Фитнес и лостове

АЧ

23.02.12
19:01

С един мой приятел почваме от март и лостове + фитнеса. Казах му да се регистрира тук, но не му се занимавало с регистраций и ме помоли мен. Какво Ви е мнението за това:

Понеделник:
Набиране, гребане с щанга, дърпане на долен скрипец - по 4 серии
1 упражнение за трапец - 3 серии
Сгъване с щанга и дъмбел - 2-3 серии
клек и прасец - 4 серии

Сряда:
Хоризонтален лег,кофи, полулег - 4 серии
раменни преси и още 1 за рамо - 3 серии
и 2 упражнения за трицепс -2-3 серии

Петък и събота: Лостове - гимнастически упражнения ще учи с мен :)

или:

А
Клек – 5 серии
Лег – 5 серии
Гребане – 5 серии
бицепс – 2-3 серии
рамо – 2-3 серии

б
клек – 5 серии
кофи – 5 серии
набиране – 5 серии
трицепс и рамо – по 2-3 серии

петък и събота лостове

Темата беше редактирана от Ачо на 23.02.12 21:06.

Фитнес и лостове според мен си е загуба на време.Избираш или едното или другото.Ако ще ставаш Йордан Йовчев-лостове,а ако искаш да си като Митьо Крика-ходи се пъни в залата.Защо ти е фитнес и лостове като във фитнеса има също лостове (лост,успоредка и т.н.).

АЧ

23.02.12
22:06

От фитнеса искам да наякна, сила, а от лостовете - гимнастичекски упражнения - везни, плънч, силови и.. др.

2 упражнения за трицепс са крайно недостатъчни поне за мен :)

АЧ

23.02.12
22:31

Понеделник:

Клек 5x
набиране 4x
гребане 4x
долен скрипец 4x
трапец 3x
сгъване с щанга, дъмбел – 2-3x

Сряда:

Лег 4х
Кофи 4х
Полулег 4х
Раменни преси 3х
Рамо напред 2х
Френско 3х
Зад врат с дъмбел 3х

Петък и събота: силови, фронт левър, плънч

Ето така си избра момчето :

Петър, за трицепс 2 са малко може би, но преди това кофи има. А и от лега се натоварва пак трицепса;)

Защо започваш веднага сплит система. Кръгови тренировки в началото. А иначе лостове и фитнес са малко трудни за съвместяване по-добре или едното или другото.

АЧ

24.02.12
00:32

Защо да са различни и при двете се натоварват мускули ефективно ! Въпроса е в начина на трениране, според целите, а мойте ги казах в горния пост.

24.02.12
08:41

Ачо, за кросфит чувал ли си? ;)
май идеално ще ти върши работа за целите, които търсиш

24.02.12
09:05

Периодизация.

АЧ

24.02.12
10:58

казано от FRANKO1 на 24.02.12, 08:41:

Ачо, за кросфит чувал ли си? ;)
май идеално ще ти върши работа за целите, които търсиш

Чувал съм много ясно :) Аз към такова нещо г/д ще се насоча.

Разлика има и то съществена. При лостовете упражненията са основно за експлозивност и издържливост. Във фитнеса целиш сила. На лостовете не праиш 1ци или 2ки. Другото което е лостовете са изцяло двуставни упражнения. Във фитнеса има и много едноставни изолиращи такива. Както каза един пост по нагоре човека периодизация. Редеуваш ги и това.

24.02.12
15:22

казано от Мартин Марков на 24.02.12, 15:05:

Разлика има и то съществена. При лостовете упражненията са основно за експлозивност и издържливост.

А ве, мой, къде е точно тая ескплозивност в лостовете ??? И издръжливостта ??
Ае да ми отговориш точно, ясно и нееднозначно на тези въпроси ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.02.12 15:43.

АЧ

24.02.12
16:10

казано от James Hinks на 24.02.12, 15:22:

Разлика има и то съществена. При лостовете упражненията са основно за експлозивност и издържливост.

Ще ми кажеш, че на лостовете неможеш да имаш силова издържливост ????? Грешиш ! Я направи на лостовете няколко кръга силово,кофи,набирания и лицеви и ми кажи дали няма да станеш издържлив ? Я направи експлозивни набирания,кофи,лицеви с пляскане ... това не е ли експлозивност ?

Ще цитирам Юли:

“Когато искаш определени резултато от тренировките си въпросът не е “по коя методика да тренирам”, а “от коя методика какво мога да използвам?”. Например: вместо да се чудиш кросфит, гимнастика или бодибилдинг да тренираш, ако искаш на направиш мускули и да развиеш умения тренирайки на лостовете, просто използваш принципи от бодибилдинга и гимнастиката при тренировките си на лостовете.”

Що пък да не е възможно ?

24.02.12
16:15

казано от Ачо на 24.02.12, 16:10:

казано от James Hinks на 24.02.12, 15:22:

Ще ми кажеш, че на лостовете неможеш да имаш силова издържливост ????? Грешиш ! Я направи на лостовете няколко кръга силово,кофи,набирания и лицеви и ми кажи дали няма да станеш издържлив ? Я направи експлозивни набирания,кофи,лицеви с пляскане ... това не е ли експлозивност ?

Ще цитирам Юли:

“Когато искаш определени резултато от тренировките си въпросът не е “по коя методика да тренирам”, а “от коя методика какво мога да използвам?”. Например: вместо да се чудиш кросфит, гимнастика или бодибилдинг да тренираш, ако искаш на направиш мускули и да развиеш умения тренирайки на лостовете, просто използваш принципи от бодибилдинга и гимнастиката при тренировките си на лостовете.”

Що пък да не е възможно ?

Ачка, чети преди да пишеш, мисли преди да четеш... ;)
и въобще, ама въобще не се сравнявай с мен...и никой лостаджия нека да не го прави, че ще стане за резил... ;)
Жив т@ш@к сте :D
И не ми цитирай Юил, много моля ;)
Поинтересувай се кой съм ;)

АЧ

24.02.12
16:37

Въобще не се и сравнявам с теб. Ок, ти си имаш твое мнение, аз мое и така.

24.02.12
18:24

Сила - OAC, planche, front lever, OAPU
Издръжливост - high rep pull-ups, hspu, dips
Експлозивност - експлозивни набирания, кофи, лицеви

Ясно е, че лостовете не могат да симулират ефекта на тежестите, липсва момента, когато тежестта те натоварва аксиално и те ‘’смазва’‘. Но Джеймс, ти си на ниво доста по-високо от това, което повечето трениращи искат да постигнат и в този смисъл те могат да работят върху 3те качества и без тежести, изискванията им просто не са толкова високи.

27.02.12
08:47

Относно издръжливостта - Tough enough test , кой лостджия ще го покрие ? ;)
Иначе да - в началото може да се тренира и на лостове, но краката, краката... :)

АЧ

27.02.12
12:00

Защо пък да не е възможно ? Но ти говоря за издържливост само на лостовете. Краката лесно може да се тренират - клекове със собствено тегло, напади, пистолети, спринтове, совалки...

27.02.12
12:02

казано от Ачо на 27.02.12, 12:00:

Защо пък да не е възможно ? Но ти говоря за издържливост само на лостовете. Краката лесно може да се тренират - клекове със собствено тегло, напади, пистолети, спринтове, совалки...

Пробвай теста и пак говори :)

АЧ

27.02.12
12:14

Ще го направя. Славко е казал, че е за МНОГО ПОДГОТВЕНИ ХОРА, въпреки, че аз не съм, ще опитам до 1 месец.

27.02.12
16:11

Иначе да - в началото може да се тренира и на лостове, но краката, краката...

спринтове?
не че защитавам лостаджиите, но понякога няма пари за фитнес абонаменти..

27.02.12
16:28

Най-доброто възможно са спринтовете по наклон и пистолети...
Остават и яко клекове със собствено тегло, клек с подскок. Може да се отбие номера, но трябва постоянно да се стресират...

Спринтове и с гадже на гърба е удачен вариант, както и спринтове с гадже по наклон :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1