90-дневна диета за максимално отслабване

Темата е заключена.
Прескочи до:

16.06.11
16:14

Принципите заради които работи са много, основният е че я правят предимно хора от бая тежката категория, които освен числото на кантара друго не ги интересува (а пък при тях само ежедневния чипс със сладолед пред телевизора като им махнеш то пак ще се намали). Това е ясно.

Ако ме питаш, дали бих я препоръчал - не, не бих.

Е тая част явно ми убягна от дългия ти пост и бях малко смутен заради това, както и си казах. Така формулирано вече съм ок.

Мнението беше редактирано от G33K на 16.06.11 16:15.

ЛР

16.06.11
22:23

казано от G33K на 16.06.11, 16:14:

Принципите заради които работи са много, основният е че я правят предимно хора от бая тежката категория, които освен числото на кантара друго не ги интересува (а пък при тях само ежедневния чипс със сладолед пред телевизора като им махнеш то пак ще се намали). Това е ясно.

Ако ме питаш, дали бих я препоръчал - не, не бих.

Е тая част явно ми убягна от дългия ти пост и бях малко смутен заради това, както и си казах. Така формулирано вече съм ок.

Пояснявам за последен път, за да не стават недоразумения.

Не бих препоръчал 90-дневната диета на човек, който се обърне към мен:

1) защото разполагам с далеч по-добър подход, който освен всичко се адаптира според човека
2) защото няма достатъчно наблюдения и документирани данни по темата

поздрави

18.06.11
12:01

казано от Лазар Радков на 16.06.11, 16:05:

1/ Единият принцип е принципът на ротацията. Консумирайки само определен вид храна, можеш да усетиш как ти влияе, без това да е повлияно от друг тип храни. Подобен метод се използва и за откриване на хранителни непоносимости.

Аз така разбрах че понякога правя пренасищане с млякото без което не мога ама хич  ;(
Трябва да се изчистя 3-4 дена /т.е. без грам консумация на мляко/, иначе ставам на едри пъпки, които адски много сърбят :(

Мнението беше редактирано от Вили на 18.06.11 12:02.

ЛР

18.06.11
12:47

казано от Вили на 18.06.11, 12:01:

казано от Лазар Радков на 16.06.11, 16:05:

1/ Единият принцип е принципът на ротацията. Консумирайки само определен вид храна, можеш да усетиш как ти влияе, без това да е повлияно от друг тип храни. Подобен метод се използва и за откриване на хранителни непоносимости.

Аз така разбрах че понякога правя пренасищане с млякото без което не мога ама хич  ;(
Трябва да се изчистя 3-4 дена /т.е. без грам консумация на мляко/, иначе ставам на едри пъпки, които адски много сърбят :(

т.е. доста вероятно е да имаш непоносимост към някой то компонентите на млякото - по-вероятно лактозата или някой от компонентите на млечния протеин.

поздрави

18.06.11
13:12

@ Miss Fight Всичко си позволявам да ям , което ми харсева- съчетавам салатите с картофени, зеленчукови и др. готвени от сорта ястия. Не съм някакъв човек вманиачен на тема хранене - просто по принцип не обичам мн сладки неща, месо и млечни изделия и не си налагам насила да ги ям, както не си налагам да ям нещо, което се смята за полезно  като рибата и соевите продукти.... знам че трябва да приемам повече богати на протеини храни, опитвам се да си променя режима,но само се насилвам и изнервям така... :(

За да разбереш дали е от лактозата си вземи като добавка ензима, разграждащ лактозата - “лактаза”. Ако след приема нямаш оплаквания, значи имаш лактозна непоносимост. Но тя обикновено се изразява с други симптоми, твойте ми приличат по-скоро на алергия. Най-добре ходи при някой алерголог и си пусни изследвания. Млякото е един от най-честите алергени (заедно с яйцата :()

19.06.11
19:01

казано от Георги Андреев на 18.06.11, 13:13:

Млякото е един от най-честите алергени (заедно с яйцата :()

Знам...точно това е гадното :(
Не мисля че е алергия а някакъв вид предозиране с нещо, което се съдържа в млякото. И не е да кажа, че е само от мляко от магазина, неммм пробвах и от магазина, и домашно, ефекта е същия. С тази разлика че, ако е домашно цял ден се въртя покрай него (giggle) - мина замина и оближа лъжицата (sun) . Много го хапвам домашно - истинско :) и може би процеса си взима своя предел след макс. 2 дни. На 3-тия ден съм с 2-3 едри пъпки... ако пак хапна - може и малко да е, в кафето да съм си сложила, до вечерта още 2-3. И така ако не спра съм се докарвала до ужасно гледка :( , но това беше преди да се усетя от какво става така.

VA

08.09.11
21:05

Приятел, въобще не се занимавай аз бях на тази диета изкарах точно 1 месец бях 100 кг станах 94 кг една жена от тази диета получи анемия ,защото от един път ограничаваш организма от неща ,от които не се е лишавал никога.. така ,че внимавай има ефект ,но  трябва да си правиш редовно преглед за кръвта

08.09.11
21:06

Уж действа. Не знам, на какво точно се дължи - дали защото е първото нещо, което някой си успява да спазва за повечко време, но факт - няколко човека стриктно придъжращи се към тази диета, успяват да свалят по доста килограми и видимо да се променят.

Ако спортуваш, а от това мотаещото се под псевдонима ти(силов трибоец), изглежда че спортуваш и то доста, не мисля че е особено уместна точно тази акробатика.
Хранителните нужди, навици и основата, от която стартира някой спортуващ и тези на някого, чието най-голямо усилие е да се качи от колата в асансьора, не са съпоставими. Поне за мен де.

Мнението беше редактирано от 6th на 08.09.11 21:07.

един познат свали 16 кила(от 91 на 75). това значи ли че действа?

08.09.11
20:56

Какво мисли те за 90-дневна диета за максимално отслабване да ли не се връщат килограмите бързо след прилагането им или дали не се сваля мускулна маса или сланината. а аз съм момче 170 103 кг 16

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.09.11 07:08.

NP

09.02.12
13:20

казано от ts.vassilev на 09.09.11, 01:22:

един познат свали 16 кила(от 91 на 75). това значи ли че действа?

Действа! Аз съм на 90 дневна диета от 2 месеца и съм с 8 килограма надолу. Лунната диета също е много добра.

Мнението беше редактирано от Nikoleta Popova на 10.02.12 17:25.

09.02.12
14:51

По-важното е колко ще си два месеца след спирането на диетата ;)

09.02.12
15:50

Два пъти съм отслабвал радикално през живота си:

Първият, 16 кг (от 84 на 68) по време на едни Великденски пости. За близо два месеца направо бях неознаваем. Отслабвал съм и друг път по време на пости, но толкова радикално никога. По това време не се занимавах с никаква физическа активност и след няколко месеца отново си върнах килограмите. Получих и няколко бонус, че ако тръгна пак да отслабвам така да си имам в резерв.

Вторият, далеч по-траен и стойностен според мен. По време на престоя ми в Япония (1 година) отслабнах 10 кг (от 82 на 72), без диета и спорт. Какво беше особено - не консумирах никакъв хляб и хлебни изделия (изключение са макаронините изделия, но там са малко по-различни), консумацията на картофи също беше сведена до минимум. Вместо това всеки ден достатъчно количество бял ориз. За закуска, обед и вечеря. Не консумирах мляко, млечни продукти и колбаси. Сирената бяха заменени с тофу. Междудругото, някой опитвал ли е японски кремвирши? Дотогава си мислех, че в България са най-ужасните. Азиатците имат непоносимост към лактозата и по-принцип рядко се консумират млечни продукти.

Разбира се важен е начинът, по който се приготвя храната, но хора, за първи път в живота си ядях колкото си искам и отслабвах. Истината е, че както с тренировките, така и с храната, всеки трябва да открие най-доброто за себе си.

Мнението беше редактирано от default на 09.02.12 15:53.

02.11.12
15:14

(mooning)

Мнението беше редактирано от Violina Lang на 03.11.12 00:17.

02.11.12
15:22

казано от Violina Lang на 02.11.12, 15:14:

Моля гурутата на ВВ-Тим, които дълбоко уважавам, да ме поправят и добавят още инфо, към едномесечният ми труд - ако желаят, разбира се :) !

Моля модераторите на ВВ-Тим, които дълбоко уважавам, да изтрият това недоразумение, наречено пост във възхвала на 90 дневната диета от списание “Рина” - ако не са си направили кафе, разбира се :) !

02.11.12
15:28

Навих се! Щом е и без физическа активност - ще я пробвам.

02.11.12
15:35

(mooning)

Мнението беше редактирано от Violina Lang на 03.11.12 00:25.

02.11.12
15:38

казано от Violina Lang на 02.11.12, 15:35:

казано от Петко К на 09.02.12, 14:51:

90-дневната диета при правилно спазване, променя метаблизма след 90 дни от нарушен -от  режим на трупане , в нормален- режим на горене .

Ей тва е най-якия момент - точно 90 дни, не по-малко :D

02.11.12
15:43

Дори и да се достигне желаното тегло преди 90 дена , диетата трябва да се спази до края, именно с цел- промяна на метаболизма - иначе килограмите се връщат !

Няма проблем! Ще изкарам 90 дни, щом ще има пица и мекици. Пък, хайде, може и да се прежаля за 20 внезапни клека веднъж месечно, да кажем.

02.11.12
15:45

Въпросът винаги ми е бил, какво правим след тези 90 дни ? :)

02.11.12
15:45

казано от Лазар Радков на 16.06.11, 22:23:

казано от G33K на 16.06.11, 16:14:

Не бих препоръчал 90-дневната диета на човек, който се обърне към мен:

1) защото разполагам с далеч по-добър подход, който освен всичко се адаптира според човека
2) защото няма достатъчно наблюдения и документирани данни по темата

поздрави

Здравейте, Лазар !
Ако , хвърлите око на форумите за диетата , които са много :) , ще намерите много документирани данни за 90-дневната, лично от хората смъкнали куфари от килограми  и богат снимков материал !

Избрах тази, защото е добре документирана след 1 , 2 и 3 воден ден и накрая на 90-те дни и всичко е събрано на една снимка, но мога да прикача още мнооооого ! :)

Диетата е изчислена, за онези 90% процента от хората, които са без всякъква физическа активност ! :)

02.11.12
15:46

килограма и то без никаква, специална,  физическа активност !

ИЗБОРЪТ Е ВАШ !

Дам... изборът е наш, да имаме мускулна маса, а вие ще си имате мазнините.
Ето ти резултат от 90 дневната диета - снимка едно е резултат, ако си правил 90 дневната диета, снимка две, ако си стегнеш задника и потренираш.
Изборът е твой, да бъдеш във форма, или да остане от тебе само кокали и мазнина.

Мнението беше редактирано от Блажка на 02.11.12 16:30.

02.11.12
15:53

казано от James Hinks на 02.11.12, 15:22:

Моля гурутата на ВВ-Тим, които дълбоко уважавам, да ме поправят и добавят още инфо, към едномесечният ми труд - ако желаят, разбира се :) !

Моля модераторите на ВВ-Тим, които дълбоко уважавам, да изтрият това недоразумение, наречено пост във възхвала на 90 дневната диета от списание “Рина” - ако не са си направили кафе, разбира се :) !

Нъц. Няма да трия нищо засега. (wasntme)

Просто съм очарован как меланж от минимално количество истини, смесени с огромно количество откровени лъжи и заблуди се превръщат нещо, което неособено информирани хора проповядват със заучени фрази. А най-смайващото е колко много последователи има...

Мнението беше редактирано от Vic на 02.11.12 16:09.

02.11.12
15:53

Да го изтрият, но е недоразумение, че диетата не работи, както казах за обикновения човек е - за хора без физическа активност, не е подходяща за активни спортисти, фитнес и моделиране на тялото ! :)

Просто за достигане на нормално ,здравословно тегло е !:)

Пък и аз я разбрах,как функционира,  благодарение на тези умни модератори !
Никой не знае, че е ротация на въглехидрати! :)
Това и е на-голямата тайна !

02.11.12
15:54

казано от Vic на 02.11.12, 15:53:

Нъц. Няма да трия нищо засега. (wasntme)

Просто съм очарован как меланж от минимално количество истини, смесени с огромно количество откровени лъжи и заблуди се превръщат нещо, което неособено информирани хора проповядват със заучени фрази. А най-смайващото е колко много последователи има...

Просто си сеирджия :D

02.11.12
15:54

Виолина,как да съм сигурен,че реда на снимката не е обратен и всичко не е просто рекламен трик.

02.11.12
15:56

казано от Violina Lang на 02.11.12, 15:53:

Това и е на-голямата тайна !

Явно не е чак толкова голяма тайна
Аре лелче, скрии се(бахти, как звучи от мен тва “лелче”) :D

02.11.12
16:00

Ок - работи! Ами има и много заболявания, при които хората губят тегло - и те ли работят?!?! Не е задължително, когато ефекта е отслабване да е правилното такова. (handshake)

02.11.12
16:02

казано от Блага на 02.11.12, 15:46:

килограма и то без никаква, специална,  физическа активност !

ИЗБОРЪТ Е ВАШ !

Дам... изборът е наш, да имаме мускулна маса, а вие ще си имате мазнините.
Ето ти резултат от 90 дневната диета - снимка едно и резултат, ако си правил 90 дневната диета, снимка две, ако си стегнеш задника и потренираш.
Изборът е твой, да бъдеш във форма, или да остане от тебе само кокали и мазнина.

Тренирала съм достатъчно през живота си, не ми се тренира повече, сега най-обичам разходките след природата !

Плагодарение на въглехидратната ротация - няма мазнини. Тялото ми се прибира учудващо равномерно, кожата е еластична и свежа !

Въртенето на въглехидратите е еудинственният метод в който се стапят мазнини и се правят мускули ЕДНОВРЕМЕННО !
Прочетете в ВВ-Тим в Хранене- Хранителни режими- Отслабване-Отслабване и въглехидратна ротация , ако не вярвате на мен !

Има още много интересни статии за нея тук , от самите модератори !:)

Нали казах вече, че от тук са ми знанията !:)

02.11.12
16:03

Просто за достигане на нормално ,здравословно тегло...

...предимно от телесни мазнини. Няма лошо. Много хора дават мило и драго дънките от преди 4 години да им станат отново. Нищо повече нямат като изискване към външния си вид (както и към вътрешния). Тази диета е чудесна за целта.
Плащаш със здраве - получаваш старите си дънки. :)

Мнението беше редактирано от Мари А. на 02.11.12 23:22.

02.11.12
16:03

Ахахаха  голямата тайна! :D
И как за Бога може да слагаш в едно изречение 90-дневна диета + здравословно тегло?!?! (fubar)

Между другото си мисля, Виолина, че ни тролваш, не може да са ти толкова бездарни знанията. :D

Мнението беше редактирано от Блажка на 02.11.12 16:05.

02.11.12
16:06

казано от James Hinks на 02.11.12, 15:38:

90-дневната диета при правилно спазване, променя метаблизма след 90 дни от нарушен -от  режим на трупане , в нормален- режим на горене .

Ей тва е най-якия момент - точно 90 дни, не по-малко :D

Това е така , точно 91 дена защото , от практика са установили , че при точно спазване, метаболизма се променя точно след 90 дни , нито повече- нито по малко ! Установено от практиката им ! :)

Стратегия № 1 и Стратегия №2 на „90-дневната” диета
или защо е наречена „90-дневната” !

Защото, продължава 90 дни , ще кажете, разбира се!

А защо, продължава  90 дни ?

ЩО Е ТО, БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ ?
Когато  нашето тяло е хранено редовно, с точно необходимите количества белтъчини, въглехидрати и мазнини,балатни вещества, витамини и минерали,  а дните с недоимъци или излишъци на такива, са изключение – такова хранене се нарича  БАЛАНСИРАНО ХРАНЕНЕ !
ЩО Е ТО, НОРМАЛЕН МЕТАБОЛИЗЪМ ?
Когато нашето тяло е хранено редовно и балансирано, то е спокойно, че ще си получава необходимите храни, и днес, и на следващия ден, и на по-следващия ден.
То не се страхува от недоимък и глад и затова не складира излишните въглехидрати под формата на излишни мазнини, а ги изхвърля – нашето тяло се намира в РЕЖИМ НА ГОРЕНЕ НА ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ.
Когато тялото е в режим на горене, казваме , че то има НОРМАЛЕН МЕТАБОЛИЗЪМ !
Здравото тяло винаги е в режим на горене т.е. винаги има  нормален ментаболизъм ! 

ЩО Е ТО, НАРУШЕН МЕТАБОЛИЗЪМ ?
Когато нашето тяло е хранено нередовно и небалансирано, то усеща недоимък и глад днес , утре , на следващият ден и на по-следващите дни .Тогава то става несигурно, страхува се  и в определен момент, започва да се запасява. Т.е. когато получи излишни въглехидрати, то вече не ги изхвърля, а си прави консерви от тях  и  си ги складира за „черни дни” .
Тялото ни се превключва  в  РЕЖИМ НА НАТРУПВАНЕ  тоест, СКЛАДИРА ИЗЛИШНИТЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ  под ФОРМАТА НА ИЗЛИШНИ МАЗНИНИ  или казваме, че има НАРУШЕН  МЕТАБОЛИЗЪМ !
“90-дневната диета ” ни поставя на балансирано хранене –редовно хранене със точно  необходимите , без излишъци и без липси белтъчини, въглехидрати, мазнини, баластни вещества, витамини и минерали -  в нея няма keofijrh излишни въглехидрати. Тялото, също като нас, обича прясната, здравословна храна, а не консерви , каквито са мазнините ! Затова, в когато разбира,че редовно получава тази прясна, пълноценна, балансирана храна, то решава, че вече не е необходимо, да притежава толкова много консерви в резерва, тоест да държи на склад толкова много мазнини, които са тежко бреме за него, пък и в тях са складирани и токсините му, които не е успяло да изхвърли преди това, просто защото не е имало време и енергия за тяхното ихвърляне от непрекъснатото храносмилане и трупане и затова , като разбира това, нашето тяло  ЗАПОЧВА  ДА ГИ ИЗХВЪРЛЯ ! Изгаря и ихвърля, тези свои стари, отровни консерви – МАЗНИНИТЕ !                                                                                                       
Ако продължим да храним нашето,както вече сте разбрали - много умно тяло, по този правилен начин, а именно  РЕДОВНО И БАЛАНСИРАНО И ТОВА ХРАНЕНЕ ПРОДЪЛЖИ В ДОСТАТЪЧНО ДЪЛЪГ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ, то освен , че изхвърля огромно количество от старите си мазнини, започва да придобива, все повече вяра в нас и в нашите добри намерения, да го храним и в бъдеще добре, а няма да започнем отново да го тъпчеме постоянно и по всяко време на деня и нощта  с некачествени  храни, както преди. И когато гто престане напълно да се страхува от нас и напълно ни повярва тялото ни ПРОМЕНЯ ОТНОВО СВОЯ МЕТАБОЛИЗЪМ в РЕЖИМ НА ГОРЕНЕ или той става отново  НОРМАЛЕН МЕТАБОЛИЗЪМ ! Тялото ни оздравява и престава да складира излишните въглехидрати под формата на излишни мазнини, а ги изгаря и изхвърля !
Защото вече напълно е повярвало в нас, че ще го храним редовно и в подходящи часове и само със здравословна, балансирана храна !
Създателите на “90-дневната диета”  са  установили, че дължината на този, достатъчно дълъг период от време на балансирано хранене в редовни часове е точно ДЕВЕТДЕСЕТ ДНИ – нито повече, нито по-малко ! Затова и диетата продължава точно толкова дни ! 
ЗАЩО ДА НЕ ПРЕКЪСВАМЕ ДИЕТАТА ПРЕЖДЕВРЕМЕННО, ДОРИ И ДА СМЕ ДОСТИГНАЛИ ЖЕЛАНИТЕ КИЛОГРАМИ 
Ако прекъснем диетата,преди да са изминали 90 дни , нашето тяло, което, все още не е достигнало момента на пълна вяра в нас, че ще го храним завинаги, така добре  НЯМА ДА ПРОМЕНИ МЕТАБОЛИЗМА СИ , А ЩЕ СИ ОСТАНЕ В РЕЖИМ НА НАТРУПВАНЕ ! И ще складира всеки излишен въглехидрат. Това означава, за кратко време , връщане на свалените килограми и даже и натрупването на повече отпхреди началото на диетата (ЙО-ЙО ефект) !
От дължината на този период в който нашето тяло „ни изпитва” идва и името на нашата “90-дневна диета”, чиято истинска цел е именно да върне нашият метаболизъм в нормалното му състояние на горене и оставането му завинаги в такова, чрез възпитанието ни в здравословно, балансирано хранене !

02.11.12
16:11

казано от Violina Lang на 02.11.12, 16:06:

Решението за тебе е Lock, Del и Ban :D

02.11.12
16:12

Аз от утре я почвам.
На 91вия ден искам плочки на корема, фибри по гърдите и вени като градинарски маркучи.
ще спазвам диетата стриктно!!!
@Violina, дали ще успея?
30 минути няма да ходя, ама ще наблегна на Angry birds’а, че и без друго не обичам физическата активност

пп: сериозно -
защо продължаваш след като стана ясно, че в този форум не намираш съмишленици, които да споделят тезата и вижданията ти? Явно ние сме от ония 10%...

Мнението беше редактирано от Fallen на 02.11.12 16:15.

02.11.12
16:12

казано от Мари А. на 02.11.12, 16:03:

...предимно от телесни мазнини. Няма лошо. Много хора дават мило и драго дънките от преди 4 години да им станат отново. Нищо повече нямат като изискване към външния си вид (както и от вътрешния). Тази диета е чудесна за целта.

Защо да плащам със здраве ? Не разбрах ?

Чувствам се превъзходно, настроението ми е чудесно, пея си чак, спя само по 5-6 часа, ходя по един час( а преди не ми се ходеше, само ми се спеше ) по хълмист терен( живея в планината ),  а и дънките ми са 3 намера по-малки !:)

Какво ми е тогава на здравето ?

02.11.12
16:14

казано от Violina Lang на 02.11.12, 16:12:

казано от Мари А. на 02.11.12, 16:03:

...предимно от телесни мазнини. Няма лошо. Много хора дават мило и драго дънките от преди 4 години да им станат отново. Нищо повече нямат като изискване към външния си вид (както и от вътрешния). Тази диета е чудесна за целта.

Защо да плащам със здраве ? Не разбрах ?

Чувствам се превъзходно, настроението ми е чудесно, пея си чак, спя само по 5-6 часа, ходя по един час( а преди не ми се ходеше, само ми се спеше ) по хълмист терен( живея в планината ),  а и дънките ми са 3 намера по-малки !:)

Какво ми е тогава на здравето ?

Пълни хормонални изследвания + замерване на телесни мазнини + преглед при психиатър = отговор на въпроса ти ;)

02.11.12
16:15

Виолина,

Откъде ги копираш тези безподобни твърдения? Очите ми са на палачинки вече от изумено взиране в постовете ти...

Наистина ли твърдиш, че си чела статии в ББ-тийм?

02.11.12
16:16

(mooning)

Мнението беше редактирано от Violina Lang на 03.11.12 00:22.

02.11.12
16:19

Тук “нормални” хора няма ;) Или ако има, не се задържат дълго :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1