29.06.05
15:06
първо тренирам си у нас имам си една лежанка комбинира с хоризонтален скрипец,има си за бедрено сгъване и бедрено разгъване.имам и дъмбели и тежести.на 13.5години съм 47 кг 165 см.Имам за цел да направя разликата и да я задържа между височината и килограми 115.Нямам за цел да ставам някъв култорист просто искам да имам добре изглеждащо тяло.
тренирам:първи ден крака,бицепс и трицепс
втори ден корем,гърди и гръб
трети почивам и пак така се завъртат
за крака правя по 8серии с по дванайсет повторения за бедрено сгъване и разгъване
за бицепс концентрично сгъване с дъмбел 3по12повторения,бицепсово сгъване с дъмбел от седеж 3по12повторения,бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3по 12повторения
за трицепс “френско” разгъване 5по12повторения и задна лицева опора 2 по 30(ръцете на лежанката с гръб към нея )
за корем 2 по 25 коремни преси и 2 по 25 повдигане на краката от лег
за гърди 4 по 10 повторения лежанка 3 по 12 флайс и 3 по 12повдигане на дъмбели от полулег
за гръб издърпване на хоризонтален скрипец 8 по 12
Не тренирай два поредни дни. Не прави толкова много серии от едно упражнение. Нямаш упражнения за рамо. За момента си мисля, че няма смисъл от сплит програма, прави обща тренировка. Не тренирай повече от 3 пъти седмично.
29.06.05
16:13
Ти си най-уникалния човек... подобна схема никога не бях виждал.... едва ли ще има някакъв резултат... а пък ако правиш корема преди гръдите и гърба(както си го написал), тогава по-добре направо се откажи защото като дигнеш килограмите много лесно можеш да си докараш травма... с изморен корем не се тренира !!!
Харесай си една схема за начинаещи и тренирай... този не знам кой ти я е мислил ама 5 пари не струва...
За втората по-големина мускулна група - гърба - имаш 1 упражнение !?!?!?! А за бицепса, който е нааай-малкия мускул(почти) имаш 3 упражнения !!!!!
Просто няма изобщо смисъл от коментар програмата ти е лом ! Ако искаш да имаш някакви резултати по-скоро я смени... А ако не здраве да е... ти си решаваш!!
29.06.05
16:18
еми аз вече близо два месеца тренирах всичко заедно но сега ги разграничих преди няколко дни.Аз съм добре подготвен не почвам сега направо отначало аз от доста години си правя лицеви коремни опражнения с гирички.Аз се харесвам в момента как изглеждам не искам драстични промени около 5 кила искам да кача и после да си подържам разликата 115,113 това ми е целта.
За серийте ще намаля за краката место по 8 по 6,но за гръб трудно ще стане какво опражнение освен хоризонтален скрипец мога да правя трябва да е с гири щото нямам намерение да посещавам фитнес при положение че нащи дадоха 250лева за този уред.
аз се чувствам добре така 2дни тренирам един почивка неможе ли така да си остане?
29.06.05
16:34
Каквото искаш прави то си е за тебе.... аз ти казвам просто какво мисля... искаш коментари.
Ами не можеш да измислиш значи, а да си чувал за набирания ?? Това е най-доброто упражнение за гръб според мен и според много хора още.... или ще кажеш, че нямаш лост за набирания?
За гръб прави най-малко 4 упр. !!
НАМАЛИ сериите за бицепс!!!!! Бицепса е малък мускул няма нужда от повече от 2 упр. с по 3 серии. Не си мисли(защото съм сигурен, че това си мислиш), че като правиш повече серии и ще ти расте по-бързо ръката...
Бицепса с какво го правиш като нямаш условия а ??? Гледам, че имаш щанга какво тежести ли нямаш? За гръб с щанга можеш да правиш чукове(също едно от най-добрите за маса), гребане с щанга, и мечка даже можеш да правиш ако малко ти сече пипето как да си нагласиш щангата!
Щом си се харесваш така може и така да си продължаваш, но тренираш ли ПРАВИЛНО ще се харесаш много повече !! Успех !
[quote author=“Bad^Boy”]За гръб прави най-малко 4 упр. !!
Е ти го пращаш в другата крайност! Поне 4 упражнения, от какъв зор? Човека няма още 14 години и тренира от два месеца!
29.06.05
18:43
Bad^Boy много се извинявам но забравих да спомена в тази тема че съм футболист и нали се досещаш не трябва да изгеждам след 3,4 години 90кила и с огромни мускули.Със тези упражнения като намаля серийте за краката по на 6 вместо 8 и като включа лост за гърба и намаля за бицепса ще замяза ли на нещо като за мен колкото за прилично тяло?
30.06.05
15:52
Петко К ти недей бъди толкова сигурен.... !
Ами не съм прочел, че няма 14… верно ако няма не е хубаво да се натоварва много.
Значи 3 упр.
Стефане тренирай си за релеф щом си футболист не ти трябва маса... поне не много трябва ти така да си имаш физика да не могат да те спрат защитниците на противника :))) или ако си защитник да можеш да изблъскаш така доволно нападателя... (е не чак, че да не може да стане ама пак друго си е да им вдъхваш респект. )
А и ти всекиден като бягаш няма как да качиш много маса... то постоянно се потиш и си в движение.. Просто си тренирай нормално и ще си перфектен. Успех :)
Как точно да тренира за релеф, след като едва ли има много маса по него, която да релефи? Какво изобщо значи да тренира за релеф?
А големи мускули наистина не се правят лесно, освен ако твоето разбиране за големи е различно от моето ;)
3 упражнения за гръб с малкото оборудване е излишно да прави, понеже поне две от тях ще се дублират. Набиране ако може и някакъв вид гребане е достатъчно.
Аз препоръчвам основна програма, без сплитове и други такива, особенно щом основната цел не е културизма. Няма смисъл на това ниво.
30.06.05
18:17
след вашите съвети за което съм ви безкрайно благодарен си съставих нова програма дано да мяза вече на нещо прилично.
Понеделник и Четвъртък-крака,ръце
за крака:Бедрено разгъване 3*12 и 3*10(с по-голяма тежест)
Бедрено сгъване 3*12 и 3*10(с по-голяма тежест)
за бицепс:Скотово сгъване с дъмбел 3*12
Бицепсово сгъване с дъмбел 3*12
Концентрично сгъване с дъмбел 3*12
за трицепс:Разгъване на дъмбел с една или две ръце 4*12
Полукофичка на лежанка 2*30
Вторник и Петък-гръб,гърди,корем
за гръб:хоризонатален скрипец 3*12 и 3*10(с по-голяма тежест)
набиранки(вие ако можете ми кажете колко серий трябва и по-колко)
гребане с дъмбел 3*12
за гърди:повдигане на щанга от лег 6*10
флайс 2*12
лицеви опори 2*25
за корем:коремни преси 2*25
повдигане на краката от лег 2*25
Ако може да ми кажете вие през кое време на деня тренирате и кога е най-подходящо да се тренира.Аз тренрам след 7.30 вечерта като се позахладни.Благодаря предварително.
Размени местата на тренировките (тоест, понеделник и четвъртък се сменят с вторник и петък), или тренирай през ден. Започвай гръб с набирания, после скрипец и другото. Нямаш нужда от 6 серии бедрено сгъване, сложи по - тежко и прави само три серии. Може да разкараш едното упражнение за бицепс.
Иначе изглежда по - добре от преди, може да пробваш :)
30.06.05
22:10
ок разменям ги:понеделник и четвъртък-гръб,гърди и корем: вторник и петък-крака и ръце
Реших да замена гребането с дъмбел с Гребане с щанга (чукове).По ефективно ли ще е?
много съм ви благодарен и на двамата че ме вкарахте в релси но последно питане имам:През кое време на деня е най-добре да се тренира или няма значение?
Гребането с щанга може и да е по - ефективно, но изисква и по - добра техника, а ако не го правиш правилно може да е опасно за кръста. Така че разучи техниката с леки тежести, преди да почнеш да товариш лоста.
Времето за трениранне няма чак такова значение.
01.07.05
10:10
[quote author=”Петко К”]Как точно да тренира за релеф, след като едва ли има много маса по него, която да релефи? Какво изобщо значи да тренира за релеф?
А големи мускули наистина не се правят лесно, освен ако твоето разбиране за големи е различно от моето
Значи започвам отзад напред да имаш големи мускули и изобщо да нямаш първо е до ген ! Ако баща ти е бил едър и ти ще си едър и ако щтеш прави по 50 км. спринт на ден пак ще си такъв това е ГЕН! Така важи и обратното и точно по този случай има хора, които колкото и да вдигат тежести не могат да направят мускули и други колкото и да тичат не могат да станат фиданки. А вече ако се намери ХИМИЯТА, тогава е възможно да се постигнат извесни резултати, но едва ли някой би си тровил организма... не знам поне аз не мисля да си го тровя за каквото и да било. Друго не мога да се сетя сега по-характерно (спи ми се още не съм си изпил кафето ;) )..
Та сега няколко думички за тренировката за релеф... релеф се прави с голяма интензивност на тренировката. А ако не знаеш какво е интензивност прочети във форума не ми се копи/пасте има го... Също така голямо влияние указват почивките между сериите. Те трябва да са в рамките от 30 до максимум 60 секунди.
Bad^Boy, всички могат да направят големи мускули (в сравнение с това, което са имали преди да започнат да тренират). Максимата важи и за едрите хора. Ако не беше така, как тогава теглото ми се е движи “като совалка” между 68 и 102кг през годините, в които тренирам. Разбира се, 68 не съм бил от ученик, макс до 77съм ги докарвал преди няколко години. И какъв ми е гена според теб сега.. :?: :wink:
01.07.05
10:23
Прати ми снимка на баща ти да ти кажа ;)
Ами не се знае, може да си се “метнал” на чичо ти? Не може да нямате никой едър в семейството...
Могат да се направят мускули, обаче е невероятно трудно.... а ако гена ти си е такъв става по-лесно ;) като мен така редовно си чистя само... и така ;))) иначе съм си едър на нашия съм се метнал
01.07.05
10:28
значи часът няма значение остава ми вечер тогава тренировката.Гребането с щанга го разучих ако се чувствам добре като го правя и не усещам болки в кръста ще продължа да го правя ако възникне проблем ще върна дъмбелите.
01.07.05
10:33
Пич треа като оставиш щангата да не чувстваш натовареност в кръста, ако чувстваш значи ти куца техниката. И по-добре не го прави... защото не само, че не влиза в гърба ами в кръста, а и е опасно...
Абе Bad^Boy, много добре знам какво е интензивност. Знам какво е релеф, знам и как се прави, но ти явно не си чак толкова наясно.
Препоръчваш на човек, тежащ 48 кг. да тренира за релеф? Айде обясни ми какво значи релеф?
Това е ниско ниво на подкожни мазнини, така че да са ти видими добре развитите мускули :). И се постига с диета за чистене, а не с някакви специални тренировки. Какво ще чистиш, като си 48 кила, на 14 години, тренираш от 2 месеца и нямаш още изградена мускулна маса?
Това, дали ще почиваш 30 или 60 секунди между сериите не значи, че тренировката е за релеф. Много хора си почиват по толкова докато правят маса. Други пък почиват по 2 - 3 минути докато чистят. Единствено от храненето зависи дали ще качваш мускулна маса или ще гориш мазнини.
И съвета за гребането с щанга, че по - добре да не го правил? Защо не, ако се чувства добре? На теб като ти влиза в кръста, не значи, че упражнението е лошо. Просто не го правиш правилно или това си важи само за теб. На мен примерно ми действа добре. Предупредих го за опасностите от лошата техника, така че той да си преценява.
В разсъжденията ти за гена има нещо вярно, но това, че някои качват мускули по - лесно от други, не значи, че не могат да направят мускули.
Може да е по - трудно, но може. И аз също казах, че големи мускули не се правят много лесно. Независимо от генетиката, ако не тренираш и не се храниш правилно, трудно ще видиш големи мускули.
А човека е на 14 години, все още му е рано за големи мускули и едва ли може да се притеснява, че ей така от само себе си ще станат такива ;).
01.07.05
19:24
безкрайно съм ви благодарен доста неща ми изяснихте и благодарение на вас си съставих що годе добра програма като за мен.
02.07.05
15:20
днекса правих чукове не усещах после болка в кръста мисля че усвоих добре техниката почнах ся да ги правя с 30кг после може да кача след седмица,две.
03.07.05
11:33
пфффф добре ве мой човек верно е за храненето, че играе най-голяма роля при чистенето ама не съм чувал човек да чисти с 3мин. почивка покажи ми го да го видя.
И пича ти каза, че не иска големи мускули, защото играе футбол и трябва да е бърз, а ти пак с твойте си големи мускули...
Ти сам си противоречиш кажи ми има ли смисъл да продължавам да споря с теб:
[quote author=”Петко К”]Абе Bad^Boy, много добре знам какво е интензивност. Знам какво е релеф, знам и как се прави, но ти явно не си чак толкова наясно.
[quote author=”Петко К”]Айде обясни ми какво значи релеф?
Този спор е излишен. Той ще пробва и ще прецени как му е по-добре да тренира за маса или за релеф.
Аз искам да отговоря на момчето което започна тая тема “stefan_maniaka”.При положение,че тренираш футбол,то тогава не ти трябва да претренираш с тия щанги.А и той твоя спорт не предразполага към качването на много мускули.Вие бягате много и целта ви е съвсем друга.Няма смисъл да обръщаш внимание на заяжданията на много хора :) Трябва да тренираш преди всичко за удоволствие.Аз дълбоко се съмнявам,че някой от тоя форум ще се яви на състезание.А дори и да има такива те за много малко.Според мен всички тренират повече за “себе си” :) И не е редно да се сръвняваме с професионалистите и тяхните тренировки.Тяхното е съвсем друго и ние сме много далече от истината :)А и всичко това(особенно за свалянето на кг. не е най-здравословното нещо) ми се струва,че граничи с мания :) .Тренирай си във къщи,но моето мнение е,че трябва да размениш малко програмата.Гледай гърдите и гърба да са в различни дни.Пон. Гърди : Втор. Гръб : Сряда - поч. :Чет. Крака - Рамо : Пет.Бицепс - Трицепс .Пробвай така,ако искаш.
[quote author=“Bad^Boy”]пфффф добре ве мой човек верно е за храненето, че играе най-голяма роля при чистенето ама не съм чувал човек да чисти с 3мин. почивка покажи ми го да го видя.
И пича ти каза, че не иска големи мускули, защото играе футбол и трябва да е бърз, а ти пак с твойте си големи мускули...
Ти сам си противоречиш кажи ми има ли смисъл да продължавам да споря с теб:
[quote author=”Петко К”]Абе Bad^Boy, много добре знам какво е интензивност. Знам какво е релеф, знам и как се прави, но ти явно не си чак толкова наясно.
[quote author=”Петко К”]Айде обясни ми какво значи релеф?
Този спор е излишен. Той ще пробва и ще прецени как му е по-добре да тренира за маса или за релеф.
Аз тебе питах какво значи релеф, аз знам. И как 47 кг човек с две месеца стаж трябва да тренира за релеф, при условие, че нито има развити мускули нито излишни подкожни мазнини. Честно казано, за да направиш толкова големи мускули, че да пречат на футбола, ще ти трява нещо повече от тренировки. Но наистина няма да споря, няма смисъл.
20.07.05
21:42
направих още промени
Понеделник и Четвъртък-гръб,гърди,корем
ГРЪБ-чукове 3*10
хоризонтален скрипец 6*10
ГЪРДИ-лежанка 6*10
лицеви опори 3*20
КОРЕМ-коремни преси 2*25
вдигане на краката от лег 2*25
Вторник и Петък-крака и ръце
КРАКА-клек 4*10