15.02.12
16:36
Добър ден, аз съм на 17 и искам да покача мускулната си маса и да сваля мазнините. Аз съм висок 181см и тежа 90 кг.
Преди тренирах 3 пъти седмично, но от около година и 4 месеца се занимавам с кик-бокс, сега искам да спра кик-бокса и да премина отново на фитнес. Имам излишни мазнини и не много добре оформени мускули. Искам да сваля коремчето и да стегна и овелича размера на ръцете гърбът и гръдните мускули. Естествено ще правя 300 х коремни преси, 60 х “вдигане на крака от лег” и ще скачам на въже. Но искам някакъв хранителен режим и тренировъчна програма, за момента съм набелязал няколко програми и хранителни режими, но ми е интересно какво ще препоръчате персонално за мен.
Темата беше редактирана от Blagovest Georgiev на 15.02.12 16:39.
Привет!
Само да вметна, че с коремни преси не се сваля корема.
Да, ще имаш хубави коремни мускули, но няма да се виждат.
Бягай на пътеката..първо свали мазнините и тогава другото.Това е моят съвет.
...
Някой по компетентен ще ти помогне за хранителният режим :)
Лек ден!
Персонално за теб от форума никой не може да ти каже да правиш това и онова. Това за което ще тренираш си идва от всеки човек, хората, който разбират повече могат само да те бутат в правилния път. Има доста теми относно колко калории на ден трябва да поемаш, когато си в режим качване/сваляне/поддържане. Има доста програми в сайта относно за какво тренираш и какви са ти целите :). Това, което сте правили в залата за бойни изкуства, много леко се припокрива с bodybuilding-а . Там сте тренирали за изчистване на мазнините, за по-бърз удар и евентуално за натрупване на експлозивна сила. Като гледам на теб изчистването на мазнините ти е убегнало.
Съветвам те, да тренираш за оформяне докато не се постопли времето и след като се вдигне температурата, да тренираш за релеф. Когато свалиш до минимален % подкожни мазнини - тогава идва покачването на маса.
Всичко зависи от това какви са ти целите.