Смяна на програма или преразпределение?

15.02.12
01:48

Здрасти, нека започна първо с това, че съм висок съм 1,81, тежа 85 кг., на 20 години съм, от около две години тренирам активно във фитнеса, като за този период не съм прекъсвал.Тренирам с цел покачване на мускулна маса и спазвам диета. Доволен сам от достигнатите от мен цели на този етап и вмомента се колебая дали да си сменя програмата, като от три дни в седмицата почна да тренирам четири или да продължа по същия начин, но да разменя самите мускулни групи. Досега тренирах така: Понеделник - гърди/трицепс; Вторник - гръб/бицепс; Петък - крака/рамо. Също така бих се радвал да ми помогнете и ми кажете дали има мускули, които изостават, като цяло и ако има, кои са и с какви упражнения да наблегна на тях, започнах да си мисля впоследно време, че някои мускули изостават доста спрямо други.

Има един принцип...”докато програмата работи-не променяй”!
Тук идва тънкият момент с привикването на мускулите към дадено упражнение. Необходимо е само да смениш с малко ъгъла на изпълнение и вече удряш с ново натоварване.

15.02.12
10:17

Там е проблема, че чувствам застой и някои мускулни групи или дадени части от тях, че изостават.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1