Мнение за тренировъчна програма и стак за качване на маса

27.02.12
04:52

Здравейте,

Аз съм на 20г. с ръст: 1.85 и тегло: 85кг. Вече ходя да тренирам от 2 месеца и съм чел доста форуми и теми за различни програми и стакове за качване на маса. Целта ми е да кача 10-15 кг или повече по възможност (чиста маса) за някъде 2 месеца и после да изчиста всекви мазнини от тялото с нов режим. В момента разполагам с фитнес зала и 5 дена от седмицата за тренировка.

Главната програма дет следвам е 5 дневна програма и съм доста доволен от нея.
Горе долу, следвам хранителен режим: Много пилешки гърди, ориз, маслини (салата), много вода, овесени ядки, яйца и гледам да не ям хляб или ако ям, ям пълно зърнест.

Към хранителня режим зимам и стак за качване на маса.

Пиа: 100 % Whey Gold Standard Protein на ON 30г. след тренировка,
Optimum Nutrition Opti-Men Multivitamins сутрин по 1 таблетка
Ultimate Nutrition Kre-Alkalyn 120 Caps Creatine Supplement 1.5г 30 мин. преди тренировка и 1.5 след.
Fish Oil Softgels (Омега-3) по 1 таблетка сутрин и вечер.

Мисля да добавя и някакъв гайнер но изкам да прочета още малко за него и да видя дали ми трябва.

Както казах преди доста съм чел по темата ама в крайна сметка трябва да се започне от някъде.

Всякакви съвети по темата са добре дошли.

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 27.02.12 08:26.

27.02.12
11:26

Чудесен план!

До два месеца качваш 15 кила, после за още 1 месец изчистваш мазниинте и за морето си цепеняк и има да ти се лепят мадамите....
Също си си избрал чудесна програма - 5 дни тренировка седмично...
Имай предвид че с твоите 2 месеца стаж си чист начинаещ. Тази програма не е за теб. Това са 5 последователни тренировки.
Ти би трябвало да тренираш кръгово в момента - избери си някоя подходяща за теб програма от сайта.
За 2 месеца не можеш да качиш нищо друго освен сланини, независимо какви добавки взимаш. Отделно нямаш нужда от никакви добавки с твоя стаж. С всичко това искам да ти кажа че желания ефект за това лято няма как да го постигнеш, но ако си упорит имаш шанс за следваащото.

27.02.12
13:04

казано от Odin на 27.02.12, 11:26:

Чудесен план!
.....

Правилно :)

Тези 10-15кг които искаш да качиш чисти можеш да го направиш за 1 год. а не за 2 месеца. Ако искаш да е чисто не се надявай на повече от около 1,5 кг на месец, каквито и добавки да взимаш.
Това което взимаш за момента си е напълно достатъчно, но не си мисли че ще качиш нещо от този стак. На първо място си трябва храна.
Ако ти се струва че 1кг чисти мускули са малко, купи си еднин килограм месо от магазина, виж как изглежда и пак се замисли.

На 100% съгласен с горните постове. Ако плана ти е за следващото лято е постижим, но за това няма как. 10-15кг. за 2 месеца освен мазнини друго няма да качиш (освен ако не използваш “зоб”) А иначе 5 дни в седмица си е много за начинаещ. Първо кръгови тренировки 3 макс 4 дни. Н знам защо повечето си мислят че 2-3 месеца са достатъчни да постигнат резулататите на пичовете от кориците на списанията.

28.02.12
05:54

Мерси за всичи съвети, ще погледна и програмите за по 3-4 дни и ще видя как ми действат. За стака вече съм си го взел такаче ще го пия и ще видя какво се получи от него. Знам че съм начинаещ и така като се замисля 15 кг наистина са си много. Ще гледам да го завърша този стака с някоя хубава програма за около 2-3 месеца и после ще изчистя мазнините.

А какво мислите за гейнер? Знам че храната е много важна и трябва да се яде към 5-6 пъти на ден по малки порци но аз просто нямам такава възможност. Мислите ли че мога да замена една или две от тези храненя с гейнер?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1