Втора закуска - гейнър вместо храна?

Здравейте,
спазвам хранителен режим за покачване на тегло, като по принцип доста трудно качвам. Хранителният ми режим включва закуски между основните ядения, като закуските включват банани, кисело мляко и банани, извара и ядки, мога ли да ги заменя с гейнър? В момента втората, която се пада точно преди тренировка съм я сменил с гейнър и се чудя тази между закуската и обяда дали да не я заменя и нея.

09.02.12
14:41

По добре вкарай 2 банана и протеинова матрица отколкото гейнер. Първо излиза нерентабилно и второ дори и в режим на качване не си заслужава да се тъпчеш със захар.

Друг добър вариант са суровите ядки. Гейнара излиза наистина бая солено заради големите дози които се взимат. Другия недостатък че наистина е пълен с прости въглехидрати. А за тях си е доказано, че са си вредни и е хубаво да избягват....

На мен ми препоръчаха да пия гейнъра след тренировка :)

09.02.12
23:41

казано от Петър Попинов на 09.02.12, 23:00:

На мен ми препоръчаха да пия гейнъра след тренировка :)

Може би това е единственото оправдано време за прием на гейнър. Аз лично си купувам обикновена суроватка. След тренировка към нея прибавям глюкоза и ето ти готов гейнър на половин цена. Сутрин към суроватката добавям овесени ядки и ето ти една добра закуска :)  Гейнърите според мен са направени за хора, които имат пари в излишък.

В този ред на мисли ако въглехидратите в гейнъра са прости, не е добре да заменят ядене. По-добре си вземи следващия път суроватка и към нея прибавяй нещатата които ти казах.

Мнението беше редактирано от Илиян на 09.02.12 23:44.

Мерси за съветите! Така и так съм го взел, ще си го пия. Иначе гейнъра е True-Mass на BSN и на етикета пише че от 70 грама въглехидрати (което е в една доза) 14 са захари. Какво мислите за гейнъра, добър ли е?

10.02.12
16:49

Щом става дума за True Mass аз те подкрепям, Ивайло. Най-добрият гейнър след Jumbo. Мисля, че си струва да заместиш закуската с True Mass-a :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1