Упражнения за растеж на височина - има ли такива?

16.02.12
20:54

Здравейте,
На 16 години съм, 165 см висок съм и 65 кг.Имам голямо желание да израстна с поне още 5-10см.Защото все пак момче  165см...
Пробвал съм с  висене на лост, но няма нещо резултат.Тренирах 1 година волейбол, но закриха отбора ми и нямаше къде да ходя.

Има ли някакви упражнения за “стимулиране” на растежа?

Ще съм много благодарен на всеки един отговор!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.02.12 22:00.

16.02.12
21:04

И аз страдам от този проблем , ръст та ръст ... Всичко е въпрос на ген имаш още време да растеж до 21 години , не се притеснявай ще израстеж тренирай си и всичко ще дойде с времето .За мен това висене на лост е просто загуба на време и захабяване на ставите.И все пак не забравяй Баскетболистите не са високи заради баскетбола , а са баскетболисти , защото са високи :)

16.02.12
21:22

Ще порастеш с още някой-друг сантиметър,а и гледай от добрата страна на това да си по-нисък,а именно че мускулите “седят” по-добре,ако мога така да се изразя,на хора с по-нисък ръст.

Всичко е ген.Все пак качествената храна може да подпомогне разтежа :)

Скачай, разтягай се, спи добре, но не очаквай чудеса днешните баскетболистчета ги тъпчат с хормони на растежа, ако не си цениш здравето го има и тоя вариант

Мнението беше редактирано от Петър Попинов на 16.02.12 21:56.

16.02.12
21:57

Това за хормоните на разтежа ме накара да се засмея от сърце.

Баскетбол.. Аз бях също доста нисък (не че съм в момента дългуч) и започнах да играя баскетбол и дръпнах ;))

16.02.12
22:09

Честно казано, на нсиките хора мускулите им седат по-добре само в началото, защото високите имат да запълват доста повече... В такъв смисъл, че имат по различни muscle insertions, ниските са с къси крайници и къси мускулни тела, при високите е обратното.. макар, че има и изключения. Абе като цяло идеалния ръст е 180 ...

17.02.12
14:56

Щото ти си толкова, или? ;)
Пак ли такава тема, че даже и се морите да пишете?

10.07.14
18:17

аз ги правя и мисля че има ефект

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 10.06.15 08:25.

14.07.14
06:45

Няма, но има спортове като баскетбол и волейбол.

puzimir

24.07.14
14:12

На теория посредством системно скачане, разтягане на торса (трениране на различни спортове като баскетбол, волейбол) може да се постигне някаква промяна в генетично заложеният ръст на дете. Това обаче може да се постигне само ако даденото трениране се извършва от ранно детство до 13-14 годишна възраст. А и ефекта не е кой знае какъв. Предполага се разлика до 5см. Така, че ако тренираш подобен спорт от малък вероятно вече си по висок от колкото би трябвало да бъдеш. Също така при неправилно хранене и липса на всички хранителни вещества при подрастващите може да се получи забавен растеж. Затова възрастните постоянно хокат децата да се хранят здравословно. Ако като малък не се храниш добре, е възможно да станеш по-нисък от генетично заложеното ти. Та при теб вече е напълно невъзможно да станеш по-висок. Точно на тази възраст (16 години) растежът на костите започва да замира, като главно растат на плътност до 23 годишна възраст. Единственото което може да направиш е да се стремиш да изправиш стойката си, за да изглеждаш възможно най-висок. Рамената и вратът са най-важните. А това за хормона на растежа... Колкото и да се боцкаш с него няма да отиде в костите... Изключения са някои туморни заболявания на мозъка.

27.07.14
18:55

...

Мнението беше редактирано от oliavi на 05.09.14 21:18.

Ами ходене на пътека под голям наклон...би ли могло да бъде такова упражнение?

10.06.15
07:35

Вики, ама ти сериозно ли?

11.06.15
00:29

Отговора е много прост и очевиден. Не, няма упражнения за растеж. Може да тремораш мусколите си, но колкото и да ги тренираш, не може да накараш костите да растат. Но в крайна сметка няма значение дали си нисък или висок, ти си такъв какъвто си, височината няма значение.

Мнението беше редактирано от Bio Zelink на 11.06.15 00:29.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1