Тъй като се стремя да правя с почти максимални тежести, искам да сменя двете упражнения. Имам проблеми с кръста от край време и не ми се отразяват добре.

За сега съм се спрял на 2-та скрипеца /хоризонтален и горе/, ако някой има по-добри предложения ще се радвам да прочета.

Пробвай гребане с дъмбели.

ВН

07.02.12
12:41

Не виждам смисъл да се тренира с тежести близки до максималните, при проблеми с кръста, в случаят подмяната на движенията е нежелателна. Същите тези широки гръбни мускули, които стават по-силни, засилват силовият дисбаланс с коремна и кръстната мускулатура и рано или късно контузията ще се появи. По-добре обърни внимание на проблемният кръст, вместо да си залагаш капан в името на малко по-масивен гръб.

07.02.12
19:52

При проблеми с кръста, можеш да замениш чукчетата с хоризонтално гребане с дъмбели. Като използваш пейка напрежението в кръста няма да е толкова голяма (аз даже не усещам такова). Относно мъртвата тяга, не е лошо да правиш хиперекстензии щом неможеш да правиш нея.

09.02.12
08:52

Ако тренираш в зала, чуковете може да ги правиш на машина с опора на гърдите. Тягата е незаменима, но ако се касае до тренировка на еректорите, “добро утро” също върши работа.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 09.02.12 08:52.

09.02.12
14:21

Ако кръста е проблемен по-добре да замени тягата с хипереeкстензии та поне по този начин да аkцентира на еректорите. Добро утро не знам защо но никога не ми е вдъхвало доверие само като го гледам и почва да ме боли кръста.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1