09.02.12
12:43
Здравейте,
спазвам хранителен режим за покачване на тегло, като по принцип доста трудно качвам. Хранителният ми режим включва закуски между основните ядения, като закуските включват банани, кисело мляко и банани, извара и ядки, мога ли да ги заменя с гейнър? В момента втората, която се пада точно преди тренировка съм я сменил с гейнър и се чудя тази между закуската и обяда дали да не я заменя и нея.
По добре вкарай 2 банана и протеинова матрица отколкото гейнер. Първо излиза нерентабилно и второ дори и в режим на качване не си заслужава да се тъпчеш със захар.
09.02.12
21:58
Друг добър вариант са суровите ядки. Гейнара излиза наистина бая солено заради големите дози които се взимат. Другия недостатък че наистина е пълен с прости въглехидрати. А за тях си е доказано, че са си вредни и е хубаво да избягват....
09.02.12
23:00
На мен ми препоръчаха да пия гейнъра след тренировка :)
казано от Петър Попинов на 09.02.12, 23:00:
На мен ми препоръчаха да пия гейнъра след тренировка :)
Може би това е единственото оправдано време за прием на гейнър. Аз лично си купувам обикновена суроватка. След тренировка към нея прибавям глюкоза и ето ти готов гейнър на половин цена. Сутрин към суроватката добавям овесени ядки и ето ти една добра закуска :) Гейнърите според мен са направени за хора, които имат пари в излишък.
В този ред на мисли ако въглехидратите в гейнъра са прости, не е добре да заменят ядене. По-добре си вземи следващия път суроватка и към нея прибавяй нещатата които ти казах.
Мнението беше редактирано от Илиян на 09.02.12 23:44.
10.02.12
01:17
Мерси за съветите! Така и так съм го взел, ще си го пия. Иначе гейнъра е True-Mass на BSN и на етикета пише че от 70 грама въглехидрати (което е в една доза) 14 са захари. Какво мислите за гейнъра, добър ли е?
10.02.12
16:49
Щом става дума за True Mass аз те подкрепям, Ивайло. Най-добрият гейнър след Jumbo. Мисля, че си струва да заместиш закуската с True Mass-a :)