23.02.12
21:40
Здравейте ! Търся ‘’по-мъжки’’ упражнения за стягане на седалището. Тъй като имам огромен проблем с техниката при клека, искам да попитам лег пресата товари ли го достатъчно и има ли някакъв начин да акцентирам върху него ? И може ли да се комбинира напъди, тъй като мисля, че те не са сами по себе си достатъчни за качественото му стягане ?
Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 23.02.12 21:42.
23.02.12
21:45
Ами няма по добро упражнение за стягане на седалището от клека.Никой не е почнал да кляка с правилна техника при това упражнение.Отиваш в коридора пред огледалото и започваш да клякаш без тежест и да си гледаш техниката.Аз така го научих. ;)
Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 23.02.12 21:46.
23.02.12
22:02
Непомня кой беше, но преди няколко месеца в залата ме “светнаха” за лег прес с 1 крак. Заставаш на еднастрана (НАМАЛЯШ килограмите) и започваш с един крак да буташ. В момента не го правя, но нищо не губиш да го проваш.
24.02.12
01:33
казано от Петко К на 24.02.12, 00:17:
Тяга ;)
Сега ще го заболи кръста.
24.02.12
08:49
Хакен клек, тяга, клек.
24.02.12
09:23
Тяга, напади с широк разкрач, хип тръст(тук задника се изолира много добре)!, суингове :)
аз също наблягам от скоро на седалището и бедрата ,защото един мъж все пка трябва да има масивни и здрави крака - както и седалище ..е имам някъв напредък , но действам по въпроса
Та за целта правя клекове и различни напади с дъмбелите /за начало почни с по- малко кг / ..е хубаво е и щанга да правиш ако има как /
!! Помни , че клекът като цяло развива цялото тяло- не само краката !
....разгледай упражненията тук в сайта , който ти е постнал колегата преди тва ...
Мнението беше редактирано от IR Petrov на 24.02.12 19:53.
24.02.12
20:13
казано от IR Petrov на 24.02.12, 19:51:
аз също наблягам от скоро на седалището и бедрата ,защото един мъж все пка трябва да има масивни и здрави крака - както и седалище ..е имам някъв напредък , но действам по въпроса
Та за целта правя клекове и различни напади с дъмбелите /за начало почни с по- малко кг / ..е хубаво е и щанга да правиш ако има как /
!! Помни , че клекът като цяло развива цялото тяло- не само краката !
....разгледай упражненията тук в сайта , който ти е постнал колегата преди тва ...
И аз от 2 седмици започнах крака 2 пъти в седмицата.Абсолютно със същото мислене съм като теб.За мен един мъж трябва да има здрави крака и добро развито седалище.Като гледам моите приятели - те нямат нито едното,нито другото и ми става жал чак.За мен клекът и нападите са най-добрите упраженения.
24.02.12
22:33
За упражнение няма какво да коментирам. Колегите по-горе са изчерпали поне според мен темата.
Относно малките крака...повечето комплексирани гъзарчета тренират само ръце. Все пак като седнеш в кафето ти се виждат бицарите а не краката. Виждал съм яко назобени мъже на по 30 години с ръце 45 и от долу едни клечки се разкарват. Голям смях.