16.02.12
14:41
Здравейте колеги,
От скоро се занимавам с фитнесс специално преди това съм тренирал доста неща , така че не съм напълно начинаещ.
От много места чух че качването на маса не може да се прави успоредно с кардио защото има опастност да сваляш ММ и да няма абсолютно никакъв ефект от това което правиш.Тук във форума прочетох на 2-3 места ,че това не е напълно вярно стига да правиш правилното кардио.Прочетох че 2-3 пъти на седмица ако правиш спринтове по 10-15 мин на 10-12 степен на пътечката няма да се отрави на ММ . Искам просто мненията на по-разбиращите , за да знам дали да го правя.Също ако може да ми препоръчате коя диета да избера Протеинова,НВ , въглехидратна с ротации и т.н. 1.80 м съм висок 85 кг имам мазнини единствено в областта на корема които искам да стопя успоредно с качването на ММ. Благодаря от сега на всики отзовали се да помогнат ;)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 16.02.12 14:42.
16.02.12
15:09
В темата Връзка между калории, режим “оцеляване” и загубата на мускул има доста полезна информация, макар за някои от нещата, които съм писал там вече имам малко по-различно мнение.
Освен това, опитай и с търсачката. Има десетки такива теми.
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.02.12 15:09.
16.02.12
16:22
Личното ми мнение е , че ако си решил да сваляш килограми покрай тях ще загубиш и мускулна маса на няма да е нещо фатално ако изпълняваш всичко както трябва. Също така не смятам че качването на ММ успоредно с кардио пречи. Аз лично съм го правил и останах доста доволен (използвах хийт кардио) а в момента на всяка пета седмица след тренировка правя кардио около 10/15 минути.
Привърженик съм на РБД но ако ми се наложи да сваля повече килограми най-вероятно ще използвам НВД. :)
Поздрави !!!
Поредната подобна тема, мога ли да изгоря мазнините и да не губя мускули.
Можеш да. В сайта има една примерна статия как това може да стане. Преоформаня на ендоморфи
Статията излезе преди около месец. Аз с много четене преди 3-4 месеца започнах подобна програма и смея да твърдя че свалям мазнини, а покачвам мускулна маса. Вярно, за тези 3-4 месеца съм свалил към 12-13кг мазнини, и съм качил 1,5 кг мускул но все пак не съм загубил :)
Мнението беше редактирано от Илиян на 16.02.12 22:04.