20.02.12
11:51
Привет на всички.Скоро научих за сайта,чета и преглеждам всичко написано.На 20год. съм, от близо 2 години спортувам по фитнес и бодибилдинг сплитове.Приключвам с този начин на трениране,искам да обърна внимание на качествата, а не толкова на външния вид и мускулите.Ще заминавам в чужбина за известно време и няма да имам достъп до железа и тежести(поне в началото),затова ще тренирам със собстввенно тегло.За сила ще използвам движения,които са ми най трудни.Целя сила,издръжливост,експлозивност,общо взето все хубави неща,каквото ми позволява това с което разполагам.Не съм сигурен как да си организирам нещата,затова ще съм много благодарен ако някой ме опъти от къде да си набавя качествено нужната информация.Прегледах сайтове и информация каквото намерих за стреет фитнес,но не съвпадат с интересите ми.Предварително благодаря.
Темата беше редактирана от naso на 20.02.12 11:53.
20.02.12
11:55
Е то за сила, издържливост и експлозивност както е фитнеса, така и стрийт фитнеса. Какво по точно ти трябва, програма ли ?
Не искам да разделям тялото на мускули,а да го тренирам като едно.Искам да си разпределя тренировките на дни за сила,кондиционни за сила и издържливост,експлозивност и така.Трябва ми някакви примери от къде да започна.
20.02.12
12:27
Тва, дет го мислиш - само със собствено тегло да тренираш и да търсиш сила/експлозивност/силова издръжливост, няма как да стане.
Само с това ще разполагам за няколко месеца,затова ще акцентирам върху набирания на една ръка,лицеви на една ръка,HSPU,пистолети(възможно най трудните за мен упражнения),раница пълна с квото намеря,ще си купя и тренировъчна жилетка.
20.02.12
12:44
Ами започни да тренираш през 1-2 дена цялото си тяло в 1 тренировка. 1 ден ще ти е за сила и мускули, др ден ще учиш набирания на 1 рака, хспу, пистолети...
20.02.12
12:59
А бе с риск да се засегне Ачо, ще ти кажа, че е по-добре да не го слушаш ;) Такъв филм с ден за мускули, ден за сила, ден за набиране на една ръка няма и няма как да има с твоите цели. Иначе за тренирането през ден е уцелил...
Една тежка раница - поне 60% от теглото ти, а даже и колкото теглото ти, като да може да я намаляваш до 10% от собствената ти тежест, лост, успоредка, 3-4 метра въже, препятствие за прескок, нещо, което да използваш за вдигане над глава - камък, дънер(може да му заковеш дръжки). Без тези неща няма как да тренираш качествата, които искаш. От там следва систематизиране на тренировките по дни - сила, силова издръжливост, експлозивност. Не е много лесно да се опише в 5-6 реда по форумите...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.02.12 13:21.
Благодарско за отзивите. Знам че не е лесно да се опише,а и не искам всичко от А до Я,просто някакви примери или информация към която да се насоча.После сам ще се нагодявам.
20.02.12
13:24
ОК де, я кажи какво можеш да правиш(като маскимални постижения в момента), какво ще имаш на разположение за тренировка(като оборудване и екипировка) и как ще си с времевите ангажименти(колко пъти седмично и по колко ще може да тренираш) ?
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.02.12 13:25.
20.02.12
13:38
Аз пък не съм съгласен с колегата James Hinks.
Всичко зависи от възможностите ти - силови и т.н.
Аз например мога да правя само по 2 пистолета на крак с голям зор. В този случай защо ми е раница/жилетка?
Не мислите ли, че докато стигна до пистолет с тежест ще минат повече от няколко месеца?
От друга страна 2 месеца правих HSPU и то с книги под главата и макса на военната преса ми се качи с едно 5 кг,
без да съм я правил в продължение на 3-4 месеца.
п.п.
James ме изпревари ;)
Мнението беше редактирано от Никола Близнаков на 20.02.12 13:39.
Набирания(в пълен обхват): 27;с дясна ръка-1; лява-с мъки 2(макар че съм десничар)
HSPU: от подпори в пълен обхват 3; от земя-близо 16-17 ги направих последно
Л.Опори: с дясна ръка стриктни без усукване,извиване-8; лява-8
Пистолети: десен-15; ляв-12
Не съм тествал макса на кофи.Днес правих табата на бърпи с лицева и клекове без тежест(изморително, но си ги направих),последните секунди бяха най трудни.
20.02.12
13:53
казано от Никола Близнаков на 20.02.12, 13:38:
Аз пък не съм съгласен с колегата James Hinks.
Всичко зависи от възможностите ти - силови и т.н.
ти може и да не си съгласен, но експлозивност и сила без свободни тежести и без сериозни тежести няма ;)
Пък пак си бъди несъгласен :D
Гледам, че не си написал нищо по въпроса за това какво ще можеш да позлваш като оборудване за тренировка...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.02.12 13:55.
Забравих да допълня.Ще видя кви жилетки продават да си купя.Ще работя в заведение като барман сервитьор в Испания.За тренировки може и всеки ден ден да се намира време(след работа,преди работа).Ще живея при баща ми там.Като се настаня, започна работа постепенно ще се озъртам за допълнителни екипировки за трениране.
Има голям парк с лостове,много място за тичане, спринтове.Градът не е голям последно зала нямаше когато ходих миналата година,но знам ли сега.
Мнението беше редактирано от naso на 20.02.12 14:01.
То и с пистолети сигирно ще ти се вдигне макса на клека от 70 на 75, ама какво ти пука...
Направи 50 пистолета в серия и тогава можеш да си правиш аналогии.
Момчето не е от най-слабите щом се набира с една ръка и прави към 20 ХСПУ-та в серия.
Като цяло това което аз щях да ти кажа, го е казал Джеймс Хинкс.
Пудовки имаш ли?
Иначе раницата с тежести ти е над 110-115лв. Точно, колкото 4-месечна карта за фитнес.
20.02.12
14:02
А ве или ти не можеш да ме разбереш, или аз не мога да се изразя - на какво смяташ да тренираш? Лост и успоредка? В гората? В къщи? Нали това те питам - какво ще може да използваш ?
Принципно виждам, че смяташ да тренираш качества, който искат щанга(най-общо казано) на неща, които дават баланс(най-общо казано).
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.02.12 14:02.
Писах, че в началото ще разчитам само на собственното си тегло .След време може да се снабдя с подувки, тежести(дъмбели),каквото намеря.Тук в БГ имам дъмбели и лост с дискове, но немога да ги взема със себе си.
Между другото намерих некви книги NEVER GIMLESS(само със собственно тегло),INFINITE INTENSITY(СТ+дъмбели) на някакъв боксьор и треньор Рос Енамайт.
Сега ги чета.
20.02.12
14:17
Макар и да съм леко скептичен към тях има разни книги, които развиват тезата колко як можеш да станеш със собствено тегло: Convict Conditioning 1&2; Encyclopedia of Bodyweight Conditioning на Steve Cotter…както и всякакви видове тренировки за хора практикуващи бойни изкуства - combat (MMA )conditioning. Достъпни са за сваляне из нета. Дръпни си една-две, мисля че ще ти дадат полезни идеи.
Именно от Convict Conditioning дойде идеята за най трудните движения,но там няма никаква информация за силова издръжливост.
Ще видя другите предложения.МЕРСИ
20.02.12
14:25
Рос Енамайт има някои добри попадения, но и той никъде не застъпва тренировки само със собствено тегло. Серизоното кондиционо трениране в БИ, особено пък в ММА въобще не лежи само на тренировки само със собствено тегло. Общо взето от тренировките със собствено тегло можеш да станеш издръжлив, може да добиеш някаква силова основа, но експлозивност и скоростна издръжливост няма да развиеш.
Доколкото виждам темата избяга и стана какво да тренирам само със собствена тежест...и аз няма какво да добавя тук... ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.02.12 14:26.
Докарай си лицевите на 100+ в серия, набиранията на 50+ в серия, кофите на 50+, ХСПУ-тата на 30+.
Избягай 400м. за под 1,10мин., 800 за под 2,30мин. и си ЧУК...така по-лесно ли ще разбереш какво трябва да можеш правиш със собствено тегло:)
Пудовката, ако ще я взимаш да е 24кг. като за начало, жилетката до +20кг.
Рос Енамайт има интересни протоколи иначе.
Наясно съм,че няма да стана терминатор със СТ.Опитвам се да си комбинирам нещата- по силовите движения ,експлозивните и плиометрични,кондиционните комплекси със и без съчетания от всичко и т.н.Защото е различно от това ,което до сега бях правил
Мнението беше редактирано от naso на 20.02.12 15:38.