21.06.10
08:08
Според вас кой е по-добрият вариант за качване и за сваляне ? И някой опитвал ли е и 2те ?
Не може да се даде точен отговор, при всеки е индивидуално. Трябва да пробваш и двете, за да прецениш.
И все пак ми е много интересно дали някой е пробвал и 2те за да даде обиктивно мнение ? :)
И на мен ще ми бъде интересно. Струва ми се, че кре-алкалинът е малко прехвален във форума, но нищо не мога да кажа защото не съм го опитвал. Дано се включат хора пробвали и двата типа продукт!
Приемал съм Кре Алкалин с диета за маса. Ефекта от Cellmass, Swole V3 (креатинови матрици) беше в пъти по-добър от към възстановяване и сила. Нормално е продукт с няколко вида креатин и транспортен комплекс да дава по-добър ефект от самостоятелен продукт. Моята класация за креатинови продукти е:
1. Матрица
2. Етил Естер
3. Кре Алкалин
казано от NightElf на 21.06.10, 11:26:
Струва ми се, че кре-алкалинът е малко прехвален във форума,
Не само във форума е прехвален.
Чух доста добри отзиви и на други места за него. Продуктът си работил доста прилично и ефектът се усещал.
Поръчал съм си го. Другия месец след цикъл с диТестинала ще го пия да вида какво ще стане.
21.06.10
14:20
казано от NightElf на 21.06.10, 11:26:
И на мен ще ми бъде интересно. Струва ми се, че кре-алкалинът е малко прехвален във форума, но нищо не мога да кажа защото не съм го опитвал. Дано се включат хора пробвали и двата типа продукт!
Пробвай го и пак ще си говорим ;)
Мнението беше редактирано от Fitness Freak на 21.06.10 14:20.
21.06.10
14:32
Матрицата според мен,ще е много по-добре в период за маса,отколкото само кре алкалин,пил съм сайз он и съм много доволен от него,сега в момента пия кре алкалин,днес вече 11-12 ден при НВД,като идеята е повече сила и мисля,че върши работа,но в период на качване определено бих избрал матрица
За да реши на кое да заложи човек трябва да знае какво точно иска да постигне. Ако се търси брутална маса, говоря за 10+ кг отгоре, кре алкалина не е добър избор. За предпочитане е когато преследваните цели са 3-5 кг + , но в много по-чист вид. Повишава силата осезаемо, затова спор няма. Cell Mass при мен задържа вода, което не мога да кажа за кре алкалина. В заключение: колкото хора, толкова и мнения, че понякога и повече :) .
Мнението беше редактирано от малкия113 на 21.06.10 14:34.
Ясно благодарен съм ви за отговорите и темата остава отворена и за други мнения. Все пак може някой да изрази мнението си като ‘AlexK’ добра идея е и да отбележи за какъв период му е свършило работа (маса/сваляне) :)
Мнението ми важи и за двата периода ;) .Водна задръжка не съм имал. Друг е въпроса до колко е необходим приема на креатинов продукт по време на чистене.
Мнението беше редактирано от AlexK на 21.06.10 17:23.
[email=fitness1.bg/man-clout/]MAN Clout [/email] е отговорът. Най-добрата матрица за мен, която е идеална и в период на чистене. Ако не искаш матрица- [email=fitness1.bg/all-american-kre-alkalyn-240caps/]този креалкалин е много добър[/email] .
Мнението беше редактирано от 4oKuTo на 22.06.10 16:00.
22.06.10
16:20
Попитах в сайта на Фитнес1.бг 2-ма потребители които ползвах кре-алканин. И на двамата отговора беше с около 25 % покачване на силата. Така, че може би, не е толкова прехвален. Септември месец и аз ще го пробвам.
казано от p17bull на 22.06.10, 16:20:
Попитах в сайта на Фитнес1.бг 2-ма потребители които ползвах кре-алканин. И на двамата отговора беше с около 25 % покачване на силата. Така, че може би, не е толкова прехвален. Септември месец и аз ще го пробвам.
Ами би ли ги попитал дали са пробвали и креатинова матрица и кое според тях е по-добре, ще съм ти благодарен. :)
4uKuTo @ да за това точно питам иначе и аз разбрах, че този креатин (ЕФХ) е доста добър, но до тук отговорите са в полза на матриците за период за маса :)
Мнението беше редактирано от Julius на 22.06.10 16:32.
22.06.10
16:45
Всеки креатин действа различно. Затова и има толкова богат избор и матрици.
Лично аз съм за комплексните продукти.Кре-алкалин не съм пробвал, пробвал съм няколко вида матрици, както и само креатин монохидрат. Резултатите са били МНОГО различни. Един път много сила, при други продукти - никакъв ефект.
В момента пия азотен бустер, в който има creapure, но със специална технология за максимално усвояване в мускулите. Резултата е - адски много сила (около 20% на всички упражнения)
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 22.06.10 16:46.
22.06.10
16:56
казано от Julius на 22.06.10, 16:30:
Ами би ли ги попитал дали са пробвали и креатинова матрица и кое според тях е по-добре, ще съм ти благодарен. :)
4uKuTo @ да за това точно питам иначе и аз разбрах, че този креатин (ЕФХ) е доста добър, но до тук отговорите са в полза на матриците за период за маса :)
Съвсем нормално е един комплексен продукт и два пъти по - скъп да е по - добър от само един единствен продукт, една матрица е с поне 3-4 креатина и става 4:1. Дори самото сравнение е неуместно.
Аз пък искам АlexK да ми обясни защо няколко вида креатин + транспортна матрица превъзхождат кре алкалина. Вероятно съм си изградил грешно впечатление ;) , че всичките нови форми на креатин монохидрат са с ултимативна цел да се стабилизира последният в киселата течна среда на стомаха, за да се усвояват по-големи % от него. Т.е всичко май опира до конкретна дозировка на съответните продукти за по-добри резултати, защото креатинът си е креатин(независимо дали е етил естер,етил естер малат,кре алкалин и тнт) ...или аз нещо бъркам :) . А що се отнася до спомагащите усвояването агенти, май по-добра работа ще свърши това съответния креатинов продукт да се приема в анаболния прозорец, или пак греша.
пс Просто ми стана любопитно, без лоши чувства :) !
Мнението беше редактирано от малкия113 на 23.06.10 15:50.
23.06.10
14:38
По принцип и аз стоя зад креатиновите матрици, но, отзивите от Кре-Алкалина засега са 100% за това, че е това, което пише на опаковката е напълно и това, което продукта дава. Я сега се сетете за креатинова матрица, дето всички сме доволни от нея? Аз лично не мога.
23.06.10
14:57
казано от Julius на 22.06.10, 16:30:
Попитах. :)
Като получа отговор ще го постна тук. :)
Питбул, на мнение съм, че на теб кре-алкалина както и на други момчета, който не са станали зрели мъже (19,20год)ще им действа много по малко. Аз потвърждавам това, в момента съм почти 17 пия кре-алкалин от около 11-12 дена усетил съм го но не чак толкова но и все пък е рано да се говори 10-11 дена не са много.Чел съм, че креатина помагал по-малко на тиинейджъри затова го поствам не е моя измислица :)
23.06.10
15:10
казано от Rikoo на 23.06.10, 15:04:
Питбул, на мнение съм, че на теб кре-алкалина както и на други момчета, който не са станали зрели мъже (19,20год)ще им действа много по малко. Аз потвърждавам това, в момента съм почти 17 пия кре-алкалин от около 11-12 дена усетил съм го но не чак толкова но и все пък е рано да се говори 10-11 дена не са много.Чел съм, че креатина помагал по-малко на тиинейджъри затова го поствам не е моя измислица :)
Изчакай още малко и ще го усетиш здраво. :)
Иначе, това, че няма да подейства много къде си го прочел - източник?
Ще ми се и да разширя малко въпроса за креатиновите матрици, понеже се спомена, че нямало проблем да се използват в период на чистене. Добре де, аз все си мислех, че прословутият транспортен комплекс се базира главно на т.нар. “транспортен ефект” на инсулина в комбинация с някои аминокиселини.Т.е това е работещият модел, към който всяка фирма си добавя каквото и хареса.А как се провокира отделянето на инсулин....чрез глюкозаааа(декстроза) ;) . Значи фактите казват, че доста повече трябва да се “внимава” с храненето при използване на матрица в период на чистене, отколкото с буфериран креатин монохидрат,каквото е кре алкалина :) .А за това кое задържа повече вода.....1 гр креатин задържа 26 гр вода, това е факт, само че към матрицата трябва да добавим и тези от провокиращия инсулина агент(глюкоза ,декстроза и тнт),които са си карбс, т.е. задържат по 4гр вода(ако не се лъжа) на грам ;) .Поздрави!
Мнението беше редактирано от малкия113 на 23.06.10 17:00.
казано от малкия113 на 23.06.10, 16:10:
Ще ми се и да разширя малко въпроса за креатиновите матрици, понеже се спомена, че нямало проблем да се използват в период на чистене. Добре де, аз все си мислех, че прословутият транспортен комплекс се базира главно на т.нар. “транспортен ефект” на инсулина в комбинация с някои аминокиселини.Т.е това е работещият модел, към който всяка фирма си добавя каквото и хареса.А как се провокира отделянето на инсулин....чрез глюкозаааа(декстроза) ;) . Значи фактите казват, че доста повече трябва да се “внимава” с храненето при използване на матрица в период на чистене, отколкото с буфериран креатин монохидрат,каквото е кре алкалина :) .А за това кое задържа повече вода.....1 гр креатин задържа 26 гр вода, това е факт, само че към матрицата трябва да добавим и тези от провокиращия инсулина агент(глюкоза ,декстроза и тнт),които са си карбс, т.е. задържат по 4гр вода(ако не се лъжа) на грам ;) .Поздрави!
Тоест кре-алкалин е по-дбър в период за чистене отколкото креатиновата матрица, правилно ли разбрах ?
А за маса, кре-алкалина, действа на всички, а матрицата не на всеки ?
И според теб това вярно ли е, че при тинейджърите по-малко се усеща креатина?
Ще съм ти благодарен, ако изразиш свое мнение :)
Незнам,ама аз ползвам кре алкалин за 2 път и 2=та пъти е на американ ефх и ако щете ми вярвайте нямам почети никакво действие от него първия път нямах,но четох толкова много добри одзиви и си казах,че пак ще пробвам може нещо 1-ия път да не е било наред ама нищо същия Х.Й и нз може да съм фалшив нещо :) ама аз ефект не съм видял както от матрица но ми харесва най-много от сички други креатини,но уви нямам ефекта сила или някакви кила отгоре като си поддържам приличен режим и основните добавки просто не ми варви лично на мен. :(