Трептене на мускулите.

11.02.12
16:35

От 2-3 години насам ми се случва следното: вечер като си легна или пък когато просто тялото е в пълен покой много често ми се случва да започне да ми трепти даден мускул(като леко съкращение или незнам как да го опиша). Няма болка или неприятно усещане, по-скоро усещането е приятно даже:) Като че някой го хваща и почва да го тресе леко. Най-често бедрата, бицепсите ... На какво може да се дължи това и хубав показател ли е или лош? Сигурна съм че и на други им се е случвало подобно нещо.

DE

11.02.12
17:04

Мисля,че се наричаше тремор.Купи си от аптеката Магнезий и Витамин B1 :)

И на мен ми се е случвало, преди няколко дена започна да ми подскача леко трицепса :D

Консултация с невролог и ЕМГ.Определено не е нормално състояние на мускулен тонус.Така че консултацията и прегледа при невролог ще уточни всичко.

12.02.12
12:42

Хм... аз не го приемам за нещо ненормално или страшно.

От време на време и на мен ми се случва някой мускул да започне да трепти.
Същото ми се случва с някоя вежда или клепач, което малко кофти, ако съм сред много хора. :D
Понякога, когато легна да спя всички мускули се съкращават изведнъж за много кратко време. Получава се нещо като подскачане. :D Това ми е най-неприятно, защото ме стряска и ме събужда...

Отдавам всичко това на стресът, който тялото ни изпитва. Предполагам, че това е един от начините тялото ни да ни покаже, че е пренатоварено/стресирано/изморено. А може и да е липса на витамини и минерали...

Ако получаваш и крампи, това е сигурен знак, че нещо ти липсва. Пий достатъчно вода и приемай допълнително витамини и минерали.
Също, важно нещо е и почивката. :)

Мнението беше редактирано от Jewelz на 12.02.12 13:32.

Йоанна, колко вода/течности пиеш на ден и как се храниш в момента? Има ли определен хранителен режим, който следваш и приемаш ли някакви хранителни добавки?

Разгледай и статията - Крампи, мускулното схващане

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.02.12 12:53.

Мила

12.02.12
14:01

Най-честа причина за такива крампи е магнезиев и калиев дефицит, най-добрата форма, под която можеш да ги приемаш е халтната.

12.02.12
14:05

На мен много често ми трептят мускулите - на ръцете и краката. И то много силно изразено и видимо с просто око  Мила, какви храни имаш предвид под източници на калий и магнезий? Наистина, почнах от един месец да пия ефервесцентен магнезий след кардио и от тогава определено спря да ми трепти.  Но и тези дни много занижих тренировките.

Едит: аха, видях ги кои са храните ;)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 12.02.12 14:09.

Мила

12.02.12
14:09

Имах предвид ако си купи магнезий и калий като хранителна добавка (защото според мен, това е най-доброто решение) формата да бъде хелатна, а не например оксиди, карбонат - форми, които не се усвояват добре от организма - приблизително от 4 % до 20%(за някои може и малко повече)

Мнението беше редактирано от Мила на 12.02.12 14:10.

инцидентно(примерно 1 път годишно) не е голяма причина за притеснение. “От 2-3 години насам”, “вечер”...невролога ще каже какво е. опасявам се че случая е извън фокуса на форума(освен за introducer, който специализира неврология май?)..

Мила

13.02.12
12:37

Е на мен същото ми се случва от както започнах да тренирам, което е близо 4 години. Случва се веднъж на 1-2 месеца, и за мен си е просто нормално съкращение на мускула, най-често ми се случва след тренировка, когато тялото започва да изстива, точно когато се отпусна. Не съм се замисляла, че може да е неврологичен проблем.

Един приятел който спря фитнеса също ми сподели за това трептене от известно време. Според мен не е нещо сериозно, може да е от преумора на мускулите :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1