Днеска мрън мрън и станах, нещо ми е нервно от сутринта
9,00 - 1 македонска наденица + 200гр. КМ 2%
11,30- чаша прясно мляко
14,30 - купичка леща
17,00 - 4-5 бисквити
21,30 - купичка леща + 1 пил. кренвирш
казано от Вили на 06.06.11, 14:52:
За жени - RMR = 655 + (9,6 х тегло в кг.) + (1,8 х височина в см.) - (4,7 х възраст в години)
RMR = 655 + (9.6 x 78.5) + (1.8 x 168) - (4.7 x 26)
RMR = 1588.8
RMR = Resting Metabolic Rate = Калориите, които горите на 24 часа, без да вършите абсолютно нищо.1588.8 x 1,375 = 2184.6 КБ
Тука нещо съм се убЪркала като гледам...
RMR = 655 + (9.6 x 86) + (1.8 x 164) - (4.7 x 27)
RMR = 1663
RMR = Resting Metabolic Rate = Калориите, които горите на 24 часа, без да вършите абсолютно нищо.
1663 x 1,375 = 2286.625 КБ
Вили, здравей!
Аз не разбрах кое започваш “отначало (изначале)” и “както трябва”? Казваш, че не си на абсолютно никаква диета. Ако целта ти е сваляне на килограми и оправяне на хормоните, ти трябва балансиран режим. Обаче бисквитите в големи количества (че и в малки), както и разните кренвирши и подобни няма да те отведат там, където искаш. Опитвай нови храни и упражнения (кой го казва, аз сума ти месеци правех само равно кардио |-) :)) и не се самонавивай “не ям това и онова” - често има начини да приготвиш храна, която по принцип не обичаш много, по един доста вкусен за теб начин.
Желая ти успех и да знаеш, че няма начин да няма начин :) Търпение и старание и нещата се случват :) И ... не вярвай много на тия калкулатори, те са ориентир, но нещата са индивидуални (аз например понякога надценявам колко калории реално изразходвам, смятам там с по-високия коефициент и ето перфектното оправдание да се яде повече. Това обаче е яко прах в очите.)
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Елена на 12.02.12 18:07.
казано от Love Joy на 12.02.12, 18:04:
Вили, здравей!
Аз не разбрах кое започваш “отначало (изначале)” и “както трябва”? Казваш, че не си на абсолютно никаква диета. Ако целта ти е сваляне на килограми и оправяне на хормоните, ти трябва балансиран режим. Обаче бисквитите в големи количества (че и в малки), както и разните кренвирши и подобни няма да те отведат там, където искаш. Опитвай нови храни и упражнения (кой го казва, аз сума ти месеци правех само равно кардио |-) :)) и не се самонавивай “не ям това и онова” - често има начини да приготвиш храна, която по принцип не обичаш много, по един доста вкусен за теб начин.
Желая ти успех и да знаеш, че няма начин да няма начин :) Търпение и старание и нещата се случват :) И ... не вярвай много на тия калкулатори, те са ориентир, но нещата са индивидуални (аз например понякога надценявам колко калории реално изразходвам, смятам там с по-високия коефициент и ето перфектното оправдание да се яде повече. Това обаче е яко прах в очите.)
Поздрави!
Привет (wave)
никога не е късно да заменя кренвирша с нищо или нещо друго....
за момента не се сещам обаче :(
Вкъщи имам елда и си мислех да си направя нещо, но за утре. Нищо балансирано не виждам, но лека полека ще се справя
Храниш се така понеже не можеш да си позволиш да се храниш както трябва?
Храниш се така защото ти е вкусно?
Храниш се така защото очакваш така да постигнеш целите си?
В момента се сещам за предишните ти дневници и да ти кажа никакво ново начало не започваш. “Саме олд ш*т”
Не приемай поста ми като заяждане.
Мнението беше редактирано от Fallen на 12.02.12 18:22.
казано от gips на 12.02.12, 18:22:
Храниш се така понеже не можеш да си позволиш да се храниш както трябва?
Храниш се така защото ти е вкусно?
Храниш се така защото очакваш така да постигнеш целите си?В момента се сещам за предишните ти дневници и да ти кажа никакво ново начало не започваш. “Саме олд ш*т”
Не приемай поста ми като заяждане.
Опитвам се да се насоча към някакъв режим.... в интерес на истината четях http://www.bb-team.org/articles/904_otslabvane-s-visoko-beltachna-dieta-vbd
ГУУУУДД МОРНИНГ :)
9.30 - чаша ПМ 1,5% с мъничко нес и 4 бучки кафява захар
11.00- кафе с мъъъъничко мляко :) 1 от тия разтворимите химикалчета Супра Вит с Желязо
13,00 - само 1 активия се търкаляше в хладилника /бяла тишина/ и 1 македонска наденица
16,30 - 2 белтъка, 1 яйце, 1с.л. нискомаслена извара, 2 моркова на салата със зехтин и оцет
20,00 - бод от тук, бод от там /катък с печена капия/ ама много скромно, 150мл бяло вино —- не пия попринцип, но бях на гости и до не убидя домакинята се престраших (nangel)
21,30 - 1 пил. кренвирш иииииииии филмчееее “3 метра над небето” (inlove)
Мнението беше редактирано от Вили на 13.02.12 21:48.
13.02.12
18:10
Некомпетентният ми съвет е да забравиш за захарта - бяла,кафява,пембена,зелена ,все си е шекер.Дори да приемем,че организмът има нужда от някакви количества,както е и със солта,ти щеш-не щеш,пак си ги набавяш,консумирайки една или друга храна/напитка.
Аз от години замествам с мед (ама не от тоя ,дето го продават по магазините,ами истински).
* И моля те,спри да се самообиждаш (не само публично,ами и по принцип) - все едно мен си слушам,за щастие в един отдавна отминал период - тъпа била,празна й била главата,кратуната,проста и не помня вече какви други епитети прочетох...:D До нищо хубаво не води такова отношение :)
За да направиш нещо за себе си,трябва да се обичаш (F)
казано от Т. Тодорова на 13.02.12, 18:10:
Некомпетентният ми съвет е да забравиш за захарта - бяла,кафява,пембена,зелена ,все си е шекер.Дори да приемем,че организмът има нужда от някакви количества,както е и със солта,ти щеш-не щеш,пак си ги набавяш,консумирайки една или друга храна/напитка.
Аз от години замествам с мед (ама не от тоя ,дето го продават по магазините,ами истински).
* И моля те,спри да се самообиждаш (не само публично,ами и по принцип) - все едно мен си слушам,за щастие в един отдавна отминал период - тъпа била,празна й била главата,кратуната,проста и не помня вече какви други епитети прочетох...:D До нищо хубаво не води такова отношение :)
За да направиш нещо за себе си,трябва да се обичаш (F)
Смея да твърдя, че съм една от малкото за съжаление хора който знаят какво е истински мед, защото дядо ми е пчелар (party) :)
Имам мед вкъщи почти винаги и е 100% мед. От утре ще заместя с него. Мога ли да замествам с него сладкото през “ОНЕЗИ” дни на женската природа ???:)
Мнението беше редактирано от Вили на 13.02.12 21:52.
казано от Вили на 13.02.12, 21:51:
Смея да твърдя, че съм една от малкото за съжаление хора който знаят какво е истински мед, защото дядо ми е пчелар (party) :)
Имам мед вкъщи почти винаги и е 100% мед. От утре ще заместя с него. Мога ли да замествам с него сладкото през “ОНЕЗИ” дни на женската природа ???:)
Можеш да заместваш с мед или пък с плод /като не прекаляваш с количествата/, пак е по-добре от рафинираната захар. Аз също много обичам сладко и особено шоколад и знам колко е трудно да му дадеш игнор. :) По въпроса с кренвиршите...по-добре е да не се и докосваш до подобно нещо. Те са на светлинни години от каквато и да била идея за месо. Забелязах, че си се зачела във високо белтъчни режими на хранене....ако смяташ да пробваш такъв и да наблягаш на кренвиршите и надениците, по-добре недей! :)
Мнението беше редактирано от Мари А. на 13.02.12 22:26.
13.02.12
22:36
Аз бих я посъветвала да внимава и с продуктите от мляно месо ,особено вакуумираните - преди 2 години с една колежка си купихме опаковка от 4 броя кебапчета,които бяха с Ф около 2 см.След 90 секунди в микровълновата ,станаха 4-5 пъти по-дебели - буквално. Само вдишах от миризмата им,не ги ядох-дано да са били тъпкани само със соя,а не с някое химическо оръжие,което ще ме срази в разцвета на силите ми :D
Такива неща си купувам от един-единствен производител,защото родителите ми го познават от години и сме убедени,че произвежда качествен продукт.Или ми мелят местото пред мен.
Добро утро (sun)
Един прекрасен, слънчев ден, на който се празнуват цели 2 празника :) —- този (d) (beer)/Трифон Зарезан/ и този (inlove) (h) /св. Валентин/
Пожелавам на всички влюбени и зарезанчовци най-вече здраве, постигане на целите и много сбъдване на мечти, вяра в събе си и разбирасе, но не на последно място много, ама много ЛЮБОВ :*(hug)
10.00 - чаша ПМ 1,5% с нес кафе
12.30 - 3 белтъка с 2 с.л. обезмаслена извара + 2 настъргани моркова с мъничко сол и зехтин
Мнението беше редактирано от Вили на 14.02.12 13:28.
Вили, ти май много обичаш кренвирши (wait) Гледам, че вчера вечерта си си писала храната (и то след като получи съвети да не ги ядеш тия неща) - еми то освен наденици и кренвирши, аз друго не видях. Сега, само да ти кажа, че обикновено в тези продукти се слагат много соя, сланина, свинска кожа и т.н. НЕ са качествено месо. НЕ са месо. Ти си решаваш, де, аз само ти казвам. НИКЪДЕ, в който и да било по-компетентно написан режим на хранене няма да откриеш наденици и кренвирши, освен ако не са домашно приготвени и наистина знаеш какво има вътре.
Честит празник и на теб! И да ти кажа - ако искаш да постигнеш нещо, трябва действие, много действия, последователни и целенасочени. Не е нужно да се бърза, но е нужно да има движение напред.
14.02.12
12:53
Тая македонска наденица .... соя,кости,косми,лой и Бог знае какво друго....Разкарай я.
Като искаш мръвка за закуска,купи си пилешко,свинско,пуешко,печи си го и си го яж.Аз хич не обичах бяло месо до скоро,но налагайки си,че трябва да се откажа от боклуците,открих много приятен начин да си го приготвям :)
И не е много по-скъпо.
Ако държиш да си регулираш здравето,едва ли ще се получи с консерванти,оцветители,химикали и изобщо не искам да знам какви други чудесии...
Благодаря за съветите :)
Снощи вече бях консумирала храната и едва след това прочетах за гадните кренвирши и т.н.
От днес ги изключих на 100%
Днес готвя за дом. любимци пил. бутчета с ориз... мисля да хапна само бутчето :)
Ами ориза..... кога и дали да го ям???
14.02.12
13:50
Лично аз, рядко ям бял ориз (вече).Само когато нямам избор,което се случва все по-рядко :)
Готвя си кафяв,въпреки протестите на мъжа ми.Старая се да го консумирам макс. до ранния следобед,в не много големи количества.
Естествено,случва се понякога да хапна и вечер,но гледам да избягвам :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.02.12 13:51.
Аз ям ориз :) Евтин, бърз и свястен обяд. Да живее Г-н Ориз!
Сега, ако трябва да го гледъм какъв е все, черен, оранжев пембян—тва вече е лошо, се пиринч тчоджум :)
Сложи малко ориз, повече зеленчуци, яж си и се наслаждавай, недей да готвиш само за другите, а ти да се измъчваш - кял файда. (Щях да кажа тормозиш, ама с тез моите турцизми от Делиормана, си казах, айде, да си спестя ) :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 14.02.12 14:58.
Привет
Днес се разбих от обикаляне по задачи и нямах време за нищо.....
10,30 - чаша кафе + 1 зърнена закуска
14,00 - купа ориз + 3-4с.л. КМ
Мнението беше редактирано от Вили на 15.02.12 14:19.
15.02.12
15:25
Прави си подробен план от предния ден - следва се по-лесно,поне според мен.Е,случва се да се променя това-онова,но в повечето случаи се запазва основната идея :)
Добро утро (sun)
10.00 - чаша ПМ + малко нес
12,00 - пил. бутче + 2 моркова
16,00 - чаша ПМ /не съм измислила с каква още/
21,00 - 300гр. КМ + маруля
Добро утро,
09.00 - 1 чаша ПМ + 1ч.л. нес кафе :) + витамини и желязо
11.00 - 300гр. КМ + 2-3 моркова—- ама така ме остъргахааааааа....
14.00 - 200гр. пълнозърнести макарони с мъничко сирене :)
ей тук ще има нещо ама ми убягва идеята все още
20.00 - салата Айсберг в голямо количество 2-3с.л. обезмаслена извара
Не стига че супер случайно си намерих макарони в шкафа в кухнята, ами са и пълнозърнести.... имам и сирене (inlove).... взех да огладнявам даже (giggle)
Мнението беше редактирано от Вили на 17.02.12 13:23.
Абе Вили, много малко храна - млека и зеленчуци. Бива ли така? Дай малко по-сериозно ;)
казано от Nora B на 17.02.12, 11:53:
Абе Вили, много малко храна - млека и зеленчуци. Бива ли така? Дай малко по-сериозно ;)
Ами за момента, нямам много избор понеже съм безработна и ми е доста трудно да имам каквито и да са претенций.
В хладилника имам 250гр. маслини, малко обезмаслена извара, КМ, яйца, краставици, мнооого моркови /който са ми любими/, сирене, и още някви неща, които НЕ ям. Ааааммм някаде горе в камерата се моткат 3-4 пил. бутчета и кайма от истинско месо.
Ако ти успееш да ми съчиниш нещо по различно от това което съм написала като меню, ще те послушам.
Омлет, пилешко с моркови и, ако си купиш спагети/макарони—паста болонезе :)
казано от Kiko San на 17.02.12, 12:33:
Омлет, пилешко с моркови и, ако си купиш спагети/макарони—паста болонезе :)
Ми че тоя сос Болонезе, как да го направя като попринцип го правя с тайна на Маги....???
Мнението беше редактирано от Вили на 17.02.12 13:19.
Кико е написала, ама и аз да кажа :) - имаш яйца, пиле, кайма. Ето ти основата. Добавяш сирене/извара/моркови/маслини - примерно яйца със сирене или извара+салата от моркови с маслинки; пилето можеш да го направиш по много начини (на фурна, на тиган), каймата също, плюс разбира се гарнитура - салата. Млеката ако ги обичаш са ок, ама само с млека не става - по-скоро гледай на тях като на притурка някаква. В интерес на истината, ако целиш намаляване на теглото, може да се замислиш за ограничаване на млечните продукти.
Успех ти пожелавам. Знам, че с ограничен бюджет е трудно да изкомпозираш смислено меню, ама все пак трябва да се опитваме. Аз в такива ситуации наблягам на яйца с извара/сирене. Доста прилична храна, пък евтина.
П.С. аз ако имах истинска кайма в хладилника какви кюфтета щях да си спретнааааа.....
гледам, че си писала едновременно с мен. Мани ги тия магита. Не стават. Просто ги забрави :)
За Болонезе, аз варя макароните и отделно запържвам лук с каймата и червен пипер. Ако имаш домат или доматен сос слагаш също. Не слагам Магги, но ако ти харесва, що не :)
А, сетих се още нещо. Аз си правя ориз със запържен лук и яйце. Става като китайско :)
Охооооооооо те са на път макарончетата ми :D
няма Маги, знам, ама имам сирене (inlove)
Ебахси яките макарони (sun)
Мнението беше редактирано от Вили на 17.02.12 14:29.
казано от Kiko San на 17.02.12, 13:25:
А, сетих се още нещо. Аз си правя ориз със запържен лук и яйце. Става като китайско :)
Ами сега се загледах че имам Елда... става ли вместо ориз :)
Добро утро (sun)
07.30 - чаша нес кафе с мляко
10.00 - 300гр. КМ
15.30 - омлет /2 яйца, 2 с.л. овесени трици, 50 гр. кашкавал/ + салата Айсберг
Няма начин да хапна каквото и да е по рано от 15.30ч. , защото съм на интирвю и до трудовата борса, а не върви да тъпча в автобуса или по улиците омлет от пликче (giggle).
20.30 - салата марули с 5-6 маслини и 2с.л. извара
Мнението беше редактирано от Вили на 21.02.12 10:16.
Вили, браво, храната така по ми харесва :) Не се притеснявай, че няма да ядеш до 15:30, не е фатално. Само засили малко вечерята, че е неприлично оскъдна - добави яйце, увеличи изварата, нещо такова....
Добро утро (sun)
09.00 - чаша нес кафе с мляко
09.30 - 200гр. макарони /пълнозърнести/ с малко сирене—абе съмняваме да са 200гр, защото кутията е 500гр а аз я ям на 4 пъти
12.45 - омлет /2 белтъка и 1 яйце, 2 с.л. овесени трици, 50 гр. кашкавал/ + домати от консерва за салата
16.00 - 200гр. макарони /пълнозърнести/ с малко сирене + 1 крем карамел (nangel) (blush)
——————-
21.00 - ако съм гладна ще хапна малко извара с КМ
Ако още веднъж си променя часовете и менюто ще ми е за сефффте (dull)
... или скоро трябва да свикна с някакъв режим, за да спра да си редактирам дневните писания или ще взема да се гръмна (nbat).
Аааааммм аз май не съм споменала че от понеделник спрях месото и съм само на млечни и производните им, а от този понеделник /27.02.2012/ ще спра и тях.... мисля да постя /незнам дали е особено добра идея, постила съм преди и всичко е било О’К/.
Мнението беше редактирано от Вили на 22.02.12 18:07.
Добро утро приятели (sun)
09.30 - чаша ПМ с малко нес кафе :)
10.30 - 2 сандвича от пълнозърнест хляб с кашкавал и кисели краставечки :)
13.30 - 3-4 ф. пълнозърнест хляб с кашкавал и домати от консерва /днес попрекалявам с хляба нещо..../
15.00 - чаша чайче :)
16.30 - 1 активия с горски плодове ..... знам че активията е далеч от киселите млека, но да го заменя за сладко е 6+
20.30 - салата марули с 2 белтъка и малко сиренце /с.л. КМ/
Мнението беше редактирано от Вили на 23.02.12 16:44.
27.02.12
19:08
Започна ли да спортуваш ? Как и колко се движиш ?
казано от Т. Тодорова на 27.02.12, 19:08:
Започна ли да спортуваш ? Как и колко се движиш ?
Привет :)
ами..... не съм започнала да спортувам, от 25.02 съм ангажирана с продажба на стоки. Като цяло съм на вън по 12-13ч дневно, менюто в момента ми е далеч от здравословно, но такива са обстоятелствата за момента, а момента ще е наааай-много до 01.03.
От 02.03 ще започна пак да водя дневника с храна и едни упражнения които намерих. Не е изключително ужасно менюто ми. но не е и от най-добрите ми.
Главоломно качвам кг, имам чувството че всеки ден качва. Хормоналните хапчета ми разказват играта. А вълчия глад за сладко е....няма да обяснявям. Бързо се наяждам, но често съм гладна....
28.02.12
20:46
Не мислиш ли,че работата в магазин,комбинирана с никакво движение преди или след това + 5-6 филии хляб на ден,пък бил той и пълнозърнест,влияят наравно с хапчетата на главоломното качване на килограми ?Активия?Един ден гъчиш половин хляб,на другия джвакаш извара и кисело мляко .. ? Много са ти тестените и активиите.Не знам с какво разполагаш вкъщи,но съм сигурна,че можеш в кутийка да си занесеш на работа някакви по-читави неща.
Не казвам,че менюто ти е гадно,просто така няма да свалиш.С глада за сладко се боря,като по съвет на моя приятелка,се разхождам напред-назад,правя няколко клека,няколко скачащи джака,наливам вода и чай,и някак си помага - одеве буквално се тресях цялата,безпомощно хленчейки за буца захар :D ,но направих 20 джака и 5 лицеви,и всичко мина.
Относно хормоните,които пиеш,чела съм,че правилна диета и спорт много помагат за регулирането им .
Не съм авторитет,затова те моля,не приемай съветите ми за 100% истина и не си мисли,че ако ме послушаш,ще си помогнеш,но за мен това,което правя сега,явно е добро,защото се чувствам отлично отвътре и постигам резултати и отвън :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.02.12 20:47.