Мнение за сплит

Здравейте, реших да сменя програмата си, защото ми се струва, че нещо не ми понася. Ето какво съм измислил:

1 ден - гръб, трицепс
2 ден - рамо
3 ден - почивка
4 ден - гърди, бицепс
5 ден - крака

е, какво ще кажете ? :)

15.02.12
14:37

Става.

15.02.12
15:02

Според мен по-добре гърба да е в самостоятелен ден плюс едно упражнение за задно рамо, а рамото да е на мястото на гърба.

15.02.12
16:54

Ето и моят вариант:
1.гърди+трицепс+предмишница
2.почивка
3.гръб+бицепс+корем
4.почивка
5.крака+рамо+трапец
6.почивка

Ако ти допада..

Пробвал съм тази комбинация и не ми харесва нещо, а искам и рамото да ми е отделно, че ми куца :)

23.02.12
11:22

Аз също съм на 4 дневен сплит и ето какво правя:

1 ден - гърди, трицепс, корем
2 ден - гръб, бицепс, предмишница
3 ден - почивка
4 ден - крака
5 ден - рамо, трапец, корем
6 и 7 почивка

Сега да опитам да мотивирам програмата:
- трицепсът вече е добре загрял и леко натоварен след гърдите и просто трябва да го довършим. Същото важи и за бицепса след гърба, освен това предмишницата пасва по-добре в тренировката с бицепс, защото упражненията за гръб и бицепс я товарят повече и отново само довършваме започнатото.
- много е важно разстоянието между тренировката за гърди и рамо да е максимална (както е в тази програма), защото по принцип тренировката за гърди товари доста предното рамо и ако искаш да обърнеш добро внимание на рамото е добре да го отдалечиш от гърдите.

Като цяло има още един положителен ефект от групирането на гръб с бицепс и гърди с трицепс, а той е, че умората в тялото е по-разделена по дните и не се получава ден , в който да са ти изморени много мускулни групи.

Не претендирам за богати познание, просто това е моята тренировка и казвам защо харесвам сплита.

Поздрави :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1