Aко тренирам повече...

02.07.05
09:14

Значи от четири месеца тренирам почети всеки ден...
1 ден-Гърди 3-те лежанки (с различния наклон) ня всяка 4х8-10 повторения и Изтласкване на дъмбел от полулег 4х10-12
2 ден-бицепс Скотово сгъване с крив лост 4х10,прав с прав лост 4х10 прав с крив лост 4х10,Концентрично сгъване  с дъмбел 4х10
3 ден-трицепс Повдигане на щанга от лег с тесен хват 4х10,Разгъване на дъмбел с една ръка 4х10,Разгъване на горен скрипец 4х10
4 ден -Гръб Придърпване на вертикален скрипец 4x10 чукове 4x10, Придърпване на хоризонтален скрипец 4x10,Гребане с Т-щанга

След това започвам отначало
1.Програмата ми добра ли е
2.Ако тренирам повече за бицепса (да речем след тренировкте в залата, у нас като съм отпочинал да направя още някоя серия) ще има ли положителен ефект върху растежа на бицепса

02.07.05
10:41

не се тренира всеки ден. а и гледам нямаш крака, корем, трапец, предмишница, рамо в програмата. по добре тренирай през ден. бицепса не го тренирай у вас. най много да има отрицателен ефект. на мускула мутрябват 5-7 дена да се възстанови от голямо натоварване.

02.07.05
10:43

много е зле!
каде са рамото и краката ?
16серии за бицепс ! аз правя максимално 7
ще претренираш ако все още не си !
и трен всеки ден !? не става така бе брато

02.07.05
10:57

Добре...Ако включа единия ден крака,другия рамо, да тренрам по 6 дена да седмца, 7-мия почивам и всяка мускулна група ще има 7дена да се възстанови по добре ли ще е...да речем: Понеделник Гърди,Вторник Бицепс, Сряда трицепс, четвъртък гръб,петък рамо събота крака неделя почивка?

02.07.05
10:57

Ти нямаш никва почивка бе брато,а и мисля че попрекаляваш с сериите.Честно да ти кажа програмата ти ваобще не ми харесва :?

02.07.05
11:03

[quote author=“a_v_p”]Добре...Ако включа единия ден крака,другия рамо, да тренрам по 6 дена да седмца, 7-мия почивам и всяка мускулна група ще има 7дена да се възстанови по добре ли ще е...да речем: Понеделник Гърди,Вторник Бицепс, Сряда трицепс, четвъртък гръб,петък рамо събота крака неделя почивка?

виж са пич тренираш понеделник като тренираш гърдите и те уж имат 6 дни след това да се възстановят да но на следващя ден тренираш ръцете и вече тялото трябва да възстановява освен гърдите а и ръцете след това гърба и вече тялото ти трябва да възстановява 4 мускулни групи .... и в краина сметка така до следващата седмица гърдите ти няма да са възстановени и започва претренирането :)

BA

02.07.05
13:13

ПРограма ти е ЛОМ, а ти два пъти повече....
Омръзна ми да повтарям за 735-ти път, че бицепса е малка мускулна група и не можеш да правиш 4 упр. за бицепс, 3 за трицепс и 4 за гръб... много е грешно... Ако си начинаещ за бицепс 2 упр. ако си по-напреднал максимум 3 не повече малките мускули нямат нужда от много трениране.
Колкото до почивката 4 месеца без почивка... ти сигурно правиш само с едни и същи кила и ако продължаваш така да тренираш без почивка никога няма и да дигнеш килата...
На всеки 4-5 седмици се прави 1 почивка. За да релаксират малко тези мускули. А и да отвикнат от еднотипните упражнения...

02.07.05
15:10

Aми тогава кажете някоя примерна програма “да вляза в час” и ако можете да кажете 2-3 думи за претренирването...в какво се изявява?

02.07.05
15:47

и аз бях в същата заблуда като теб до преди седмица докато Bad^Boy и Петко К не ми обясниха че като тренирам толкова често и като упражненията не са ми правилно разпределени само ще си тренирам а резултатите ще са малки.Вече разбрах след като доста и прочетох че почивката е много съществено нещо и е изкючително важна.Претренирването е нещо като да стигнеш до някоя ваза и в застой оставаш нямаш подобраване.С помоща на по-опитните ще си съставиш някоя добра програма и ще прогресираш.

BA

03.07.05
11:23

Претренирането ли? Значи чувстваш отпадналост след тренировката и на следващия ден също (в повечето случаи). На следващия ден целия си в мускулни трески... И се възстановяваш за 1-2 дена поне... Ами най-общо казано това е.
Един мускул расте, когато релаксира, а не когато го тренираш повече и повече... особено малките мускули нямат нужда от много тренировки. Дориан Йейтс е тренирал бицепса си за 10мин. (2 упр.), а ти правиш 4 упр. !?!?!
Подредбата на мускулите по големина е: Квадрицепс(бедрените мускули), Гръб, Гърди, Рамо, Трицепс, Бицепс. Ти си прави сметка по-колко упр. ще си слагаш.
А за програма писал съм за начинаещи наскоро на един пич там гледай...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1