Помага ли сусаменият тахан при отслабване?

27.02.12
14:56

Здравейте значи казаха ми че сусамения тахан помага за свалянето на мазнините има ли нещо вярно и да ли да си купувам на 15 съм 1.81 65-70кг тренирам от 4 5 месеца :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 27.02.12 16:13.

Таханът има място в хранителните режими с цел отслабване, но единствено като хранителен източник. Няма свойства, които да те накарат да отслабваш по-бързо или по-качествено. Виж обаче здравословни свойства има бол - Тахан - необходим и желан във всяка кухня :)

27.02.12
16:15

И какъв тахан да си взема суров?

Не съм сигурен какво имаш в предвид под суров. Аз по магазините единствено съм срещал сусамов тахан в бурканчета от по 200-300гр. Цената им е 3-4лв. На някои пише “бял”, на други “натурален”.

Натуралният е по-добрата версия, но и бял да е - здраве да е. :) Търси го около щандовете за здравословни храни. Обикновено там го отделят като продукт.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.02.12 16:23.

27.02.12
16:41

И се яде по една лъжица на ден така ли?

Може и по 2-3-5 лъжици да ядеш, изборът е изцяло твой. Гледаш етикета и хранителния състав и преценяваш в какви количества може да се впише в менюто ти.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.02.12 16:43.

27.02.12
16:47

ок мерси

27.02.12
22:25

Натуралният не е толкоа горчив и има леко специфичен бадемов вкус,тоест доста по приятен от белият(тоест белени семки от сусам).
Аз го обожавам с мед върху филия и кисело мляко.Само тахан,ако го ядеш малко трудничко ще ти се види преглъщането :D
На твоята  възраст няма смисал от стрги диети,просто премахни всякакви закуски и сандвичи от магазините покрай училище и моловете и ще видиш много добри резултати,разбира се важно е да имаш и физическа активност.Всякакъв вид спорт не е задължително да е фитнес.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 27.02.12 22:26.

29.02.12
13:12

Хаха,може и по 200 грама да ядеш.Трябва да има ограничение ли?Това да не е някакво лекарство?
Ще чистиш при 1.80 и 65-70 кг?
А дали ЩЕ,друг въпрос :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1