ЦХ въпрос - индивидуална или общовалидно?

24.02.12
22:48

Та направо по темата..
Мисълта ми е следната..Има направени проучвания за загубата на мазнини при гладуването и ,че от 36 часа,други пък направени след 72 часа се почва и горенето на мускулната маса.Въпросът ми е,дали ако отделен човек има повече мазнини,тялото при гладуването ще използва мазнините като източник на енергия,но за повече от направените експерименти..? Понеже няма данни нито за хората при този експеримент,какво тегло са били,как са се хранали преди,процентът мазнини и мускулна маса преди/сега(нали се запазваш уш)..
Но какво бихте рекли за гладуване в период от 7-10 дена? Дали би било подходящо за индивид с по-голям процент bodyfat ?

24.02.12
22:59

Това все едно е писано от Димитър Пенев. Аз поне нищо не разбрах.

24.02.12
23:56

Кое по-точно не разбра?..
А кой е пък този Димитър Пенев?..

Въпросът е ако гладуваш за 7-10 дни при по-високи подкожни гориш ли мускулна маса или не.
Колко да е сложно,че да го разбереш.......

казано от Teen Power на 24.02.12, 23:56:

Въпросът е ако гладуваш за 7-10 дни при по-високи подкожни гориш ли мускулна маса или не.

Не ми се проверява на колко си, но да не знаеш кой е Димитър Пенев е срамно(според мен). Футболна легенда и треньор извел България до  4 ти в света. И да аддски ти е неразбрано.
И да ще гориш и мускули и мазнини и какви 7 - 10дена без храна  та ти ще умреш. Още след пауза от 4 часа след ядене почват да се горят мускули и мазнини. Затова културистите ядът на два часа. А понеже ти си на Циклично там заради забавянето на метаболизма тия 4 часа може и да са малко по големи, но пак гориш мускул...

25.02.12
09:23

казано от Teen Power на 24.02.12, 23:56:

7-10 дена без храна и ще ядеме жито. Няма смисъл от такива изгъзици, защото при нормалния прозорец 16/8 ти се събират 4 дена и половина глад, а като гледам повечето хора от форума са на по 18/6,20/4 и т.н, което е съответно 5 и 6 дена глад седмично. Именно идеята на ЦХ е такава , да не гладуваш 1 седмица , а всеки ден по-малко , за да може да извлечечш най-големите ползи и от глада и от храненето.

казано от Марин Маринов на 25.02.12, 00:55:

И да ще гориш и мускули и мазнини и какви 7 - 10дена без храна  та ти ще умреш. Още след пауза от 4 часа след ядене почват да се горят мускули и мазнини. Затова културистите ядът на два часа. А понеже ти си на Циклично там заради забавянето на метаболизма тия 4 часа може и да са малко по големи, но пак гориш мускул...

u sure bro?

25.02.12
11:46

@Марин Маринов,едва ли ме интересува кой е Димитър Пенев,щом е футболист -най загубеният спорт на света :)
За останалото се знае,че са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ :D

Замислям нещо друго,пак прием мазнини протеин и калории близки до бмр.И въртя..3-4 дена така,1 ден фулвам въглехидрати (над 300) и повтарям цикъла :D

25.02.12
11:59

Тези бодибилдинг статии са ви промили мозъка :). Защо си мислите, че мускул се гори толкова лесно... Ако тренирате тежко и мускулатурата е функционална - с 2 нормални яденета на ден НЯМА да свалите и грам....

25.02.12
12:09

Мда при мен вече от 5-6 месеца ежедневието ми е 18-19 часа без храна. Трябваше да съм останал без мускул,  не забелязвам да съм изгубил мускули дори напротив ;)  Не казвам че ЦХ е оптималното хранене за постигане на някакви добри бодибилдинг резултати, но е доказателство за това, че не е нужно да се вманиачаваш и да ядеш под час, също както и че ако не ядеш няколко часа ще изгубиш мускули.

25.02.12
12:24

Teen Power, дни без храна е лоша идея, поне за системно трениращи, правил съм подобен експеримент с “псмф” и 48 часови фастове и резултата беше много лош. Експериментирал съм и с 36 часови фастове, но с доста по-стабилен хр. режим и негативен ефект не отчетох...както и положителен, важен е компенсаторния момент. Прави си ЦХ и не му гледаи толкова подробностите и изследванията, те са субективни по ред причини.
Марин Маринов, уважавам те и редовно чета постовете ти, но написа голяма догма. :)
Top Ten Fasting Myths Debunked (Major Update Nov 4th)

казано от Витан на 25.02.12, 11:59:

Тези бодибилдинг статии са ви промили мозъка :). Защо си мислите, че мускул се гори толкова лесно... Ако тренирате тежко и мускулатурата е функционална - с 2 нормални яденета на ден НЯМА да свалите и грам....

Смятах да не пиша, защото наистина не разбирам от ЦХ.
Извинявам са на @TEEN не съм разбрал за глада. така го беше написал че наистина си помислих, че ще гладува 7-10дена. А няма нужда да казвам какво ставам. Малко ми стана интересно как ги смятате тия дни глад, защото по вашата логика аз, който не съм на Циклично пак гладувам и се събират три дни глад на седмица.
А за горенето на мускул май различните хора разбират различно. Витан да в момента в който в кръвта се изчерпят хранителните вещества това става някъде след 4 часа в зависимост от приетата храна. Тялото започва да си набавя енергия от складираните мазнини и от мускулите. Не казвам че мускулите ще се стопят или изгорят. А тялото си набавя от гликогена който е в  тях успоредно с складираните мазнини поради факта че му е по лесно. Това не означава че мускула ще се намали. Казах само че хората които са циклично по време на фастинга метаболизма им е забавен и наистина този ефект за получаване на енергия от мускулите може да в значителна по слаба степен от един ядещ 6 пъти и пропуснал едно ядене. И да човек ако тренира както трябва мускулите се запазват поради голямото количество тестостерон в кръвта, който пази мускулите. Предполагам, че може и да бъркам ще ми интересно да разбера къде, но не да чувам това са глупости до там... Поне нещата които казах така съм ги учил и чел за тях. Никога няма гаранция, че това е 100% истина.

25.02.12
12:50

Аз пък не мисля,че гладуват 18 часа..Като помислиш,6 часа ядеш и после колко часа се смила храната,извличат се в-ща и тн?Тоест пак не е баш 18 часа..Смятай за пилешкото му трябват 3-4 часа,за да навлезне в кръвта под формата на аминокиселини(подобно бях чел) ,при свинското евентуално ще е повече и тн.. :D

казано от Teen Power на 25.02.12, 12:50:

Аз пък не мисля,че гладуват 18 часа..Като помислиш,6 часа ядеш и после колко часа се смила храната,извличат се в-ща и тн?Тоест пак не е баш 18 часа..Смятай за пилешкото му трябват 3-4 часа,за да навлезне в кръвта под формата на аминокиселини(подобно бях чел) ,при свинското евентуално ще е повече и тн.. :D

И аз това имах предвид като смятате колко време сте гладували, че някак си не отчитате времето на усвояване храната, което е индивидуално за всеки. Защото тогава и аз бая време гладувам. :). А ако някой пита защо се включвам по тема, която не съм много запознат. Идеята ми е че може и да науча нещо полезно ... :) С което се надявам да не преча... (devil)

25.02.12
13:14

А тялото си набавя от гликогена който е в  тях успоредно с складираните мазнини поради факта че му е по лесно

Хубаво е тук да поясним, че тялото не може да извежда гликоген от даден мускул за да бъде изполазван, като енергия на друго място, за чернодробния е друг въпрос. Мускулния протеин е в непрекъсната конверсация за осигуряване на физиологични функции и това не се променя независимо дали си нахранен или не, по голямата част от него се връща обратно, като регенерация, затова казах и че загубата зависи от компенсаторния момент.

Казах само че хората които са циклично по време на фастинга метаболизма им е забавен и наистина този ефект за получаване на енергия от мускулите може да в значителна по слаба степен от един ядещ 6 пъти и пропуснал едно ядене

Според повечето изследвания матаболизма се забързва през първите 36 часа, поради доминация на симптатичната нервна система и секреция на по-голямо количестви катехоламини. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1