All about

Прескочи до:

15.02.12
14:52

Аз съм имал и възможността, и а най-вече знанията как и с какво и не съм го направил. За мен лично файдата е нулева, тренирам само за кеф от доста време, евентуално и за някаква полза странична...Но наистина има натурално много силни хора, които колкото и да не ни се вярва са такива...батлани им викат :D

15.02.12
14:57

казано от James Hinks на 15.02.12, 14:52:

Аз съм имал и възможността, и а най-вече знанията как и с какво и не съм го направил. За мен лично файдата е нулева, тренирам само за кеф от доста време, евентуално и за някаква полза странична...Но наистина има натурално много силни хора, които колкото и да не ни се вярва са такива...батлани им викат :D

О, има, има. Гледам един от тях през ден в залата, в която тренирам. :) Никога не е взимал нищо (и не го казва той, а човек, който се конкурира с него и има интерес да му принизи постиженията, а не обратното), но си прави 5-ца клек на 270 без трико и бута 140 на раменна преса от седеж. Аз лично изпитвам смесени чувства към такива хора - от една страна им се радвам на постиженията, а от друга се потискам мъничко, че аз не мога така. :) Май е нормално това. :)

15.02.12
15:08

И аз имах смесени чувства към Бен Джонсън и Тим Монтгомъри...после смесените чувства ми се размесиха и ми се откри картинката...
Въпреки това, не съм спирал да тренирам:)

270 4-ка, а...баси...ГЕН!!!

абе Стефан Ботев дали е взимал...:))))

15.02.12
15:14

казано от slavko на 15.02.12, 15:08:

И аз имах смесени чувства към Бен Джонсън и Тим Монтгомъри...после смесените чувства ми се размесиха и ми се откри картинката...

Тва сещаш ли се как звучи, а ? :D

15.02.12
15:18

Викаш, някой по-местен пример да дам:)

Бъзикам се, да пребъде чистия спорт:)

15.02.12
15:18

Не се сещаш... :D

15.02.12
15:28

казано от James Hinks на 15.02.12, 15:18:

Не се сещаш... :D

Аз се сетих,че вчера беше по-подходящ ден за това... :D

15.02.12
15:33

казано от slavko на 15.02.12, 15:18:

Викаш, някой по-местен пример да дам:)

Бъзикам се, да пребъде чистия спорт:)

Аз мога да дам местен пример, дори от женски род, но ще ме изядат ;)
Колкото и да отричат, то си личи... особено на жените.

Тази снимка ми я прати шефа ми, когато започнах да тренирам и ме помоли да не задълбавам... :)
Събджекта на Е-мейла беше: Мъж

http://www.sporting-heroes.net/files_athletics/DIMITROVA_S_20020808_GH_L.jpg

15.02.12
15:57

Пожелай му на шефа ти да не среща Светлето на живо:)

Един път в София на едно реп., докато загряваше, някакъв заблуден електрон мина през коридора й, докато тя ускоряваше...после си полетя до второ или трето препятствие горкото момче...
А тя само се обърна и го напсува зверската:)

Но е легенда...

15.02.12
16:39

Е, Славко :), аз не искам да кажа нищо лошо за постиженията и като спортист.

Всеки има цели - за едни резултатите и славата са по-важни, за други - здравето и външния вид.

Мнението беше редактирано от Блажка на 15.02.12 16:42.

15.02.12
23:25

казано от Skoge на 15.02.12, 16:39:

Е, Славко :), аз не искам да кажа нищо лошо за постиженията и като спортист.

Всеки има цели - за едни резултатите и славата са по-важни, за други - здравето и външния вид.

Тetyana -

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/308387_319669958047849_100000145417884_1547939_575925502_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/228088_225638690784310_100000145417884_1099465_6346816_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/225152_225639740784205_100000145417884_1099499_7810633_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222865_225638810784298_100000145417884_1099473_6864717_n.jpg

Погледни я :)

16.02.12
07:53

Наспамихме дневника на Джеймса ( съжалявам)

Сашо, тази рускиня ли е или украинка? Славянска им работа ;)

Зависи от много фактори как би изглеждал... да затворим темата, че няма край.

Мнението беше редактирано от Блажка на 16.02.12 07:54.

16.02.12
10:32

казано от Boby_ на 15.02.12, 14:57:

5-ца клек на 270 без трико и бута 140 на раменна преса от седеж.

140 кг раменна преса, 210 кг лег и 270 кг тяга, 40 набирания, 50 кофички и 110 лицеви опори, 2.80м скок от мяст от 95 кг борец съм виждал на живо още едно време. От човек, който е абсолютно чист...Просто е тренирал цял живот...Според мен е възможно за почти всеки без стероиди да стигне лег > 2хсобствено тегло, тяга > 2,5хсобствено тегло, раменна преса >1,5хсобствено тегло и +30 на набирания и кофички, +100 на лицеви, с много тренировки.

Чудя се пак за един експеримент с тренировките...тоя път по-дълъг ;)

Сашо как е ръката? Кога почваш пак с тренировките, че нещо съм се надъхал...Тя и тая седмица мина. Че ми се идва трябва си направя един списък с въпроси, че взех да ги забравям...

16.02.12
11:30

Наболява, но не е страшно. Днес и утре ще тренирам през деня(ако въобще тренирам). Другата седмица - ще видя, сигурно пак сутрин рано.

казано от James Hinks на 16.02.12, 11:30:

Наболява, но не е страшно. Днес и утре ще тренирам през деня(ако въобще тренирам). Другата седмица - ще видя, сигурно пак сутрин рано.

Ми то времето взе да се оправя. Аз днес смятам да изкарам колата за пръв път от 1месец. Така че ако задържи така съм на линия. Вчера 2часа гледане на клипове на Ханг клеана (обръщането) май не го правя много правилни. Има едно завъртане на лактите на горе и слагане на щангата на раменете. Моите остават успоредно с тялото и тежестта на ръцете (китките). Те май затова ме боли ръката...

16.02.12
11:40

казано от Марин Маринов на 16.02.12, 11:36:

. Моите остават успоредно с тялото и тежестта на ръцете (китките). Те май затова ме боли ръката...

И аз го правя така, нищо не ме боли. Даже го правя и с друга механика на старта ;)

Хей Джеймси ама инат не си даваш братле:))) 2 дена през деня ще тренираш на 3тия пак сутринта рано :))))))))) ама сега е по топло айде , така може !

16.02.12
15:27

казано от Veselin Doichev на 16.02.12, 13:26:

Хей Джеймси ама инат не си даваш братле:))) 2 дена през деня ще тренираш на 3тия пак сутринта рано :))))))))) ама сега е по топло айде , така може !

Вън е пролет, в залата още си е зима :)
Като влезнах си сложих якето и ръкавиците :D

суперсерия преден клек 30х70кг - тяга 30х110кг.

суперсерия изхвърляне прав 30х40кг - обръщане изтласкване 30х40кг. Тая стана малко дорп серия, че прихващах на няколко пъти - много боли още предмишницата (devil)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 16.02.12 15:35.

Същия инат , все едно мен си виждам в твое лице :)

16.02.12
19:46

казано от James Hinks на 16.02.12, 10:32:

Според мен е възможно за почти всеки без стероиди да стигне лег > 2хсобствено тегло, тяга > 2,5хсобствено тегло, раменна преса >1,5хсобствено тегло и +30 на набирания и кофички, +100 на лицеви, с много тренировки.

Сашо, тези коефициенти и числа приложими ли са и за жените според теб? Не че ми е цел, но просто си разсъждавам.. и си питам :)

16.02.12
20:12

казано от Atom на 16.02.12, 19:46:

Според мен е възможно за почти всеки без стероиди да стигне лег > 2хсобствено тегло, тяга > 2,5хсобствено тегло, раменна преса >1,5хсобствено тегло и +30 на набирания и кофички, +100 на лицеви, с много тренировки.

Сашо, тези коефициенти и числа приложими ли са и за жените според теб? Не че ми е цел, но просто си разсъждавам.. и си питам :)

Тези коефициенти не са приложими дори за всички мъже, камо ли за жени. :) Едно е 60 килограмов да бута 120 от лежанка, съвсем различно 120 килограмов да гони 240.
Може би някъде докъм 90-100 килограма можем да говорим, че е реалистично без забранени препарати да се постигнат такива резултати, но нагоре нещата сериозно загрубяват според мен.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.02.12 20:17.

17.02.12
08:51

казано от Atom на 16.02.12, 19:46:

При жените такива съотношения отиват към специализация в даден спорт. Виж, за упражненията със собствено тегло са постижими, за  другите движения - по 10 повторения  с 1х обствена тежест на лега, 1,5 х собствена тежест на тяга, 1,5 х собствена тежест на клек са  постижими и са добри силови показатели.

казано от Boby_ на 16.02.12, 20:12:

Тези коефициенти не са приложими дори за всички мъже, камо ли за жени. :) Едно е 60 килограмов да бута 120 от лежанка, съвсем различно 120 килограмов да гони 240.
Може би някъде докъм 90-100 килограма можем да говорим, че е реалистично без забранени препарати да се постигнат такива резултати, но нагоре нещата сериозно загрубяват според мен.

Боби, 120 кг мъж има доста по-добри шансове за 2 х собствено тегло на лега от 60 килограмов ;) Естествено не говорим за 120 кг и 30% подкожни мазнини, а за трениращ дълго време и с постройка на тренировките към сила и издръжливост.

17.02.12
09:31

Сигурен съм, че имаш повече наблюдения от мен - аз говоря само на базата на прочетено и личен опит. И все пак...

Ето една интересна извадка за рекордните постижения на лег без екипировка:
http://www.powerliftingwatch.com/records/raw-bench-press

Виж как върви съотношението максимално постижение/лично тегло - започва от 3,51 при 51 килограмовия и завършва на 2,28 при 142 килограмовия, като абсолютно в целия диапазон намалява с покачване на теглото. Ясно е, че в тези атлети няма нищо “чисто”, но все пак е показателно за теоретичните възможности.

А ето и таблица със стандарти при мъже и жени с различно ниво на подготовка:
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/BenchStandards.html

Теглото е в либри, но лесно се вижда, че съотношението винаги намалява с покачване на теглото.

Затова има и коефициент на Уилкс, затова и Халил Мутлу изтласкваше три пъти теглото си, а Резазадех не можеше и два пъти например.

Не знам какво променят стероидите, но физиката е неумолима според мен. :)

17.02.12
09:49

В тези извадки става дума за някакви екстремни постижения...Аз говоря за обикновен натрениран човек, без състезателни амбиции.
То наистина изключително рядко има такъв с тегло 120 кг и с тренировки насочени и към сила и към издръжливост(не броя борците тук). Доста по-често такива трениращи са под 90 кг, а най-често под/около 80 кг.

17.02.12
14:26

отново тренировъчен експеримент :

суперсерия чукчета 41х90кг - бутане от лег с хват на широчина на раменете 30х90кг. Пак стана малко дроп серия заради предмишницата, но пък се вдигнаха бройките :)

суперсерия набиране на ръкохватката 20 - кофички 30.

почна да се появява някаква странна мускулна треска...

Мнението беше редактирано от James Hinks на 17.02.12 15:13.

17.02.12
14:30

Пробвал ли си супер бавни повторения на лег или клек, и какво ти е мнението(говоря примерно минута нагоре минута надолу) ? За набиранията ми написа че си правил нещо такова преди време :)

17.02.12
14:33

казано от Infernaloverkill на 17.02.12, 14:30:

Пробвал ли си супер бавни повторения на лег или клек, и какво ти е мнението(говоря примерно минута нагоре минута надолу) ? За набиранията ми написа че си правил нещо такова преди време :)

Не, не съм го пробвал...Има къде по-непредразполагащи към контузии начини за изометрия :)
Набиранията ги правих така целево - ходех да се катеря по онова време и за тва...щото 96-97 кг катерач по принцип няма...особено на турове 6+... :)

18.02.12
10:02

Slow movements don’t help any athlete in any sport. Going slow with light weights is a big no-no.

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/max_out_on_squats_every_day

Няма бавно вдигане...това, който ти го втълпява е далеч от истината:)

18.02.12
13:08

Много интересни неща пише..но това ме разби,че ако тренираш 3 пъти в седмицата си на 43 %,а ако тренираш 7 пъти си на 100%,още по-добре било да тренираш 7 пъти двуразово ... Всъщност,не е толкоз невероятно..истината е,че това малко хора може да си го позволят тук в България. А този Пат Мендес не е човек просто!

И въпреки всичко : Anything you do is better than riding the couch.

Незнам ама .... за 7 пъти в седмицата какво възтановяване трябва да имаш ???

18.02.12
15:12

Това е извадка от Q&A с Джон Броз: :)

Q: This post and your responses feels like you’re calling me a pussy. I like that. Few questions:
1. How much has Pat’s/other lifters BS SRM increased over the past year?
2. How would you progress a weak lifter (read: me, 130kg BS) who squats twice a weak to squatting 6x a week? Just man up and lift or do your newbies follow some kind of progression to build their work capacity?
Really appreciate your candor. A lot of this flies in the face of whats out there, and I’m curious to see if I’m up to the challenge

A: When pat walked into my gym he did a SRM of 220. Now he is at 350 and it’s been 19 months. Taylor, another guy started the same time as Pat but only for 11 months. His SRM was 130-35. He got pinned with 140. Within the 11 months he did 210 BS, 185 Fs, snatch 135 C/J 160 cleaned 165. He was also a full time college student studying Physics and Math and worked construction that summer. Pat has no job and no school so recovery is easier for him with his daily naps and no distractions. Taylor = approx 6.8kg/month and Pat = 6.8kg/month. Their results are pretty typical of the others.
I have a 16 yr old girl bdwt 63 kg. been training for 2 months. Her SRM was the bar when she lost her balance and couldn’t even stand with it. Now she is FS 65x3x3, Bs 85x2x2. I switch FS and BS daily for her and she is up to 5 x/wk squatting now. Hopefully by spring she will be doing 7x/wk and more volume.
I don’t know how old you are and anything else about your training so it would be pretty irresponsible to tell you how to progress without doing my homework first. I will say this, if you are not injured, then you should be at the gym training. I have everyone at the gym do some kind of squat daily. FS, BS, or both. Doing either max, reps or both. Depending on where they are beginning depends on how much volume etc.

Q: What do your guys do to maximise recovery outside of the gym ?
A: I emphasize consistency. sleep, eat, train, repeat. Same time every day. Whatever they do outside of the gym I ask that they do it repetitively consistent. Only then can we narrow down single items to work on to lift more weight.

казано от Veselin Doichev на 18.02.12, 13:53:

Незнам ама .... за 7 пъти в седмицата какво възтановяване трябва да имаш ???

Инжекционно ;)

18.02.12
15:23

Става и без химии...аз съм се адаптирвал към руски системи за трениране с един почивен ден...отне ми около месец и половина...АД беше този месец-никакво спане, ужасни схващания, но в един момент просто тялото ми превключи и ходех и неделя да тренирам. Резултатите на 100м. не са ми впечатляващи, защото късно попаднах на професионален треньор, но подхода му беше много сходен на този на Джон Брос.
Цитирането на Иван Абаджиев и на Антонио Кръстев смятам знаете на къде бие...в аспекта на възстановяване.
Но всеки може да пробва да работи с относителния си макс за деня в продължение на...докато се адаптира. Но тук голяма роля има и нервната система, което ме препраща към линковете от моя дневник.
Не е невъзможно, но наистина е трудно за хора, които имаме по 1000 неща на главата, освен щанги и протоколи за вдигане.

А за Пат Мендес...много е атрактивен-направо си е МУТАНТ, ама не го виждам сред първите места в официални състезания.

славко , сигурно си прав, но колко храна ти е необходима за възтановяване при тренировки всеки ден ? Незнам ,не казвам че е невъзможно ,но е мн трудно ! Не трябва да имаш никакви други задължения . Ядене,хранителни добавки , спане ,тренировки:)))

18.02.12
19:57

Казах, че е възможно и съм го правил, а бяха най-слабия в групата.
Веско, хората наистина не знаят какво значи истинско трениране и спортна състезателна форма. Това, дето става по залите в 95% от случаите е...запълване на времето, което в пъти по-добре от много други неща де:)
Храна трябва...колкото трябва...как да ти кажа с грамаж точно колко:)

18.02.12
19:59

Това как става Веско, братчето ми:)

С всекидневни тренировки с часове и то продължение на години. И храната е важна в зависимост от целите. Ако искаш мускулна хипертрофия храната е най-важното нещо. Ако искаш сила е важна колкото тренировката. Но ако искаш издръжливост или пластично тя не е най-важната. Бе чак не се разбрах. :)

Това за хората в залите няма спор !!! Питах не точно за грамажи а като цяло :)
Брат ти какво ми прати вееееееееееее майкоооооооооо е това вече мина всякакви граници ! Жуниар от Лантед пасти да яде заеби ...Хората се развиват славко , но за разлика от нас живеят в нормални държави !

18.02.12
20:22

Знаех, че ще ти хареса...Джуниър вече не пее в хора:)))
Не живеем в нормална държава, не виждам и кога ще стане нормална:)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1