Съвет относно сплит

Здравейте, удачно ли е да се тренира по следният 4 дневен сплит

понеделник-гръб
сряда-гърди
петък-бицепс, трицепс
събота-крака и рамо

Не искам да разделям рамото и да го правя след гърдите, защото ще му дойде много. И има ли накакъв проблем, че няма да имам възможност да тренирам както е писано навсякъде понеделник,вторник, четвъртак и петък, а го разделям на понеделник, сряда, петък и събота?Така дефакто имам повече възстановяване на гърба и гърдите, но се чудя ръцете дали да ги сложа след краката и рамото или така е по-добре?
Стаж имам около 1 година сериозно и до сега съм тренирал само по класическия 3 дневен сплит.

Темата беше редактирана от Петър Драганов на 22.02.12 20:35.

АЧ

18.02.12
13:50

Според мен така е по-добре. Аз съм съм с подобен сплит, само че понеделник -гръб и трапец, вторник - гърди, четвъртък  - рамо и крака, петък - бицепс и трицепс.

Благодаря ти за мнението.Ще се радвам, ако някой друг също вземе участие :).

Смятам да вмъкна и кардио (20-30 минути) в четвъртък (или да го сложа при гърдите, като 10 минути преди тренировката и 20 мин. след нея)  (преди беше в събота, като тренирах по тридневен сплит).Предполагам няма да претренирам така, но от това се притеснявам най-много.Хранителният ми режим гледам да е възможно най-добър според финансите ми. Обаче все още си мисля дали да сложа ръцете в събота, за да се възстановят максимално от гърба и гърдите (четох, че не е хубаво да се тренират непосредствено след тях). Как мислите...дали ще е най-добре?

Благодаря предварително :)!

Мнението беше редактирано от Петър Драганов на 22.02.12 20:40.

22.02.12
23:43

Според мене ръцете няма да ги претренирваш (естствено зависи колко серии правиш), а почивката им е напълно достатъчна.
За кардиото, аз лично предпочитам спринтовете. Изискват по-малко време, а като че ли от тях има по-голям ефект (поне при мене).

22.02.12
23:56

2 дена за възстановяване на синергисти не е чак толкова непосредствено. Така изглежда добре. Просто гледай в събота рамото да е с изолирани движения,а това дали ще се възстановиш за петък зависи отново от движенията, а и като цяло от темпото на тренировката. Кардиото ,ако не държиш на някакво сериозно спадане на килограми - по 15-20 минути средно темпо. Бих го сложил при тренировката за малките групи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1