02.07.05
07:34
Айде всеки да ми каже чесно до къде пуска щангата като прави изтласкване от лег.
Докато опре в гърдите ли я пускате или докато ъгъла в лактите стане 90 градуса???
На теория така трябва да се хване, че като се спусне до долу ъгъла да е 90 градуса, ама в действителност не става.. поне в нашата зала не става.
Аз си я пускам докато опре в гърдите.
02.07.05
09:03
И аз я пускам докато ми опре в гърдите.Ама при лег за гърди лактите се свират настрани (По посока на лоста) А като правиш за трицепс до каде се свива докато лактите застанат в успоредно положение ли?
Еми то за мен е по правилно да се пусне до гърдите ( както и правя ) , отколкото другия вариант.
и аз пускам до долу. лошото е че понякога я удрям което ми дава начален тласък :D
аз леко я допирам в гърдите само първите 4-5 повторения последните я пускам на 5-10 см от гърдите
02.07.05
12:14
При лег оставям 1-3 см до гърдите за да няма читинг.
При трицепс с тесен хват пускам до долу, до допир.
При полулег /глава долу/ също опирам лоста в гърдите.
Ми аз се блъскам в гърдите с щангата така че да се чуе хубаво :D (само понякога).
02.07.05
12:33
Забелязъл съм че Христомир също си удря щангата в гърдите :shock:
02.07.05
13:08
Чел съм, профитата не я пускат до долу, за да дигат килограмите и силата. Ама това е за напреднали, които само правят сила вече, а не градят тела тепърва... (като нас) ;)
Тъй, че и моят съвет е да си я пускате до долу.
Няма ли да се изкаже някой от модераторите или по-напредналите?!?!?! Не си правете паса ами пишете
Разбира се че трябва да се прави пълно движение до долу(говоря за общият случай). По принцип съм привърженик на това движенията да се изпълняват в пълната им амплитуда (с някой изключения де).
ПС Това че някой е модератор не е гаранция за това че разбира много.
[quote author=“cRuSh”]И аз я пускам докато ми опре в гърдите.Ама при лег за гърди лактите се свират настрани (По посока на лоста) А като правиш за трицепс до каде се свива докато лактите застанат в успоредно положение ли?
за трицепс използваш широка лежанка така че лопатките да са изцяло в/у лежанката вдигаш краката във въздуха и ги кръстосваш хвата да е такъв че палците изправени по дължината на лоста едва да се докосват
амплитудата дА Е ПЪЛНА-ЛОСТА ДА ОПИРА В ГЪРДИТЕ и в изходно положение да не се заключват лактите
Каква е идеята да се кръстосват краката във въздуха? Така освен да паднеш друг резултат не виждам?
При тесния хват си си в нормално положение, като при стандартния лег, само че растоянието между ръцете се намалява. Не е нужно да се докосват дланите или палците, достатъчно е хвата да е на ширината на раменете или няколко сантиметра по - навътре, за да се прехвърли натоварването към трицепса. И лоста трябва да опира до гърдите, както при нормалния лег.
02.07.05
15:31
За триценпса, нали лостовете са зарязани по средата - има две гладки части. Спрямо тях къде слагате ръцете?
02.07.05
15:46
ае ае много се отплеснахте от темата...
Зависи, в мойта зала има лост, на които гладките му части са доста широки и на практика, ако правиш тесен хват с него, и двете ти ръце ще са изцяло на гладката част. Иначе, на другите, където са по - тесни, примерно само два пръста ми влизат в гладката част. Абе не го мери по лоста, просто се ориентирай по ширината на раменете, няколко сантиметра по - тясно е добре.
02.07.05
16:23
Кузманчоооо мощно до долу и тва е братле! ае със здраве! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
02.07.05
16:37
Винаги до долу и без мостове :wink:
[quote author=“kaloian.georgiev”]Каква е идеята да се кръстосват краката във въздуха? Така освен да паднеш друг резултат не виждам?
нямам представа за това точно мен така ми го препоръчаха и така го правя(пък и ми е удобно
02.07.05
17:05
да бе ноо ясно че без мостове...това за мене е супер смвшно ама някои го правят... аз при лег преди спусках щангата до гърдите, но получих контузия в рамото...по-късно пък разбрах че не трябва да спускаш до гърдите, а на 4-5 см, защото вкарваш много и раменете и от там и контузии...затова вече си го спускам до 5 см! а за тесния хват аз го праа на разтояние между пръстите около 15 см, щото иначе ме болят китките като вдигам с по-тежко...
02.07.05
19:42
а някой може ли да се изкаже професионално и с примери ако може... в смисъл да обясни точно за какво се пуска до долу и точно за какво не се пуска до долу... аз знам горе-долу ама пак искам да чуя някой...
не съм про но..при спускане до долу(без задържане на щангата) мускула извършва движения с по-голяма амплитуда и съответно се натоварва повече и уражнението е по-ефективно точно затова и в изходна позиция лактите не трябва да се заключват за да е по-голямо натоварването
02.07.05
20:59
Пуска се за стречинг и напомване на мускула. Не се пуска до долу заради контузии в рамо или гърди.
03.07.05
01:18
Здравейте, спускане до удар в гърдите или до пружиниране не е въобще за препоръчване, недейте гледа че профита разни така правят, профи спорта няма нищо общо със пазенето на здравето, със вдигнати и кръстосани крака също е много по добре,защото се изправя гръбначния стълб, натоварването става по чисто, и се избягват изкривявания, ако човек е трениран няма да падне от пейката повярвайте ми
аз си вдигам със 100 че и отгоре кила със вдигнати крака, а знам хора вдигат и по 150 така,а за пускането до долу, има много разногласия , но по принцип по последни данни, не трябва да се спуска до долу, а до към 10тина см. от гърдите
Стан
Нe става въпрос за удар в гърдите, а просто за допиране. Допираш и веднага изтласкваш. Щангата винаги се спуска бавно и под контрол, не се оставя да пада надолу.
А без опора с краката не може да се вдига добре. Не знам кой го прави така, но това не е правилния начин. Губиш много сила и стабилност а ползите не ги виждам какви са.
03.07.05
11:08
Здравей
точно така е най здравословния начин да се вдига , ама понеже никoй не го прави и хората си мислят че е трудно, грешно и така нататък, а за отблъскването от гърдите по нагоре някои писаха че вдигат така , че затова
стан
Size горе долу ти е отговорил на единия въпрос :) а защо не се пуска до долу единственият кяр на това е че можеш да слагаш доста повече кг ако правиш частични повторения, или с други думи пак си е един вид деадаптация.... кофтито е че по лесно можеш да си докараш някоя контузия с по големите кг пък и движенията с непълна амплитуда според мен вдъбаносват яко (лично мнение)
03.07.05
11:13
Дам. Най-добре е да се пуска до долу и контролирано тежестта. Иначе “НЕ Е ЧИСТО ПОВТОРЕНИЕТО”, аз това си мисля. Поне за билдерите, които правят тяло, а не които поддържат. За тези които само качват сила това е препоръчително, за да могат да слагат повече килограми. Ами благодаря ви. Значи повечето хора са като мен пускат си до долу. ;)
03.07.05
11:23
Експериментирайте бе хора
защо само питате и се успокоявате взаимно, без експерименти няма резултати, а и не може да си опознаете тялото
и аз пускам додолу, ама сам инвестирал също няколко месеца до пускане не доолу например, и резултатите не бяха въобще зле, много по интензивно е даже ако не се спуска до долу, има толкова много варианти принципи и методи, успокоите се никoй не ви гони, а а така стават поне тренировките по интересни
03.07.05
11:25
Ест. че експериментираме бе човек. Просто исках да разбера какво е общото разбиране...
Аз всеки месец си меня тренировъчната схема... както ми харесва на мен и винаги си я нагласям да ми е добре.
03.07.05
15:21
Я по добре да ве питам тука а да НЕ пускам нова тема.Н
Нормално ли е като правиш Пулоувър да те боли малко вратът... че аз ся като почнах да го правя и ме наболва малко :0
Трапеца може. А покрай него и вратът. Но ако не говориш за мускулна треска, а за някаква друга болка, може да си разтегнал нещо по време на изпълнението.
03.07.05
16:27
Не бе пич ... нали като го правиш това упражнение главата ти е във въздуха и се напряга много .... е то не боли мн де ама все пак ..
Винаги допирам до гърдите. И аз съм привърженик на пълните амплитуди. Иначе според мен не е грешно и да пускаш по-малко, за да използваш по-голяма тежест.
мда, и аз пускам до долу ,а това с кръстосаните крака във въздуха ми се струва абсолютна безсмислица....
crush, за врата и аз имах същия проблем (явно и на тебе главата ти е голяма :P)
пробваи добро загряване на врата преди пулоувъра...друго не мога да ти кажа :)
05.07.05
11:14
Ами и аз си я спускам докато опре до гърдите.
05.07.05
11:15
Zashev Какво те кара да мислиш че вдигането на краката е безмислица, обоснови се някак,
Стан