01.12.11
20:46
01 Декември
Получих си най-сетне дългоочакваното наспиване ! Поспах десетина часа, но въпреки всичко се е насъбрала някаква умора. Със сигурност има общо с това, че тренирам вече четвърти ден подред. Бях казал, че ще почивам на всеки три, но в събота имаме мач и реших, че искам да се подготвя максимално, оказа се непечелившо решение, както и да е :). Днес на тренировката умората си каза думата и съответно силите бяха занижени. Отскока сравнително по-слаб. Явно ще стискам зъби и ще изкарам до събота някак. Точно утре няма как да почивам :).
Адски е затормозяващо да загряваш с човек, който е свръх мързелив и няма капчица желание за тренировка. Разваля ти и настроението, и нагласата и всичко... Добре, че мога да се мотивирам сам и да запазвам концентрация и сериозност. Често ме питат защо не се лигавя и смея на тренировка и защо съм толкова сериозен. Отговарям, че има разлика между приказки за настроение и чисто ” простеене”. За мен е неправилно да говоря и да разсейвам себе си и другите, да преча на треньора. Тъжно е, че са малко тези, които мислят така :).
01.12.11
20:59
казано от Михаел Иванов на 01.12.11, 20:38:
Относно срещата - да не би да говориш за кросфит събиранията, които се водят като среща, или има нещо друго замислено ? И кога е тя ?
Хо-о-опа-а-а! (party)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.12.11 21:01.
01.12.11
21:20
Няма да мога, сори. Ще се пътува към Перник в Събота :P
03.12.11
12:25
03 Декември
Зле.Зле.Зле. Паднахме с 0:3 (отново). За щастие - малко по-добре от предния мач. Много е горчиво да се унижаваш сам на игрището и да те бият на под 10 точки... Отново отвратително включване от моя страна. Първите два гейма стоях резерва, накрая влязох и всички очакваха перфектно посрещане. Е, как да стане ? Не можах да се разиграя и това определено оказа ефект на цялостното ми представяне. Не ми вдигнаха нито една топка, на загрявката нападнах веднъж. С две думи - голям ужас. А и тези срещу нас бяха такива неспорстмени, че лошо да ти стане. Вече и аз не знам какво да правя. На моменти играта ми е блестяща и в следващия миг все едно не съм играл през живота си... :(
03.12.11
13:20
казано от Михаел Иванов на 03.12.11, 12:25:
Вече и аз не знам какво да правя...
В такъв момент се прави най-правилното - научаваш урока и продължаваш напред.
Неуспехът е по-добър учител от успеха.
...от друга страна - ще ти остане време за форумната среща... ;)
03.12.11
13:35
казано от Михаел Иванов на 01.12.11, 21:20:
Няма да мога, сори. Ще се пътува към Перник в Събота :P
Благодаря за окуражителните думи ! :)
09.12.11
21:09
09 Декември
Пети пореден тренировъчен ден. На вчерашната тренировка се чувствах уморен и очаквах и днес да е така. Истината е друга обаче - легнах следобед и спах около 2 часа, след това се нахраних добре. Резултат - перфектен тонус, с всички сили и чудесна тренировка. Ей, това сън + добра храна е страашна комбинация ! Утре имаме мач, надъхан съм. Ще се наспя и ще хапна два пъти. След това - каквото сабя покаже :).
10.12.11
22:28
Такам...
Очаквано ни надиграха с 3:0. Минало.
По мое мнение единствения начин да започнем да бием е да не се отказваме. Няма значение кой какво е направил, няма значение кой колко грешки е направил, кой какъв е бил. Всички сме играли еднакво зле, за да паднем. Гледаме напред. Тренираме двойно по-здраво и имаме безгранично търпение. С него ще дойдат успехите :). Това имам да кажа за мача.
Мнението беше редактирано от Михаел Иванов на 10.12.11 22:29.
11.12.11
08:46
Време е да започнете и вие да надигравате :D
15.12.11
20:05
15 Декември
Хм, днес за първи път от три седмици насам почивам по средата на седмицата. Всеки път като стане четвъртък и не издържам и отивам на тренировка, но този път си казах твърдо и си удържах на думата. Почивката днес не беше съвсем наложителна, но защо пък не :). Ще видя утре как ще съм. Със сигурност ще съм по-силен :). В събота ни е последния мач от първия полусезон. Играем срещу ЦСКА. Ясно е, че няма да има изненади, но поне да поиграем малко :).
16.12.11
20:18
16 Декември
Страхотна тренировка ! Невероятно усещане след вчерашната почивка. Чувствах се много силен, много надъхан. Всичко се получи супер, но имаше разни хлапашки номера и реално за два гейма разиграване имам 2 забити топки, които от горе на всичко бяха извадени на третия метър :). Въобще не се изморих, нито се изпотих. Това не ми хареса, че разпределителя не ми даде възможност да поиграя. Няма значение. Утре ще съм с пълни сили и ще играя добре за пред себе си, щом не става за отбора :)
17.12.11
13:26
17 Декември
Страхотен мач ! Уникално ! Все още треперя от адреналин ! Най-добрият мач в живота ми ! Както казах, изненади няма да има - изгубихме с 0:3, но след оспорван мач. Реално вървяхме точка за точка, но ЦСКА имаха повече опит и отлични състезатели. Не ме интересува резултата. Изключително съм доволен от себе си, а и от отбора. Посрещането (най-важното) ми вървеше почти през цялото време ! Нападението - в по-голяма степен добре, има пропуски. Затрудних ги със сервис. Адски адски много сила имах. Сигурно бях на 120% и това си каза думата :). Следват още повече тренировки и нови подвизи във втория полусезон. Имаме достатъчно време за подготовка.
22.12.11
20:15
Заминавам за родната Добруджа. Няма да попълвам дневника скоро. Весели празници !
23.12.11
09:48
Идвай ;)
13.01.12
20:48
13 Януари
За много години ! Пиша набързо една бележка, за да си знам занапред.
Днес преди тренировката по волейбол направих половин часов фитнес, с намалени наполовина тежести и времетраене. Целта ми беше да подобря кондицията. Не съм се напъвал особено. Получи се добре - на втората тренировка чувствах мощ, скованост липсваше, усещах отскока си да е нараснал. Загрявката беше доста тежка (включваше клек-отскок-блокада, блокада, крачка нападение и пак блокада - умрях). След това още защита, нападение и много бягане. Нямах никаква енергия и сили и едвам завърших упражнението. Издръжливостта е паднала значително, нормално - около 16 дни почти не бях тренирал (ваканцията). За момента фитнес непосредствено преди волейбол ми се отразява добре, стига тренировката след това да не е много тежка, тъй като не ми остават сили. Треньора ме кара утре да тренирам отново, но мисля да пропусна. Насилване на максимума с цел да си върна и подобря формата може да се окаже фатално и да се контузя. Ще го карам по-търпеливо и внимателно.
18.01.12
14:56
Ама хайде пиши де... някои обичаме да четем! :)
18.01.12
15:19
Хах.. :). Останал съм с грешно впечатление явно :). Ще попълня по-късно.
18.01.12
15:44
Това, че поназнайвам това-онова за волейбола съвсем не значи, че нямам нужда от още впечатления. От всеки имам какво да науча, без изключение. :)
18.01.12
20:44
18 Януари
Днес уж не трябваше да тренирам. Вчера просто не ми беше ден и направих нереално слабо представяне. Все едно не бях играл волейбол през живота си... Казах си, че днес ще почивам, но като се замислих и си казах ” Какво печеля с това “. Тръгнах с нагласата да направя 30 минутен фитнес и след това да потренирам волейбол, но се оказа, че фитнес залата е заключена и в крайна сметка си останах с волейбола. Изключително останах доволен днес. От 2 седмици чакам да почна да ” играя ” и днес най-сетне се получи. Постепенно навлизам във форма. Смятам, че дори ще я надградя. Тренировката се състоеше от физическа подготовка в началото. След това упражнения в защита, накрая - гейм 4-ма срещу 4-ма с вдигнати топки само на втора линия. Всичко се получи добре. В залата е ЗВЕРСКИ студено и определено има влияние. Взел съм мерки - загрявам добре облечен и чак към края се разсъбличам. Това е за днес.
21.01.12
10:47
21 Януари
Така... да драсна няколко реда и за днес. По-късно имам контролна среща, нея ще я опиша после.
Оказа се, че от това двуседмично залежаване покрай ваканцията съм качил 4кг. (бях станал 72кг.) Това несъмнено ми се отрази върху физическото състояние. Загубих значително отскок, бързина, издръжливост, експлозивност и редица други. Точно преди една седмица (в събота) си поставих за цел да сваля тези килограми, за да се чувствам по-добре през сезона. Днес сутринта се претеглих и бях 70кг. - това е добре, по 2кг. на седмица е в рамките на здравословното. Продължавам все така и ще спра на 68кг. - чувствам се добре на тях, теглото тогава не е ограничаващ фактор. И в последствие на тези килограми ще надграждам силата и редицата други качества, но без да имам за цел покачване на тегло. На кратко - ще работя не върху ММ, а да се изградя като атлет, до колкото е възможно :).
21.01.12
11:14
Загубил отсок, бързина, изкръжливост и др., а натрупал мързел, пристрастеност към трева, алкохол и жени :D
21.01.12
12:19
Кой т’ва ? (wasntme)
24.01.12
21:15
24 Януари
Много странно се получава напоследък. Втори ден подред се чувствам в ужасна кондиция. Нямам енергия, нямам сила, съответно нямам и желание по време на тренировка. Влача се като парцал по игрището и нищо не правя. Чувствам се уморен, а няма логика. Спя достатъчно, ям достатъчно, дори спря допълнително по един час следобед. Обмислям да си взема един ден почивка утре и да видя как ще е по-напред. Иначе формата ми е добра.
24.01.12
21:28
Ти, кой :D
Да не разказвам на съфорумниците.. :D :D
25.01.12
13:55
Тука си говорим само за здравословен начин на живот. Да не започвам аз ;).
П.П Отказах се от почивката днес.
27.01.12
21:21
27 Януари
Днес трябваше да почивам, но направих грешката да не слушам себе си и тялото си, а молбите на другите и затова отидох на тренировка. В последствие съжалих, че отидох. Вярно, че утре имам не чак толкова важна контрола среща, но днес се усещаше значителна умора и не можах да тренирам много добре. Нищо, готов съм за утре. Ще се наспя добре.
27.01.12
21:34
Идеята е да не стигаш до положение, в което да се налага да почиваш в деня преди мач.
15.02.12
20:44
15 Февруари
Айде да драсна и аз някой ред...
Много натоварена седмица. Започнаха училищните състезания по волейбол и се налага да съчетавам по две тренировки. Днес тренирах два пъти, утре ще играя мач и ще тренирам следобед, за Петък не знам каква е програмата, а в Събота имам мач срещу ” Левски “. Не знам дали е от времето (понеже в залата е много студено), но чувствам значителен спад по време на тренировка. Днес например - липса на енергия, занижен отскок, бързина, изморих се много бързо. Не съм спрял да тренирам, почивам си. Странно, чудя се на какво може да се дължи. Както и да е, чувствам се добре. На тренировката в училище бях енергичен и се получи. Интересното е, че в училище се налага да играя разпределител (тъй като няма кой друг да вдига), а с отбора играя четворка :).
Кольо, в Събота ще се видим в зала “Икономист”, нали ?
15.02.12
21:28
казано от Михаел Иванов на 15.02.12, 20:44:
Кольо, в Събота ще се видим в зала “Икономист”, нали ?
Бъди уверен, че ще съм там! ;)
20.02.12
12:33
20 Февруари
Да се отчетем...
От около две седмици насам чувствам значителен спад във физическото ми състояние. Често се изразява в липса на енергия, тонус. Те пък от своя страна повлияват значително на бързината, издръжливостта (най-вече), отскока, експлозивност - всичките така необходими за един волейболист неща. Не мога да си го обясня - храня се редовно, приемам достатъчно течности, почивам си. Ето например вчера беше Неделя и почивах, а днес на тренировка бях като парцал - всичките гореспоменати неща бяха на лице. Често правим физическа подготовка (както и днес) и не е в това проблема. След едно не чак толкова тежко упражнение на днешната тренировка почти щях да повърна от изтощение.. ?!?!?. Като идея ми е дошло известно време да приемам витамини и да видим дали ще има ефект - ще го пробвам. Ако имате други идеи - помагайте :).
20.02.12
12:57
Натрупана умора - възможно ли е? Много коварно нещо е това.
20.02.12
13:17
Възможно е, но защо след като съм си починал вчера, днес пак беше същото ?
20.02.12
14:07
В случая имам предвид нещо различно - не моментно усилие и почивка в рамките на ден-два, а умора, натрупана със седмици или месеци. При мен имаше скоро един такъв тънък момент... направих си сметка, че в края на миналата година изкарах едни доста натоварени 3-4 месеца и след това почивах по-скоро скромно. Съответно - появи се умора. Първата ми реакция - намалих фитнеса, за да пренасоча повече сили към залата за волейбол. Случи се и така, че получих лека контузия, заради която трябваше да намаля оборотите и да пропусна 1-2 тренировки - това (т.е. намалени обороти за една седмица), в комбинация с леко позасилена храна ме изкара от омекналото положение. В момента се движа на границата на умората, затова преценявам всяко усилие, особено фитнеса. Витамините са задължителна мярка - време е, във втората половина на февруари сме все пак.
Не те видях в залата в събота... ;)
20.02.12
20:52
Да, мерси за съветите. Ще увелича храната, ще добавя витамини и ще преценя кога е удобно да намаля оборотите и да пропусна една-две тренировки. Всъщност знам от къде е натрупаната умора - миналата седмица имам само един почивен ден, а тренирах три дни подред двуразово, имах и 3 мача. Попринцип си казвам ” Аз съм млад, има хора които тренират двуразово по цяла седмица, нищо няма да ми стане “, но явно правя нещо не както трябва :).
Бях в залата, получи се хубав мач, поздравления за играта ти.
27.02.12
12:34
Пак проблем с умората. Днес ми беше много тежко, не можех да си поема въздух от умора, а не сме правили кой знае какво. Дори след леко упражнение с нападение изпитах силна болка долу вдясно (мисля, че е черния дроб ?!?). Не съм почнал витамините, но възможно най-скоро ще, че не може така повече. Не мога да тренирам качествено.
27.02.12
14:38
Ти да си пропушил покрай тия кафенца-мафенца !?
28.02.12
20:51
Не пуша. Не е от това.
казано от Михаел Иванов на 28.02.12, 20:51:
Не пуша. Не е от това.
Ахааа,може би тогава си пиянствал? :)
29.02.12
07:07
ХАхах :D
29.02.12
21:57
29 Февруари
Миро, да кажем, че се случва да си пийвам :).
Тренирам си нормално тази седмица, стискам зъби и забравям всякакви странични фактори. Потя се повече от обилно и се уморявам, но волята ми е по-голяма. Вчера получих много неприятно разтежение на рамото, не точно контузия. Болката не е постоянна, а е остра в определена позиция на ръката. Всичко ще се оправи за 2-3 дни, с редовно намазване с гел. Друга ми е мисълта - сякаш тялото ми подсказва да намаля малко по този начин и това смятам да направя. Тази седмица нямам мач в Събота, имам доста дни, тренировки и време. Кольо преди време ми каза при удобна възможност да намаля оборотите и дори ако мога да почина ден-два. Така и ще направя. Утре ще пропусна тренировката - ще се постарая да си възстановя рамото, както и да ” заредя батериите ” с подходяща храна и витамини (които ще вкарам от утре). И направо в Петък като отида на тренировка да мога и да нападам спокойно (днес не съм нападал, но тренирах много игра в защита, посрещане, блок и подсигуряване.) и дай боже да тренирам качествено. От другата седмица продължавам по нормален режим. Сериозно се замислям над възстановяването си и в това число най-вече храната, с времето ще вкарам и някакви леки хранителни добавки (витамини, някаква напитка за по време на тренировка).