Дневник на Вилето

Темата е заключена.
Прескочи до:

12.02.12
17:44

Днеска мрън мрън и станах, нещо ми е нервно от сутринта

9,00 - 1 македонска наденица + 200гр. КМ 2%
11,30- чаша прясно мляко
14,30 - купичка леща
17,00 - 4-5 бисквити
21,30 - купичка леща + 1 пил. кренвирш

12.02.12
17:50

казано от Вили на 06.06.11, 14:52:

За жени - RMR = 655 + (9,6 х тегло в кг.) + (1,8 х височина в см.) - (4,7 х възраст в години)
          RMR = 655 + (9.6 x 78.5) + (1.8 x 168) - (4.7 x 26)
          RMR = 1588.8
RMR = Resting Metabolic Rate = Калориите, които горите на 24 часа, без да вършите абсолютно нищо.

1588.8 x 1,375 = 2184.6 КБ

Тука нещо съм се убЪркала като гледам...

RMR = 655 + (9.6 x 86) + (1.8 x 164) - (4.7 x 27)
          RMR = 1663
RMR = Resting Metabolic Rate = Калориите, които горите на 24 часа, без да вършите абсолютно нищо.

1663 x 1,375 = 2286.625 КБ

12.02.12
18:04

Вили, здравей!

Аз не разбрах кое започваш “отначало (изначале)” и “както трябва”? Казваш, че не си на абсолютно никаква диета. Ако целта ти е сваляне на килограми и оправяне на хормоните, ти трябва балансиран режим. Обаче бисквитите в големи количества (че и в малки), както и разните кренвирши и подобни няма да те отведат там, където искаш. Опитвай нови храни и упражнения (кой го казва, аз сума ти месеци правех само равно кардио |-) :)) и не се самонавивай “не ям това и онова” - често има начини да приготвиш храна, която по принцип не обичаш много, по един доста вкусен за теб начин.

Желая ти успех и да знаеш, че няма начин да няма начин :) Търпение и старание и нещата се случват :) И ... не вярвай много на тия калкулатори, те са ориентир, но нещата са индивидуални (аз например понякога надценявам колко калории реално изразходвам, смятам там с по-високия коефициент и ето перфектното оправдание да се яде повече. Това обаче е яко прах в очите.)

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Елена на 12.02.12 18:07.

12.02.12
18:17

казано от Love Joy на 12.02.12, 18:04:

Вили, здравей!

Аз не разбрах кое започваш “отначало (изначале)” и “както трябва”? Казваш, че не си на абсолютно никаква диета. Ако целта ти е сваляне на килограми и оправяне на хормоните, ти трябва балансиран режим. Обаче бисквитите в големи количества (че и в малки), както и разните кренвирши и подобни няма да те отведат там, където искаш. Опитвай нови храни и упражнения (кой го казва, аз сума ти месеци правех само равно кардио |-) :)) и не се самонавивай “не ям това и онова” - често има начини да приготвиш храна, която по принцип не обичаш много, по един доста вкусен за теб начин.

Желая ти успех и да знаеш, че няма начин да няма начин :) Търпение и старание и нещата се случват :) И ... не вярвай много на тия калкулатори, те са ориентир, но нещата са индивидуални (аз например понякога надценявам колко калории реално изразходвам, смятам там с по-високия коефициент и ето перфектното оправдание да се яде повече. Това обаче е яко прах в очите.)

Поздрави!

Привет (wave)

никога не е късно да заменя кренвирша с нищо или нещо друго....
за момента не се сещам обаче :(

Вкъщи имам елда и си мислех да си направя нещо, но за утре. Нищо балансирано не виждам, но лека полека ще се справя

12.02.12
18:22

Храниш се така понеже не можеш да си позволиш да се храниш както трябва?
Храниш се така защото ти е вкусно?
Храниш се така защото очакваш така да постигнеш целите си?

В момента се сещам за предишните ти дневници и да ти кажа никакво ново начало не започваш. “Саме олд ш*т”

Не приемай поста ми като заяждане.

Мнението беше редактирано от Fallen на 12.02.12 18:22.

12.02.12
18:29

казано от gips на 12.02.12, 18:22:

Храниш се така понеже не можеш да си позволиш да се храниш както трябва?
Храниш се така защото ти е вкусно?
Храниш се така защото очакваш така да постигнеш целите си?

В момента се сещам за предишните ти дневници и да ти кажа никакво ново начало не започваш. “Саме олд ш*т”

Не приемай поста ми като заяждане.

Опитвам се да се насоча към някакъв режим.... в интерес на истината четях http://www.bb-team.org/articles/904_otslabvane-s-visoko-beltachna-dieta-vbd

13.02.12
09:51

ГУУУУДД МОРНИНГ  :)

9.30 - чаша ПМ 1,5% с мъничко нес и 4 бучки кафява захар
11.00- кафе с мъъъъничко мляко :) 1 от тия разтворимите химикалчета Супра Вит с Желязо
13,00 - само 1 активия се търкаляше в хладилника /бяла тишина/ и 1 македонска наденица
16,30 - 2 белтъка, 1 яйце, 1с.л. нискомаслена извара, 2 моркова на салата със зехтин и оцет
20,00 - бод от тук, бод от там /катък с печена капия/ ама много скромно, 150мл бяло вино —- не пия попринцип, но бях на гости и до не убидя домакинята се престраших (nangel)
21,30 - 1 пил. кренвирш иииииииии филмчееее “3 метра над небето”  (inlove)

Мнението беше редактирано от Вили на 13.02.12 21:48.

Т. Тодорова

13.02.12
18:10

Некомпетентният ми съвет е да забравиш за захарта - бяла,кафява,пембена,зелена ,все си е шекер.Дори да приемем,че организмът има нужда от някакви количества,както е и със солта,ти щеш-не щеш,пак си ги набавяш,консумирайки една или друга храна/напитка.
Аз от години замествам с мед (ама не от тоя ,дето го продават по магазините,ами истински).
* И моля те,спри да се самообиждаш (не само публично,ами и по принцип) - все едно мен си слушам,за щастие в един отдавна отминал период - тъпа била,празна й била главата,кратуната,проста и не помня вече какви други епитети прочетох...:D До нищо хубаво не води такова отношение :)
За да направиш нещо за себе си,трябва да се обичаш (F)

13.02.12
21:51

казано от Т. Тодорова на 13.02.12, 18:10:

Некомпетентният ми съвет е да забравиш за захарта - бяла,кафява,пембена,зелена ,все си е шекер.Дори да приемем,че организмът има нужда от някакви количества,както е и със солта,ти щеш-не щеш,пак си ги набавяш,консумирайки една или друга храна/напитка.
Аз от години замествам с мед (ама не от тоя ,дето го продават по магазините,ами истински).
* И моля те,спри да се самообиждаш (не само публично,ами и по принцип) - все едно мен си слушам,за щастие в един отдавна отминал период - тъпа била,празна й била главата,кратуната,проста и не помня вече какви други епитети прочетох...:D До нищо хубаво не води такова отношение :)
За да направиш нещо за себе си,трябва да се обичаш (F)

Смея да твърдя, че съм една от малкото за съжаление хора който знаят какво е истински мед, защото дядо ми е пчелар  (party) :)
Имам мед вкъщи почти винаги и е 100% мед. От утре ще заместя с него. Мога ли да замествам с него сладкото през “ОНЕЗИ” дни на женската природа ???:)

Мнението беше редактирано от Вили на 13.02.12 21:52.

13.02.12
22:17

казано от Вили на 13.02.12, 21:51:

Смея да твърдя, че съм една от малкото за съжаление хора който знаят какво е истински мед, защото дядо ми е пчелар  (party) :)
Имам мед вкъщи почти винаги и е 100% мед. От утре ще заместя с него. Мога ли да замествам с него сладкото през “ОНЕЗИ” дни на женската природа ???:)

Можеш да заместваш с мед или пък с плод /като не прекаляваш с количествата/, пак е по-добре от рафинираната захар. Аз също много обичам сладко и особено шоколад и знам колко е трудно да му дадеш игнор. :) По въпроса с кренвиршите...по-добре е да не се и докосваш до подобно нещо. Те са на светлинни години от каквато и да била идея за месо. Забелязах, че си се зачела във високо белтъчни режими на хранене....ако смяташ да пробваш такъв и да наблягаш на кренвиршите и надениците, по-добре недей! :)

Мнението беше редактирано от Мари А. на 13.02.12 22:26.

Т. Тодорова

13.02.12
22:36

Аз бих я посъветвала да внимава и с продуктите от мляно месо ,особено вакуумираните - преди 2 години с една колежка си купихме опаковка от 4 броя кебапчета,които бяха с Ф около 2 см.След 90 секунди в микровълновата ,станаха 4-5 пъти по-дебели - буквално. Само вдишах от миризмата им,не ги ядох-дано да са били тъпкани само със соя,а не с някое химическо оръжие,което ще ме срази в разцвета на силите ми :D
Такива неща си купувам от един-единствен производител,защото родителите ми го познават от години и сме убедени,че произвежда качествен продукт.Или ми мелят местото пред мен.

14.02.12
10:07

Добро утро (sun)

Един прекрасен, слънчев ден, на който се празнуват цели 2 празника :) —- този (d) (beer)/Трифон Зарезан/  и този (inlove) (h) /св. Валентин/

Пожелавам на всички влюбени и зарезанчовци най-вече здраве, постигане на целите и много сбъдване на мечти, вяра в събе си и разбирасе, но не на последно място много, ама много ЛЮБОВ :*(hug)

10.00 - чаша ПМ 1,5% с нес кафе
12.30 - 3 белтъка с 2 с.л. обезмаслена извара + 2 настъргани моркова с мъничко сол и зехтин

Мнението беше редактирано от Вили на 14.02.12 13:28.

14.02.12
10:24

Вили, ти май много обичаш кренвирши (wait) Гледам, че вчера вечерта си си писала храната (и то след като получи съвети да не ги ядеш тия неща) - еми то освен наденици и кренвирши, аз друго не видях. Сега, само да ти кажа, че обикновено в тези продукти се слагат много соя, сланина, свинска кожа и т.н. НЕ са качествено месо. НЕ са месо. Ти си решаваш, де, аз само ти казвам. НИКЪДЕ, в който и да било по-компетентно написан режим на хранене няма да откриеш наденици и кренвирши, освен ако не са домашно приготвени и наистина знаеш какво има вътре.

Честит празник и на теб! И да ти кажа - ако искаш да постигнеш нещо, трябва действие, много действия, последователни и целенасочени. Не е нужно да се бърза, но е нужно да има движение напред.

Т. Тодорова

14.02.12
12:53

Тая македонска наденица .... соя,кости,косми,лой и Бог знае какво друго....Разкарай я.
Като искаш мръвка за закуска,купи си пилешко,свинско,пуешко,печи си го и си го яж.Аз хич не обичах бяло месо до скоро,но налагайки си,че трябва да се откажа от боклуците,открих много приятен начин да си го приготвям :)
И не е много по-скъпо.
Ако държиш да си регулираш здравето,едва ли ще се получи с консерванти,оцветители,химикали и изобщо не искам да знам какви други чудесии...

14.02.12
13:31

Благодаря за съветите :)
Снощи вече бях консумирала храната и едва след това прочетах за гадните кренвирши и т.н.
От днес ги изключих на 100%
Днес готвя за дом. любимци пил. бутчета с ориз... мисля да хапна само бутчето :)
Ами ориза..... кога и дали да го ям???

Т. Тодорова

14.02.12
13:50

Лично аз, рядко ям бял ориз (вече).Само когато нямам избор,което се случва все по-рядко :)
Готвя си кафяв,въпреки протестите на мъжа ми.Старая се да го консумирам макс. до ранния следобед,в не много големи количества.
Естествено,случва се понякога да хапна и вечер,но гледам да избягвам :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.02.12 13:51.

14.02.12
14:54

Аз ям ориз :) Евтин, бърз и свястен обяд.  Да живее Г-н Ориз!
Сега, ако трябва да го гледъм какъв е все, черен, оранжев пембян—тва вече е лошо, се пиринч тчоджум :)
Сложи малко ориз, повече зеленчуци, яж си и се наслаждавай, недей да готвиш само за другите, а ти да се измъчваш - кял файда.  (Щях да кажа тормозиш, ама с тез моите турцизми от Делиормана, си казах, айде, да си спестя ) :)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 14.02.12 14:58.

15.02.12
14:18

Привет
Днес се разбих от обикаляне по задачи и нямах време за нищо.....
10,30 - чаша кафе + 1 зърнена закуска
14,00 - купа ориз + 3-4с.л. КМ

Мнението беше редактирано от Вили на 15.02.12 14:19.

Т. Тодорова

15.02.12
15:25

Прави си подробен план от предния ден - следва се по-лесно,поне според мен.Е,случва се да се променя това-онова,но в повечето случаи се запазва основната идея :)

16.02.12
09:24

Добро утро (sun)

10.00 - чаша ПМ + малко нес
12,00 - пил. бутче + 2 моркова
16,00 -  чаша ПМ /не съм измислила с каква още/
21,00 - 300гр. КМ + маруля

17.02.12
09:09

Добро утро,

09.00 - 1 чаша ПМ + 1ч.л. нес кафе :)  + витамини и желязо
11.00 - 300гр. КМ + 2-3 моркова—- ама така ме остъргахааааааа....
14.00 - 200гр. пълнозърнести макарони с мъничко сирене :)
ей тук ще има нещо  ама ми убягва идеята все още
20.00 - салата Айсберг в голямо количество 2-3с.л. обезмаслена извара

Не стига че супер случайно си намерих макарони в шкафа в кухнята, ами са и пълнозърнести.... имам и сирене (inlove).... взех да огладнявам даже (giggle)

Мнението беше редактирано от Вили на 17.02.12 13:23.

17.02.12
11:53

Абе Вили, много малко храна - млека и зеленчуци. Бива ли така? Дай малко по-сериозно ;)

17.02.12
12:23

казано от Nora B на 17.02.12, 11:53:

Абе Вили, много малко храна - млека и зеленчуци. Бива ли така? Дай малко по-сериозно ;)

Ами за момента, нямам много избор понеже съм безработна и ми е доста трудно да имам каквито и да са претенций.
В хладилника имам 250гр. маслини, малко обезмаслена извара, КМ, яйца, краставици, мнооого моркови /който са ми любими/, сирене, и още някви неща, които НЕ ям. Ааааммм някаде горе в камерата се моткат 3-4 пил. бутчета и кайма от истинско месо.

Ако ти успееш да ми съчиниш нещо по различно от това което съм написала като меню, ще те послушам.

17.02.12
12:33

Омлет, пилешко с моркови и, ако си купиш спагети/макарони—паста болонезе :)

17.02.12
13:10

казано от Kiko San на 17.02.12, 12:33:

Омлет, пилешко с моркови и, ако си купиш спагети/макарони—паста болонезе :)

Ми че тоя сос Болонезе, как да го направя като попринцип го правя с тайна на Маги....???

Мнението беше редактирано от Вили на 17.02.12 13:19.

17.02.12
13:20

Кико е написала, ама и аз да кажа :) - имаш яйца, пиле, кайма. Ето ти основата. Добавяш сирене/извара/моркови/маслини - примерно яйца със сирене или извара+салата от моркови с маслинки; пилето можеш да го направиш по много начини (на фурна, на тиган), каймата също, плюс разбира се гарнитура - салата. Млеката ако ги обичаш са ок, ама само с млека не става - по-скоро гледай на тях като на притурка някаква. В интерес на истината, ако целиш намаляване на теглото, може да се замислиш за ограничаване на млечните продукти.

Успех ти пожелавам. Знам, че с ограничен бюджет е трудно да изкомпозираш смислено меню, ама все пак трябва да се опитваме. Аз в такива ситуации наблягам на яйца с извара/сирене. Доста прилична храна, пък евтина.

П.С. аз ако имах истинска кайма в хладилника какви кюфтета щях да си спретнааааа.....

17.02.12
13:21

гледам, че си писала едновременно с мен. Мани ги тия магита. Не стават. Просто ги забрави :)

17.02.12
13:23

За Болонезе, аз варя макароните и отделно запържвам лук с каймата и червен пипер. Ако имаш домат или доматен сос слагаш също.  Не слагам Магги, но ако ти харесва, що не :)

17.02.12
13:25

А, сетих се още нещо.  Аз си правя ориз със запържен лук и яйце.  Става като китайско :)

17.02.12
13:26

Охооооооооо те са на път макарончетата ми :D

няма Маги, знам, ама имам сирене (inlove)

Ебахси яките макарони (sun)

Мнението беше редактирано от Вили на 17.02.12 14:29.

17.02.12
13:27

казано от Kiko San на 17.02.12, 13:25:

А, сетих се още нещо.  Аз си правя ориз със запържен лук и яйце.  Става като китайско :)

Ами сега се загледах че имам Елда... става ли вместо ориз :)

18.02.12
00:03

За моята рецепта, не! ЛОЛ  :D

21.02.12
08:54

Добро утро (sun)

07.30 - чаша нес кафе с мляко
10.00 - 300гр. КМ
15.30 - омлет  /2 яйца, 2 с.л. овесени трици, 50 гр. кашкавал/ + салата Айсберг
Няма начин да хапна каквото и да е по рано от 15.30ч. , защото съм на интирвю и до трудовата борса, а не върви да тъпча в автобуса или по улиците омлет от пликче (giggle).
20.30 - салата марули с 5-6 маслини и 2с.л. извара

Мнението беше редактирано от Вили на 21.02.12 10:16.

21.02.12
12:16

Вили, браво, храната така по ми харесва :) Не се притеснявай, че няма да ядеш до 15:30, не е фатално. Само засили малко вечерята, че е неприлично оскъдна - добави яйце, увеличи изварата, нещо такова....

22.02.12
09:05

Добро утро (sun)

09.00 - чаша нес кафе с мляко
09.30 - 200гр. макарони /пълнозърнести/ с малко сирене—абе съмняваме да са 200гр, защото кутията е 500гр а аз я ям на 4 пъти
12.45 - омлет  /2 белтъка и 1 яйце, 2 с.л. овесени трици, 50 гр. кашкавал/ + домати от консерва за салата
16.00 - 200гр. макарони /пълнозърнести/ с малко сирене + 1 крем карамел (nangel) (blush)
——————-
21.00 - ако съм гладна ще хапна малко извара с КМ

Ако още веднъж си променя часовете и менюто ще ми е за сефффте (dull)
... или скоро трябва да свикна с някакъв режим, за да спра да си редактирам дневните писания или ще взема да се гръмна (nbat).
Аааааммм аз май не съм споменала че от понеделник спрях месото и съм само на млечни и производните им, а от този понеделник /27.02.2012/ ще спра и тях.... мисля да постя /незнам дали е особено добра идея, постила съм преди и всичко е било О’К/.

Мнението беше редактирано от Вили на 22.02.12 18:07.

23.02.12
09:39

Добро утро приятели (sun)

09.30 - чаша ПМ с малко нес кафе :)
10.30 - 2 сандвича от пълнозърнест хляб с кашкавал и кисели краставечки :)
13.30 - 3-4 ф. пълнозърнест хляб с кашкавал и домати от консерва /днес попрекалявам с хляба нещо..../
15.00 - чаша чайче :)
16.30 - 1 активия с горски плодове  ..... знам че активията е далеч от киселите млека, но да го заменя за сладко е 6+
20.30 - салата марули с 2 белтъка и малко сиренце /с.л. КМ/

Мнението беше редактирано от Вили на 23.02.12 16:44.

Т. Тодорова

27.02.12
19:08

Започна ли да спортуваш ? Как и колко се движиш ?

28.02.12
19:52

казано от Т. Тодорова на 27.02.12, 19:08:

Започна ли да спортуваш ? Как и колко се движиш ?

Привет :)

ами..... не съм започнала да спортувам, от 25.02 съм ангажирана с продажба на стоки. Като цяло съм на вън по 12-13ч дневно, менюто в момента ми е далеч от здравословно, но такива са обстоятелствата за момента, а момента ще е наааай-много до 01.03.
От 02.03 ще започна пак да водя дневника с храна и едни упражнения които намерих. Не е изключително ужасно менюто ми. но не е и от най-добрите ми.

Главоломно качвам кг, имам чувството че всеки ден качва. Хормоналните хапчета ми разказват играта. А вълчия глад за сладко е....няма да обяснявям. Бързо се наяждам, но често съм гладна....

Т. Тодорова

28.02.12
20:46

Не мислиш ли,че работата в магазин,комбинирана с никакво движение преди или след това + 5-6 филии хляб на ден,пък бил той и пълнозърнест,влияят наравно с хапчетата на главоломното качване на килограми ?Активия?Един ден гъчиш половин хляб,на другия джвакаш извара и кисело мляко .. ? Много са ти тестените и активиите.Не знам с какво разполагаш вкъщи,но съм сигурна,че можеш в кутийка да си занесеш на работа някакви по-читави неща.
Не казвам,че менюто ти е гадно,просто така няма да свалиш.С глада за сладко се боря,като по съвет на моя приятелка,се разхождам напред-назад,правя няколко клека,няколко скачащи джака,наливам вода и чай,и някак си помага - одеве буквално се тресях цялата,безпомощно хленчейки за буца захар :D ,но направих 20 джака и 5 лицеви,и всичко мина.
Относно хормоните,които пиеш,чела съм,че правилна диета и спорт много помагат за регулирането им .
Не съм авторитет,затова те моля,не приемай съветите ми за 100% истина и не си мисли,че ако ме послушаш,ще си помогнеш,но за мен това,което правя сега,явно е добро,защото се чувствам отлично отвътре и постигам резултати и отвън :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.02.12 20:47.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1