Коремни преси при висок процент мазнини

Здравейте съфорумци! Търсих из форума но не намерих точно това което търсих, а то е теорията, че няма ефект от коремните преси при висок процент на мазнините в тялото. Аз лично няма логично обяснение, защото коремните мускули според мен пак си се оформят под мазнините. Нека някой по-компетентен който е на това мнение да ми обясни.

13.02.12
22:26

Привет,
според мен има ефект от преси,но той е минимален, защото Ти ги тренираш,но не виждаш ефекта.
По добре наблегни на ти4ане/и аз сега се кня да се захвана/...и колело и ги комбинирай с преси!
Не забравяй и  храненето,то е мн.важно!!!

Успех ,
Георги

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно! Заместването на букви с цифри е неприемливо в този форум!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.02.12 22:28.

13.02.12
22:30

Няма ефект, до толкова, до колкото няма да видиш плочки под мазнината, колкото и да тренираш. Освен това коремните преси НЕ прибират разширения корем. За тази цел трябва да се правят и “гълтащи” упражнения като така наречените “вакуумки”.

Иначе мога да споделя от моя опит - започнах на 113 кг и с огромен корем. Първите седмици коремните преси ми се струваха адско мъчение, не само заради слабите мускули, но и заради това че при сгъването си притисках корема (правя пресите пълни). След първите десетина тренировки обаче се свиква а и когато тренировките са съчетани с правилно хранене - мазнините намаляват и всеки път е все по-лесно. В един момент дори става приятно. Особено като виждаш резултата.

Само месец и половина вече чувствам корема си много по-здрав и стегнат макар все още да има доста мас по него.

Та - прави си пресите и другите упражнения за корем. Като свалиш мазнините ще има какво да покажеш под тях. ;)

Аз поне така го виждам.

Мнението беше редактирано от Димитър Коев на 13.02.12 22:31.

Да, това е и моето мнение! Аз имам съвсем малко разширен корем правя вакуумки всеки ден. След около месец почвам да чистя, направил съм си стака с Whey Protein Isolate, L-glutamine, BCAA, L-carnitine и Fyre междувременно мога да приемам и Omega 3-6-9 и Tribulus на ON. Та аз си имам пълна преса “отдоло”, но повечето така да се каже напреднали в фитнеса ми казват, че няма ефект от коремните сега, като чистя тогава да правя. Аз все пак трябва някак да потдържам тази преса. Малко повече инфо за мен: 182см 83 кг 16г 1г стаж в залата и сега съм на НВД и силова тренировка 5x5 видях я от статията на Oranjie.

Мнението беше редактирано от Николай Иванов на 13.02.12 22:42.

14.02.12
09:17

Коремът трябва да се тренира,но не и да се прекалява.Все пак си е мускул и целта не е да го претренираме и изтощаваме.
Една тренировка седмично му е достатъчна.

14.02.12
16:43

От коремни преси да получиш ефект е същото, като от умрял писмо. Без значение процент мазнини на телесно тегло.

14.02.12
22:39

Ами според мен има смисъл да тренираш корем за да може като изчистиш да има какво да видиш :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1