Някой ако може да ми каже какви упражнения да правя във фитнеса за отслабване!

09.02.12
03:17

Здравейте! Ходя 2 пъти в 1 фитнес. Искам да сваля 10ина кила. От малък град съм и няма кой да ми каже какво да правя и кои уреди да ползвам... Моля посъветвайте ме накратко :(. Няма кой да ми каже!Става дума за излишни 10кг. Благодаря Ви!

Основното е да си на отрицателен калориен баланс. Това означава, че трябва да се изразходват повече калории отколкото се усвояват.
В залата се започва с велоергометър, степер или пътека за 8-10 мин. за загрявка.
След това Общоразвиващи упражнения.
Започва се силова тренировка с цел да се изразходва АТФ и КФ в тялото. Силова тренировка не означава да сложиш 100кг на лежанката и да блъскаш. Това означава тренировка с тежести.
На края и най-важното отново велоергометър, степер или пътека за 25-30мин. От там ще дойде отслабването. Вече АТФ в организма ще бъде изразходван и енергията ще бъде осигурена от мазнините.
Успех! Бъди здрава.

здравейте! днес ходих на фитнес. направих 4км на колелото, 3 на пътеката и 2 на степера.
Добре ли е според вас?

ако можете да ми дадете мнение.

22.02.12
16:41

казано от лилия вълчева на 22.02.12, 15:59:

ако можете да ми дадете мнение.

Беше ти дадено вече, доста добро.

исках просто да попитам, дали мога в началото да заложа само на кардио уредите, както направих днес, при положение че се обяснява в горното мнение, че те са най-ефективни за отслабване.

Благодаря!

22.02.12
18:58

Значи не си го разбрала съвсем правилно, много точно го е написал момчето. Само с кардио не се горят най-много калории, а и предимно товари сърцето.

п.п. За целта ти е много важна и подходяща ‘диета’. В кавички е, защото диета не означава гладуване..

http://www.bb-team.org/articles/1112_zhenite-i-silovata-trenirovka-mit-i-realnost

Мнението беше редактирано от FaceOff на 22.02.12 19:10.

мерси за отговорите. Мислех че пътеката и колелото са ок, защото човек се поти многои зразходва много енергия.

23.02.12
09:04

казано от лилия вълчева на 23.02.12, 02:14:

мерси за отговорите. Мислех че пътеката и колелото са ок, защото човек се поти многои зразходва много енергия.

о.к. са  как да не са ;) Да вметна нещо за потенето... човек се поти, защото тялото
трябва да се охлажда. Това че се потиш след усилено въртене на велоергометъра
не означава ,че си загубила 1/2 кило мазнини за жалост.... Губиш вода оттам и кантара
започва да сочи  надолу...Ето я статията за потенето зачети се и ще ти се изясни.

Според вас при положение, че абсолютно всяка седмица ходя 2-3 пъти на доста интензивен стил аеробика, сега включвайки 2 дни фитнес (пътека, колело и степер), добре ли ви звучи?

24.02.12
04:49

Ами те нещата се припокриват в този случай. Не си давай парите за фитнес карта, ами вземи някое старо колело за 100-на лв или някакви маратонки и отивай да ги правиш карането и бягането навън, вече не е кучешки студ. Ако ти харесва чак толкова аеробиката, остави си я.

24.02.12
17:26

казано от лилия вълчева на 24.02.12, 01:55:

Според вас при положение, че абсолютно всяка седмица ходя 2-3 пъти на доста интензивен стил аеробика, сега включвайки 2 дни фитнес (пътека, колело и степер), добре ли ви звучи?

Много правилно е мнението над мен, кардио в аеробиката, кардио във фитнеса...
Използвай си ефективно 2-та дни във фитнеса да натовариш с тежести различните мускулни групи, все пак като отслабнеш с тези 10кг  ( това са доста) би било хубаво да изглеждаш добре и най-важното ДА ГИ задържиш, мускулите биха ти направили тази услуга. ;)

24.02.12
17:36

казано от лилия вълчева на 24.02.12, 01:55:

Тази аеробика я нямаше в началото...ще продължиш ли да я посещаваш?
Няма смисъл от кардио до посиняване. И ако трябва да отговаря на въпроса:
“добре ли ви звучи?”  отговорът е “Не” .
Ан и Skoge са писали по напред кое ще ти помогне повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1